F-Secure

ivi1985:
Pre par dana instalirao sam F-Secure Anti-Virus Client Security. Sta mislite o mislite
o ovom programu i kakva su vasa iskustva?

Ne znam koju verziju koristis, ona koju sam ja instalirao prosto mi je pojela racunar, koliko je "alava". Mislim da je preterano trositi tolike resurse na AV i zastitni zid.... E sada, ti valjda najbolje znas sta ti je potrebno, ali meni se on nikako ne svidja.

I dalje tvrdim da je Kaspersky Personal PRO (ne personal) NAJBOLJI!
F-Secure bi išao ODMAH posle njega.
Ono što još čini ovaj paket dobrim su: antidialer (nemogućnost okretanja nekog broja ako niste dozvolili), firewall (Zone Alarm ili Black Ice se moraju deinstalirati), i parental lock (odlično za roditelje kao i za neodgovorne po firmama)
Treba napomenuti da komponenta backweb light služi isključivo za dopunu antivirusnih definicija i poruka o najnovijim virusima koje će te dobijati od firme F-Secure.
Antišpijunsku komponentu morate zasebno dopunjavati pokretanjem iste (puna verzija AdAware programa).
Redosled kvaliteta antivirusnih programa možete naći i na internetu i drago mi je da nisam pogrešio u odabiru.
I dalje smatram da Norton Anti virus treba izbegavati u širokom luku.:!:

I još nešto, pre ovog paketa sam išao na internet puna tri meseca (i par dana) bez ikakve zaštite, i mogu vam reći da ništa nisam "zaradio" (proveravajući stanje naknadno). Jedino što sam nepoželjan spam brisao direktno sa servera tako da nije stizalo ništa.

Kada se računar koristi za one aktivnosti za koje se ne biste stideli da radite pred drugima onda smanjujete mogućnost "uletanja" virusa!;-)

Dakle, F-secure je zaista 5 u 1 paket a Kaspersky je ipak bolji (ali za veoma malu razliku u kvalitetu detekcije) i bez ostalih komponenti tako da vam toplo preporučujem elementarni ZoneAlarm uz isti.:!:

Zaboravih da pomenem jedinu "lošu" stranu F-Secure paketa:
morate imati iole pristojnu internet vezu zbog njegovog samostalnog update-a prilikom konektovanja. Ta se opcija ne može isključiti. Dakle svi koji su sa slabim protokom neka razmisle.

Back