FA Kup 2019/2020

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.388
FA kup - Luka pocrveneo u porazu Palasa, Čelsi siguran, Murinjo će morati ponovo!

U okviru najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu večeras je odigran veliki broj mečeva trećeg kola.

Kristal Palas je izgubio na "Selhrstu" od Derbija sa 0:1 (0:1), porazu je kumovao kapiten Milivojević, koji je u drugom poluvremenu zaradio crveni karton.

Igrao se 32. minut kada su gosti stigli do prednosti, strelac je bio Martin.

Sa 0:1 se otišlo na odmor, morao je krajem prvog dela igre umesto Mejera na teren da pošalje Mekartura trener "Orlova" Hodsžon.

Nakon 18 minuta igre u nastavku, kapiten i reprezentativac Srbije Luka Milivojević je zaradio direktan crveni karton.

Pokačio se sa vezistom Tomo Hadlstonom, došlo je do koškanja i povlačenja za dres, sudija je odlučio da pošalje srpskog fudbalera na tuširanje, OVDE pogledajte situaciju pa procenite da li je Kragujevčanin zaslužio isključenje.

"Ovnovi" su izdržali sa igračem manje, te je Palas ispao iz FA kupa.

Čelsi je slavio na "Briždu" protiv Notingem Foresta sa 2:0 (2:0).

Praktično su pitanje pobednika rešili u prvih pola sata, poveli su već u šestom minutu, kada se u strelca upisao Hadson-Odoi.

U 33. minutu je Barkli povisio na 2:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Dodajemo i da je u 23. minutu sudija najpre svirao penal za goste, ali je njegova odluka poništena nakon odluke VAR-a.

U drugom delu ponovo VAR stupa na scenu, ovoga puta je poništio gol "Šumarima".

Mogao je Batšuaji da dotuče rivala, ali je promašio zicer, na kraju je ostalo 2:0 u korist ekipe Frenka Lamparda.

Totenhem će morati da igra revanš, izveo je Murinjo poprilično jaku postavu, ali njegovi puleni nisu uspeli da slave na "Riversajdu" protiv Midlsbroa, bilo je 1:1 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi Boro stigao do prednosti u 50. minutu preko Flečera.

Usledila je Murinjova reakcija, dvostruka izmena, ušli su Lamela i Lo Selso umesto Vinksa i Sesenjona, to je urodilo plodom već pet minuta kasnije, kada je Lukas Moura postigao pogodak za 1:1.

U finišu su gosti iz Londona imali još par prilika, jako dobru šansu je u finišu imao Orijea, ali je sa par metara prebacio loptu preko gola rivala.

Na kraju remi, te će ove ekipe u terminu koji će naknadno biti određen, odigrati revanš na novom "Vajt Hart Lejnu".

Od timova iz Premijer lige danas je igrao i Šefild junajted, koji je kod kuće bio bolji od niželigaša Fajlda sa 2:1 (1:0).

Poveli su u osmom minutu "Blejdsi" preko Robinsona i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je Klark povisio na 2:0, da bi u 78. minutu gosti došli do gola preko Vilijamsa.

Ipak, izdražao je Šefild do kraja, te ide u četvrto kolo.

Plasman u narednu rundu obezbedile su i ekipe Northemptona, Vest Bromvič Albiona, Barnslija i Kvins Park Rendžersa.

Revanš će osim Totenhema i Midlsbroa igrati i Bristol Rovers i Koventri.

Bristol Rovers - Koventri 2:2
Barton - Northempton 2:4
Čarlton - VBA 0:1
Čelsi - Notingem 2:0
Kru - Barnsli 1:3
Kristal Palas - Derbi 0:1
Midlsbro - Totenhem 1:1
KPR - Svonsi 5:1
Šefild junajted - Fajld 2:1
 
FA kup - "Čekićari" se mučili, ali ipak slavili protiv niželigaša

Fudbaleri Vest Hema slavili su na gostovanju u Džilingemu u trećoj rundi FA kupa sa 0:2 (0:0).

U prvom delu nije bilo pogodaka, Mojes je doživeo peh kada se povredio Rajan Frederiks, zamenio ga je Zabaleta.

