F dijagnoza i posao

Jeste, ali zavisi od vojnog odseka koliko se ozbiljno sprovode..
Ja znam odseke gde ni muva nije mogla da proleti....tu su BG dolazili na preglede, jer im je odgovaralo da budu strogi kriterijumi...
Nadje ti da nemas stereo vid...tj da mozak ne sabira vid levog i desnog oka nego ili vidi levim ili desnim okom...i to te izbacuje iz potpuno sposobnih..

Такође, имам 19 година и Ф дијагнозе. Не могу те посаветовати али знам да има проблема када сам се распитивао за војску. Свеједно, било како било, подршка
Tu se traži uvid u zdravstveni karton.Može da se ćuti ali u kartonu sve piše.

Psihijatrijska dijagnoza je kao neko zigosanje. Ne slazem se sa tobom. Ukoliko mozes da radis, dakle, ne smeta
ti da obavljas posao, ne vidim razlog zasto eliminisati sebe, i ne moci dobiti posao zbog toga...
Šta pričaš?
Zašto ga motivišeš da ćuti kada je već sam rekao poslodavcu ? Ni ti, niti bilo ko ovde ne znamo šta je u pitanju i niko nema prava da ga pita.
Ako se oseća dobro uz terapiju, nije prepreka da radi taj posao.

Veliki pozdrav. Nije na poslodavcu da ocenjuje tvoju radnu sposobnost niti da te obeshrabruje. Otići ćeš na lekarski pregled , gde će te pregledati psihijatar , pitati koje lekove koristiš i od čega boluješ i utvrditi tvoje trenutno stanje. On će proceniti da li si sposoban da obavljaš taj posao u ovom trenutku. Ako bude negativan odgovor ili se ti ne osećaš najbolje , kao što je napisala KDC, biće vremena za to kasnije kada ti bude bolje. :heart:
Rekla ti je..

Kod doktora i pitaj, koliko si ogranicen ukoliko si ogranicen za poslovnu sposobnost/delatnost. F dijagnoze su jako širok pojam, jedino zajedničko je koji domen medicine(psihijatrija/psihologija) se bavi istima...

Budi srećan organski si dobar. Neorganski ti fali neki djavo... Više od pola nas je efirano(zvanicna statistika za depresiju pre koje godine) samo kako, koliko i kojim dokumentom je različito.

I bitno je kako nešto saopštiš poslodavcu..
Taj koji ti je ponudio arbajt ima potrebu za tvojim profilom ali zbog raznih rizika radne pozicije, i poslovnog iskustva poslodavca zahteva zvaničan medicinski dokaz da si radno sposoban...

Tako da...sretno.

Šta pričaš?
Zašto ga motivišeš da ćuti kada je već sam rekao poslodavcu ? Ni ti, niti bilo ko ovde ne znamo šta je u pitanju i niko nema prava da ga pita.
Ako se oseća dobro uz terapiju, nije prepreka da radi taj posao."
ovo sto sam rekao, me je savetovao psihijatar svojevremeno, bukvalno tim recima, "ne pise ti na celu"...
Nece nikad dobiti posao tom taktikom... mada sam ja bio zaposlen, kad sam se razboleo...

Inace mene su tolerisali poslodavci, dokle god sam obavljao posao, al kad me dovatio secer i srce, totalno
sam bio onesposobljen, plus sam uleteo u takvo psihicko stanje, totalno nesposoban za rad. I tek onda
sam morao u invalidsku, al sam radio skoro 23 godine... mislim radio 23 godine uz psihicku bolest.

Nezgodno je davati savete jer ne znamo da li dečko mora da radi, tj da li mu je neophodan posao.
Ne znam šta je pametnije, da odmah kaže poslodavcu da ima F dijagnoze ili da ćuti..a da kasnije poslodavac sazna za F dijagnoze. Ne može da se predvidi kako će taj šef-direktor reagovati..
Ja sam radila kada sam dobila dijagnoze i nisam se srela sa ovim problemom..

