FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Pa naravno da se mozhe kupiti ali ipak se pravi doktor prepoznaje i ceni a pravi politichar ili poseduje ili ne poseduje diplomatsku sposobnost. Mnogo je truda i prakse potrebno da bi neko postao cenjeni hirurg a sigurna sam da na VMA i ostalim poznatim bolnicama u kojima postoje hirurshke klinike ipak ne operishe bilo ko, a narochito na VMA, tamo su oduvek bili i uvek ce biti najkvalitetniji ljudi. Ti ochigledno ne shvatash da medicina nije neshto shto otaljash chisto radi prolaznosti, medicina je najodgovornija struka koja postoji i dobar doktor nije onaj sa prosekom 10 ili onaj koji je kupio diplomu, svako mozhe biti doktor ali retko ko izgradi karijeru dobrog doktora. Na medicini postoje dve grupe studenata, oni koji je upisuju zbog titule ili oni uistinu dobri, plemeniti i humani ljudi koji zhive od toga da pomognu drugima.

What`s the point? z:hm:

Offtopic - ako djubretari strajkuju imacemo manje problema (citaj: manje mrtvih) nego ako hirurzi odluce to isto... Potrebna su oba zanimanja, naravno, al nekako malkice mislim da je lakse hirurgu da se prekvalifikuje u djubretara, nego obrnuto.

Potpuno se slazem. Kad smo raspravljali na sociologiji o funkcionalistima i kriticarima socijalne stratifikacije, zacudilo me je koliko ljudi misli da je djubretar jednako bitan kao i arhitekta. Sto neko rece, ne mozes da cistis most ako nije izgradjen, a most moze da postoji bez ciscenja. Kad bi se izuzele obe grupe iz drustva, videlo bi se ko je bitniji.

izvini na sta tacno mislis...na kakve detalje vezane za neka predavanja ili za prijemni?z:)

e ovo je i mene zanimalo z:) ...btw...zasto ste upisivali međunarodne odnose ako kazu da nema posla sa sve? Znam da je pitanje glupo jer fax nisam ni upisao, ali pošto je ovo jedino što mi se stvarno sviđa i sto bih upisao- počinjem da se brinem...( a uskoli nam svi pricaju kako je ovo fax bez perspektive jer posao dobijaju " deca tajkuna" z:lol: )

e ovo je i mene zanimalo z:) ...btw...zasto ste upisivali međunarodne odnose ako kazu da nema posla sa sve? Znam da je pitanje glupo jer fax nisam ni upisao, ali pošto je ovo jedino što mi se stvarno sviđa i sto bih upisao- počinjem da se brinem...( a uskoli nam svi pricaju kako je ovo fax bez perspektive jer posao dobijaju " deca tajkuna" z:lol: )

Ja cu upisati FPN,PA MAKAR NIKAD NE RADIO U STRUCI.Svakog treba saslusati,ali raditi po svom.z:lol:

Jedina osoba koja ovde nesto ne shvata si ti,....Kada je neko human,dobar covek ima i osnovne principe...To sto tvoj tata radi to sto radi i radi tu gde radi,nema nikkave veze..pocela sii da pricas o potpuno i apsolutno nebitnim stvarima...Procitaj svoje postove...Pa se zapitaj..kad neko hvali sam sebe stvara jednu malo drugaciju sliku..Da li tebi sad nesto znaci to sta ja engleski govorim od 4-te godine maltene kao svoj maternji?NE..da li je nekog to briga?NE..da li je to presudno?NE.Da li je nekog briga na ovoj temi da li su hirurzi na vma dobri?NE..hmn..sta nam to govori?

Btw...most bi se srusio posle nekog vremena da se ne odrzava...lanac ne mozes da prekines i svaka karika je bitna..
price i pricice ostavite po strani..radi nesto sto zaista volis jer onda imas volje i zelje da se boris...
Recenica detalji za prijemni ne govori puno...

Jel neko bio na eng danas?da nije mozda pregledala?i da,sutra je probni kolok is ipt-a?