Ispostavilo se da je ta izmena bila sudbonosna, kako je upravo iskusni Argentinac doneo prednost "Čekićarima".

Igrao se 74. minut kada je lopta došla do njega u kaznenom prostor rivala, raspalio je iz prve i uz malo sreće poslao loptu u mrežu Džilingema.

Odahuli su "Čekićari", da bi pobedu ekipe Dejvida Mojesa overio Pablo Fornals u četvrtom minutu nadoknade.

Liverpul je u trećem kolu dobio Everton, više OVDE.
 
FA kup - Premijerligaši sigurni, Liverpul dobio rivala u narednoj rundi

U terminu od 20.45 danas je odigrano pet utakmica treće runde engleskog FA kupa.

Njukasl je rutinski svladao Ročdejl rezultatom 4:1, sve je bilo jasno posle prvih 45 minuta kada su "svrake" autogolom O'Konela, te golovima Longstafa i Almirona vodile sa 3:0.

Konačan rezultat postavio je Žoeilton u 82. minutu susreta, pa će Njukasl u narednoj rundi odmeriti snage sa Oksford junajtedom.

Totenhem je takođe ostvario sigurnu pobedu golovima Lo Selsa i Lamele, utešni gol za Midlzbro dao je Sevil, pa će ekipa Žozea Murinja u četvrtoj rundi igrati protiv Sautemptona.

Riding je bio bolji od Blekpula rezultatom 2:0, te će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz meča Kardif - Karlajl.

Minimalnu pobedu ostvario je Šruzberi nad Bristolom, pa će na megdan Liverpulu.

Utakmica između Tranmerea i Votforda je odložena.
 
FA kup - Mata doneo Junajtedu šesnaestinu finala!

Ekipa Ole Gunara Solskjera je uspela da slavi protiv Vulverhemptona sa 1:0 u ponovljenoj utakmici FA kupa koja je odigrana na stadionu "Old traford".

Domaćin je imao šansu preko Džejmsa na startu utakmice, dok su gosti pretili preko Himeneza koji je izbacio pola odbrane Mančestera, ali je i loše šutirao.

Postigli su gosti i gol preko Neta kada je on poništen posle gledanja VAR tehnologije, a na drugoj strani Mata dobro šutira, ali je golman odlično odbranio. Do kraja poluvremena šanse za oba zima, Himenez i Marsijal ih nisu iskoristili.

Junajted daleko bolji u nastavku, bio je konkretniji i nakon jedne greške odbrane Volvsa je uspeo da dođe do prednosti. Greška se odnosi na postavljanje u odbrani, Mata koji ne važi za ultra brzog fudbalera se našao sam, pobegao je odbrani i uspeo je da iskoristi pravovremeni pas Marsijala za pobedu domaćina.

Na drugoj strani Ruben Neveš je imao dobar udarac, ali promene rezultata nije bilo, Mančester junajted se plasirao u šesnaestinu finala.

Inače, Nemanja Matić je danas bio fantastičan, mnogi su istakli da je upravo on igrač utakmice.

U drugom meču Karlajl je dočekao Kardif, gosti bolji 4:3.
 
FA kup (žreb) - Runi bi mogao na Junajted, Čelsi čeka Liverpulove "klince"?

Večeras se igra meč između Bornmuta i Arsenala, pobednik sa "Vitalitija" bi imao uslovno rečeno lakši posao pošto ga čeka duel sa Portsmutom u petoj rundi najstarijeg takmičenja.

Dosta se poveli priče oko Liverpula koji će morati da odigra reprizu sa Šruzberijem pošto je u prvom meču bilo 2:2, naredni meč se igra tokom zimske pauze. Klop je najavio da će kao i u meču Karabao kupa protiv Aston Vile pustiti mlađe igrače. Ukoliko "redsi" dobiju ovaj meč, čeka ih derbi runde sa Čelsijem na "Stamford Bridžu", videćemo da li će Klop i tada poslati "klince".

Svakako jedan od potencijalnih derbija bi mogao biti susret Derbija i Mančester Junajteda. Vejn Runi se vratio u engleski fudbal, nastupa za Derbi u Čempionšipu, ukoliko njegov klub savlada Northempton mogao bi na svoje "crvene đavole" za koje je igrao trinaest godina.

