Facebook, instagram, twitter

Mogu da razumem, ako se ne plasira lično i sopstvena vrlina.
Ako se diskutuje na neku temu.
Ali...
Sve se svodi na samo promociju, zar ne.
Pa ovde..
Stvar je praga. Sta se prelazi, a sta ne. Uvek "promovises" svoju licnost.
Medjutim, negde nemas prostor razviju, vec jedan uzak kolosek kojim mozes da se kreces i svetla na kraju tunela nema.
Zato je dobro sto je ovde i labavo. Pazi. Mozes da se foliras par dana, par meseci, ali duze vreme, ne ono- provaljuju te ljudi (to je glupost, svi mi imamo maske s razlogom) vec se ti smoris, ako nema cari i nekakve otvorenosti, zar ne?

Pazi kada se ja čak prisećam izjava nekih odavde:
Da je potpuno neprirodno i turn off kada se muškarac dokazuje, postavlja slike.
Izjava od strane žene.
Dok je sasvim normalno da to žene čine...
Ali nije ni prirodno.
Muška vrsta je ta koja se šepuri, a žene na osnovu toga biraju?
Šta je otišlo u k. urac?
Naš k. urac, usled ravnopravnosti?

Pazi kada se ja čak prisećam izjava nekih odavde:
Da je potpuno neprirodno i turn off kada se muškarac dokazuje, postavlja slike.
Izjava od strane žene.
Dok je sasvim normalno da to žene čine...
Ali nije ni prirodno.
Muška vrsta je ta koja se šepuri, a žene na osnovu toga biraju?
Pta he otišlo u *****?
Baš ***** usled ravnopravnosti?
Зар свако не прича само о себи?

Која разлика постоји између било ког медија и мреже?
Mediji su vecinom propaganda. Zato je format na medijima toliko bitan. Na pr, na teoeviziji je jako bitno urednistvo i format emisije. Kontinuirana propaganda i rizicno je skrenuti s kolotecine.
Dr mreze su zamalo skrenule s toga, medjutim, shvaceno je da bi se zaradjivalo puno, moras imati format i propagandu.
S druge strane i one propadaju jer su uredjivaci i korisnici. I oni ne vole da im se previse postavljaju pravila i uredjuje njihova sadrzina. Tako se vestacki ubacuju mehanizmi nekakvog laznog cilja kroz tkz dopaminski napitak, a u stvari je bitan put a ne cilj. Dakle privlacis sto vise mase na sebe, a kako ces privuci ako ne nekakvom senzacijom i onda kroz to ti se ubacuju pravila na koja popustas da bi nastavio dalje.
Pa je sada sledeci talas. Videcemo sta ce biti.

Mediji su vecinom propaganda. Zato je format na medijima toliko bitan. Na pr, na teoeviziji je jako bitno urednistvo i format emisije. Kontinuirana propaganda i rizicno je skrenuti s kolotecine.
Dr mreze su zamalo skrenule s toga, medjutim, shvaceno je da bi se zaradjivalo puno, moras imati format i propagandu.
S druge strane i one propadaju jer su uredjivaci i korisnici. I oni ne vole da im se previse postavljaju pravila i uredjuje njihova sadrzina. Tako se vestacki ubacuju mehanizmi nekakvog laznog cilja kroz tkz dopaminski napitak, a u stvari je bitan put a ne cilj. Dakle privlacis sto vise mase na sebe, a kako ces privuci ako ne nekakvom senzacijom i onda kroz to ti se ubacuju pravila na koja popustas da bi nastavio dalje.
Pa je sada sledeci talas. Videcemo sta ce biti.
Леп опис.

Mene drustvene mreze interesovala na pocetku njihovog rada, nesto novo, hajde da se proba... onda su me poceli spopadati ljudi koje ili nisam zeleo da vidim tamo ili nisam imao pojma ko su. A pukao sam kad smo bili na nekoj veceri, stigne jelo, hajde da verceramo, stani, stani da fotografisem i okacim na nistagram, OK, hajde, dobro, krecemo?, cek, cek nije se ucitala, samo jednom da snimim i tagujem, OK, ohladice nam se riba, sacekaj jos minut da se uploaduje, sto si alav... a i kuma sa druge strane stola ponavlja isto radi, samo sto smo nju morali da cekamo da dobije password za wi-fi mrezu i sve to odradi. To vece, sam blokirao nistagram, od tad (pre dobrih 7-8 godina) do prosle godine nisam ni probao da ulazim tamo a kad sam zbog nekih drugih potreba probao da udjem kazu mi da taj nalog ne postoji. Otvorio sam neki bezveze facebook nalog ( tipa Josip Broz Mladji) da mogu proistupati nekim restoranima, prodavnicama ili usluznim radnjama.

Uostalom, svakoga do koga mi je stalo imam u telefonskom imeniku pa se cujemo, eventualno emajliramo.

Poslednja izmena:
Meen drustvene mreze interesovala na pocetku njihovog rada, nesto novo, hajde da se proba... onda su me poceli spopadati ljudi koje ili nisam zeleo da vidim tamo ili nisam imao pojma ko su. A pukao sam kad smo bili na nekoj veceri, stigne jelo, hajde da verceramo, stani, stani da fotografisem i okacim na nistagram, OK, hajde, dobro, krecemo?, cek, cek nije se ucitala, samo jednom da snimim i tagujem, OK, ohladice nam se riba, sacekaj jos minut da se uploaduje, sto si alav... a i kuma sa druge strane stola ponavlja isto radi, samo sto smo nju morali da cekamo da dobije password za wi-fi mrezu i sve to odradi. To vece, sam blokirao nistagram, od tad (pre dobrih 7-8 godina) do prosle godine nisam ni probao da ulazim tamo a kad sam zbog nekih drugih potreba probao da udjem kazu mi da taj nalog ne postoji. Otvorio sam neki bezveze facebook nalog ( tipa Josip Broz Mladji) da mogu proistupati nekim restoranima, prodavnicama ili usluznim radnjama.

Uostalom, svakoga do koga mi je stalo imam u telefonskom imeniku pa se cujemo, eventualno emajliramo.
Наравно.
Људи су напорни чак рекао бих и наметљиви постали.

Back