Offtopic - ako djubretari strajkuju imacemo manje problema (citaj: manje mrtvih) nego ako hirurzi odluce to isto... Potrebna su oba zanimanja, naravno, al nekako malkice mislim da je lakse hirurgu da se prekvalifikuje u djubretara, nego obrnuto.

Pa ja upravo o tome i pricham a to ide u prilog tome da je zanimanje hirurga svakako kvalifikovanije. Ja ne znam shta si ovime htela da kazhesh?? Prepisala si ono shto sam ja napisala? Protivrechna si sama sa sobom.

Jedina osoba koja ovde nesto ne shvata si ti,....Kada je neko human,dobar covek ima i osnovne principe...To sto tvoj tata radi to sto radi i radi tu gde radi,nema nikkave veze..pocela sii da pricas o potpuno i apsolutno nebitnim stvarima...Procitaj svoje postove...Pa se zapitaj..kad neko hvali sam sebe stvara jednu malo drugaciju sliku..Da li tebi sad nesto znaci to sta ja engleski govorim od 4-te godine maltene kao svoj maternji?NE..da li je nekog to briga?NE..da li je to presudno?NE.Da li je nekog briga na ovoj temi da li su hirurzi na vma dobri?NE..hmn..sta nam to govori?

Btw...most bi se srusio posle nekog vremena da se ne odrzava...lanac ne mozes da prekines i svaka karika je bitna..
price i pricice ostavite po strani..radi nesto sto zaista volis jer onda imas volje i zelje da se boris...
Recenica detalji za prijemni ne govori puno...

Jel neko bio na eng danas?da nije mozda pregledala?i da,sutra je probni kolok is ipt-a?

Dobro ako su hirurzi nebitni hajde da prichamo o djubretarima, poshto si njih vec navela kao vazhniju poslovnu kategoriju. :)))

Ne znam iz kog razloga sada pominjesh engleski jezik? Pa naravno da ga znam kad vec 12 godina idem u privatnu shkolu jezika i vec u 1. godini srednje shkole sam preshla CAE level. Al ne razumem zashto si to pomenula?!

Moji postovi su sasvim u redu! z:poz:

Poslednja izmena:
Sva zanimanja su podjedanko vredna..ne mozes da zivis ni bez vozaca tramvaja,ni hirurga ni djubretara...cak pre mozes bez hirurga nego djubretara ili vozaca tramvaja..Hirurg moze i ne mora da ti treba,a djubretar-da vidim kako cemo ako samo na 5 dana stupe u strajk...

E upstavo ovo si ti napisala a ja sam ti odgovorila sledecim postom:

Stvar je u tome shto hirurg mozhe da obavlja posao djubretara, a neshto ne bih volela da u deficitu hirurga operaciju na meni vrshi bivshi djubretar. z:lol:
E o tome se radi. A hirurgija je inache deficitarno zanimanje u nashoj zemlji, moj tata je grudni hirurg na VMA.

A onda ti narednim postom podrzhavash moj post (iznad). Je l' uvidjash da si protivrechna ili bi trebalo da ti objasnim? z:poz:

E a ovime si kao potvrdila moj iskaz?? Pa ovo sam isto ja napisala samo drugachije formulisano a prethodno si rekla da je manja shteta ako hirurzi shtrajkuju jer se bez njih jelte, i mozhe i ne mora, ali zato ako djubretari zapochnu shtrajk najebali smo.

Inache mislim da bih bila jako uspeshna u ovom poslu jer se mogu pohvaliti odlichnom sposobnoshcu pisanja, perfektnim poznavanjem engleskog jezika (idem u privatnu shkolu engleskog 10 godina) izvanrednom oratorikom i iznad svega izrazitom svestranoshcu ali mislim da nema svrhe uludo traciti godine. Hvala vam unapred! z;)

Ti si pomenula..a ja se osvrnula i konstatovala da li to nekog zanima?ne..
z:poz:

A diskusija o ovome-realno,nemam ni zivaca ni vremena...protivrecna nisam..znam sta pricam..i sta pisem..
pokusavam da objasnim i rasparavim,diskutujem kad ima smisla nekome objasniti a sada to zaista ne vidim...tako da...batali z:)

Znaci ja veceras sta je bilo na probnom kolok iz ipt-a z:poz:

Back