fabrička greška genracije

Ako ste za 100 dinara jeli pomfrit i coca-colu, onda je to bilo na proleće davne '98-me :lol: kada su 100 dinara bile neke pare. Mislim, da ne zbunjujemo današnju decu.
A i ako ste vas tri delile jednu coca-colu i jednu porciju pomfrita, onda ne znam šta reći :lol: kakav je to meni, jel ste brojale koja je pojela više mrvica i popila više mililitara ili :rotf:
u pravu si, nije stvar u hrani, kada hrane tu ni nema :hahaha:

Da te ja ne bih ispavljao i rekao kako je ovo gomila gluposti kao sto ti izvole reci malopre, brzo Psihologiju za 2. razred gimnazije u ruke!
Nisam imao psihologiju nikad kao predmet!:rumenko:

Ko je rekao da nije normalno?
Ja i svi normalni!:p
Ako vec citiras moj post i zelis da mi kontriras, bar pokusaj da shvatis kontekst: ne mozemo svi da budemo isti, ne mozemo svi da izlazimo i da slushamo istu vrstu muzike, ne mozemo svi da budemo ekstrovertni i pratimo mejnstrim klinaca ciji mozgovi nisu predvidjeni za razmisljanje vec za "uzivanje u trenutku". Onaj mali procnat tinejdzera koji to shvata i uziva u kvalitetnoj muzici, dobrim knjigama, inteligentnom humoru, smislenim razgovorima, razvijanju svestranosti, nadogradnji duha i licnosti... predstavljaju tih 0.002 tinejdz % populacije, jesu drugaciji, i niko to ne moze da im ospori.
Prikane ukusi su razliciti! Nigde ne pise da je tvoje ispravno,a da moje nije i obrnuto! zivot je samo jedan i ako ces da ga prozivis kao panj i da sviras kurtzu pesmu,ti sviraj! Ako imas kapaciteta da ga prozivis,prozivi ga,jer Imaces ti ceo svoj zivot kada omatoris da se duhovno uzdizes! Mladost kada prodje (neka 30+ godina) spremaj pare za sanduk! Neces biti svestan kako ces pre da ostaris i kako ce vreme proleteti,a mladost si procerdao!
Ja verujem da nemam kapacitet da ga prozivim kako treba i zato moje jedino resenje je da se obogatim ili da postanem kao ti,pa da se tesim da sam pametan!:mrgreen: I poseban!

Zašto uopšte imaš potrebu da se pravdaš nekome?
Radi to što inače radiš, zabole te šta drugi misle. Ti ljudi ionako nemaju čime da se zaokupe, nego kopaju po tuđim životima.
Nisam pratila celu diskusiju, ali ispravi me ako grešim, rasprava se vrti oko tvojih izlazaka u kafiće u 12. godini, da?
Šta su tebi roditelji dozvoljavali da radiš, a šta ne, nije na drugom da sudi. Koga god da interesuje, nošalantno ga odje.bi.
Tvoje privatne stvari se tiču samo tebe i nikoga više.

@tema
Klinci su u ozbiljnom tripu ovih godina.
Ono, muzika, oblačenje, pankeri, rokeri, emovci, klanovi, hood i ta njasra.
Bitno je da je čovek normalan. Bio on najgori buržuj ili socijalni slučaj, bitno je da si svoj.
A to etiketiranje, sad, omiljeni bend mi je Linkin Park, pa ću da nosim crno i budem buntovnik bez razloga, to drmne klince i brzo prođe. Posle ih sačeka neka druga faza.
I sve tako dok ne odrastu.

E hvala ti,upravu si 100 % ali ovo za temu,nisam mislila da to bude upućeno rokerima,punkerima i sl,nego jednostavno za sve one kojih nisu voljeli i tračali bez razloga(zbog društva,nekog postupka,u mom slučaju izlazaka i sl)

E hvala ti,upravu si 100 % ali ovo za temu,nisam mislila da to bude upućeno rokerima,punkerima i sl,nego jednostavno za sve one kojih nisu voljeli i tračali bez razloga(zbog društva,nekog postupka,u mom slučaju izlazaka i sl)
Nisam rekla da podržavam tvoj stav.
Naprotiv, deci od 12. godina nije mesto u kafiću posle 19h
Izlazim i znam kada počinje "okupljanje", a tu negde oko 19, 20h počinju da pristižu srednjoškolci, koji su za dete od 12 god stariji.
Pre negde videh konja od 17 godina kako muva neku šestakinju. Ma idi bre.

Nisam rekla da podržavam tvoj stav.
Naprotiv, deci od 12. godina nije mesto u kafiću posle 19h
Izlazim i znam kada počinje "okupljanje", a tu negde oko 19, 20h počinju da pristižu srednjoškolci, koji su za dete od 12 god stariji.
Pre negde videh konja od 17 godina kako muva neku šestakinju. Ma idi bre.

Znam da nisi rekla,ali volim kada tako ljudi iznesu svoje mišljenje bez vrijeđanja ikoga :ok:

JA SAM PONOSNA ŠTO SE TU NE UKLAPAM :D

Ovu temu posvećujem svima onima koji ne pripadaju svojoj generaciji i kojih nisu voljeli jer su bili drugačiji.

