Možda nisam na dobrom mestu otvorila temu, ali zaista ne vidim gde bih drugo. Pogledala sam temu "zdravlje" najviše "ženskih" problema, menopauza i slično, a ja zaista imam problem, ili, imam problem sa polusestrom.
Pre 20.g. se razbolela, tada je imala 32.g. Ja sam konsultovala mnoge neuropsihijatre, svi se slažu u jednom, verovatno je bolest kod nje bila odavno prisutna ali nije bilo "okidača" koji je tu bolest manifestovao, jer, kako sam shvatila, bolest se manifestuje do 25-te godine života.
Molim sve koji imaju bilo kakva iskustva sa obolelima da se jave i daju neki savet, podršku, pomoć, bilo šta.
Hvala unapred.
Imao sam, a to je trajalo oko mjesec dana
a~ ili šizofreniju, i to tešku
ili
b~ intoksikaciju "X" (nepoznatom) materijom koja izaziva euforiju koja traje 20 dana i ludila. Ovo pod b~ tvrdi najuvaženiji psihijatar u Crnoj Gori.
Pošto je u dijagnostifikovanju neophodno da simptomi šizofrenije traju najmanje 5 mjeseci da bi se proglasilo šizofrenijom, onda ispada da i nisam imao šizofreniju, i da je, začudo, ovaj doktor u pravu. Prije svega zato što sam 80 dana (a i 81. dan) prestao da uzimam drogu, a psihoza se javila 81. dana. Ispitivao je da li su postojali okidači za akutnu psihozu, i našao je da nisu, pa je prema tome uzrok bilo nešto što sam unio u sebe, intoksikacija. Supstanca nam je ostala nepoznata, na sreću, ili na žalost nauke.
okidači za akutnu (ili hroničnu (trajniju)) psihozu ružna iskustva, ili uzimanje psihadelika, od kojih najveću moć okidača ima LSD, dok atropin (prirodno, iz
atropia belladona ili
datura biljaka) izaziva obično psihoze od samo 3 dana ili tako, ako ih izazove.
akutno u medicini: ili će kratko trajati i proći, ili će izazvati smrt. U psihijatriji: ili će kratko trajati i proći, ili će prerasti u ne samo tešku psihozu, nego još težu od najteže uobičajene među najtežima.
Bio sam u psihijatrijskoj bolnici, međutim, nije me to spasilo bolesti, jer sam tu bio manje od perioda koji je potreban da antipsihotici (ljekovi protiv psihoze) izmijene strukturu mozda tako da otklone "pozitivne simptome". (Objasniću.)
K. G. Jung, psihijatar, trvrdio je da je prelaz uglavnom introvertne osobe u ekstraverziju ustvari kratkotrajna pojava psihoze.
psihoza gubitak kontakta sa stvarnošću (svojim memorijskim znanjima o stvarnosti, kao da memorija "vara"), potpuno, ili do neke mjere. Osoba radi ili suvišne, ili nedovoljne, po pitanju smisla, radnje.
pozitivni simptomi, drugi naziv: pozitivna fenomenologija ispoljavanja bizarnih ponašanja, radnji, halucinacije, besmislen govor. Oni se mogu smjenjivati sa negativnim, u kojima postoje poremećaji mišljenja i emocija, ali ne i "ludačko" ponašanje.
PS. Teza o intoksikaciji može biti tačna, jer sam eksperimentisao sa biljkom iz porodica "čuvarkuća", praveći hemijska jedinjenja njenih ćelija sa hidrogenom, alkoholom, i ne znam više ni sam čime, zagrijavajući, možda i dodajući ekstrakt biljke "majčina dušica" u sve to. Znam da sam tada vidio automobil koji se parkirao ispred moje kuće u kome nije bilo nikoga.
PS. PS.
Teza o natprirodnom (telepatiji, ili rupama u vremenu) takođe je jedna od onih za koje ovaj doktor priznaje da su vrlo moguće kao urzok moje psihoze. Inače, on nije običan doktor, nego neko ko smije da prepisuje zakonom zabranjene ljekove, kao i da pravi recepte za hrvatsku za ljekove kojih tamo ima - ovdje nema, koje bih davao hrvatima da mi nabave lijek, što je po hrvatskom ustavu, a i interpolu, zabranjeno.
PS. PS. PS.
Teza, ne-nemoguća, o tome da neka tajna organizacija, vrlo moćna, jeste pokušavala da me izludi čudnim telefonskim brojevima koji me pozivaju, znakovima da me neko nadgleda, papirićima bačenim na nekla mjesta, ljudima koji su se ponašali kao da sam vanzemaljac, na načine da moj mozak proizvede preveliku količinu supstanci sreće koje ne proizvodi svačiji, da bi mi na kraju neko izdvojio iz mozga Endorfine i ubrizgao ih sebi da bi se nadrogirao, ili ga prodao za pare, takođe nije bila isključena od ovog doktora.
Endorfini (supstance sreće koje proizvodi mozak) su nešto što je onome ko ih je prvi otkrio i brizgao u venu naučniku izazvalo 80 puta (po njegovoj procjeni) veću euforiju od ubrizgavanja heroina, koje je takođe izveo. Drugi su govorili da je 60 koji su probali, a neki i 40. Najjača poznata droga, "Krokodil" to jest dezomorfin, izaziva 10 puta veću euforiju od heroina, i uništava organizam i kad se uzme samo jednom - zato su na
crnom tržištu Endorfini sigurno veoma traženi, to jest mozgovi ljudi koji se nalaze u stanju manične psihotične euforije, u kome sam ja bio, iz kojih se oni vade. Naime, kada čovjek vidi da je praćen osjeća se važno, i nadgledan, i onda to proizvodi euforiju, a i Endorfine koji nisu baš obični.