FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Pa generalno,ne volim sociologiju jer mi je prof u srednjoj smucila na sve moguce nacine...a on,pa nem pojma...Moze se reci da nije bio bas fer,jer sam dva prijemna polagala i ume da bude malo nefer...recimo za jedno pitanje glavu na panj mogu da stavim da je pomenuo da to nece biti...gle cuda-pojavilo se...ali prijemni prosao i za dalje polako :)
samo savet da se doooobro nauci i spremi sve :)

Da, ali slušati Čupićeva predavanja je posebno iskustvo. Ni jedno predavanje nije dosadno, trudi se da objasni i na zanimljiv način.... i ne znam da je iko ikada zbog njega obnovio godinu...

Koji je Čupić car, ako nekog interesuje danas je rekao da je usmeni iz sociologije 10 ili 11 februara. A rekao je i da će imati nešto u martu al će se pisati ocena u aprilskom roku.

Što bi Čupić rekao muškarac je brod a žena je luka.

Poslednja izmena:
Пријава испита: од 25. 12. 2009. до 15. 1. 2010.

Оквирни распоред полагања испита биће објављен: 12. 1. 2010.

рок траје: од 25. јануара до 13. фебруара 2010

Распоред испита биће објављен: до 20. 1. 2010

Самофинансирајући студенти уплаћују 600,00 динара по испиту на жиро рачун Факултета: 840-1838666-35; модел 97; позив на број 52080.

Испитну пријаву попунити штампаним словима, уписати број индекса, заокружити редни број предмета који пријављујете, уписати који пут полажете, потписати испитну пријаву (самофинансирајући студенти прилажу оригинал признаницу о уплати испита) и убацити у сандуче, преко пута собе бр. 3

Пријава испита: од 25. 12. 2009. до 15. 1. 2010.

Оквирни распоред полагања испита биће објављен: 12. 1. 2010.

рок траје: од 25. јануара до 13. фебруара 2010

Распоред испита биће објављен: до 20. 1. 2010

Самофинансирајући студенти уплаћују 600,00 динара по испиту на жиро рачун Факултета: 840-1838666-35; модел 97; позив на број 52080.

Испитну пријаву попунити штампаним словима, уписати број индекса, заокружити редни број предмета који пријављујете, уписати који пут полажете, потписати испитну пријаву (самофинансирајући студенти прилажу оригинал признаницу о уплати испита) и убацити у сандуче, преко пута собе бр. 3

Nije im dosta što im plaćamo 90 000 za školovanje nego još treba da platimo i 600 za ispit. Bruka. Ja ću samo ekonomiju da ostavim za april. UPT je po meni najlakši.

uhh kamo srece ...ja sam cula obrnuto z:hm:
ma ja njenu knjigu ni nemam z:D

Nemam je ni ja. Al najjače je bilo kad je napala onog lika sa fotokopiranom knjigom.

Ne znam meni je logičnije pošto nam ona predaje da nas ona ispituje u prvom roku (al sam nepismen).

Kad je on rekao da će izaći rezultati iz IPT-a sa poslednjih vežbi, presekla me ona "crtica" pa sam zaboravio?

Poslednja izmena:
Hmn...a dosta njih kaze pametnije se kod nje pojaviti u prvom roku..Uostalom,Ivane ti si musko boooooli te uvo :D
Koliko ja znam,sutra u ponoc..standardna prica..doduse dotad bi trebalo da se pojavi i obavestenje o sledecem kolokvijumu i ocene s eseja...
o placanju necu ni da komentarisem...sjajno,bajno,krasno...
sta sa fotokopiranom knjigom????

Hmn...a dosta njih kaze pametnije se kod nje pojaviti u prvom roku..Uostalom,Ivane ti si musko boooooli te uvo :D
Koliko ja znam,sutra u ponoc..standardna prica..doduse dotad bi trebalo da se pojavi i obavestenje o sledecem kolokvijumu i ocene s eseja...
o placanju necu ni da komentarisem...sjajno,bajno,krasno...
sta sa fotokopiranom knjigom????

Kakve veze ima što sam muško?
Jedan lik imao fotokopiranu knjigu Veselinova i ona je jedno 10 minuta pričala kako je falsifikovanje kažnjivo itd.

