FAKULTET POLITICKIH NAUKA

To ako vam Cupic kaze da je izbacio nesto, najcesce nije tako. On predaje i na ekonomskom fakultetu i njima je rekao da je dosta izbacio, ali su nam profesori iz srednje rekli da se ne obaziremo na to, vec da ucimo sve, jer daje i to sto ''izbaci''...bas su nam mnogi to rekli da je radio tako proslih godina...

:super: :klap:

jednu stvar zaboravljaju,odnosno ne znaju..kakvo mu je raspolozenje tako ce i da prica i radi...veseo-ma sve moze..
nadrndan-nista ne moze...
i onda jedino preostaje da se pomole Bogu da bude dobro raspolozen u datom momentu sastavljanja testova...
prosto ljudi se opuste od njegove price i bam..ode mast u propast ;)

Ja sam bila na pripremama sad krajem februara i početkom marta (inače planiram da upišem politikologiju). čupić nam je iz sociologije izbacio dosta stvari i čvrsto obećao da to neće biti, mogu da vam broj strana ili naziv lekcia koje je izbacio ako će to nekome pomoći.) Uglavnom smo podvlačili imena sociologa, definicije, podele, ali sve u svemu mora sve da se zna, sociologija je najteža na prijemnom, to kažu i brucoši iz TIM-a sa kojima smo dosta razgovarali o prijemnom. Kako sam se ja informisala, a i iz njihovog iskustva, kažu da im Čupić ništa iz onoga što je izbacio nije dao na prijemnom i da su takve priče dezinformacije onih koji su loše zapisali na pripremama ili se nisu dobro spremili.
Iz ustava nam je promenjena knjiga, umesto Lilićeve i Bulajićeve spremamo iz Tadićeve, jedina olakšica je ta što ne moramo da učimo Ustav Srbije, već to možemo da spremimo iz Tadićeve knjige, takođe i da obratimo pažnju na rečnih stranih pojmova na kraju udžbenika.
Iz istorije smo dobili oko sto pedeset pitanja (neki studenti koji su prošle godine upisali kažu da je sedamdeset posto pitanja koja su tamo data zaista i bila na prijemnom). Nekoliko lekcija je izbacio.
Iz mog iskustva, rekla bih da su mi pripreme dosta pomogle, u smislu orijentacije na šta posebno da obratim pažnju, dosta toga je izbačeno, tako da tu nema potrebe da gubim vreme. Inače, Čupić je rekao da će sve izbačeno za našu grupu koja je sad bila na pripremama biti izbačeno i za naredne grupe koje se prijavljuju za pripreme. Sociologija je definitivno najteža, ustav može da se spremi za nedelju dana, a iz istorije su bitne godine, ličnosti, datumi uglavnom ne, samo neki baš značajni, tipa Vidovdanski atentat, bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu i takve stvari.

Jovana da li bi ti bio problem da nazive lekcija ili broj stranica koje je profesor Cupic izbacio, ostavis ovdje ? I da ako imas pitanja iz istorije (eventualno u compu. ako si ih nekome slala) da ih takodje ostavis ovdje, ili mogu mail da ti ostavim ? :)

Unaprijed hvala ! Pozdrav !

Da li je moguce da niko ne zna? :( Cime mogu da se bavim nakon zurnalistike sem novinarstvom? Jesam li u prednosti u odnosu na " novininare" koji zavrse neki drugi fax?

Па граматику само имаш једну(ону жуту,ваљда),за остало стварно не знам ,ја сам са међународног смера, али у прошлогодишњем информатору пише да требају све четири читанке,та граматика,теорија књижевности и правопис,историја књижевности се не помиње,али боље да сачекаш да ти неки новинар одговори...:)

Svaka cast za istoriju.. Moze neki savet za godine.. Jel ucis samo bitne godine ili sve? I ako znas mozda dal se tadicevo ustavno dosta razlikuje od lilic/bulajic? Hvala unapred :roll:

naucio sam bas sve godine,iako mnoge od njih verevatno ne treba da se znaju.a posto imam dosta slobodnog vremena,jer ne idem u skolu, naucio sam svaku koja se pominje u knjizi.
za ustav stvarno ne znam jer nisam ga jos ni otvorio.sigurno da je najbolje da nabavis tadicevu knjigu.

pozdrav svima.. nov sam clan pa nisam u toku sa svim vasim razgovorima..citala sam neke..pa vam se unapred izvinjavam ako postavljam pitanja na koja ste vec odgovorili.. :) planiram da upisem smer medjunarodni odnosi,i tu odluku sam doneka pre par dana,tako da sa pripremama nism ni pocela. :) :( zanima me sta se uci iz ist (da li sve 4 god ili kako vec).. da li postoje neke pripreme krejem maja posto nisam iz bg-a tako da nisam mogla da odem na ove koje su bile,ali bih isla ako postoje. i kakvi su utisci studenata sa ovog smera..

