FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Jaoj, briga vas:) Vi ste vec upisali, prosli ovo sto mene tek ceka:)
ja cu verovatno upisati FPN.
zanima me kada odprilike je ok pocinjati spremanje za prijemni? da li se mogu kupiti neki informatori, testovi po kojima ce biti i prijemni, kao npr.na ekonomskom sto ima??
kakvi su predmeti? bilo kakva informacija ce dobro doci... hvala:))

informator ima ali ti nista ne pomaze tj. samo ti odmaze jer ta pitanja nisu ni priblizna onim na prijemnom ...

samo vidi koje knjige ti trebaju za pripremu prijemnog i kreni ... sto ranije to bolje mada nekom je dosta i u maju da krene , zavisi od osobe :ok:

D13 hvala na dogovoru..
al kako onda da se spremam? da gledam na detalje.. kakva pitanja ce biti? mislim, ne ocekujem ja sada da ti meni kazes tacno, ali bar da mi kazes kako je bilo kada si ti polagao prijemni(ili neko koga ti znas)?
i.. da li trebaju sve 4 godine istorije za medjunarodne?

jel ta prof pricala nesto o kucnim ljubimcima,visnjici....................
izgleda da sam prvo predavanje promasila.....tj promasila i otisla u amfiteatar a ne u slusaonicu.
jel smo tamo imali prvi cas engleskog?????:confused:
kuku meni....tek sam sad to skontala........... :dash: :dash: :dash:

D13 hvala na dogovoru..
al kako onda da se spremam? da gledam na detalje.. kakva pitanja ce biti? mislim, ne ocekujem ja sada da ti meni kazes tacno, ali bar da mi kazes kako je bilo kada si ti polagao prijemni(ili neko koga ti znas)?
i.. da li trebaju sve 4 godine istorije za medjunarodne?

za istoriju ne znam , mi novinari je nismo imali

detaljna je sociologija ,tu moze da ti padne i ono sto mislis da nije toliko vazno
tabele su mu mnogo bitne pa ces imati par pitanja iz tabela na to obrati paznju i to da dopises odgovor bez zaokruzivanja znaci bas moras da znas te tabele

Ljudi, jeste videli na oglasnoj tabli da su izasli rasporedi za sistematske preglede. Imam problem, nemam knjizicu a kamoli overenu, tako da ne znam sta da radim, jos par ljudi koje znam nemaju knjizicu. Ne verujem da ce nas pustiti bez nje. Je l zna neko hoce li raditi oftamoloski i stomatoloski pregled ili samo ono klasicno-pritisak, visina, tezina? Ko zna neka odgovori, bas bi mogli da nas pregledaju kompletno da ne moramo posle da se cimamo u poliklinici!!!:super::bye:

Drage mlade kolege, bas bih voleo da cujem sta se desava novo na faxu, s obzirom da sam zavrsio pre tri godine. Ko je tu od profesora, kakav je... i sl. Da li Radosavljevic jos predaje Metodologiju? Da li je Krstic iz SPS i dalje onaj isti smarac? Svima koji nameravaju da upisu fax porucujem da dobro razmisle ukoliko nemaju dobru, dobru vezu za kasnije, jer vam fax nista nece znaciti ako niste clan neke partije, a nema bas jagme za politikolozima. Bio sam jedan od najboljih u svojoj novinarskoj generaciji, toliko da sam ismejao vise puta Kljajica (sta je s njim i Nedom). Inace, to necete nigde saznati, ali znajte da sam ``najveci krivac`` sto je IPT na prvoj godini, a TPS na drugoj. Oni koji su polagali oba predmeta znaju o cemu pricam. Vujacic je tada bio, po meni, najbolji profa na faxu - znate ono, ne zanima ga toliko da li ste nastrebali hiljadu strana, vec nacin na koji razmisljate. Trazi od vas logicko povezivanje. Profesorka Istorije (slusao sam je na B92 neko vece) mi se ne svidja nimalo, ipak je stari Zarko Gudac legenda (nadam se da je jos ziv), covek je ispitivao Adolfa Ajhmana kada su ga Izraelci uhapsili. Inace, diplomu jos nisam podigao ni nakon tri godine, s obzirom na uvek azurnu Veru Rsovac (jel jos tamani pivo u Katakombama?)

