F ODELJENJCE

Dakle, sto reci, ja se evo vratih sa druzenja sa jednom plavom i sa jednom smedjom.

Sedim u tom da se kaze restoranu-kafani, i zezam se sa svojom skalamerijom, kada neko na vratima vice: Ma jel si ti to. podigoh pogled, poznato lice , jes malko popunjeno i setih se, Kolezinica sa Studija i bila je na Januarskom druzenju i tako,seli i pricali i uzivali u casici razgovora, opet se prisecali mladosti...

Kazem, bre mali je svet.

Ujutro, nacelnica je trazila da se Vidimo i Sestra Tri puta me podseca na vreme sastanka. Razgovor i njena zelja za saznanjima u radu i rehabilitaciji -Kanade i i ode moje vreme za terapiju......a lepa je kafa- narucena koja nije stigla i u pricanju , dosli smo da imamo osobe koje znamo i pozvala je ..i kaze, Kazi dragicka, i normalno , dade mi telefon i pricaa je teklaaaa. A nisam dobio kafu... zadovoljih se sa sokom.

Tek sada mi je jasno, ko je sve urgirao....uh sramote ...

:lol: Vidim da će se vrneš otud grđi no što si otišao i plus traumatizovan. Nit terapije, nit kafe :rtfm: a sve zato što mnogo voliš da pričaš :zcepanje:

Dobro jutro, razredna i ostali. :kafa: Ušla šatro da pogledam vremensku prognozu, a završila gledajući sandale. :lol:

Prema ovome što Profa piše, ispada da će moći da oduzmu dete koje je istrglo ruku i potrčalo na ullicu pa ga roditelj malo grublje zadržao? Suludo. Spremaju nam se neke grozne promene već postojećih zakona, recimo i Zakon o dobrobiti životinja planiraju da dopune krznarskim farmama (činčila) i ubijanjem pasa po šinterajima posle 15 dana... Naši zakonodavci su kanda prolupali. Majku mu, kako detetu od dve godine da objasniš da ne gura prstiće u šteker?!

Dobro jutro, razredna i ostali. :kafa: Ušla šatro da pogledam vremensku prognozu, a završila gledajući sandale. :lol:

Prema ovome što Profa piše, ispada da će moći da oduzmu dete koje je istrglo ruku i potrčalo na ullicu pa ga roditelj malo grublje zadržao? Suludo. Spremaju nam se neke grozne promene već postojećih zakona, recimo i Zakon o dobrobiti životinja planiraju da dopune krznarskim farmama (činčila) i ubijanjem pasa po šinterajima posle 15 dana... Naši zakonodavci su kanda prolupali. Majku mu, kako detetu od dve godine da objasniš da ne gura prstiće u šteker?!
A šta uopšte da očekujemo od idiotske države (da ne kažem vlasti) koja samo prepisuje zakone po nalogu i sve što radi, bolje da -ne radi?
Udvaračka "politika" se vodi godinama... ali ovi poslednji prevaziđoše sve prethodnike - koliko god da je to delovalo neverovatno!
Ali, ne brinem se ja, kao i toliki zakoni, bili dobr ili loši - ni ovaj se neće sprovoditi. Mislim, šta bi radili sa tom decom oduzetom od roditelja? Nema se za to novca...
Osim ako ne proture još neki zakon ili uredbu po kojem će se deca moći izvoziti! Za pare... u nnjihove džepove, naravno!

A šta uopšte da očekujemo od idiotske države (da ne kažem vlasti) koja samo prepisuje zakone po nalogu i sve što radi, bolje da -ne radi?
Udvaračka "politika" se vodi godinama... ali ovi poslednji prevaziđoše sve prethodnike - koliko god da je to delovalo neverovatno!
Ali, ne brinem se ja, kao i toliki zakoni, bili dobr ili loši - ni ovaj se neće sprovoditi. Mislim, šta bi radili sa tom decom oduzetom od roditelja? Nema se za to novca...
Osim ako ne proture još neki zakon ili uredbu po kojem će se deca moći izvoziti! Za pare... u nnjihove džepove, naravno!

Sto reci,
prosledio sam i tebi email , pa mozes videti i tematiku..

Poenta je da sa kopi-paste, nekih idiotskim zakona (bogatijih drzava) pokusavaju da...
A ne cine nista za dobrobit Porodica, omogucavati radna mesta, pobosljanje odnosa prema porodicama i zdravu sredinu za decu, gde se podrazumeva i zdrastvena zastita, predskolsko, , osnovno obrazovanje itd.

