Express Entry / Expression of Interest Canada

Ćao svima!

imam neke nedoumice.

Sada je minimalan broj poena za invitation to apply 483.
Neko iz Srbije ko ima 36 god, ima Master, ili PhD, ima 10 god radnog iskustva, ima max poene na IELTS, ne može da pređe 460 poena.
kako ovo ima logike, ako znamo da je u decembru 2014 svako ko se prijavi sa bachelor diplomom, osrednjim IELTSom i iskustvom preko 3 god dobijao vizu laganeze??
Zna li neko da li ima ljudi koji su dobili vizu od januara 2015, a da su imali ispod 450, ili 400 bodova?

ne pije mi vodu da im sada treba 10.000 imigranata godišnje umesto 35.000...

Ovim skorom bodova oni resavaju pitanje ljudi koji su u kanadi i koji imaju LMIA ili kanadsko iskustvo. Ima dosta takvih ljudi koji su otili na radnu vizu kao zanatlije, odrade godinu dana u kanadi i podnose papire sa kanadskim radnim iskustvom cak i ako nemaju LMIA. Na taj nacin dobijaju dodatne bodove sa kojima se trenutno prolazi. Npr Hrvatska ima sporazum sa kanadom koji omogucava hrvatima da borave turisticki u kanadi do 6 meseci. Pod takvim uslova lepo odu u kanadu kao turisti i na licu mesta nadju posao najcesce kao zanatlije i dobiju LMIA i onda je dalje lako... primaju oni i Sirijce a obzirom da su oni u velikom procentu sa visokim obrazivanjem nije im tesko da nadju ono sto im treba a usput cine i dobro delo zbrinjavaju izbeglice

Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Hvala vam na odgovorima!
A sto se tice visokog bodovnog limita za express entry- problem je u tome sto mali broj ljudi dobija ITA. Kanadjani i dalje obradjuju aplikacije poslate po starom sistemu, tj pre express entry sistema. Tu su i sirijske izbeglice. Ne treba zaboraviti da fakticki cela planeta hoce da zivi u Kanadi tako da nije problem naci ljude sa 480-490 bodova, velika je konkurencija. Ali imamo razloga za optimizam. Ministar Mccalum je najavio znacajno prosirivanje kvota u buducnosti a plan vlade ce se obelodaniti u novembru. Plus ce se vrlo brzo ocistiti aplikacije po starom sistemu podnete do 1.1.2015. Express entry ce postati glavni izvor. Ja sa buducom suprugom planiram da se prijavim u jan/feb i imacemo izmedju 350-400 bodova, zavisno od rezultata ielts. Optimista sam jer ce bodovna granica sigurno padati u buducnosti.
Pozdrav.

Hvala vam na odgovorima!
A sto se tice visokog bodovnog limita za express entry- problem je u tome sto mali broj ljudi dobija ITA. Kanadjani i dalje obradjuju aplikacije poslate po starom sistemu, tj pre express entry sistema. Tu su i sirijske izbeglice. Ne treba zaboraviti da fakticki cela planeta hoce da zivi u Kanadi tako da nije problem naci ljude sa 480-490 bodova, velika je konkurencija. Ali imamo razloga za optimizam. Ministar Mccalum je najavio znacajno prosirivanje kvota u buducnosti a plan vlade ce se obelodaniti u novembru. Plus ce se vrlo brzo ocistiti aplikacije po starom sistemu podnete do 1.1.2015. Express entry ce postati glavni izvor. Ja sa buducom suprugom planiram da se prijavim u jan/feb i imacemo izmedju 350-400 bodova, zavisno od rezultata ielts. Optimista sam jer ce bodovna granica sigurno padati u buducnosti.
Pozdrav.

Samo da se nadovežem sa informacijom da je broj kandidata u pool-u sa poenima između 350 i 400 preko 25000. Ovo znači da kada bi smanjili broj bodova na ispod 400 morali bi od jednom da izdaju 20000 ITA, što je teško verovatno.
Ja sam čekao tako 6 meseci da se spusti, i kada je bio polugodišnji izveštaj juna 2015 video sam koliko ljudi čeka u pool-u i krenuo da jurim posao.

Pozdrav,

Cika.mancic
Sigurno je da oni nece davati 20000 ITAs po izvlacenju, to je nemoguce. Video sam izvestaj za 2015 god i znam da ima dosta ljudi sa 350-400. Ali ako izvlacenja budu ucestalija i ako povecaju broj ITAs za express entry, sto ce jednostavno morati kad iscrpe stare aplikacije, u roku od nekoliko meseci je moguce ce doci ispod 400 bodova.
E sad, moguce je i da nikad ne padne ispod 450, to niko ne zna. Express entry je jos u eksperimentalnoj i prelaznoj fazi.

Pozdrav svima. Verujem da će svima biti zanimljive ove izmene kod bodovanja , ubuduće će se za qualifying job offer dobijati 50 ili 200 poena , a pre se za to dobijalo 600 poena za šta je naravno bila potrebna i komplikovana LMIA , nisam se udubljivao ali izgleda da sada nije potrebna LMIA ....Zvuči jako zanimljivo , više o tome i o drugim promenama možete pročitati ovde http://www.cicnews.com/2016/11/cana...tem-crs-express-entry-immigration-118652.html

Ćao svima!

imam neke nedoumice.