Šampion Siti gostuje Šefild Venzdeju, mečevi su na programu između 2. i 5. marta. U ovoj fazi takmičenja nema ponavljanja mečeva, ukoliko rezultat bude nerešen slede produžeci a onda potencijalno i penali.

 
Trećeligaši besni, Klop im "izbio" iz kase pola miliona funti!

Od 20:45 časova očekuje nas jedan od kontroverznijih mečeva u istoriji engleskog kupa.

Liverpul igra reprizu duela iz četvrte runde sa Šruzberijem, prošli susret se završio sa 2:2 tako da je Klop odredio da će ovaj duel "izneti" klinci, to jest tim ispod 23 godina sa Kričlijem pored aut-linije umesto Nemca.

Oglasio se i trener Šruzberija Sem Rikets, koji žali za propuštenom finansijskom prilikom. Zbog Klopove odluke ovaj duel neće biti na TV-u, a i cena karata je smanjena. Tako da se očekuje prihod od 100-150 hiljada funti, dok šef trećeligaša smatra da je moglo da se prihoduje i 600 hiljada funti.

"Ogromno je. Prihod je od vitalnog značaja za klub poput našeg. Za nekog poput nas igranje protiv prvog tima Liverpula generisalo bi profit do 600 hiljada funti, sada je to 100 hiljada. U našem klubu se broji svaki peni. To je najveće razočarenje", izjavio je Rikets.

Šruzberi je 2016. godine igrao sa Mančester Junajtedom, zaradili su preko milion funti što im je omogućilo da izgrade i stadion kasnije.
 
FA kup - Neki novi klinci odveli Liverpul na Čelsi!

Rečeno - učinjeno - Jirgen Klop je obećao da neće zamarati igrače tokom predviđene zimske pauze, pa je tako i sebi i igračima dao slobodno za ponovljeni meč petog kola FA kupa.

Liverpul je večeras sa omladincima ugostio Šruzberi posle 2:2 u prvom meču i minimalnim trijufom od 1:0 overio plasman u narednu rundu.

Klince sa Enfilda večeras je predvodio trener rezervnog tima Nil Kričli, uostalom, ovo i jeste većina njegovih igrača, a posebno se istakao kapiten Kurtis Džons, koji je izveo jedan maestralan potez i izmamio aplauze Kopa.

Ipak, Liverpul je do pobede došao uz pomoć gostiju, pošto je trenutak odluke bio autogol štopera Šruzberija Vilijamsa u 75. minutu.

Inače, Šruzberi je pre toga, na isteku sata igre, postigao pogodak, ali je VAR poništio i to je bilo sve od gostiju.

Liverpul će u narednom kolu igrati protiv Čelsija na Stamford Bridžu, ranije određenim žrebom.

Ostaje da vidimo da li će i ko od ovih klinaca dobiti šansu u nastavku takmičenja najstarijeg fudbalskog takmičenja.
 
FA kup - Totenhem sa penala do osmine finala!

Fudbaleri Totenhema slavili su u revanš meču pete runde FA kupa protiv Sautemptona sa 3:2 (1:1), te su tako obezbedili plasman u osminu finala.

Poveli su u 12. minutu, autogol je postigao Stivens, da bi u gosti poravnali u 34. minutu preko Šejna Longa i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Usledilo je par izmena na obe strane, da bi u 72. minutu gosti došli do preokreta. Kontru je istrčao Redmond, dodao do Ingsa, koji je uspeo da se namesti na udarac pored čuvara i zatrese mrežu Iga Lorisa.

Ipak, samo šest minuta kasnije Lukas Moura poravnava rezultat.

A onda, 87. minut, penal za domaćina, golman Gan je oborio Sona, sudija je pokazao na kreč.

Napadač "Pevaca" je prekršio nepisano fudbalsko pravilo i preuzeo odgovornost na sebe, ali je pogodio mrežu "Svetaca" za novi preokret.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda Totenhema, koji će u osmini finala igrati sa ekipom Noriča.
 
