Express Entry / Expression of Interest Canada

Jedno pitanje, valjda ce koristiti i ostalima.
Zeznuo me IELTS L7.5, R7, S6 i W5.5 :dash: Zbog ovog 5.5 ne mogu ni da udjem u EE pool jer je minimum sve cetiri 6.

Da li neko zna ako najdem valid job offer tj. LMIA da li onda rezultati IELTS-a nisu toliko bitni?

Znam da sa LMIA ne moras da dokazujes koliko novca imas ali ne znam za IELTS.

Pozdrav.

Jedno pitanje, valjda ce koristiti i ostalima.
Zeznuo me IELTS L7.5, R7, S6 i W5.5 :dash: Zbog ovog 5.5 ne mogu ni da udjem u EE pool jer je minimum sve cetiri 6.

Da li neko zna ako najdem valid job offer tj. LMIA da li onda rezultati IELTS-a nisu toliko bitni?

Znam da sa LMIA ne moras da dokazujes koliko novca imas ali ne znam za IELTS.

Pozdrav.

Ukratko - svaka kategorija pod EE ima svoj eligibility:
CEC - min 1 godina radnog iskustva u Kanadi, (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/apply-who.asp)
FSW - svasta nesto, izmedju ostalog i sve 4 na jeziku ocene CLB7+, (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp)
FST - Iskustvo na trades poslovima + jezik min CLB5. (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/trades/apply-who.asp)

Bez eligibility nema EE pool-a. A LMIA igra ulogu tek kada se u pool udje, tj kada je eligibility zadovoljen.

Sto ne probas da ulozis remark na w ... fali ti samo 0.5 da bi imalo za EE

Probao i ostao bez 9.000 din :) Nisu mi povecali ocenu.

- - - - - - - - - -

Ukratko - svaka kategorija pod EE ima svoj eligibility:
CEC - min 1 godina radnog iskustva u Kanadi, (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/apply-who.asp)
FSW - svasta nesto, izmedju ostalog i sve 4 na jeziku ocene CLB7+, (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp)
FST - Iskustvo na trades poslovima + jezik min CLB5. (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/trades/apply-who.asp)

Bez eligibility nema EE pool-a. A LMIA igra ulogu tek kada se u pool udje, tj kada je eligibility zadovoljen.

Thanks, vidim da cu morati ponovo da polazem IELTS pa cak i da se potrudim za CLB9.

Interesuje me da li neko ima iskustvo sa PNP gledam konkretno PNP za Saskatchewan, ima mog zanimanja na listi trazenih to znaci da bih sada trebala uci u pool pa aplicirati za PNP imam tacno tih njihovih 60 poena? Da li znate kako onda idu nominacije kada izvlace i na osnovu cega nesto nisam uspela iskopati tu info? Hvala i pozzzz svima

Koliko sam ja skontala, neka me ispravi neko ako gresim, za PNP se aplikanti biraju iz poola, tako da svakako mora da se ima tih inicijalnih 67 poena. Imas na cic sajtu sve o tome, objasnjena je detaljno procedura. Poz!

Ovo je delimicno istinito... Express Entry pokriva samo deo PNP programa, tacnije PNP nominaciju je moguce dobiti i nevezano za federalne ustanove i EE program - to se zove paper-based process. Prakticno - to se svodi na dobijanje nominacije od provincije i ispunjavanje njihovog eligibilityja, a onda je potrebno uz tu nominaciju zadovoljiti i admisability na federalnom nivou i to je to. ovde se sve nalazi... http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/provincial/

E sad - konkretno za pitanje za Sask - ja ne mogu tu bas pomoci, nisam se udubljivao u PNP program. Ako ima neko bas konkretno pitanje oko tumacenja nekih stavki, tu verovatno mogu pomoci...

Koliko sam ja skontala, neka me ispravi neko ako gresim, za PNP se aplikanti biraju iz poola, tako da svakako mora da se ima tih inicijalnih 67 poena. Imas na cic sajtu sve o tome, objasnjena je detaljno procedura. Poz!
Ne, nije tako, da naravno da je uslov da se bude u EE ali te nece provincija nominovati osim ako za tu provinciju nisi aplicirao. Takodje, postoji poseban bodnovni sistem za Sask I treba se skupiti 60 poena http://www.economy.gov.sk.ca/immigration/express-entry Dakle, Boske83 konkretno pitanje je (naravno bez obaveze I ako imas vremena da procunjas mozda imas vise srece) na osnovu cega odlucuju ko ce dobiti nominaciju a ko ne (npr. za Monitobu je transparento da je trenutno PNP dobilo 105 ljudi sa opet njihovim posebnim ranking score-m od 578 poena) ali za Sask nema ni slicnih informacija, ok. pretpostavka je da ih jos nisu ni davali ali mi nije mnogo ni logicno da nigde ne pise system nominacije, pise samo kako aplicirati I ako te nominuju sta dalje... Za sve ostale provincije a procesljala sam sve sto mi je palo na pamet treba job offer, a s obzirom da nemamo nikoga to je nemoguca misija. Takodje, ako mi moze neko proveriti da li je istina da je uslov svih provincija da nisi aplicirao ni za jednu drugu??? :think:

Zdravo svima,

Moze li mi neko pomoci oko ovoga?
Planiram da idem i agencija mi trazi oko 2000 USD dolara da me ubaci u program, mene zanima da li neko od vas zna procedure i sta mi sve treba za podnosenje zahteva za express entry?
Ili ako znate za neku drugu agenciju da uporedim cene. Imam jos par pitanja vezanih za verifikaciju diplome, ko to radi, Kanadske vlasti ili to ide u mojoj reziji?

Hvala vam puno unapred.

Your Writing paper and your Oral test were re-assessed. Your Speaking test was re-assessed and the band-score
awarded by the Senior Examiner has increased from band 6.5 to band 7.0.

Sada je
Listening: 9
Reading: 8
Writing: 7
Speaking: 7

Taman...

Naravno nasi idioti mi skratili zivot....

Rekoh vam... ajde, dobro je da su popravili... sad trk u pool... :)

Cao narode,

Evo upravo sam dobio odgovor od CIC-a na Case Specific Entry zahtev za reopen aplikacije... Odgovor je negativan, dakle CIC je odbio da ponovo otvori nasu aplikaciju iako smo poslali sve potrebne dokumente. Ovo nas ne dotice mnogo jer smo u medjuvremenu dobili novu ITA, tako da je mozda i bolje da su staru aplikaciju zatvorili... :)

Pozdrav narode,

Prije par sedmica sam poceo da sredjujem dokumente za Express Entry. Iako sam jos daleko (tek sam diplomu
poslao na assessment) vec sada vidim da ce mi problem biti police check. Studirao sam u Novom Sadu i nisam bio prijavljen (iz Bosne sam, a prilikom pokusaja prijave boravka su mi rekli da bih imao vise problema ako se prijavim zbog veza Srbija-R. Srpska).

Boske procitao sam da imas dva uvjerenja iz Bosne i Srbije. Da li mozda imas dvojno drzavljanstvo, a ako nemas kako si uspjeo da se prijavis? Da li si imao problema?

Pozdrav i cestitam na novoj ITA
Donnie

Pozdrav narode,

Prije par sedmica sam poceo da sredjujem dokumente za Express Entry. Iako sam jos daleko (tek sam diplomu
poslao na assessment) vec sada vidim da ce mi problem biti police check. Studirao sam u Novom Sadu i nisam bio prijavljen (iz Bosne sam, a prilikom pokusaja prijave boravka su mi rekli da bih imao vise problema ako se prijavim zbog veza Srbija-R. Srpska).

Boske procitao sam da imas dva uvjerenja iz Bosne i Srbije. Da li mozda imas dvojno drzavljanstvo, a ako nemas kako si uspjeo da se prijavis? Da li si imao problema?

Pozdrav i cestitam na novoj ITA
Donnie

Pozdrav Donnie,

Da, imam dvojno drzavljanstvo... Ako si studirao u NS, sigurno ce ti traziti police check iz Srbije, jer ce full time studije biti u tvojoj personal history i sistem ce ti automatski traziti taj police check. Moj predlog ti je da se cim pre raspitas kako mozes da ga dobijes... pod kojom adresom si bio prijavljen na fakultetu? Ako je bosanska, onda mozda postoji sansa da napravis da si isao na distant studies, mada to u Becu kontam tesko moze da prodje jer su upoznati sa svime odavde...

Razmisljam dalje - mozda da se sada prijavis ovde u NS, ako je moguce, pa da trazis police check?? ... meni su u SUP u NS rekli da oni za moj police check u principu moraju da salju zahtev u Sarajevo (mesto rodjenja) iako sam drzavljanin Srbije i skoro 20god prijavljen u NS, pa da tek kad dobiju potvrdu od tamo mogu da izdaju taj dokument... Sa druge strane, mnogo ljudi koji nisu drzavljani dobijaju americki, kineski isl police check, pa ne vidim ni neku smetnju da ti Srbija izda takav dokument...