Sada je minimalan broj poena za invitation to apply 483.
Neko iz Srbije ko ima 36 god, ima Master, ili PhD, ima 10 god radnog iskustva, ima max poene na IELTS, ne može da pređe 460 poena.
kako ovo ima logike, ako znamo da je u decembru 2014 svako ko se prijavi sa bachelor diplomom, osrednjim IELTSom i iskustvom preko 3 god dobijao vizu laganeze??
Zna li neko da li ima ljudi koji su dobili vizu od januara 2015, a da su imali ispod 450, ili 400 bodova?

ne pije mi vodu da im sada treba 10.000 imigranata godišnje umesto 35.000...

Novi sistem je toliko rigorozniji od starog da je to nenormalno. Ljudi sa kvalitetima koji su nabrojani u vasem postu imaju prodju u mnogim izuzetno razvijenim i za zivot odlicnim zemljama, a za Kanadu nisu dovoljno dobri. Svuda u svetu poslednjih godina postoji tendencija poostravanja imigracione politike, ali nigde nije ovoliko naglo i osetno. Ljudi koji su do juce dobijali papire lagano, sad imaju ispod 400 poena, i mogu ili da uloze ogroman napor, novac i vreme da nadograde poene ako mogu, ili da prosto odmah nadju drugi, jednostavniji put ka boljem zivotu, na nekom drugom mestu.

Pozdrav svima,

Samo da napišem da smo ja i žena dobili PPR i poslali pasoše u Beč. Želim svima da nađete neki način da rešite i svoje vize uskoro!
Čitajte vesti sada, bilo je obaveštenje da postoje dodatna pitanja na aplikaciji gde možete dobiti dodatne poene, takođe kada su upropastili LMIA biće mnogo više ljudi preko PNP programa, pratite gde možete i kako da se kvalifikujete za PNP u nekoj od provincija. Svaka sreća!

Biću na forumu još mesec dva, pa ako negog zanima nešto od procedura ili treba neka pomoć neka pita.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Samo da napišem da smo ja i žena dobili PPR i poslali pasoše u Beč. Želim svima da nađete neki način da rešite i svoje vize uskoro!
Čitajte vesti sada, bilo je obaveštenje da postoje dodatna pitanja na aplikaciji gde možete dobiti dodatne poene, takođe kada su upropastili LMIA biće mnogo više ljudi preko PNP programa, pratite gde možete i kako da se kvalifikujete za PNP u nekoj od provincija. Svaka sreća!

Biću na forumu još mesec dva, pa ako negog zanima nešto od procedura ili treba neka pomoć neka pita.

Bravo! Cestitam! Sve najlepse vam zelim. :-)

Pozdrav svima,

Srećno i čestitke!

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

I kod mene je doslo do pomaka. Pre desetak dana BG Check IN PROGRESS,ponovo. Juce mi je stigao zahtev za uplatu RPRF-a,posto ga nisam platio unapred. Valjda je to,to. Danas im uplacujem i nadam se da ce uskoro biti sve gotovo. Danas je tacno 10 meseci od AOR-a.(samo da ne planiraju da me proveravaju jos 10 meseci,za svaki slucaj! ;) )

I kod mene je doslo do pomaka. Pre desetak dana BG Check IN PROGRESS,ponovo. Juce mi je stigao zahtev za uplatu RPRF-a,posto ga nisam platio unapred. Valjda je to,to. Danas im uplacujem i nadam se da ce uskoro biti sve gotovo. Danas je tacno 10 meseci od AOR-a.(samo da ne planiraju da me proveravaju jos 10 meseci,za svaki slucaj! ;) )

Koliko sam na forumima pročitao, potrebno je oko 10-ak dana da se reši aplikacija nakon RPRF-a. Eto još svežih Kanađana uskoro!

Potrebna mi je pomoc. Izvrsio sam uplatu RPRF/a i poslao racun mejlom ambasadi u Becu (kako su mi i napisali u zahtevu). Ali ne mogu naci kako da ubacim racun u "My cic account". Pomoc bi mi puno znacila, ukoliko neko ima iskustva i znanja u vezi toga.

Ja bih voleo da pomognem, ali nažalost sve koje ja znam su platili unapred. Možda mogu da te uputim na "http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/express-entry-expression-of-interest-b54.0/". Na ovom forumu možeš da nađeš baš sve odgovore i sve slučajeve koje možeš da zamisliš a vezani su za EE i dešavanja sa aplikacijama.

Pozdrav,

Vec sam pregledao sva pitanja, u vezi toga, na forumima. Nasao sam odgovor osobe koja je to uradila, isto kao i ja. Iz njegove vremenske linije sam video da je dobio PR vizu. Drugi nacin nisam nasao. I eto, sad opet sikiracija da li ce to biti u redu...
Uplacujte RPRF unapred da ne bi ste dosli u ovakvu situaciju.
Videcemo sta ce biti... Uglavnom,javicu sta se desilo.

Back