Ova drzava sa nacinom (po meni pljackanjem najsirijeg sloja stanovnistva sa razlicitim nametima , i vrse usporedbu sa zapadom ) a bez omogucavanja i onih minimalnih uslova primanja ...i svojih obaverza po ustavu, je u najmanju ruku IDIOTIZAM svoje vrste.

Jedna vet. inspektorka je mm-u na pitanje što ne ganja one klaničare koji ne poštuju karence nego njega za neke banalne papire, rekla: "Još uvek nije sazrela situacija za implementaciju propisa." Tako nam je za sve izgleda. S druge strane, liberalno vaspitavana deca izrastaju u huligane i probisvete koji ne poštuju nikoga.

Ono moje pCeto ušlo u predsoblje, mislim, grmi, a ona hrče li, hrče! :eek:

Dobro jutro. :kafa: I ovde se natuštilo, nije baš od Zemuna, al' shvatate aluziju... Izradim se, pođem u šetnju kratkih rukava pa uzmem mačku u naručje da me zgreje. :lol: A on, dao Bog, preliva na sve strane, prasac moj. :heart2: Mada, smršao je, sad ima samo 5kg.

Dobro jutro,

Vratih se iz NS u 2.30 i to sa voznjom u starom Jugicu (1990), prava avantura....Uh sto ce biti prica i prica.

Dakle , bilo je sinoc predavanje i RAZGOVOR u Kulturnom Centru Novi Sad i moram reci da je Sala bila Puna, Mnogi su dosli upravo da saznaju, sta i kakvo znacenje ima (Donosenje zakona da ne sme postojati bilo kakvo fizicki dodir u kaznjavanju dece).konsekvence su zatvor za roditelje , kao i oduzimanja dece.:dash:

Tu je bio Prof. Jovan Miric, psiholog. Dr Zoran Milivojevic i moja malenkost.:)

Tema je bila PSIHOLOGIJA,RODITELJI,KAZNA I TELESNA KAZNA

Mogu reci da je i pored onoga predvidjenoga vremena da su pitanja bila na zavidnom nivou i uz ukazivanja da se ne moze se samo kopirati , neki postojeci zakoni na zapadu i primenjivati kod nas.....da smo ostali i odgovarali ...:ok:

Ukazano im je da cak i u onim zemljama(Kanada) da se doslo do spoznaje u razumevanju sta je Samar kao disciplinska mera od "samaranje" da se dete povredi u izkazivanju premoci nad decom.

Ja licno sam zadovoljan da je bilo i mladih ali i kolega iz struka, koji ce , normalno vrsiti uticaj, ako je se ima u nasim strukovnim granama.:think:

A kakav je samo tekao razgovor, posle...i druzenje.........tako da se vratih u banju.......rano jutro, prvo kao jednooki jer jedan far nije radio, pumpe , kazu da su "24" otvorena a ono cvrc i tako gledih gde cu sipati gorivo, ono za svaki sluca i posle nebrojano zatvorenih Radiiiiii :D i napunih gorivo, momci proverili i nasli da je kontakt kod moga desnoga oka, bio slab i posle toga bejah dvooki....:rotf:

dobro veče.....

verujem da je bio interesantan seminar.....a i putovanje sa jugićem je bilo atraktivno...:)

danas sam imala ponovo vadjenje zuba, naravno slomio se, anestezija baš i nije najuspešnije data, nisam utrnula dovoljno, bolelo je vadjenje, posle su me ostavili da malo sedim jer sam pobelela, usta popavila, mislili su da ću se onesvestiti.... na kraju je sve bilo dobro, došla peške kući, uzela protiv bolova, i evo me....

Poslednja izmena:
dobro veče.....

verujem da je bio interesantan seminar.....a i putovanje sa jugićem je bilo atraktivno...:)

danas sam imala ponovo vadjenje zuba, naravno slomio se, anestezija baš i nije najuspešnije data, nisam utrnula dovoljno, bolelo je vadjenje, posle su me ostavili da malo sedim jer sam pobelela, usta popavila, mislili su da ću se onesvestiti.... na kraju je sve bilo dobro, došla peške kući, uzela protiv bolova, i evo me....

E, BA[ SAM ;ekala da se javiš.
Proći će :zag:

dobro veče.....

:zag:

Dobar dan želim. :uja: Pretrpani mafini i lešnik-straćatela gotovi i čekaju da jetrva stigne po Milicu, na druženje sa noćenjem, dolazi i jetrvina sestričina, Milicina vršnjakinja.

