F ODELJENJCE

mislim da nije Monika u pitanju, ali nema veze, bitno je da ide ta steriliyacija

inače Baja mi je zakaso opasno
izgleda da je napatio neku vašku
tako da ne jednom delu tela ima dlaku promenjenog kvaliteta, kao spaljenu
traba da ih naprskam onim ampulama, mislim da se yovu neostemi, kupila sam, lai mnoooogo je hladno
pa mi žao da se ne smrznu
a i da ne padne kiša pa džabe sve
tako da će to verovatno sutra da odradi Alfa

Nemoj Neostomosan, moras da ih kvasis a deluju samo do prve kise, i pritom otrovan. Uzmi neki spot-on, meni se fino pokazao Duowin. Moguce je da ima i neki drugi aranzman osim Monike.

Sve razumem... i ja tačno znam da ćemo to "jednom" morati da uradimo a nikako da odlučim...
U stvari što je mlađa i u boljoj kondiciji - bolje je.
Što se besplatne sterilizacije tiče, tu je ovaj naš veterinar ispao malo ... hmmm... ne znam kako bih to nazvala.
Kada smo pre mesec dana bili zbog proliva, napomenuo je da u saradnji sa Monikom Brukner radi besplatnu sterilizaciju kuja.
Kad smo bili na kontroli, kad je Doni već bilo dobro, pitao me je da li sam razmišljala o sterilizaciji i napomenuo kako, ukoliko ne planiram da je parim, to treba da se uradi...
Kada se ovo sad zakomplikovalo, nakon što sam platila UZ pregled i neki sirup koji mi je prošli put dao i nije odmah naplatio, pitala sam koliko će me sve ovo koštati.
Odgovor je bio: "Oko 6000 zajedno sa postoperativnom terapijom"
Znači, ovo se sad više ne ubraja u sterilizaciju, već u operaciju i ako se sve svodi na isto...
Ako gledam moralno, uz činjenicu da Dona jeste vlasnički pas, da sterilizaciju radimo u okviru lečenja - meni je to OK.
Sa druge strane, sve što mi i najmanje miriše na veterinarsku "alavost" uključuje mi alarm i pitam se da li se tu u prvi plan stavlja zdravlje životinje ili njihova/njegova zarada...
I baš me "žulji" ne toliko činjenica da baš i nisam pri parama (a kad jesam ;) ) i da mi se baš i ne plaća ono što se ne mora, nego upravo gore postavljeno pitanje...

PS Evo i obaveštenja:

Generalno, sterilizacija je dobar vid prevencije mnogih problema, pogledaj one Micine lepljive teme. Sad mu se moze da ti naplati terapiju, jer nisi onda htela da je sterilises preventivno, doktori, pa i veterinarski, kao i ostali ljudi, umeju da budu sujetni.

I dobar dan zelim. :) I srecan svetski dan zastite zivotinja. :vatromet:

Dobar dan :cao:

63636_10151766959703197_1828202179_n.jpg

bar dan devojke.......nisam vam ispričala

Dakle, maki dobio odmor i uzeo naša kola pa sa devojče u selo da obilaze familiju i tako to. Maca i ja na bus na posao. Maca ....pa čovek zna kako bus i tramvaj izgledaju spolja....eto :lol:
Obučim ga za korišćenje i izbegavanje korišćenja bus-plus kartice :lol:
I on ušao u smenu pre dva dana prva dnevna smena. Kažem aj će se nadjemo kod Zvrka (pa idemo skupa kući jer on tu kod mog centra preseda sa tramvaja na bus). I tako, nas dvoje, ko golupčići se nadjemo i u bus. Dolazimo kući, noć padnala...ladno....mokro....mesec bem li ga di je.....nigde nema naših čuvara....mi zalajasmo ....ma jok....tišina......mi opet jače zalajasmo ne bi li probudili one naše opake zveri koje spavaju na jastucima u hodniku na sptaru.......ma ništa se ne čuje......samo nas dve budale kako kevćemo....ulazna vrata od kuće otvorena, udjem u kužu, straklena vrata što vode od hodnika u dnevnu sobu otvorena /znaju Goca i Say) a ona dva antrza spavaju li spavaju obeznanjeni da ni lajanje nisu čuli.......mara u mojoj, a mrki u macinoj gotelji :zeek:
Moj Jezdimir, gleda tv u svojoj sobi......
pitam koga greje ovaj skup kotao kad je sve otvoreno? Zašto su psi unutra bez kontrole? Jel ti oćeš da mi izedu i ove nove fotelje i trosed?
kaže moj tatko......nisam ja ostavio vrata
kako nisi ti kad si od 7 jutros sam u kući....ko je onda?
ne znam bre.....al znam da nisam ja :dash::dash:
a ono dvoje, s krmeljavi oči sidjoše sa fotelja......nisu oni krivi ništa....samo Mrki da nauči da izbaci ono za noge pa da se ko čovek opruži jer mu ovako ipak tesno sklupčanom :rotf:

i tako......lajasmo na zvezde Maca i ja :zcepanje:

Nemoj Neostomosan, moras da ih kvasis a deluju samo do prve kise, i pritom otrovan. Uzmi neki spot-on, meni se fino pokazao Duowin. Moguce je da ima i neki drugi aranzman osim Monike.

Generalno, sterilizacija je dobar vid prevencije mnogih problema, pogledaj one Micine lepljive teme. Sad mu se moze da ti naplati terapiju, jer nisi onda htela da je sterilises preventivno, doktori, pa i veterinarski, kao i ostali ljudi, umeju da budu sujetni.

I dobar dan zelim. :) I srecan svetski dan zastite zivotinja. :vatromet:

ma ja se vodim mislju da polako obilazim azile
i sestru da pripremim na ideju
i sama vidi a i ja pricam, koliko ja volim moje pse. kako nama setnja prija itd
i jos ako je sterilisana, zenku bih uzela, vakcinaciju bih ja platila, prve godine, sta treba
mislim da se u setnji bolje razmislja i donose dobre odluke, smiruje
tako da mimis, javni ako ima neki retriver zenka ali da je sto mladja

- - - - - - - - - -

1zf4cpk.jpg

:lol:

stigoh
Smeh nema net pa mi je napisala sms
Dona operisana, imala i tumor na jajovidu. Dobro je i Smeh ima problem da je smiri da ne ustaje. Izgleda da će Dona da popije neki bensedinčić :lol:

moja žgadija je u boksu......oboje....i tam će provedu noć na daske....nema jastuci i ostali luksuzi. Izeli i drugo crevo, ono što se mota :evil:

to su psi mogu oni da izdrze,sta rade ovi sto su non stop napolju ;)

- - - - - - - - - -

jocika je mnogo tuzna :( nmg vise ovako,samo gledam dal je neko ljut ili besan,i trcim oko njih da im bude bolje,a sto se ja jedem nema veze.

i ovaj profesor sto ne daje vise rezultate bas je pokvaren.

sad moram da naucim kako znam i umem makar malo za sledeci ispit.
cim hocu da ucim stalno me zovu da idem negde ili nekom pomognem a ne umem da kazem necu.

stigoh
Dona operisana, imala i tumor na jajovidu. Dobro je i Smeh ima problem da je smiri da ne ustaje. Izgleda da će Dona da popije neki bensedinčić :lol:

moja žgadija je u boksu......oboje....i tam će provedu noć na daske....nema jastuci i ostali luksuzi. Izeli i drugo crevo, ono što se mota :evil:
nama je Milka Milkica izela i ono za motanje :lol:
neka samo javlja kako je Dona i kako je sve to podnela
mislim na njih :heart:

- - - - - - - - - -

jocika je mnogo tuzna :( nmg vise ovako,samo gledam dal je neko ljut ili besan,i trcim oko njih da im bude bolje,a sto se ja jedem nema veze.

cim hocu da ucim stalno me zovu da idem negde ili nekom pomognem a ne umem da kazem necu.

