F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro....:kafa: pa u dan...danas ne radu banke pa će bude malko smirela kude men :worth:
A posle mi dolazi drugarica te vatamo tutanj na Savu....:lol: al ću se vrnem pa u kanc.

Pa to i kažem kumo.....ovaj moj sad našo da se modira i modernizuje .....:evil: Imam i crepulju i sač i samo mi je žao što za svadbu nisam imala kad da umesim par pogača za goste al da budu tople....al stvarno se nije imalo kad
Ima se modira po prodavnice i pijace sve dok ne nadje bob da kupu......zinat :manikir:

:eek: Jadan covek! Pa 'de ima bob da se nadje, cini mi se, jos teze od naut! :zcepanje:
 
Aaaaa pa suve paprike punjene pirinčem i šampinonima, pa krompirom restovanim, pa punjene s pasulj...pa kupusnik, pa pita s pečurke....pa riblja čorba u kotliče (to isključivo Maki kuva).....pa nešto mnogo lepo što sprema moja zaova od sitnež od raznu ribu rečnu i povrćem i dodje kao sardine onako i komadićima a kuva se na tijo u ekspres loncu....a kolače ću kupim...nemam kad to da pravim a i ne umem to posno :rumenka:

Kude nas klasika, za predjelo posni kackavalj i przene riblje pljeske i lignje u nekom obliku na jedno tanjirce, a 'vamo u ciniju... :think: Bem li ga, stao mi mozak... :dash: Uglavnom ribice kuvane na tiho celu noc sa povrcem. MARINADA! Pa to povrce ispasiramo pa bude od njega sos. I salatice prigodne. Onda posne sarme i suspe, klasika, samo pirinac, pa nisam sigurna za redosled riblje corbe i prebranca i na kraju oslic i saran valjani u projino brasno pa przeni, najcesce. Pokojni otac se zezao, pravio 300 cuda od ribe za predjelo, dimio skobalja, dimio on i tu situ za marinadu, pa pasirao pasulj za meljanac, seckao on sve povrce sto treba, mnogo je to voleo. I kolaci klasika, pravilo se na veliko pre, ma napravio je mami kalup za secenje mislim 1,5x5cm. Bajadera, grilijaz, vanilice, suvara sa orasima, zito torta sa posnim keksom mesto korica (moja omiljena) i zavisno od raspolozenja jos po nesto...

Odoh, gotovo dezurstvo. :cao:
 
mozes kumo lignje da punis kracima od lignje uprzenim sa lukom i malo pirinca
e sad caka je sto sve mozes da napunis dan ranije, stavis u ciniju sa uljem i zacinima, onako kao marinada
i pred slavu stavis u kesu ya pecenje pileta, sa sve uljem i zacinima u kojem su stajale, pazis da cackalice ne probuse kesu i u rernu
pa onako vruce pred goste samo izneses na ono mirise...toplo...mma da se utepas....
 
Ja ću da dobacim za kolače. Nemoj puno da se mlatiš. Napravi dva pleha baklava al one domaćinske sa po kilo kora i oraha i drugi kolači ti ne trebaju. Mož eventualno da dodaš pitu sa jabukama i višnjama.:aha:
 
Ma ima svasta da se izmisli, napravi... Slazem se sa Gocom, narocito za kolace, ne treba se rasplinjavati. Na raznoraznim slavljima po belom svetu uglavnom prave "three coarse meal", sto ce reci, imaju predjelo, glavno i slatkis.
 
Sad su mi Lenini prijatelji, jedan komšija sa ženom , javili da će gostovati Ibrica Jusić.....u prodaji je samo 250 karata....idemo Lena i ja da kupimo kartu, ako još ima....



..........................

proverila, radi knjižara koja prodaje karte , karata ima....odoh......
 
Poslednja izmena:
Ma ima svasta da se izmisli, napravi... Slazem se sa Gocom, narocito za kolace, ne treba se rasplinjavati. Na raznoraznim slavljima po belom svetu uglavnom prave "three coarse meal", sto ce reci, imaju predjelo, glavno i slatkis.

mozda je cak i bolje napraviti par posnih torti nego 5 vrsta kolaca a te torte su jednako ukusne, nema veze sto su pone
 
mozda je cak i bolje napraviti par posnih torti nego 5 vrsta kolaca a te torte su jednako ukusne, nema veze sto su pone

Ma idi, ja se bolje osecam na svom uobicajenom rezimu ishrane, na stranu griza savesti, kad jedem mleko, jaja, osecam se kao da su mi noge i ruke napunjene olovom a holesterol mi se sa donje granice popne na sredinu tolerisanih vrednosti. Zivi sam dokaz da je posna 'rana zdrava. :manikir:
 
P.S.Dunulo mom detetu skoro da pravim cokoladne mafine sa kokosom. Za njen rodjendan sam pravila sa jajima i mlekom, premazane obicnim eurokremom, a mami sam iz njenih religijskih razloga 3 nedelje kasnije pravila posne, sa sajta The vegan society, samo sam dodala 55g kokosa i premazala ih posnim eurokremom. Kaze Milica, napravi mi kao za (pa mamino ime) rodjendan, samo da ne budu posni, oni su bili lepsi nego oni za moj rodjendan. Stvorili su joj u okruzenju averziju prema postu i zdravoj ishrani, nema veze sto su neke stvari tako cak i ukusnije. :)
 
A to tu kod tebe?

da...kupila sam kartu...evo dokaz:

awffw7.jpg


Prošle godine je gostovao kada je bila retrospektiva festivala Omladina....baš je bilo lepo....
 
:cao:

tu sam,bas sam se nasekirala,svadjala sam se sa sestrom ceo dan,i umorna,cuvala klinca od pola 8jutros.
sad sam tek usla u kucu :sramota:
bila kod tetke,pa pobegla kod drugarica ko je su me oraspolozile kao i uvek :heart:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top