F ODELJENJCE

E pa kasnim...

390995_zpsophzzrly.jpg

I da se pohvalimo, imamo 100 poena, što će reći maksimum, na školskom takmičenju iz matematike. :)

http://www.blic.rs/vesti/beograd/ze...dunav-da-bi-spasili-psa-koji-se-davio/vhv4fxb

- - - - - - - - - -

ZEMUNCI, SVAKA ČAST Ljudi uskočili u zaleđeni Dunav da bi spasili psa koji se davio!
Miroslava Brkic | 20. 01. 2017 - 18:36h
cat_icn_more.png
21-01-2017. - 10:55h

- - - - - - - - - -

Nesvakidašnju akciju spasavanja psa iz leda, i alasa koji za njim upada u hladni Dunav, ovekovečio je slikama jedan od prolaznika na Zemunskom keju.

- - - - - - - - - -

Branko Vignjević šetao se kao i obično, pre desetak dana, do restorana "Radecki" na keju, kada mu je pogled privukao živahan pas koji bezbrižno trčkara ka ledu.

sOoktkqTURBXy84Mjc0MmQwYjA5MTQxMTYxMjJlMDZlOTBjNThkMmM0Mi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Branko Vignjević / Privatna arhivaPas bezbrižno trčkara po ledu
share_v1_pintrest_gray_ico.png
share_v1_facebook_gray_ico.png

- Slikao sam kucu jer je hodala po ledu i to se čak odmakla od obale nekih 20 metara. Iako su ga alasa zvali da se vrati, nije se osvrtala i počela je da pije vodu - priča Branko.
o4qktkqTURBXy9mOWQxMmE2Zjg3OWI0MjUyYzZlYTU0ZmViYTRjMzcyNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Branko Vignjević / Privatna arhivaAlasii krenuli u akciju

Ali ovaj lep prizor za slikanje uskoro se pretvorio u pravu dramatičnu akciju spasavanja. Pas je propao u vodu, a hrabri ljudi su sa veslom i kanapom u rukama krenuli za njim.
fvoktkqTURBXy8wNjE5ZjEzMGVhNzJkYjgzMjhiMGI4NDU5MWZiNmE2NC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Branko Vignjević / Privatna arhivaI čovek upao u ledeni Dunav

- Na mestu gde je propao pas, kroz led je utonuo i jedan od ribara, ali sva sreća u vodi je uspeo da uhvati kucu i da je izbaci na suvo - priča Branko.
5SHktkqTURBXy8wZGE1MmI0ZTc2MTBiNGFmYjc5OWY0N2EwYmE0ODY3Ni5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Branko Vignjević / Privatna arhivaNa "suvom" i ribar i Meda

Nakon što je kuca bila na bezbednom, alasi su izvukli i svog prijatelja iz ledenog Dunava.
IUQktkqTURBXy9lYmQ2N2NmMzYwOWYzYWVmYzk2YzY0OGZlMDJlZmQ2Yy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Branko Vignjević / Privatna arhivaMeda na sigurnom
share_v1_pintrest_norm_ico.png
share_v1_facebook_norm_ico.png

Ubrzo su se svi ugrejali i osušili u "Radeckom", a pas Meda sledeći put će dva puta razmisliti o šetnji po ledu.

Dobro jutro :kafa:
Daklem, mi smo bolesni. Prvo je bio Svitac bolestan od stomačnog virusa, pa smo ga čuvali na smenu i baš ga dobro prodrmusao mada nije imao visoku temperaturu, a onda je zarazio Cic koja je nadrljala. Visoka temperatura, dijareja, bolovi u celom telu, glava puca, a prodrmao je i zeta. Uzeli smo dete kod nas dva dana. Sinoć im ga vratismo jer radimo dnevnu smenu (ceo dan). Došao otac po njega a on neće kući. Ja sam u radnji po ceo dan, a u zoru ili noću u kancelariji. Ludilo bre :zblesav:
I tako, stanje je redovno :zcepanje:

Kažeš : stanje redovno !!! :hahaha: ajde. želim vam da što pre svi ozdravite...a ti, malo uspori , :zag:

Kod nas ustaljeno, Jovana u vrtić, danas su ih vodili u dečje pozorište, lutkarsko...snaja svaki dan(posle podne i uveče) vodi treninge, nekad 1 a dva puta nedeljno 3 sata, pa onda delimo dežurstvo njena mama i ja, a sin kada nije na poslu.... u medjuvremenu u toku dana često priskačem kad god je potrebno...
Svaki dan stignem da pročitam ako je nešto pisano, ali primećujem da se sve manje zalazi ovamo...:(

Magi, ja jedva stižem. Retko nešto i napišem na blogu i baš mi pisanje nedostaje...baš mi nedostaje. Ali takvo je vreme, uzede sve sate i svi snagu. Moramo pomoći ovoj našoj deci. Svitac je ćeljan da bude sa mamom. Ona je po ceo dan u radnji, umorna je, nervozna, brine. Takvo je vreme stvaranja, a sada je to njeno vreme. Vreme stvaranja nikada nije lako. Svitac je uvek sa nekim, ali nikada ne sa svima zajedno. Ili je sa mamom, ili sa tatom, ili sa dekom ili sa nanom. Zato je nekad ja odmenim popodne i uvele, da ona ode kući i da budu njih troje skupa. To je važno za Svica. Porodica se uči, uči se kako se u njoj funkcioniše, kako se stvara i čuva. Ovo nas sa virusom razbuca načisto. Ali vrača se sutra Cic na posao. I nedelju više ne radimo. Mali su pazari. Veča je vajda da ona bude kući sa njima dvojicom, sredi, skuva, odmori.
Eto....sad odoh u krevet.
Voli vas sve vaša razredna :heart:

Ma da... :aha: nema te ni ovde....a naravno da treba pomoći koliko god se može... i neka ste prestali raditi nedeljom....pa i zaposleni u prodavnicama imaju porodice, sa kojima treba da budu !
ja bih zabranila prodavnicama da rade nedeljom....i to osoblje ima dušu....prekoputa mene ima jedna privatna posluga, rade od pola 7 do pola 10- svaki dan, nedeljom i praznikom, jedino za 1. januar ne rade....misliš da se ne desi da neko dodje pred radnju, 1. januara , pa kad vidi da ne rade, počne da besni i psuje..... i sad zbog 2-3 takva kupca držati otvoreno...ma kakvi !

