mastercat:
Mesas babe i zabe.Majke ti kako mozes da usporedjujes An-2 avion za postu,prskenje komaraca,useva itd....... i jedan ultra komplekasan avion visokih performansi namenjen za borbu????A drugo svi ovi avioni proizvode se vec 30+god
Ej, a kad bi imao priliku da razmislis jos jednom ?
Evo, i ti si u prilici da mesas babe i zabe, tj.- Ti, meni repliciras (nadmeces, poredis...) a ne znas ni s' kim imas posla

( salim se )
Sama ideja je vrlo diskutabilna od starta, ali bar se lepo provodimo. Namerno sam odvalio AN-2 itd, bla, bla. Naravno da su to 2 sasvim razl. klase...
Medjutim, ima malo istine u tome. Nazalost, vecina ljudi je neobjektivna i puna predrasuda. Na sam pomen "made in SSSR" odmah stvaraju sliku tipa, Moskvic...
Zaboravljate da npr. NASA koristi Ruske raketne motore (NK 33), jer su bolji, efikasniji, jeftiniji i po Americkom priznanju ( izvor, Discovery Ch. ) -tehnoloski nedostizni za am. metalurgiju !!!
Sa druge strane, Ameri nam otkrivaju i uvaljuju, toplu vodu u na primer, auto industriji...Krajsler, HEMI sistem. Odomacen u Alfa Romeu vec nekih - 50 ( pedeset ) godina !!! E, pa nisam Rusofil, ali oni bar cute i rade. Jos kako. Ali me vredja kad me neko farba sa satro podacima, kao da sam kolekcionar "Transformersa". Inace "Top Gun" mi je jedan od omiljenijih filmova i cuvam ga u kategoriji -Antologijski...
Pozz.