za jovanu2991 da li bi mogla, ako ti nije problem da mi posaljes na mail br.strana, lekcije i pitanja koja si dobila,posto kao sto sam vec rekla planiram da idem na pripreme tek u maju/junu.. Hvala puno,unapred! :D

pozdrav svima.. nov sam clan pa nisam u toku sa svim vasim razgovorima..citala sam neke..pa vam se unapred izvinjavam ako postavljam pitanja na koja ste vec odgovorili.. :) planiram da upisem smer medjunarodni odnosi,i tu odluku sam doneka pre par dana,tako da sa pripremama nism ni pocela. :) :( zanima me sta se uci iz ist (da li sve 4 god ili kako vec).. da li postoje neke pripreme krejem maja posto nisam iz bg-a tako da nisam mogla da odem na ove koje su bile,ali bih isla ako postoje. i kakvi su utisci studenata sa ovog smera..

za jovanu2991 da li bi mogla, ako ti nije problem da mi posaljes na mail br.strana, lekcije i pitanja koja si dobila,posto kao sto sam vec rekla planiram da idem na pripreme tek u maju/junu.. Hvala puno,unapred! :D

Tamara, sto se istorije tice spremas III i IV razred, spremas knjigu iz socioliogije Mitrovic, Petrovic, i knjigu Tadica iz ustava. Ja za pripreme nista ne znam, ali vjerovatno mozes provjeriti na sajtu fakulteta. Pozdrav ! :)

Ja sam ponovo prva godina,nazalost :sad2:! Da li bi mogao neko od starijih kolega da razresi misteriju racunanja bodova u obnovljenoj godini,tj. da li se u ukupne bodove racunaju ispiti koje sam dala prosle, odnodno redularne godine,one kad sam upisala? Izgleda da opet nisam ucila dovoljno :dash:,pa bi mi i oni znacili Unapred hvala!!!

boze gospode!!!! kakva pitanja...
naravno ja sam opet jedini slucaj koji nista ne uci za prijemni...pfff.. socijala, bolje ni da ne odem na prijemni kad vidim kako ovde svi vredno uce...

Ne obracaj paznju na to ...kreni polako..sad i stici ces...ali kreni zaista iole malo :)
i nikako ne obracaj paznju na druge jer je to totalno nebitno...a cak mozda i netacno

bitna si ti prema tome knjigu u sake i kreni polako...

neko moze da sprema 5 meseci i da nista ne zna..neko mesec dana i da ceo prijemni odradi savrseno..prosto zavisi samo i i iskljucivo samo do tebe :)
i izlazis na prijemni ;)
:super::super::super::super::super::super::super::super::super::super::super:

Ja sam bila na pripremama sad krajem februara i početkom marta (inače planiram da upišem politikologiju). čupić nam je iz sociologije izbacio dosta stvari i čvrsto obećao da to neće biti, mogu da vam broj strana ili naziv lekcia koje je izbacio ako će to nekome pomoći.) Uglavnom smo podvlačili imena sociologa, definicije, podele, ali sve u svemu mora sve da se zna, sociologija je najteža na prijemnom, to kažu i brucoši iz TIM-a sa kojima smo dosta razgovarali o prijemnom. Kako sam se ja informisala, a i iz njihovog iskustva, kažu da im Čupić ništa iz onoga što je izbacio nije dao na prijemnom i da su takve priče dezinformacije onih koji su loše zapisali na pripremama ili se nisu dobro spremili.
Iz ustava nam je promenjena knjiga, umesto Lilićeve i Bulajićeve spremamo iz Tadićeve, jedina olakšica je ta što ne moramo da učimo Ustav Srbije, već to možemo da spremimo iz Tadićeve knjige, takođe i da obratimo pažnju na rečnih stranih pojmova na kraju udžbenika.
Iz istorije smo dobili oko sto pedeset pitanja (neki studenti koji su prošle godine upisali kažu da je sedamdeset posto pitanja koja su tamo data zaista i bila na prijemnom). Nekoliko lekcija je izbacio.
Iz mog iskustva, rekla bih da su mi pripreme dosta pomogle, u smislu orijentacije na šta posebno da obratim pažnju, dosta toga je izbačeno, tako da tu nema potrebe da gubim vreme. Inače, Čupić je rekao da će sve izbačeno za našu grupu koja je sad bila na pripremama biti izbačeno i za naredne grupe koje se prijavljuju za pripreme. Sociologija je definitivno najteža, ustav može da se spremi za nedelju dana, a iz istorije su bitne godine, ličnosti, datumi uglavnom ne, samo neki baš značajni, tipa Vidovdanski atentat, bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu i takve stvari.

Jovana, jel bi mogla da napises sta je rekao da nece biti iz sociologije, ustava i istorije? Unapred hvala. Ili mi posalji mejl na nale5555@hotmail.com

Back