kvazimodo111
Zainteresovan član
- Poruka
- 392
:shock:
ops:
:shock: Mom komši pre nekoliko dana pao XP, izvadim svoj hard disk, odnesem i ubacim u njegovu mašinu, podesim BIOS i podignem sistem sa svog hard diska, pregledam njegov hard disk (particija C koja je u medjuvremenu postala F) i na njemu nema Ntldr i ntdetect , sve ostalo je bilo tu. S obzirom na to da nisam bio siguran da je ovo 'krpljenje' rešenje pokušamo da pokrenemo instalaciju sa 'butabilnog' CD sa koga je i bio instaliran prvi put, ali to nikako nije išlo (naravno BIOS je bio podešen čak sam probao da ostavim i samo CD kao bootup device). Posle toga odradili smo instalaciju tako što podigli sisitem sa mog hard diska, pokrenuli instalaciju (clean) na njegovu C particiju (koja je imala oznaku F). Sve je to prošlo kako treba, XP je instaliran ali sad on ima F: kao sistemsku particiju (sa ili bez mog diska vezanog za njegovu matičnu ploču).
XP radi normalno, kao i svi, posle toga, instalirani programi ali mene zanima kako da mu vratim C ukoliko je to moguće za oznaku sistemskog diska?
Usput, da znam za ubuduće, da li jednostavno kopiranje gore pomenutih sistemskih datoteka sa drugog hard diska dovoljno za oporavak sistema?
ops: XP radi normalno, kao i svi, posle toga, instalirani programi ali mene zanima kako da mu vratim C ukoliko je to moguće za oznaku sistemskog diska?
Usput, da znam za ubuduće, da li jednostavno kopiranje gore pomenutih sistemskih datoteka sa drugog hard diska dovoljno za oporavak sistema?