Inace, jel Podunavac jos predaje TPS? Vidim da se opet on i Simeunovic ujedaju. Ne znam da li vam je poznata prica o izvoru netrpeljivosti njih dvojice. Navodno je Simeunovic na Zemunskom keju sreo Podunavca u setnji sa nekom studentkinjom, pa mu skrenuo paznju da to ne radi javno, nakon cega je ovaj popizdeo na njega i od tada se ne podnose. Uopste, mnogo je profesora koji imaju takvu zavodnicku istoriju. Pomenuti stari Gudac je delio devetke i desetke lepim i napucanim devojkama u kabinetu, Krstic je flertovao sa nekoliko devojaka iz moje generacije koje su visile kod njega u kabinetu konstantno, Cupic takodje ``trza`` na lepu pojavu, ali ne ono vulgarno, kao sto je recimo, Radosavljevic iz Metodologije bio ocaran svojevremeno jednom plavusicom i to nije krio ni na predavanjima. Najjaci je, ipak, bio Kljajic koji je i ziveo sa jednom studentkinjom, a da sve bude interesantnije, bas ona je jednom prilikom dobila nagradu, ``Bora Mirkovic`` bese, tada vrednu cini mi se oko hiljadu evra. Naravno, u komisiji koja je delila nagrade je bio Kljajic. Sto se tice ocenjivanja najpravicniji je uvek bio Cupic. Izreseta vas sa sedam-osam pitanja pa ako ne znate do vidjenja, nema prepisivanja, nema muvacine, nema bubice, nema faktora srece - cisto znanje i strebanje.

aha znaci ima toga i na ovom faxu...divota!!!!
taj mesecnik kako si ga nazvao....ziv je jos uvek.
nego kazi ti meni koliko je na prvoj god na tvom smeru bilo studenata,a koliko u cetvrtoj...pitam zato sto me zanima koliko ljudi ostane do kraja.... ako se secas....
i koliko si ti god studirao fpn?

Ljudi, jeste videli na oglasnoj tabli da su izasli rasporedi za sistematske preglede. Imam problem, nemam knjizicu a kamoli overenu, tako da ne znam sta da radim, jos par ljudi koje znam nemaju knjizicu. Ne verujem da ce nas pustiti bez nje. Je l zna neko hoce li raditi oftamoloski i stomatoloski pregled ili samo ono klasicno-pritisak, visina, tezina? Ko zna neka odgovori, bas bi mogli da nas pregledaju kompletno da ne moramo posle da se cimamo u poliklinici!!!:super::bye:

ja idem u cetvrtak...:mrgreen:
idi pitaj njih,od danas su poceli pregledi. pitas lepo da li moze bez zdravstvene mada mislim da ces morati da je izvadis.... Kako bre nemas zdravstvenu knjizicu.....

ja cu poceti sa spremanjem od novembra.. najverovatnije:))
da me ne bi kasnije uhvatila frka..
4 godine istorije.. ajoj.. treba to spremiti. mada ja mislim da ce najveci problem meni biti sociologija.. ali dobro:)
kako je na faxu? kakvi su prof?:???:

Ako se dobro secam 40 na budzetu, 20 sufinansirajucih i 40 samofinansirajucih na novinarstvu generacija 2000. Isto i na medjunarodnom, na politikoloskom je bilo nesto manje, i najmanje na socijalnom oko 50-ak, znaci racunaj oko 320, 330. Zavrsio sam u roku, ali sam diplomirao nakon odsluzenja vojske, a dvadesetak nas je doguralo do kraja u roku. Medjutim i to zavisi od generacije. Moja je bila fantasticna (bilo je i dece profesora FPN: cerka Nede Todorovic i sin Dragana Veselinova koji su bili zasticeni poput belih medveda, bio je tu i sin Marka Lopusine i deca nekolicine poznatih novinara). Poredjenja radi, kada smo stigli do kraja, iz prethodne godine nas je sacekalo stotinak studenata. Ne znam kako vam je sada po Bolonji, navodno bi trebalo da je lakse, mada ne verujem da je sprovedena u praksi kako bi trebalo, ali je tada bilo pravilo - ko polozi TPS na prvoj studirace, ko polozi metodologiju na trecoj zavrsice.

Nisam bi najprecizniji, kada kazem sacekalo nas je stotinak studenata iz prethodne godine mislim na sve one koji su se vukli dve-tri godine na zavrsnoj, pa su predavanja na cetvrtoj bila neverovatno posecena za razliku od trece, mada da budem iskren predavanjima na trecoj nisam ni prisustvovao, s obzirom da nije bilo preterano atraktivnih predavaca i predavanja

Back