Mene nisu voljeli jer sam počela izlaziti sa 12 godina dok su se oni igrali u parku :roll:
a i uvjek sam im sve direktno govorila,pa se nikada nisu mogli nositi sa istinom :D

Zbog čega su(ako su) vas odbacili ???

Pa, nisu me odbacili, ali me smatraju ludim sto volim sci-fi i epsku fantastiku...

Danas je u modi biti drugaciji,odbacen zbog svojih vrednosti i tudje zavisti,a zapravo se licemerno hvaliti kako si izuzetak.

Ja sam ta koja je odbacila ljude oko sebe,u osnovnoj. Bila sam svesna prolaznosti tog perioda i ljudi koji su me u skoli okruzivali,te se moje detinjstvo u potpunosti odvijalo van te precenjene ustanove. Bila sam ubedjena da se moj zivot krece spiralno navise i da ce pamcenja vredno tek nastupiti.
Onda dodjoh u gimnaziju,gde ljudi slusaju Azru,citaju Bukovskog i kojima petak vece nije alfa i omega zivota. I tu se ja obradujem,i zahvalim Bogovima sto cu konacno imati sa kim da sazrim. Medjutim,nakon cele te muke oko upoznavanja shvatim da se ljudi mogu izdvajati po ukusu,stilu ili cemu vec,dok to uopste ne znaci da su razvili (makar samo neki oblik) zdrave licnosti.
I posle godinu dana,pljune me u lice cinjenica da sam sudila o ljudima na osnovu stepena koriscenja wikipedije/googla/youtubea. Sto je u biti osnovna greska ovdasnje mladezi.

Bottom line:moje vidjenje razlicitosti doseze malo dalje od muzike i knjiga.

Ovu temu posvećujem svima onima koji ne pripadaju svojoj generaciji i kojih nisu voljeli jer su bili drugačiji.

Mene nisu voljeli jer sam počela izlaziti sa 12 godina dok su se oni igrali u parku :roll:
a i uvjek sam im sve direktno govorila,pa se nikada nisu mogli nositi sa istinom :D

Dakle, moje je mišljenje da smo svi različiti bez obzira na to što pripadamo istoj generaciji.
Pogrešno je generalizovati celu geneaciju.
Ja lično, imam neka svoja viđenja sveta, svoja interesovanja, svoje društvo...
Ne mislim ni da sam outsider, niti da sam nešto posebno tj. nisam ni u kom tripu.
Dragi moji, svi smo mi različiti i uvek će tako biti.
Neko pronađe ljude koji su mu po interesovanju slični, pa bili to kasni izlasci - ludovanje sa malim životnim stažem, muzika, knjige, životne želje, a neko u adolescenciji ne može da nađe sebi slično društvo, ali neće biti doveka tako.
Mi se vremenom menjamo, krećemo se u drugim društvima, i sve postaje drugačije.
Kad pogledamo generaciju naših roditelja, i oni su različiti. Neko od njih je uspešan čovek, neko kockar, neko se bavi mutnim radnjama i svi oni imaju svoj krug prijatelja i opet svoja interesovanja i različite stvari, ali i događaje koje ih čeni srećnim.

Lično, ja mogu sa svakim da proćaskam, ali biram društvo kome se poveravam i kome verujem. :super:

Vidi ovako...

Postoje jaaaako nezreli tinejdzeri. Znash ono, hormoni ih pucaju, napaljeni su, zavisni jedni od drugih, tinejdzerski-glupi... infantilne ovce nesposobne da razmisljaju svojom glavom.

Postoje nezreli tinejdzeri koji misle da su zreli. Ranije pocinju da izlaze, puse, piju, 3puju da ih niko ne razume jer su oni eto drugaciji i zreliji od svojih vrsnjaka... a u stvari to nisu.

Postoje i zreli tinejdzeri, njih je mozda 0.002 % Njihovi zahtevi od zivota su drugaciji od mejnstrima u generaciji, i suvishe veliki da bi okolina mogla da ih shvati. Ne pale se na jeftinu muziku i zabavu, boli ih uvo ko se sa kim smuvao i gde je ko sinoc bio, smara ih sve sto je popularno kod vrsnjaka, ne zato sto vole da kontriraju, vec zato sto su sazrevshi prevazishli te klinacke gluposti.

Ako te moje nestrucno misljenje zanima, ti si ovaj drugi tip tinejdzera, i pojam prave zrelosti i fakticke otudjenosti od generacije je za tebe samo misaona imenica.

fenomenalno LOL

Tebe su očigledno osim toga što si počela izlaziti sa 12 godina odbacili i zbog pameti.....
A mene?Ja sam uglavnom asocijalna osoba...niko mene nije odbacio...ja se jednostavno družim sa malim brojem ljudi i to mi odgovara........nemam problema sa tim ko neće sa mnom...uglavnom sam previše probirljiva kad su ljudi u pitanju....
A ja baš i ne bih izabrala tu pesmu...kao ni likove koji istu sviraju kao nekakav primer...

Back