Drustvo opet ja i opet imam tesko pitanje..naime kao sto znate dobio sam LMIA za calgary i odobrena mi je viza ali nisam otisao u kanadu jer je gazda povukao job offer i lmia iskoristio na druge ljude tamo vec jer je kriza u alberti ali je nama zapoceo nove aplikacije za LMIA za vancouver...Konacno nam je odobren novi LMIA za BC i konacno stigao job offer koji sam potpisao i vratio poslodavcu ,,,,e sada pitanje ...prvu vizu sam cekao u becu tacno 59 dana ..sada kada imam aktivnu vizu u pasosu za albertu i predajem novi lmia za novu vizu vizu za vancouver da li ce biti brze odobrena jer sam vec na beloj listi i imam vazecu vizu ...hvala unapred

Da li bi neko mogao da me usmeri na koji način bi bilo najefikasnije pokušati dokopati se Kanade u mom slučaju? Imam master diplomu Elektrotehničkog fakulteta, a ima supruga rođake u Kanadi koji su voljni da nam pomognu. Naime već neko vreme se interesujem oko ove teme. Koliko mi vreme dozvoljava spremam i IELTS-a. Pošto to ne ide planiranim tempom, zanima me na koji način bi ti rođaci mogli da nam pomognu, a vrlo su voljni. Zanteresovala me je priča oko radne vize. Vidim da tu nije potrebno polaganje IELTS, ali me zanima šta je potrebno od dokumentacije oko koje oni mogu da mi pomognu (job offer...). I oko samog procesa radne vize? Pokušao sam da ne budem preopširan, pa ako možete da me usmerite. Unapred sam zahvalan na svakom savetu.

Drustvo,
Imam jedno pitanje vezano za samu aplikaciju. Pre nekih mesec dana smo kreirali CIC account i EE profil, medjutim do sada nismo dobili nikakav feedback i ne mozemo da vidimo nas profil jos uvek. E sad da li je to deo procedure i koliko se zapravo potrebno cekati da bi mogli da udjemo u profil ili smo pak nesto zabrljali.

Unapred hvala

Drustvo,
Imam jedno pitanje vezano za samu aplikaciju. Pre nekih mesec dana smo kreirali CIC account i EE profil, medjutim do sada nismo dobili nikakav feedback i ne mozemo da vidimo nas profil jos uvek. E sad da li je to deo procedure i koliko se zapravo potrebno cekati da bi mogli da udjemo u profil ili smo pak nesto zabrljali.

Unapred hvala

Odmah moze da se udje i gleda....verovatno ste nesto pogresili. Probajte ponovo da napravite....verovatno ce odbiti ako vec postoji zbog mail-a.

- - - - - - - - - -

Da li bi neko mogao da me usmeri na koji način bi bilo najefikasnije pokušati dokopati se Kanade u mom slučaju? Imam master diplomu Elektrotehničkog fakulteta, a ima supruga rođake u Kanadi koji su voljni da nam pomognu. Naime već neko vreme se interesujem oko ove teme. Koliko mi vreme dozvoljava spremam i IELTS-a. Pošto to ne ide planiranim tempom, zanima me na koji način bi ti rođaci mogli da nam pomognu, a vrlo su voljni. Zanteresovala me je priča oko radne vize. Vidim da tu nije potrebno polaganje IELTS, ali me zanima šta je potrebno od dokumentacije oko koje oni mogu da mi pomognu (job offer...). I oko samog procesa radne vize? Pokušao sam da ne budem preopširan, pa ako možete da me usmerite. Unapred sam zahvalan na svakom savetu.

Ti rodjaci, sem ako ne zive u Manitobi ne mogu nista da ti urade....Ako zive, onda mozes da probas PNP za Manitobu, ali opet moras i Express Entry, samo povecavas sanse...

Jedini nacin ti je FSW i Express Entry, a to je sazvakano mnogo puta, pa iscitaj od pre postove ili pogledaj na CIC....

Trebaju ti bar sve 6 na IELTSU, da bi usao u pool a job offer onda resava sve probleme....

Poslednja izmena:
Hvala puno Boske na odgovoru.
Bio sam u SUP NS prije par sedmica pa su mi rekli da ne mogu izdati uvjerenje o nekaznjavanju ako nisam bio prijavljen.
Uglavnom hvala na odgovoru, pokusacu nekako da se prijavim pa da nabavim police check.

Pozdrav i sretno

A kako oni to provjere jesmo li bili prijavljeni? Mislim, mozda je krajnje glupo pitanje ali ajde da ne lutam ... jel nas oni traze u nekom sistemu ili mi moramo donijeti dokaz da smo bili prijavljeni? S obzirom da sam bila u domu dvije godine, sjecam se dobro da sam bila prijavljena i dobila neki kartoncic ali ko zna gdje mi je to sada, nema sanse da nadjem.

Back