Dan :cao:

Magi nadam se da ti je danas bolje :zag:
Prisetila sam se događaja od pre uhhh još sam kod vojske radila.kad me zaboleo zub oko 7 uveče, na poslu naravno--Do ponoći sam trpela a onda se javila dežurnom oficiru u taksi i u dežurnu službu...Dadoše mi anesteziju pa pitaju da li vam je dobro...rekoh jeste. Izvadiše meni zub,pa onda opet da li vam je dobro..:eek: Jeste dobro mi je--Ajde sedite, znate bledi se...Pustiše oni mene, taxi nazad na posao..Pitam kolegu da li sam stvarno bleda i ispričam mu šta se tamo dešavalo..Reče on nisiiiii..Posle par sati ujutru kad nam je došla smena, kaže on , bila je bela ko ovaj zid nisam smeo da joj kažem :zcepanje:

Lazanjica gotova, divno miriše :balavi:

Da, danas je bolje, :) ....samo sam prepodne uzela protiv bolova....imam desetak dana pauze da se ove 3 rane zacele, pa onda nastavak sledi.... a celog života sam vodila računa o zubima, dok sam primetila nešto sumnjivo trčala sam kod zubara i nikad nisam dočekala da me zaboli ....

i dobro veče....

Poslednja izmena:
dabome....a da ih vidiš samo, oboje hoće sa mnom u boks :lol:
kad ih rasterah, oni polegali oko boksa i posmatraju
e, kupih i velike busenove prkosa. Dve saksije su na tremu u onoj žardinjeri, a jedna je okačena da visi sa jelke....visokoooooo :zcepanje:

:lol: mogu da ih zamislim.....čuvaju boks pod nadzorom.....

:think: vidiš, mogla bih i ja pogledati da li ima prkos tako na busenove, rasad....ono što sam posejala a isto i kadifica, uopšte nije niklo....

:lol: mogu da ih zamislim.....čuvaju boks pod nadzorom.....

:think: vidiš, mogla bih i ja pogledati da li ima prkos tako na busenove, rasad....ono što sam posejala a isto i kadifica, uopšte nije niklo....

ma ja danas nađoh na pijaci 3 za 100 dinara, a baš su bohati busenovi, pa nisam odolela....i uzeh jednu malu žutu begoniju za na astal napolju. Stoji u lepoj zelenoj ukrasnoj saksiji...baš lepo izgleda. za to vreme, Maki je stajao sa rukama punim kesa i poprilično teških i čekao obrćući oči na gore jer smo se dogovrili na početku pijace da nema cveća i pajanja po pijaci :zcepanje: Moj Maca je mnogo fleksibilniji za cveće....na kraju pazarenja, ako izrazim želju da pajam po tezgama sa cvećem, on samo kaže "idem ja u kola, a ti dođi" i odenese sve kese i torbe a ja soliram :manikir:.....će nauči i ovaj mali :lol:

ma ja danas nađoh na pijaci 3 za 100 dinara, a baš su bohati busenovi, pa nisam odolela....i uzeh jednu malu žutu begoniju za na astal napolju. Stoji u lepoj zelenoj ukrasnoj saksiji...baš lepo izgleda. za to vreme, Maki je stajao sa rukama punim kesa i poprilično teških i čekao obrćući oči na gore jer smo se dogovrili na početku pijace da nema cveća i pajanja po pijaci :zcepanje: Moj Maca je mnogo fleksibilniji za cveće....na kraju pazarenja, ako izrazim želju da pajam po tezgama sa cvećem, on samo kaže "idem ja u kola, a ti dođi" i odenese sve kese i torbe a ja soliram :manikir:.....će nauči i ovaj mali :lol:

:lol: ima vremena, naučiće.....samo me čudi da ga do sada nisi naučila....a u stvari znam....Maca ti češće pravi društvo na pijaci, pa se već uhodao....

:lol: ima vremena, naučiće.....samo me čudi da ga do sada nisi naučila....a u stvari znam....Maca ti češće pravi društvo na pijaci, pa se već uhodao....

Dabome.....ovaj mali glumi neku strogoću :zcepanje: njega koristim samo kad maca nije tu :lol:
a malog će nauči ženče.....da li za cveće ili za nešto drugo, u svakom slučaju njoj prepuštam vaspitanje :lol:

Kupila sam još u maju 1 čeri paradajz, patuljasti, eno ga u žardinjeri , pun je crvenih plodova......a drugi koji je sejan sa semena, visok je oko 30 cm, ali ni naznake cveta nema, a o plodu da ne govorim....

- - - - - - - - - -

Dabome.....ovaj mali glumi neku strogoću :zcepanje: njega koristim samo kad maca nije tu :lol:
a malog će nauči ženče.....da li za cveće ili za nešto drugo, u svakom slučaju njoj prepuštam vaspitanje :lol:

dobro, ti mu sad daješ osnovne smernice, nagoveštaje, šta i kako a posle samo treba da uvežba....:lol:

Back