Exit - sa stanovista filozofije kulture

LePiaf:
Misanthropos, ispadash iz takta.
Citat je izvadjen iz konteksta i verovatno sastavljen iz dve ili tri medjusobno nepovezane izjave. To sto ti ne znas ko je Jeff Mills nista ne govori o njemu, ali govori o tebi kada ga nazivas glupim, pijanim (tamo nekim) DJ-em...

Molim upucene da mi objasne kvalitete Jeffa Millsa, i da mi obrazloze sta znaci ono sto je izjavio, jer moze biti da sam pogresio, da je covek zaista rekao nesto vredno i vazno za ovu diskusiju.

U suprotnom, tj. ako nemate pravog obrazlozenja, molim da vise ne prekidate "takt" diskusije, i ono sto imate licno protiv mene napisete pvt porukom.

Izvinjavam se svima što će ovaj moj post biti ustvari skup odgovora-opaski na postove koji su se ovde javili.....

~mizantop:
Oseća se godište i logički sistem kroz stavove prema ljudima i njihovim slabostima. Mladji ljudi su skloniji oštrijem i definisanijem (logički) gledanjem na sve stvari....

~mizantrop:
nije mi se svidelo to što si shvatio opasku o godinama kao poništavanje autoriteta ili validnosti izrečenog i dokumentovanog stava. Ovo je opravdano izazvalo packe (od hellen i još nekih). Ipak , da se zna , ne smatram negativnim ili slabošću tu "mladalačku" drskost i nepriznavanje slabosti i hipokrizije koja se iz nje razvija....

~mizantrop:
Nije mi se svidela ni tvrdnja da se razmatra neki druđtveni dogadjaj bez prisustva, ma šta rekle neke knjige iz proverene prošlosti....U tom slučaju je moguće analizirati ili na osnovu pretpostavki i predznanja stvorenih na osnovu nekih drugih dogadjaja...ili.. na osnovu logičkih eksperimenata što uvodi "kvazi elitistički pristup" filozofije koja kaže da se time može zameniti i simulirati bilo koja situacija ili osoba bolje od same osobe....

~psihološki lobi, zainteresovana....hellen.....
Iskreno gledano, filozofija MORA BITI ELITISTIČKA, SVE DOK DRUŠTVENI SISTEM NE BUDE OMOGUĆIO LJUDIMA VREME ZA DUHOVNO USAVRŠAVANJE SAMIH SEBE.

Filozofija kroz vekove postoji zahvaljujući elitističkoj koncepciji (i održava je u dobrom delu hijararhijska potreba čoveka i u intelektualnom domenu tj. intelektualni snobizam)

Trudim se da u današnje vreme , kad je svet na ivici ili uspeha ili propasti (jer sukob proizvodnih snaga sputava sve više osnovno ispoljavanje ljudi proklamovano osnovnom mas ideologijom....) približim filozofiju običnim , tj. meni, ljudima...

Ipak to nije u potpunosti moguće i neće biti moguće sve dok se ne ostvare uslovi za intelektualno usavršavanje ili bar mogućnost za to....

Elitizam filozofije se ogleda i u neželjenog menjanja postojećeg poretka (ne u smislu društvenog poretka , već u smislu ostvarenja uslova za sveopštu prihvaćenost filozofije....)

.......

Tuzni_patak:
~mizantop:
Mladji ljudi su skloniji oštrijem i definisanijem (logički) gledanjem na sve stvari....

Ludaci i ocajnici su skloni ostrijem diferenciranju i reagovanju na stvari. Dakle, mladi obicno nisu takvi, sem ako se radi o nekim trivijalnim stvarima na koje reaguju obicno najgori od mladih ljudi. Ja mogu biti ili idiot, ili ludak, ili ocajnik. Ponovicu: voleo bi Misanthropos da je mladji, i to dosta mladji.

