FAKULTET POLITICKIH NAUKA

jel su vama(koji ste bili na drugom krugu priiprema)rekli koliko se prijavilo ljudi u toku oba ciklusa za koji smer? cula sam da se za medjunarodni prijavilo oko 300 ...

Ma nemoguce da se za medjunarodni prijavilo 300. ..maksimum 200 do 250 se prijavljuje svake godine. ..a najveca navala je za politikoloski i novinarski smer. ..a u ostalom videcemo kad objave spisak sa bodovima iz srednje. .. :bye:

jel su vama(koji ste bili na drugom krugu priiprema)rekli koliko se prijavilo ljudi u toku oba ciklusa za koji smer? cula sam da se za medjunarodni prijavilo oko 300 ...

Zar nije prijavljivanje ponedeljak utorak sreda

Evo kao su izgledale rang liste prošle godine
Međunarpdne - http://www.fpn.bg.ac.yu/main/focus/data/M_050708.pdf
Kao što vidite prijavilo se 195 ljudi, a primalo se 100

Socijalni Rad - http://www.fpn.bg.ac.yu/main/focus/data/S_050708.pdf

Novinarstvo - http://www.fpn.bg.ac.yu/main/focus/data/N_050708.pdf
Tu ih je bilo najviše 232

Politikologija - http://www.fpn.bg.ac.yu/main/focus/data/P_050708.pdf

180. Ali smešno je kad pogledate rang listu i koliko bodova su neki likovi imali bodova na prijemnom. Po 9,10. Ja mislim da bih toliko imao da upošte nisam tako knjigu.

kapiram da ove godine neće trebati više od 77-78 za budžet ...

Verovatno će za svaki smer trebati manje bodova za budžetnego prošle iz prostog razloga što ove godine na svim smerovima primaju više ljudi na budžet (na politikološkom je prošle god. trebalo 74 bodova za budžet a 30 ljudi se primalo na budžet, dok ove godine primaju 45 na budžet pa će možda trebati i manje od 70 za budžet, al opet sve to zavisi od težine testa)

Ali najveća navala će da bude na pravnom. Pola mog bivšeg odeljenja će npolagati prijemni za pravni pravni, a jedini ja mučenik polažem prijemni za politikologiju.

Poslednja izmena:
Sad nešto čitam na infostudu kao neka iskustva sa prethodnih prijemnih. Najsmešnija mi je ova stavka

ne idite na pripreme na fpn..i nista ne verujte prof.Čupiću iz sociologije ako ipak odete na pripreme..ali opet ne radite to sebi..uzalud je...

jel i ti upisujes novinarski, pa kako ti ide?! jadni mi, ko zna koliko ce da se prijave :sad2::dash:

Po mojoj slobodnoj procjeni: 250
Ali, Boga pitaj koliko njih ce da odustane poslije, jer ce neki da konkurisu na dva faxa, pa im je novinarstvo plan B (kao sto je meni... :D ).

Sociologiju sam savladao...! AMIN! ostalo jos par tabela, ali to ce ici lagano... Srpski nisam nesto posebno ucio. Vise da sam ga ponavljao jer sam ga razvaljivao u srednjoj. A ustav cu samo lagano da iscitam jos par puta jer mi ne pada na pamet da ucim ono suvoparno pravo!

Kako ide tebi?

pozz! :)

Danas sam gvirnula u amfiteatar da vas vidim....bilo vas je dosta cini mi se :)

Uglavnom, iskreno vam savetujem da se ne opterecujete ciframa- koliko se ljudi prijavilo, koliko ce trebati za budzet, za samofinansiranje...pustite to ljudi! Govorim vam iz iskustva, i ja sam bila opterecena cinjencom da "moram" da upadnem na budzet, racunala, preracunavala se...i onda na prijemnom kad sam videla pitanja, sokirala se, i i dalje mi je bilo u glavi, poeni, budzet...to je nepotrebno opterecivanje, moze samo da izazove paniku, sto se otprilike kod mene i dogodilo.
Na kraju sam jedva upala uopste na fax...bila sam 3. ispod crte i mislila sam to je to, kraj...ali lista se pomerila za minimum 20 mesta.
A i ta prica da su prosle godine upisali ko je god hteo mislim da je tacna. A ove godine stigla SEKA, to pogadja i fakultete uveliko, mozda ponove i ove godine. ;)

Sada je samo bitno da zapnete maksimalno, ima jos malo vremena, ali dovoljno da se nauci jos dosta, ja 2 dana pred ispit naucim gradiva kao za prethodnih 20, pritisak je cudo! :)
Al' sam se raspisala, nadam se da vas nisam smorila.
Pratim vas redovno i drzim fige svima!!!

Danas sam gvirnula u amfiteatar da vas vidim....bilo vas je dosta cini mi se :)

Uglavnom, iskreno vam savetujem da se ne opterecujete ciframa- koliko se ljudi prijavilo, koliko ce trebati za budzet, za samofinansiranje...pustite to ljudi! Govorim vam iz iskustva, i ja sam bila opterecena cinjencom da "moram" da upadnem na budzet, racunala, preracunavala se...i onda na prijemnom kad sam videla pitanja, sokirala se, i i dalje mi je bilo u glavi, poeni, budzet...to je nepotrebno opterecivanje, moze samo da izazove paniku, sto se otprilike kod mene i dogodilo.
Na kraju sam jedva upala uopste na fax...bila sam 3. ispod crte i mislila sam to je to, kraj...ali lista se pomerila za minimum 20 mesta.
A i ta prica da su prosle godine upisali ko je god hteo mislim da je tacna. A ove godine stigla SEKA, to pogadja i fakultete uveliko, mozda ponove i ove godine. ;)

Sada je samo bitno da zapnete maksimalno, ima jos malo vremena, ali dovoljno da se nauci jos dosta, ja 2 dana pred ispit naucim gradiva kao za prethodnih 20, pritisak je cudo! :)
Al' sam se raspisala, nadam se da vas nisam smorila.
Pratim vas redovno i drzim fige svima!!!
Hvalaa puno!:D:D podrska uvek znaci;):)

Back