Arsenal preko Portsmuta do 1/4 finala FA kupa

Fudbaleri Arsenala prvi su četvrtfinalisti FA kupa pošto su večeras na Freton parku pobedili Portsmut rezultatom 2:0 (1:0).

Mikel Arteta je na teren izveo kombinovani, ili bolje rečeno drugi sastav, pošto je napravio čak devet promena u odnosu na meč sa Olimpijakosom u Ligi Evrope. Mesto startera sačuvali su jedino David Luiz i Saka, ali je na teren ubrzo morao i Dani Sebaljos pošto se strahuje da je Toreira možda zaradio i težu povredu.

Arsenal je do vođstva došao iz praktično svoje prve prave prilike, u nadoknadi prvog poluvremena. Posle kornera, lopta se odbila opet na stranu, a Nelson je iz "skraćenog" pronašao Sokratisa na penalu, koji zateže za 1:0.

Posle šest minuta igre u drugom poluvremenu, Arsenal je rešio sve dileme oko pobednika. Ponovo je asistent Nelson, koji je protutnjao po desnom boku i centrirao u peterac, tamo je na pravom mestu Nketia, koji je doduše iz drugog pokušaja pogodio za 2:0.

Do kraja, Arsenal je uspeo da sačuva prednost i obezbedi plasman među osam najboljih ekipa u jedinom takmičenju gde još može da se bori za trofej.
 
Da, Liverpul jeste u krizi - Lampard nadigrao Klopa za 1/4 finale FA kupa!

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su na svom Stamford Bridžu pobedili ekipu Liverpula rezultatom 2:0 (1:0). Ovo je drugi vezani i treći poraz Liverpula na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, pa je svima jasno - četa Jirgena Klopa se nalazi u krizi.

I Frenk Lampard i Jirgen Klop izveli su kombinovane, ali prilično jake sastave. Frenk Lampard je odlučio da vrati Kepu na gol, ostatak tima je bio jak, Aspilikueta kapiten, štoperi Zuma i Ridiger, levo Alonso. U napadu Pedro, Vilijan i Žiru, a iza Kovačić i Barkli, uz Gilmora.

Na drugoj strani, od prvotimaca su od prvog minuta zaigrali Van Dajk, Gomez, Robertson, Fabinjo i Mane, na golu rezervista Adrijan, kao i mladi Vilijms desno, Džons u vezi, uz Lalanu, a Minamino je konačno opet dočekao šansu da igra, ali je nije iskoristio na najbolji način.

Tempo utakmice je od samog početka bio žestok, delovalo je da u svakom napadu, oba tima mogu da dođu do opasne zone.

Igrao se 13. minut kada je Čelsi iskoristio svoju priliku i to nakon velike greške Fabinja, loptu je prihvatio Vilijan i zategao po sredini, a golman Adrijan je očajno intervenisao - 1:0.

Usledilo je nekoliko opasnih napada Liverpula, a onda je do izražaja došao golman Kepa, koji je na prethodnim mečevima ostajao na klupi. Španac je imao pet neverovatnih intervencija samo u prvom poluvremenu i zahvaljujući njemu ostaje - 1:0.

U drugom delu igre, Lampard je primoran da izvede povređenog Vilijana, kao što je i krajem prvog dela Kovačića, zamenili su ih Maunt i Žoržinjo, ali to se nije odrazilo na igru Čelsija.

Domaći su nastavili da igraju sjajno, a u 64. minutu su došli do drugog gola. Ros Barkli je sam povukao kontru, sa svoje polovine, defanzivci Liverpula su ga neshvatljivo puštali i puštali, a onda je namestio na desnicu i sa dvadesetak metara probušio Adrijana za velikih 2:0!

Već u narednom napadu, Pedro je izašao sam na Adrijana imao je veliku šansu da dokrajči i ponizi Liverpul, ali se donekle iskupio golman Adrijan dobrom intervencijom.

Jirgen Klop kreće na sve ili ništa, dvostruka izmena - Milner i Firmino menjaju Origija i Džonsa u 70. minutu, a potom u 80. Salah menja Lalanu.

Ipak, Liverpul je bio nemoćan, Čelsi praktično još opasniji, pošto je ostalo mngoo prostora za kontre, Žiru je mogao da dokrajči Liverpul, ali je prečka sačuvala goste.