Tuzni_patak:
~mizantrop:
nije mi se svidelo to što si shvatio opasku o godinama kao poništavanje autoriteta ili validnosti izrečenog i dokumentovanog stava. Ovo je opravdano izazvalo packe (od hellen i još nekih). Ipak , da se zna , ne smatram negativnim ili slabošću tu "mladalačku" drskost i nepriznavanje slabosti i hipokrizije koja se iz nje razvija....

Covece, Hellen iz moje pozicije i ne lici na osobu koja diskutuje, a da govorim o opravdanosti tog nasumicnog skakutanja i vredjanja po nekome cije reci ne razume... smesno. No, zanimljivo je da velis kako iz te moje drskosti iskace zelja da se sakrije (slucajno ili ne) slabost onoga o cemu sam govorio. Izvoli, po stoti put te pozivam: kritikuj ono sto mislis da bi moglo biti bolje od onoga sto sam ja predlozio ili izlozio. Svako ume da opsuje, ali daj, argumentuj (to je kultura u komunikaciji).

Tuzni_patak:
~mizantrop:
Nije mi se svidela ni tvrdnja da se razmatra neki druđtveni dogadjaj bez prisustva, ma šta rekle neke knjige iz proverene prošlosti....U tom slučaju je moguće analizirati ili na osnovu pretpostavki i predznanja stvorenih na osnovu nekih drugih dogadjaja...ili.. na osnovu logičkih eksperimenata što uvodi "kvazi elitistički pristup" filozofije koja kaže da se time može zameniti i simulirati bilo koja situacija ili osoba bolje od same osobe....

U redu. Opet samo na nivou svidjanja/ne svidjanja. Ima sladoleda koji se meni ne dopadaju, drugi mi se svidjaju... od nekih mi se povraca. No, da te blago popravim, jer si uveo neke stvari koje ne stoje jedne pored drugih. Kazes logickih eksperimenata... a ipak oni pripadaju jos zaostalim pokusajima da se vrati opservacionizam, ili makar opravda. Ovde se ne radi vise o logickim igricama, vec o pokusaju stvaranja novih, dinamicnih cinjenica i ispitivanja ovih pouzdanijom metodom od one opservacionisticke (indukcije). Pomesao si dve sukobljene strane.

Tuzni_patak:
~psihološki lobi, zainteresovana....hellen.....
Iskreno gledano, filozofija MORA BITI ELITISTIČKA, SVE DOK DRUŠTVENI SISTEM NE BUDE OMOGUĆIO LJUDIMA VREME ZA DUHOVNO USAVRŠAVANJE SAMIH SEBE.

Ne znam gde bi se to mogle sloziti (osim u saljivim porukama) tekst zainteresovane sa nekom izjavom hellen bas u vezi sa ovom diskusijom.

Tuzni_patak:
Elitizam filozofije se ogleda i u neželjenog menjanja postojećeg poretka (ne u smislu društvenog poretka , već u smislu ostvarenja uslova za sveopštu prihvaćenost filozofije....)

To jeste cinjenica danas u akademsko-filozofskim krugovima... Time se ne ostvaruje elitizam, vec filozofija naprosto umire. Tome doprinosi i njen karakter samopreispitivalacke nauke, tako da nikad ne moze ni sebe da prihvati kao nesto vladajuce ili vredno u bilo kakvom njenoj javljanju. To njeno samopotkopavanje treba dodati tradicionalnoj borbi svih drugih disciplina koje se granice (uslovno receno) sa filozofijom, a koje pokusavaju da je istisnu i ucine jos "elitistickijom", tj. daljom od ljudi, javnosti, kulture, itd.

Covece, Hellen iz moje pozicije i ne lici na osobu koja diskutuje, a da govorim o opravdanosti tog nasumicnog skakutanja i vredjanja po nekome ( :lol: ) cije reci ne razume... smesno.

