RACE MASTER
Domaćin
- Poruka
- 4.646
SPA:
1.Vettel
2.Kimi
3.Hamilton
4.Alonso
5.Webber
6.Rosberg
pp Vettel
fl Webber
1.Vettel
2.Kimi
3.Hamilton
4.Alonso
5.Webber
6.Rosberg
pp Vettel
fl Webber
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Znači bod je već osiguran![]()
ako ostanu ovakvi odnosi snaga dogodine možda da usvojimo drugačiji sistem bodovanja. da prvi nosi vise bodova I slično, imamo čitavu zimu za to.

Свака част Синиши на погођена 4. места, полу и кругу![]()

Znači bod je već osiguran![]()
ako ostanu ovakvi odnosi snaga dogodine možda da usvojimo drugačiji sistem bodovanja. da prvi nosi vise bodova I slično, imamo čitavu zimu za to.

Zavrte mi se u glavi od ove matematike.Мислим да је и овако бодовање сасвим ок, али имам један предлог који ми се јавио још давних дана само ћутим јер знам да онај ко буде рачунао има да ме псује а не би да псујем самог себе
Предлог је следећи:
Када се не погоди тачна позиција возача а возач заврши у првих 6. треба узети у обзир за колико позиција се омашило.
Нпр. ако кладионичар типује да ће Фетел завршити на 1. месту а овај заврши на 6. не треба да добије исти број бодова као онај ко је типовао да ће Фетел завршити на 5. месту, јер овај је омашио за 5 позиција, а овај други за једну...
Уколико се омаши за 5 позиција добија се 0.2, па онда редом 0.4, 0.6, 0.8 и 1 (у овом случају би остатак бодовног система остао исти) или да иде 1, 2, 3, 4, 5 бодова али онда би се цео бодовни систем морао мењати, или нека трећа бодовна варијанта...
).
Zavrte mi se u glavi od ove matematike.
Nemam baš konkretan predlog za bodovni sistem,ali se slažem da je ovaj malo suviše liberalan.
Pogotke "van mesta" bi trebalo nagrađivati sa manje bodova.U situaciji kad znamo da su podijum i malo ispod rezervisani za RBR,Mercedes i po jedan Ferrari i Lotus,gotovo na svakoj trci,gubi se draž predviđanja ishoda,što se jasno vidi i iz tabele,gde svi imamo po 4-5 pogodaka,kakav god poredak bio,a samo pojedinci nabodu bonus(predvođeni najčešća Tasmanom,koji to sve evidentira,što ne znači da imamo sumnje-mi znamo).
едит:
Такође би се и за оне црвене бодове у табели могли добијати неки додатни бодови на крају сезоне...
Ти црвени бодови значе да је кладионичар освојио највише бодова за ту трку од свих осталих (у случају да два или више кладионичара имају исти број бодова онда сам гледао ко се први кладио).

Monca:
1.Raikonen
2.Alonso
3.Hamilton
4.Baton
5.Sutil (umesto Sutila - Perez...06.09.2013.)
6.Veber
pp:Fetel
nk:Alonso