:heart:
jao Jocika, hahah
sad si me nasmejala
izvini
batali sve
nemoj sebe dovesti u situaciju kao ja sto sam
imala sam priika ali nisam, draze mi bilo da skitam, ko sa lanca pustena
a niko mi nije nista branio
samo moja glupost
sad cupam i snalazim se
kazi svima da imas preca posla
i sto Ljiljka kaze, stavi sebi prioritet

- - - - - - - - - -

pa nauči ali ne da kažeš neću za svašta i za sve, već prema listi prioriteta
ona se pravi tako što prvo kažeš ko ti je najbitniji od ljudi pa sve manje bitan do nebitnih
isto uradiš i sa ciljevima, obavezama
onda sve to ukrstiš.....i samo ti se kaže jer se najbitniji ljudi poklapaju sa najbitnijim zadacima i celjevima
bićeš zaprepašćena koliko će nebitnih gluposti a i ljudi tu otpasti
:zag:

ma ja se vodim mislju da polako obilazim azile
i sestru da pripremim na ideju
i sama vidi a i ja pricam, koliko ja volim moje pse. kako nama setnja prija itd
i jos ako je sterilisana, zenku bih uzela, vakcinaciju bih ja platila, prve godine, sta treba
mislim da se u setnji bolje razmislja i donose dobre odluke, smiruje
tako da mimis, javni ako ima neki retriver zenka ali da je sto mladja

- - - - - - - - - -

1zf4cpk.jpg

:lol:

Pogledaj za pocetak sajt Veterine, odlicno je organizovan, samo ne znam koliko ga redovno azuriraju. Ako nabasam na neku retriverku, tagujem te obavezno. A sto bas retriver? Goldeni su izasli na ubedljivo prvo mesto po broju ujeda, da znas. Labradori su druga stvar.

:zcepanje:

stigoh

Veselo... :lol:

- - - - - - - - - -

:zag:

Nahvatala sam malo interneta na prozoru...
Bolesnik leži dosta mirno, ali je noćas izrazila nameru da se popne kod mene na krevet pa sam je ubacila... da se ne muči sama.
Sad mirno leži, čak se i ne žali.
Samo ima onaj začuđen pogled tipa: "Šta mi je?"
Valjda se i sama čudi što miruje...
Bensedin je dobila ali mislim da na nju nije delovao...
Čekamo veterinara da se javi kad bude u našem kraju - rekao je da će on doći kako je ne bismo mučili...

EVE ME.....REKOH da se isprobudite prvo :lol:

Ja sam ih pustila napolje da obave šta treba i opet ubacila strogo u boks i otišla da spavam. Maki je došao oko 3,30 sa neke žurke i zatekao svinjče Maru van boksa a Mrkiša je bio u boksu. Djevojka je iskopala rupu ispod ograde i izašla a onaj kabasti nije mogao a lenj je da toliko kopa :rotf:
Maki je onda pustio i Mrkišu i zatvorio vrata od kuće tako da su oboje spavali napolju na njihovom dvosedu koji je još ceo...msms ima naslon, nogare, okvire stranica i jastuk.....prećkice u okvirima stranica više ne postoje...pitati maru di su :evil:
Ja ustajem jutros, kao strogo ih pomazim i izbacim napolje jer od Mrkiše ne mogu kafu ni da srknem :zcepanje: i ne ranim ih jer reko Maca ih je nahranio kad je ustao u 5 i pomislim sigurno ih je on pustio iz boksa jer sam sinu poslala sms da ih ne pušta kad dodje jer su u kazni......silazi Maki i ispriča mi šta je ova Opajdara uradila.....e, kad sam je dovatila....sve je njuškom drljala po onoj zemlji u iskopanoj rupi :evil:

Posle se čujem s macom i konstatujemo da ih niko nije nahranio :eek: on ostavio meni a nije mi rekao........zovem Makija da ih on narani.....a on na F.Gori bere grojze s drugarima :eek:
kaže, milite boga da ne krenu da jedu lamperiju sa trema :dash::rotf:

inače smo dobro :manikir:

Back