FAKULTET POLITICKIH NAUKA

postovane buduće kolege :D ,
imam jedan problem i možda malo neygodan zahtev. Dosta sam daleko od Beograda pa sam zakasnio na pripreme, pa bih hteo da zamolim one koji su bili da mi malo olakšaju i kažu na koje su oblasti suzili gradivo iz sociologije. Ako ima nekog drage volje :D
Unapred zahvalan,
Vaš i naš Pacov. Pozdrav.

sad sam ucio franc. revoluciju, tamo se ne zna ko pije a ko placa, sve sto sam zapamtio je neka kraljica deficita i giljotina. Pitanja koja imam iz ustava :
1.pojam?
2. Politeja i nomos?
3. Solon mudri.
4.monopol vlasti drzavnog legitimiteta - ko je rekao to.
5.deklaracije neke.
6. Podela ustava.
7. Dusanov zakonik.
8.1. Pisani ustav.
9. Shvatanje pojma kao odnos snaga.
10.ustavni sud.
11.nep. Demokratija.
12. Sta je majorazicaja.

a..sta je ovo pod 2,3,4,9,11,12..:worth: pa ova pitanja se potpuno razlikuju od gradiva iz one knjige sa dva autora..mi ovo nikada nismo spomenuli u skoli..:dontunderstand: :worth:

Pa rekla sam ja da se razlikuje Tadićev Ustav od Ljušićevog... Mislim da tadićeva knjiga starija od 2009. ne postoji, jer je tad izašla i to je, čini mi se prvo izdanje.
Inače, prošle godine su proširili listu za 20-30 mesta, poslednji na listi koji je upao imao je 60 poena.

A za upis nam su nam potrebna sva četiri svedočanstva i diploma (originali i overene kopije) i original uplatinica. Već sam to jednom napisala na forumu, odnosno prepisala iz informatora, tako da je to sto posto tačno.
Za strane državljane koji podnose prijavu potrebno je zdravstveno uverenje za školsku 2010/2011 i uverenje da vlada srpskim jezikom, što se dokazuje uverenjem ovlašćene komisije.

ja idem da se obesim skratim sebi muke! zamislite ovaj debilizam! zovem knjizaru i kao imamo knjigu jos kazem da nisam iz bga (iz panceva sam jeste da mi treba pola sata al sto bih isla dz) znaci ono da ne dolazim bzvz i odem NEMAMO! kaze nemamo onda su zvali drugu isto nemaju!pa reko pre manje od 2h sam zvala i rekli ste da ima pa kao prodalo se dodji sutra! e pazi da ne odem! znaci ja ne mogu vise nit ucim nit imam sve knjige! prsla sam danas..evo placem od muke! po ovoj vrucincini ona meni kaze nema da se n*o*s*i u pm! ima namerno tako da odem na prijemni bzvz malo da bacam para haha ima da uradim najgore! kad budete videli poslednju osobu na listi znajte da sam to ja:D e sad mi puca k* za sve..divim se ovde nekim ljudima..pf kao da ima nesto od nerviranja! cudi me da se nisam odlucila opet za neki drugi fax pre 2 ned hahaha umem ja to lol e tako mi i treba kad cekam poslednji dan!aaaaaaaaaaaaaaaaaaah ubicu se

Poslednja izmena:
Eh, i ja ako uspem stvarno sam genije :per: Kolko volim ovog obrvatog smajlila.. :hahaha:
Ja izvukoh prvih 30 str soc na 12 malih u svesci, i tako svaki dan po jednu oblast i za 5 dana sam naucila,kako sam optimisticna :hahaha:
Tuga:(
Ljudi, pocela sam da mrzim ustav, vise cak i od sociologije :besna: :D
Ajd srecno, opet nema spavanja za mene:(

Ako ti je za utehu i meni ispade ustav gori od sociologije.. haha.. a to je sigurno zato sto smo vec culi da je bitno samo iscitavati, a ja citala i razmisljala o ko zna cemu... pa se normalno i sve pomesalo... al mislim da ukoliko jos jednom predjemo bice dobro.. ;)

Back