Nezgodno je davati savete jer ne znamo da li dečko mora da radi, tj da li mu je neophodan posao.
Ne znam šta je pametnije, da odmah kaže poslodavcu da ima F dijagnoze ili da ćuti..a da kasnije poslodavac sazna za F dijagnoze. Ne može da se predvidi kako će taj šef-direktor reagovati..
Ma vidis da ima problem da se zaposli cim je rekao. Ako stvarno ima problem ne bi trazio posao.
Mislim ono da ima devojku, trebalo bi da kaze, ne vidim problem sto bi rekao nekom,
ko ce da ga zaposli...

ne mora da kaže ako ga eksplicitno ne pitaju na intervjuuu, a mislim da nemaju prava da ga pitaju...ako traže lekarsko uverenje o radnoj sposobnosti verovatno ga može dobiti bez obzira na F dijagnozu...to što ima F dijagnozu ne čini ga nesposobnim za posao...oni koji su nesposobni dobiju invalidsku penziju...naslede od oca najčešće...

@bmaxa @hm337 Slažem se sa vama, ali..ali :) Mi pišemo, dajemo savete, a on svakako mora da odradi lekarske preglede jer poslodavci to traže. Mislim da su ranije tražili lekarsko uverenje samo u organima državne uprave, ali sada traže svi.
Ne znam kod kojih se svih specijalista ide i da li to radi u svom DZ gde mu već u zdravstvenom kartonu stoje sve dijagnoze..

@bmaxa @hm337 Slažem se sa vama, ali..ali :) Mi pišemo, dajemo savete, a on svakako mora da odradi lekarske preglede jer poslodavci to traže. Mislim da su ranije tražili lekarsko uverenje samo u organima državne uprave, ali sada traže svi.
Ne znam kod kojih se svih specijalista ide i da li to radi u svom DZ gde mu već u zdravstvenom kartonu stoje sve dijagnoze..
Meni nikad nisu trazili lekarsko uverenje, a promenio sam 10 firmi. I to zadnji posao je bio naucni institut
gde sam radio kao senior software engineer. Dakle traze uverenje za magacionera, svasta.

@bmaxa Meni su u organu državne uprave ( opština ) tražili lekarsko uverenje. Moja sestra radi u jednom lancu prodavnica zdrave hrane. U pitanju je privatna firma. Tražili su joj lekarsko uverenje.
Pošto je tamo zaposlena na neodređeno vreme, tražili su joj i da donese potvrdu iz suda da nije osuđivana, potvrdu iz MUP-a da se protiv nje ne vodi krivični postupak.

Mislim da sada sve firme koje prijavljuju radnike imaju i obavezu da traže sve te dokumente.

Dragi forumaši, ja imam 19 godina i želim da radim neki posao ali postoji jedna prepreka. Naime, ja imam tri F dijagnoze koje su ozbiljne i danas sam bio na razgovoru za posao magacionera i kad je poslodavac spomenu da je neophodno lekarsko uverenje ja sam hteo da mu saopstim da se trenutno lecim psihijatrijski. On je na to odgovorio da ja zbog toga necu proci na lekarskom uverenju bas zbog F dijagnoza. Moje pitanje glasi gde mogu da radim ako imam ozbiljne F dijagnoze ako uopste i mogu da radim. Hvala.
ti najbolje znas dal i sta mozes da radis.

Dragi forumaši, ja imam 19 godina i želim da radim neki posao ali postoji jedna prepreka. Naime, ja imam tri F dijagnoze koje su ozbiljne i danas sam bio na razgovoru za posao magacionera i kad je poslodavac spomenu da je neophodno lekarsko uverenje ja sam hteo da mu saopstim da se trenutno lecim psihijatrijski. On je na to odgovorio da ja zbog toga necu proci na lekarskom uverenju bas zbog F dijagnoza. Moje pitanje glasi gde mogu da radim ako imam ozbiljne F dijagnoze ako uopste i mogu da radim. Hvala.
Ko bre traži lekarsko uverenje kod poslodavaca u Srbiji?
Čim si pristao na 55-60.000 F se podrazumeva

Možeš i u političare

ti najbolje znas dal i sta mozes da radis.
Mi top magacioneri smo ćaknuti jer - mora!
To se postiže sa višegodišnjim radom.
Nakupi se u duši i nerazumevanja ostalih, i nezadovoljstva i tuge i besa i olajavanja i podmetanja...

Onaj magacioner kojo ti deluje najgrublji e taj ti je duša i po od čoveka... pa još kad otvori dušu ko je šta radio...

440px-Danica_Draskovic_%28cropped%29.jpg

NAJPLAĆENIJA "F" dijagnoza preko invalidskog osiguranja u Srbiji!

Ženu neverovatno sere - dodatno prihoduje u NIS-u a interna kontrola lažnih korisnika invalidskog svake godine je promaši...
Ko je ovde lud? :malav:

Back