Do kraja, Čelsi je sačuvao svoju prednost, delovalo je da Liverpul nema ideju ni taktiku da ozbiljnije ugrozi Kepu - Jirgen Klop je opet ispao iz FA kupa, u kom nikada nije stigao dalje od ove, pete runde!

Liverpul je pod vođstvom Klopa dva puta ispadao od Vulvsa, te od Vest Hema i VBA, i sada od Čelsija.
 
FA kup - Šefild u produžecima nastavio svoj san, Njukasl izbacio Bilićev VBA

Njukasl i Šefild Junajted plasirali su se zajedno sa Čelsijem i Arsenalom u četvrtfinale FA kupa.

Njukasl je kao gost pobedio VBA rezultatom 3:2 i to posle velike drame. Gosti su posle prvih 45 minuta imali dva gola prednosti zahvaljujući dvostrukom strelcu Almironu, koji je pogađao u 33. i 45. minutu.

Kada je na startu drugog dela igre, Lazaro pogodio za 3:0, delovalo je da ovo znači kraj za ekipu Slavena Bilića.

Ipak, odjednom se ušlo u neizvesnu završnicu, pošto je najpre u 74. minutu Filips smanjio na 1:3, a potom je pogodio i Zohore - 2:3. Na kraju, Njukasl uspeva da sačuva prednost i ode dalje.

Šefild Junajted je nastavio da živi svoj san ove sezone, pošto je posle 120 minuta borbe uspeo da pobedi Reding u gostima i rezultatom 2:1 ode dalje.

Šefild je poveo već u drugom minutu golom Mekgoldrika, ali je u 43. Puškaš izjednačio na 1:1 i taj rezultat je ostao do isteka regularnih 90 minuta.

U produžecima, heroj je bio sjajni Bili Šarp koji je u nadoknadi prvog pogodio za konačnih 2:1.

Ne treba podsećati da su Šefildu predviđali borbu za opstanak u Premijer ligi, a oni se bore za Ligu šampiona i stigli su među osam najboljih u FA kupu.
 
FA kup - Siti i Lester minimalcima do 1/4, Totenhem ispao posle penala!

Mančester Siti je gostovao na Hilsborou prvi put još od 2007. godine i minimalnim rezultatom 1:0 prošao dalje. Lester je identičnim rezultatom pobedio Birmingem, dok je Totenhem ispao posle penala, Norič je otišao dalje!

Pep Gvardiola je izveo prilično jak sastav, što potvrđuje napad - Žezus, Marez, Aguero, a iza su pomagali David i Bernardo Silva.

Ipak, Siti se mučio i do pobede došao tek u drugom poluvremenu, pošto je u 53. minutu Aguero iskoristio asistenciju Mendija i pogodio za 1:0. Ovim pogotkom ušao je u istoriju grada Mančestera, kao fudbaler koji je postigao najviše pogodak za jedan klub, Junajted ili Siti, prestigavši Vejna Runija.

Totenhem se opet mučio, na "Lejn" je večeras došao Norič. Totenhem je poveo golom Vertongena, izjednačio je Drmić i to je bio rezultat posle 90 i 120 minuta igre. U penal seriji heroj je Tim Krul.

Žoze Murinjo i da hoće, ne može mnogo da rotira, pošto svi znamo koliko ima problema sa povredama. Ipak, sve je dobro počelo po Totenhem, pošto je Vertongen u 13. minutu iskoristio centaršut Lo Selsa i pogodio za 1:0.

Gosti se nisu predavali i u 78. minutu, Josip Drmić je izjednačio na 1:1, uz dosta sreće i prethodno očajnu reakciju golmana Vorma.

Posle 90 minuta nije bilo pobednika, pa se otišlo u produžetke. Promene nije bilo, a OVDE pročitajte nastavak izveštaja.

U trećem večerašnjem susretu, Lester je ugostio Birmingem i takođe slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Brendan Rodžers takođe nije mnogo rotirao, uostalom, želi da napadne trofej u FA kupu, a čovek odluke bio je desni bek Rikardo Pereira, koji je postigao gol u 82. minutu.

