Facebook

Imam jedan ogroman problem!!! Juce mi je neko hakovao FB i hotmail. Ja sam kao kreten isla i i pokusavala da resetujem password ali nisam mogla da pogledam code koji su mi slali na mail... Danas sam uspela da povratim password na mail-u ali sad kad hocu da resetujem password na facebooku kazu mi da sam presla neki limit i da ne mogu da resetujem!!! STA DA RADIM?
Čekaj, prvo si išla na resetovanje pasworda za Facebook i oni su ti poslali taj neki kod, ali nisi mogla odmah da ga vidiš jer nisi mogla da pristupiš tom e-mail nalogu. Onda si kasnije uspela da otvoriš taj e-mail i da iskoristiš taj kod koji ti je poslao Facebook, ali su ti rekli da je istekao neki limit. Jel to u pitanju? Ako jeste, to je zbog toga što, kada resetuješ šifru na takav način, taj kod koji primiš na e-mail važi određeni vremenski period. Ti si očigledno, dok si pokušavala da pristupiš e-mail nalogu, probila taj vremenski limit važenja tog koda i zato ti ne radi. U tom slučaju probaj ponovo da resetuješ password na Facebook-u, kako bi ti poslali novi kod. Ali zapamti da moraš odmah da ga iskoristiš.

Poslednja izmena:
Eeee a jel zna neko kako da promenim ime ? iskoristio sam svih 6 promena imena i sad nemogu da promenim ime :confused:
E, ta promena imena je i mene mučila mnogo, s tim što sam ja prvi put pokušavao da promenim ime. Kaže mi da će obraditi moj zahtev u roku od 24h i da će objaviti te promene. Međutim, nikada nisu objavili promenu, niti su mi poslali bilo kakvo obrazloženje za to. A verovatno postoji određeni limit koliko puta možeš da menjaš ime. Šta se dešava kada premašiš taj limit, to već ne znam.

UPDATE:
Pravilnik o promeni imena na Facebook-u

Facebook ima jako obimnu help bazu, ali ljude izgleda mrzi da sami traže, više vole da im se sve servira na tacni.

Poslednja izmena:
Pojavio se novi "virus" koji kruži Facebook-om. Prvo za one manje upućene u ove stvari: ukoliko naletite na njega, bez brige - računar vam ostaje bezbedan!

Po formi, ovo nije pravi kompjuterski virus, ali se smatra time što, jednom kada ga zakačite i pokrenete, putem vašeg profila se širi dalje, baš kao što pravi virusi u prirodi to rade.

O čemu se radi? Prvo uput na grupu koja je izvor tog virusa: https://www.facebook.com/pages/How-to-Suggest-to-Friends-New-version-/172173106161881
Opis grupe je da, ako iskopirate taj kod u polje gde kucate adrese i tako ga pokrenete, moći ćete da imate neku novu opciju na Facebook-u, nešto vezano za opciju "Friend suggest".
Šta se zapravo dešava u pozadini je to da se pokreće skripta sa sajta http://goo.gl/NYdjm, pomoću koje pristupa svim grupama koje posedujete (tj. u kojima ste administrator) i postavlja kao novog administratora osobu koja je i osmislila sve ovo. Ta osoba, potom, ima potpunu kontrolu nad svim vašim grupama i može bez problema da vas razreši dužnosti administratora u istim, čime sve one postaju sada njegovo vlasništvo.
U kratkim crtama - pokrenite pomenuti kod i gubite sve grupe i stranice koje posedujete.

Rezime: Mnogo je ovakvih virusa koji kruže Facebook-om. Ovo je samo jedan na koji sam natrčao i proanalizirao ga detaljno. Verujem da se slični virusi kriju i iza grupa tipa "Vidi ko ti gleda profil" i tome slično. Zato jedna velika napomena: Uvek se prvo dobro informišite o nekoj grupi ili ponudi, pre nego što je prihvatite. Ne klikćite na svašta, ne pokrećite svašta i najbitnije - ne verujte svakome i svačemu.

