Ja sam bila na pripremama sad krajem februara i početkom marta (inače planiram da upišem politikologiju). čupić nam je iz sociologije izbacio dosta stvari i čvrsto obećao da to neće biti, mogu da vam broj strana ili naziv lekcia koje je izbacio ako će to nekome pomoći.) Uglavnom smo podvlačili imena sociologa, definicije, podele, ali sve u svemu mora sve da se zna, sociologija je najteža na prijemnom, to kažu i brucoši iz TIM-a sa kojima smo dosta razgovarali o prijemnom. Kako sam se ja informisala, a i iz njihovog iskustva, kažu da im Čupić ništa iz onoga što je izbacio nije dao na prijemnom i da su takve priče dezinformacije onih koji su loše zapisali na pripremama ili se nisu dobro spremili.
Iz ustava nam je promenjena knjiga, umesto Lilićeve i Bulajićeve spremamo iz Tadićeve, jedina olakšica je ta što ne moramo da učimo Ustav Srbije, već to možemo da spremimo iz Tadićeve knjige, takođe i da obratimo pažnju na rečnih stranih pojmova na kraju udžbenika.
Iz istorije smo dobili oko sto pedeset pitanja (neki studenti koji su prošle godine upisali kažu da je sedamdeset posto pitanja koja su tamo data zaista i bila na prijemnom). Nekoliko lekcija je izbacio.
Iz mog iskustva, rekla bih da su mi pripreme dosta pomogle, u smislu orijentacije na šta posebno da obratim pažnju, dosta toga je izbačeno, tako da tu nema potrebe da gubim vreme. Inače, Čupić je rekao da će sve izbačeno za našu grupu koja je sad bila na pripremama biti izbačeno i za naredne grupe koje se prijavljuju za pripreme. Sociologija je definitivno najteža, ustav može da se spremi za nedelju dana, a iz istorije su bitne godine, ličnosti, datumi uglavnom ne, samo neki baš značajni, tipa Vidovdanski atentat, bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu i takve stvari.