Dakle, Siti i Lester su prošli u 1/4 finale, gde su još i Arsenal, Čelsi, Njukasl i Šefild Junajted, dok se u poslednjem meču u četvrtak sastaju Derbi Kaunti i Mančester Junajted. Čekamo još i kraj meča Totenhem - Norič!
 
FA kup (žreb) - Lamps na "lisice", Arsenal na "Bramal Lejnu"!

Sinoć smo dobili tri učesnika četvrtfinala FA kupa.

Lester je savladao Birmingem 1:0, istim rezultatom je Mančester Siti slavio protiv Šefild Venzdeja dok je Norič eliminisao Totenhem u sred Londona posle penala i burne završnice.

Večeras se igra i poslednji meč osmine finala, Derbi Kaunti će dočekati Mančester Junajted. Videćemo koja Runijeva "ekipa" prolazi dalje.

Pobednik večerašnjeg duela ide na "kanarince" a evo i ostatak žreba :

Šefild Junajted - Arsenal
Njukasl - Mančester Siti
Norič - Derbi Kaunti ili Mančester Junajted
Lester Siti - Čelsi


Branilac titule je Mančester Siti, dueli četvrtfinala se igraju od 20 do 22. marta.
 
Igalo srušio Runija i "Ovnove", Junajted u četvrtfinalu FA kupa!

Na svom "Prajd parku" Derbi nije imao šanse protiv "Đavola", podsetimo da su ih minule sezone izbacili iz Liga kupa, sada je situacija ipak daleko drugačije.

"Ovnovi" su na svom stadionu poraženi od ekipe Ole Gunar Solskjera sa 0:3 (0:2), te će četa sa "Old Traforda" u četvrtfinalu igrati protiv Norič sitija.

Gosti su do prednosti stigli u 33. minutu, nakon par odbitaka lopta je došla do Luka Šoa, on je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora i matirao golmana domaće ekipe za 1:0.

Samo osam minuta kasnije, Igalo dobija loptu pred golom rivala, uspeva da je zadrži pored dvojice čuvara, namešta se na udarac i šalje loptu u mrežu Derbija za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, u nastavku je domaćin pripretio preko Vitakera, ali je fudbaler Derbija tukao preko gola rivala.

Sve je postalo jasno u 70. minutu, lopta dolazi do Igala u kaznenom prostoru "Ovnova", njegov prvi udarac uspeva da zaustavi golman, ali mu se lopta vraća i ovoga puta je efektno smešta u mrežu za 3:0 i njegov drugi pogodak na utakmici.

Meriot je potom mogao da vrati nadu domaćinu, ali je njegov udarac u 77. minutu ukrotio Romero, potom je Junajted pretio preko Lingarda i Pereire, ali su udarci ove sezone jako neefikasnih vezista bili neprecizni.

Nije bilo promene rezultata, trijumf sve boljeg Mančester junajteda, koji će, kao što smo napisali, u četvrtfinalu igrati protiv Noriča, te je u lepoj poziciji da izbori plasman u polufinale najstarijeg takmičenja na svetu.

Vejn Runi

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Dodajmo i da je bivši kapiten "Đavola" Vejn Runi proveo svih 90 minuta na terenu u dresu poražene ekipe, nastavio je svoju tradiciju, u karijeri nije postigao nijedan gol protiv ekipe sa "Old Traforda", za koju je nastupao od 2004. do 2017. godine.
 
Zvanično - evo kada ćemo gledati finale FA kupa!

Posle duge pauze vraćaju nam se i utakmice sa Ostrva. Premijer liga kreće sa svojim restartom 17. juna, danas su saopšteni datumi utakmica u FA kupu.

Najstarije takmičenje je zaustavljeno u četvrtfinalnoj rundi, ovi mečevi su na programu 27-og i 28-og juna. Polufinale je planirao za jedanaesti i dvanaesti jul dok bi veliko finale na "Vembliju" bilo 1. avgusta.

Branilac titule je Mančester siti. Podsetimo parovi su Lester Siti - Čelsi, Njukasl - Mančester Siti, Šefild Junajted - Arsenal i Norič - Mančester Junajted.
 

Back
Top