Toliko.

onda je opusteno za nas koji nemamo nijedan Page ili Group u svom vlasnistvu :D
ma ima svasta na ovom fB-u... pazite se ljudi, ne ostavljajte celokupnu biografiju sa sve jedinstvenim maticnim brojem u Info, kao sto rece Cvele ne klikcite na svaki link. Facebook je za zabavu, ali ima ljudi koji ga koriste za mnogo gore stvari.

onda je opusteno za nas koji nemamo nijedan Page ili Group u svom vlasnistvu :D
ma ima svasta na ovom fB-u... pazite se ljudi, ne ostavljajte celokupnu biografiju sa sve jedinstvenim maticnim brojem u Info, kao sto rece Cvele ne klikcite na svaki link. Facebook je za zabavu, ali ima ljudi koji ga koriste za mnogo gore stvari.
Pa bezbedni ste, ali ipak će vaš profil biti iskorišćen za širenje virusa vašim prijateljima. Doduše, ako odreagujete na vreme i obavestite sve kojima ste poslali virus da ne klikću na to, onda je šteta sanirana.

Sa druge strane, vrlo rado bih ovo poslao nekim osobama, kada vidim kakve grupe sve ima...

Imam problem... Naime, kada udjem na FB ja vidim sve koje su online , ali mene niko ne vidi online... I tek kada se javim nekom kod njega postanem online, a do tada sam offline... Kada probam uci preko msn-a na FB nece da ga otvori... Izbaci da nije moguce u tom trenuntku da se povezem na caskanje... Je li neko ima slican problem ili zna nekog ko je imo.... Bio bih veoma zahvalan kada bi ste mi pomogli jer ovo traje vec citavu nedelju...

Imam problem... Naime, kada udjem na FB ja vidim sve koje su online , ali mene niko ne vidi online... I tek kada se javim nekom kod njega postanem online, a do tada sam offline... Kada probam uci preko msn-a na FB nece da ga otvori... Izbaci da nije moguce u tom trenuntku da se povezem na caskanje... Je li neko ima slican problem ili zna nekog ko je imo.... Bio bih veoma zahvalan kada bi ste mi pomogli jer ovo traje vec citavu nedelju...
Pa ne verujem da ti bilo ko može pomoći oko toga, jer je to jednostavno problem zbog prezauzeća Facebook-a i lošeg sistema ažuriranja podataka. Da ti ne dužim sada priču, jer bih morao baš da koristim neke programerske žargone, nego da skratim: povremeno refresh-uj stranicu da bi video nove promene. A to što drugima deluješ offline, nije ništa novo. Koji web pretraživač koristiš? Ako koristiš Firefox - instaliraj najnoviju verziju 4.0b12. Jeste da je beta verzija u pitanju, ali je dobar i stabilan (za sada) i pri radu na Facebook-u pokazuje daleko bolje rezultate od prethodnih verzija. Za Google Chrome svi pričaju da je odličan za Facebook, ali da zato baguje na svakom drugom koraku i troši mnogo resursa dok radi.

Brt probo sam sve pretrazivace operu, firefox , google chrome i safari... Sada cu skinut ovu novu verziju firefoxa pa cu vidjeti kakve ce rezultate pokazat...
Za tu novu verziju Firefox-a ti garantujem da bolje radi sa Facebook-om, nego njene prethodne verzije. Ja, za sada, nisam imao taj problem da sam prema drugima offline, a da njih sve vidim kao da sam online.

Jel zna neko da mi odgovori, kako neki hakeri hakuju facebook profile?
Da li postoji neka mera zastite i slicno? :D
Mojoj sestri je neko hakovao profil ali ja sam joj zatrazio novu sifru od facebooka i sve se dobro zavrsilo..

Rudjer:
Facebook je najsje*aniji sajt na svijetu.
Ako se ovo odnosi na to što se koči, što "flešira" i tome slično, imaj u vidu da taj sajt u svakom trenutku posećuju milioni korisnika, kao i da, tim koji održava sam sajt, stalno rade na novim stvarima koje "u hodu" ubacuju na sajt. Isto uzmi u obzir i da će mnogi, da kažemo, hakeri stalno pokušavati da obore Facebook servere, pa u tom cilju guše saobraćaj, napadaju neke funkcionalnosti itd. Nezamislivo je veliki posao održavati sajt poput Facebook-a.