Kod nas, danas obema devojčicama procurili nosići, valjda neće biti ništa ozbiljno...

I ja danas skuvala džem , prvo od 2,5 kg višanja a onda još i od 2,5 kg kajsija...ispalo od svakog po 8 malih teglica....

živa saaaaaaaaaaaaaaaam :zskace:
i mnogo umorna

Onaj mali priča kao navijen :lol: Čitave rečenice već odavno. Vodi čovek konverzaciju. Talentovan je i svoj talenat vežba raspravljajući se :lol: A vala i nema na koga....ista majka i otac :zcepanje:

Pa što samo viriš, piši, javljaj se.... :zag:

nemam magi nista pametno,tuzna sam trenutno...
posao nikako da nadjem,tj nesto makar da se svaki dan radi,da izadjem malo iz kuce i monotonije. nemam ni sta da radim,sve mi je isto svaki dan.
ovo vreme nas tera da mislimo da je prolece,a ono opet ce biti hladno.

sestra mi presla kod decka da zivi,eto to ima novo i lepo :)

sta rade unuke?

- - - - - - - - - -

i mnogo umorna

Onaj mali priča kao navijen :lol: Čitave rečenice već odavno. Vodi čovek konverzaciju. Talentovan je i svoj talenat vežba raspravljajući se :lol: A vala i nema na koga....ista majka i otac :zcepanje:

:heart: brbljivko

i mnogo umorna

Jao, preslatki su kad se raspričaju... Jovana isto ne prestaje da priča a ima bogat rečnik, s obzirom na njen uzrast, a mislim da je to zahvaljujući što joj se puno čita... zna izraze koji me baš iznenade kada ih upotrebi...

nemam magi nista pametno,tuzna sam trenutno...
posao nikako da nadjem,tj nesto makar da se svaki dan radi,da izadjem malo iz kuce i monotonije. nemam ni sta da radim,sve mi je isto svaki dan.
ovo vreme nas tera da mislimo da je prolece,a ono opet ce biti hladno.

sestra mi presla kod decka da zivi,eto to ima novo i lepo :)

sta rade unuke?

- - - - - - - - - -

:heart: brbljivko

Da, još i ovo vreme, kad nema sunca, deluje depresivno.....ali tuga će da prodje, šta ćeš , tako se desilo... izadji iz kuće, makar prošetaj, biće ti lakše....za posao je svima teško.. da li možeš da nadješ neka nova interesovanja, nešto sama da izradjuješ, ili pomažeš nekome ?
Lepo za sestru, i ne brini i ti ćeš imati drugu vezu, samo strpljenja...

Unuke su dobro, nekada se lepo zaigraju ali bude tu i galame kada obe žele istu stvar...Miljana je opčinjena sa telefonima i daljinskim za tv, to dohvati u trenutku i onda me gleda ispod oka da vidi da li sam primetila....:hahaha: sad će da mi dodju da požele laku noć i da se poljubimo....a ja se onda istopim....

Eeeeeeeee... dečica :heart:
(Pre)brzo rastu... zato treba uživati u svakom trenutku. Koliko god da oduzimaju energiju (a oduzimaju jer su neumorni :zcepanje:) toliko sa druge strane ispunjavaju... :heart:
Meni su moji bratanci stvarno porasli za tren... i nedostaju mi vremena u kojima su bili brbljivi i radoznali... "dosadni" jer nisu dopuštali da pažnja popusti... Sa druge strane, bar znam da sam se svojski trudila da ih ispratim... i provodim vreme sa njima koliko god je bilo moguće ili su tražili. Nikad neću zaboraviti neku subotu popodne... ja radila, dolazim kući premorena i sve vreme maštam o tome kako ću da se izvalim u horizontalu sa knjigom. Ulazim u kuću, klinci gledaju TV, ali istog trenutka kad me vide skaču na mene i Aleksa pun energije kaže: "Idemo da se vozimo!" (misli se na bicikl). Ja stojim na vratima još uvek, onako "crknuta" (hvatala me i neka prehlada" i krenem da im kažem: "Ne mogu... umorna sam", ali pre toga pomislim: "Koliko puta će on još tako nešto da traži od mene?" I setim se kako je u pozadini moje želje da se umesto njega rodi devojčica, stajalo baš to - da što duže bude maza... i da mi je neko tada rekao da će dečak sa 13 godina da me čeka da dođem sa posla kako bismo zajedno išli u vožnju biciklima... teško da bih poverovala. Dakle... bila je to čista premija i drago mi je što sam bila toga svesna. jer sad ga vidim samo "u prolazu", eventualno da ga prevezem kad tata ne može (popriličan je gospodin i komformista <3) pošto stalno negde žuri i.. sasvim prirodno okreće se sasvim drugim stvarima.

imate blog....
odoh da sebacim u krevet....mnogo sam umorna, a pisanje me odmara, samo nemam vremena za odmor, inače bi to bila čitavi eseji o radnji ( sa kojom sam baš zadovoljna :worth:), ljudima.......potpuno nov spektar likova :tease:.....samo ljudi i ćudi :lol:

Poslednja izmena:

Back