markoobrenovic
Početnik
- Poruka
- 10
hvala Boske 83, znam da sam postavio glupo pitanje ali tek sam poceo da se informisem oko Cic/a pa nisam video ...
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako mogu da saznam koliko poena imam? da li j eikako moguce da se sazna pre nego sto apliciras za vizu?
znam da je bitno da imas sto bolje rezultate na Ielts/u, a koji je minimum za to moja supruga je nosioc vize posto ima veci nvo obrazovanja... da li je za njum minimum clb 8 a za mene clb 4 ili mora vise?
izvini sto postavljam glupa pitanja![]()
I kad sam posle 4 godine jurnjave konacno nasao osobu i udruzili poene i sve papire prikupili, poslali u EE pool kad ono, 293 poena, sto mi je u martu delovalo kao Ok medjutim ovo me bas plasi da nece mnogi koji imaju i daleko vise doci na red od raznih Indijaca, Pakistanaca koji , ne znam odakle, imaju preko 450 poena. Ostaje da se nadam da ce krenuti poeni nizbrdo ili da jurim Job offer i onda resen problem. Kome da gurnem lovu da nam "napravi" taj papir, ne mogu vise, ubi me ovo cekanje godinama za tu glupu vizu. Help
I kad sam posle 4 godine jurnjave konacno nasao osobu i udruzili poene i sve papire prikupili, poslali u EE pool kad ono, 293 poena, sto mi je u martu delovalo kao Ok medjutim ovo me bas plasi da nece mnogi koji imaju i daleko vise doci na red od raznih Indijaca, Pakistanaca koji , ne znam odakle, imaju preko 450 poena. Ostaje da se nadam da ce krenuti poeni nizbrdo ili da jurim Job offer i onda resen problem. Kome da gurnem lovu da nam "napravi" taj papir, ne mogu vise, ubi me ovo cekanje godinama za tu glupu vizu. Help
kao prvo - necu da flozofiram previse, ali se apsolutno ne slazem da je 450 poena nedostizno... ja imam 462, i mogu i dalje da popravim skor na vise nacina, ali me sprecava lenjost...
Kanada zeli da uveze kompletne osobe - to znaci da imaju visoke kompetence u sve 4 kljucne zivotne oblasti - godine, obrazovanje, radno iskustvo, komunikacija/poznavanje jezika... to i dalje nije garancija da ce njihova investicija i poverenje u vidu PR biti isplativa, ali postoje dobre sanse da ce osoba koju "zaposle", tj "uvezu" biti kvalitetna i uklopiti se u kanadski sistem... da li je to fer ili nije - necu da ulazim, svako ima svoju firmu/drzavu i moze da bira sta mu treba - pa tako i Kanada... da navedem i primer - kome treba pakistanski/indijski/srpski PhD bez dana radnog iskustva, ili fudbaler koji trci kao Bolt ali ne zna da doda loptu i sutne? ... EE sistem je jako logican, i jedina mana po meni mu je razdvajanje i favorizovanje Canadian Experience u odnosu na Foreign Experience - ali i dalje je kombinacija ta dva ona koja pravi razliku...
put do Kanade vise nije lak (izvinite FSW2014 i svi FSW pre toga, apsolutno razumem koliko je stresno godinama stajati u mestu i cekati da te neki officer procesuira ali je to bilo neuporedivo lakse nego sada), ali je jasno definisan - potrebna je LMIA, i nista vise... ko moze da dobije LMIA? ... gledajuci i prateci, samo i iskljucivo delovi FST klase, a prvenstveno kuvari... ja i dan danas, sa 462 poena i masterom elektrotehnike i 10godisnjim iskustvom u IT, razmisljam o tome da vanredno zavrsim ugostiteljsku skolu za kuvara i zaposlim se u restoranu koji mi se nalazi u zgradi, makar na papiru, pa da trazim posao i LMIA u Kanadi - zato sto sam resio da zelim da odvedem svoju porodicu odavde u neki sistem koji meni deluje bolje...
Nemojte ljudi biti nerealni i ogorceni - ako je ta odluka konacna, istrajte u tome, nadjite nacin, radite na sebi da napravite sebe kandidatom broj 1 u pool-u, a ne da gledate kolika ce biti donja granica... sve se moze kad se ima zelje i volje... eto - toliko od mene... srecno, i samo napred![]()
Pozdrav svima.
Boske 83, imam par pitanja za tebe. Danas smo dobili ITA-u pa smo videli da je job reference letter potreban i za onog ko nije PA, da li su to i tebi tražili? Sledeća nedoumica je da od svih required dokumenata nam nisu tražili izvod iz knjige rođenih i meni nisu tražili da upload-ujem vojnu knjižicu, da li će to možda naknadno tražiti?
Hvala unapred.
Vremenski update za EE
Online aplikacija poslata u februaru
Passport request primljen u julu
Znaci u okviru 6 meseci, kao sto su i najvili
Srecno sa aplikacijama
Cestitke !!!
Checklista se generise na osnovu onoga sto se upise u profil... sve sto traze morate popuniti inace ce vam cancel aplikaciju...
Ni moja checklista nije imala birth certificate za mene i suprugu - samo za sina, i takodje nisam imao mesto za vojnu knjizicu niti za IELTS... tako da - popunite kako oni traze, i bice sve ok, a ako im bude trebalo nesto dodatno onda ce poslati zahtev za additional documentation...
- - - - - - - - - -
Hvala na čestitkama a hvala i na odgovorima. Jedino što može da mi bude problem kod dokumentacije je taj reference letter sa trenutnog posla. Čitao sam da može da se dostavi i ugovor o radu ali ne bih da se igram, da mi ne cancel-uju aplikaciju zbog toga.
Hvala na čestitkama a hvala i na odgovorima. Jedino što može da mi bude problem kod dokumentacije je taj reference letter sa trenutnog posla. Čitao sam da može da se dostavi i ugovor o radu ali ne bih da se igram, da mi ne cancel-uju aplikaciju zbog toga.
U principu vazno je imati job reference letter bas u tom formatu koji oni traze, sa svim podacima koje traze - moje razumevanje je da su prilicno kruti po pitanju work experience dokumenta... medjutim, ukoliko poslodavac pravi problem da izda takav papir, onda celu situaciju treba objasniti u Letter of Explanation, a podneti im ugovor o radu, payslips, radnu knjizicu i obavezno prevode svega - mora i original i prevod...
Od 2011 cekam nesto. Najpre 2012 listu a posle odlozise za 2013 maj, pa nadjoh devojku ali ona nije polozila zbgo readinga godinu dana pa odustala, pa onda jos jedna kojoj tetka zabranila da se poveze sa mnom u julu 2014 , pa sad u martu 2015 kao sve ok kaze agencija kad ono nikad gore po mene. Sve zbog 35 godina i najnizih ocena 6 a iskustvo imamo i sve ostalo. Da je po starom sistemu imali bi 72 boda sto je bilo extra ali ovo...moracu da pravim drugu kombinaciju sa agencijom. Na srecu, prosle godine u maju krenem na norveski jezik i ucim ga jos uvek i idem malo tamo, mozda ubodem nesto , bar mi je na 2h od kuce zemlja.