General Dus@n:
Jel zna neko da mi odgovori, kako neki hakeri hakuju facebook profile?
Da li postoji neka mera zastite i slicno?
Mojoj sestri je neko hakovao profil ali ja sam joj zatrazio novu sifru od facebooka i sve se dobro zavrsilo..
Kako hakuju profile? Pa, načina je stvarno mnogo da bi ih sada sve naveli, ali jedni od najčešćih su phishing i virusi koji kruže Facebook-om, o kojima sam već govorio.
Phishing znači da je neko napravio sajt koji samo izgleda kao da je Facebook i služi da te prevari da probaš da se odatle loguješ na Facebook, ali ti kada ukucaš svoj e-mail i lozinku, ti podaci se upišu u bazu onoga ko je postavio taj sajt. Na taj način si bukvalno dao strancu tvoje podatke za pristup tvom profilu. Da bi izbegao ove situacije, uvek proveri da u adress-baru tvog web pretraživača stoji adresa koja počinje sa www.facebook.com.

Kako hakuju profile? Pa, načina je stvarno mnogo da bi ih sada sve naveli, ali jedni od najčešćih su phishing i virusi koji kruže Facebook-om, o kojima sam već govorio.
Phishing znači da je neko napravio sajt koji samo izgleda kao da je Facebook i služi da te prevari da probaš da se odatle loguješ na Facebook, ali ti kada ukucaš svoj e-mail i lozinku, ti podaci se upišu u bazu onoga ko je postavio taj sajt. Na taj način si bukvalno dao strancu tvoje podatke za pristup tvom profilu. Da bi izbegao ove situacije, uvek proveri da u adress-baru tvog web pretraživača stoji adresa koja počinje sa www.facebook.com.

Znao sam za phishing,ali covek bi trebao da bude bas ovca da bi se navatao....ja u svom pretrazivacu imam precice svih sajtova koje obilazim tako da je mala verovatnoca da zalutam...

Znao sam za phishing,ali covek bi trebao da bude bas ovca da bi se navatao....ja u svom pretrazivacu imam precice svih sajtova koje obilazim tako da je mala verovatnoca da zalutam...
Da, ali može se desiti da klikneš na neki link, koji može na prvi pogled biti i zamaskiran, i da ti tad traži da se uloguješ ponovo. U svakom slučaju, kad god ti traži te takve podatke, uvek prvo proveri na kojoj adresi se nalaziš!

Pa kao što sam i rekao, načina je stvarno mnogo, a keylogger je jedan od njih. Da bi se od toga zaštitili, za to je već potreban antivirusni softver, jer se keylogger-i instaliraju na vašim računarima i rade u pozadini.

Poslednja izmena:
Da, ali može se desiti da klikneš na neki link, koji može na prvi pogled biti i zamaskiran, i da ti tad traži da se uloguješ ponovo. U svakom slučaju, kad god ti traži te takve podatke, uvek prvo proveri na kojoj adresi se nalaziš!

Pa kao što sam i rekao, načina je stvarno mnogo, a keylogger je jedan od njih. Da bi se od toga zaštitili, za to je već potreban antivirusni softver, jer se keylogger-i instaliraju na vašim računarima i rade u pozadini.

Cuo sam da ima neki programcic koji belezi sve sifre koje su kucane na kompu, da li je to taj?

kako da udjem u opciju na fb da sakrijem prijatelje , da se ne vide uopste?
ranije je bila opcija ali sad je nema.
Ako umeš da otvoriš stranicu sa podešavanjima privatnosti, onda ćeš tamo lako naći i opciju za sakrivanje liste prijatelja. Pogledaj malo, nije je teško pronaći. Rekao bih ti tačno gde da odeš, ali sam baš sinoć deaktivirao nalog i nemam više pristupa tamo.

Back