ALO BRE KOLEGE,PITAH U VEZI USTAVA......KAKO TREBA DA SE UCI.....SVE ILI SAMO GLAVNO?

ja sam se skroz zeznula sa tim ustavom, jer sam racunala mala knjiga to se brzo sprema....
znas sta ja mislim, ako naucis samo boldirano, znas prepoznati definicije i dobro naucis sve klasifikacije iz svake knjige nema potrebe da se brines da ces pasti.... ako ides na budzet onda treba bas zagrijati stolicu..... da, iz sociologije obavezno nauci tabele....
ja sam prijemni spremala samo 2 sedmice i falio mi je jedan bod za budzet..... prosjek iz gimnazije mi je bio 4,2 pa se ravnaj......

obavezno idite na pripreme za prijemni ako budu organizovali ove godine..... meni je to bas pomoglo....
i ne brinite puno, ja sam srednju skolu zavrsila u bih, do 2 sedmice pred prijemni nikad nisam vidjela vase knjige ( radili smo po skroz drugom programu) i bez problema sam polozila prijemni... ako sam ja to uspjela, vama ce biti duplo lakse jer ste vec u srednjoj bar procitali nesto iz tih knjiga, ako ne i ucili..... a imate i brdo vremena, do prijemnog mozete napamet sve nauciti....

Poslednja izmena:
da te pitam posto si moj smjer, da li si bila na kolokvijumu iz polit. ekonomije? ja sam otisla taj dan totalno nespremna i kad sam vidjela da je doslo samo tridesetak ljudi odustala.... zanima me kako je to proslo...

ja cu da se javim iako nisam tvoj smer :)
nije bilo tesko na politikoloskom..ne verujem da je bilo neke razlike..politcka uloga zida,banke u rimu,staljin i marks-hidraulicno drustvo
:)
u principu nije tesko

ja cu da se javim iako nisam tvoj smer :)
nije bilo tesko na politikoloskom..ne verujem da je bilo neke razlike..politcka uloga zida,banke u rimu,staljin i marks-hidraulicno drustvo
:)
u principu nije tesko

e hvala puno..... i mozes li mi reci da li je nesto spominjala sta znaci taj kolokvijum? koliko sam shvatila on nije bio obavezan, samo olaksica da se oslobodis tog dijela gradiva, je li tako? ko nije izasao on normalno sve to odgovara usmeno?
jos me zanima knjiga od mitrovicke, posto nisam bila redovna na predavanjima.... da li se njena citava knjiga sprema za ispit ili? da li je ona drzala predavanja po svojoj knjizi ili samo po onoj od veselinova? posto su nam sve vjezbe po njegovoj knjizi :kiss:

ima li neko da je bio na svim predavanjima kod cupica, da je sve zapisivao s predavanja i da je voljan da mi da to da fotokopiram ili da mi mailom posalje? bila bih jako zahvalna

Ja sam bio na svim, doduše na prvom i poslednjem sam bio do kraja dok sam na drugom otišao na pola jer smo imali vežbe. Al nije stigao da ispredaje ovo pitanje Religije - razvoj pa je to izbacio.

e hvala puno..... i mozes li mi reci da li je nesto spominjala sta znaci taj kolokvijum? koliko sam shvatila on nije bio obavezan, samo olaksica da se oslobodis tog dijela gradiva, je li tako? ko nije izasao on normalno sve to odgovara usmeno?
jos me zanima knjiga od mitrovicke, posto nisam bila redovna na predavanjima.... da li se njena citava knjiga sprema za ispit ili? da li je ona drzala predavanja po svojoj knjizi ili samo po onoj od veselinova? posto su nam sve vjezbe po njegovoj knjizi :kiss:

Taj kolokvijum te oslobađa jednog pitanja na usmenom, ocena koju dobiješ na kolokvijumu ta ocena ti se računa na to jedno pitanje. Ja mislim da njena knjiga verovatno nije cela s obzirom da koliko sam video iz knjige Veselinova ima oko 190 pitanja a iz njene nekih 80, pa s obzirom da je njena knjiga mnogo veća nego knjiga veselinova pretpostavlljam da nije cela. A što se predavanja tiče poslednja 3 ili 4 je predavala iz svoje knjige.

Poslednja izmena:
Izašli su rezultati vežbi iz IPT a i pretpostavljam i iz eseja ako ovo EO predstavlja esej. Sa vežbi imam ukupno 17 a na eseju sam dobio 9 (pretpostavljam da sam bio jedini retard koji je pisao esej na temu iz Nikomahove etike). Nije loše

Poslednja izmena:

Back