Дете, толико си запенио да почињеш већ да се губиш! Битно је да ти разумеш своје речи! :lol:

@Misanth...
I, eto, ipak nije bilo tako teško da pročitaš i nešto između smajlića. :wink: I još da kažeš da se, u globalu slažeš sa takvim osvrtom!?
U svakom slučaju, 'naterao' si me da ti pogledam u profil i, ako je to tačno godište, onda, kobajagi, ono podupire, objašnjava i podrazumeva tvoj isključiv, nadobudni stav? :? Ne, ne možeš da se izgovaraš mladim godinama za takav pristup učesnicima u diskusiji. Sem ako temu ne postaviš na nekom adekvatno profilisanom okruglom stolu. Mada verujem da bi takođe bio upozoren na svoje ponašanje od strane ostalih učesnika, isto kao i ovde.
Tema kao tema, u ovakvoj vrsti komunikacije, zahteva izuzetnu fleksibilnost od tebe u obradi komentara, a ne da ti stalno neko 'trlja uši'. A zauzvrat, ti lupaš okolo po glavama lopaticom za pesak - 'Ne dirajte mi kanticu!'
Dva do tri puta nedeljno imaš u Beogradu, čini mi se da si odavde, rasprave gde bi mogao konstruktivno da diskutuješ i pariraš ljudima 'tvog nivoa'. Zašto si ovde? Filozofija i tako nije popularna, kao uostalom i ostale društvene nauke, čemu od nje praviti bauka koji odbija ljude? Božanstvo Filozof!? Strašno, to potenciranje važnosti je baš ono što ti ismejavaš kod Exita. Pardon, opovrgavaš Exitu.

Suština je - ovo je šesta strana, u redu, drago ti je da se kritikuje, ali, šta? Šta sa tom kritikom, čemu ona pomaže za ubuduće?
Očekujem/o (pretpostavljam i ostali) da izneseš zaključak sa stanovišta filozofije kulture (ne razumem zašto se upuštaš u kvalitet muzike, to nema veze sa filozofijom) i tvoje predloge smernica, pa da prodiskutujemo o svrsishodnosti istih i završimo sa ovom temom.
Inače će sve ostati na bespotrebnoj mentalnoj onaniji.

@Patak
Pošto si malo 'izmiksovao' svoj zadnji post, pretpostavljam se da ćeš se snaći da i iz ovog gore izvučeš ono što bi se od mog komentara odnosilo i na tebe i ostale pomenute.

I još nešto: ako filozofija, tj. njeni, pretenciozno rečeno - predstavnici - izgube senzibiltet na novo i fleksibilnost u odmeravanju i ponovnom, i ponovnom, preispitivanju svega postojećeg, srozaće se sa trona nauke. :(

zainteresovana:
@Misanth...
I, eto, ipak nije bilo tako teško da pročitaš i nešto između smajlića. :wink: I još da kažeš da se, u globalu slažeš sa takvim osvrtom!?

Ako si razumela ono sto si citirala tamo, i ono sto si mozda svesno kazala, stoji odgovor da je to vec receno s moje strane, pre no sto si ti to iznela (ili prekucala).

zainteresovana:
U svakom slučaju, 'naterao' si me da ti pogledam u profil i, ako je to tačno godište, onda, kobajagi, ono podupire, objašnjava i podrazumeva tvoj isključiv, nadobudni stav? :? Ne, ne možeš da se izgovaraš mladim godinama za takav pristup učesnicima u diskusiji.

Slazem se. Ali ti govoris, jasno je, o tome da ja pisem nesto sto izgleda nezrelo? Pa 95% vas ne razume moje reci, a ipak ja izgledam kao klinac? Objasnicu.

Istina, mnogo je veca sramota da vi (po godistu izgleda stariji od mene) ne umete da razumete ono sto ja govorim, a ipak se javljate i komentarisite (nekako naslepo, i to onaj psiholoski deo, izmedju redova, moju potencijalnu neurozu ili psihozu), tj. vredjate. Kazem, vredjajte i govorite mi da sam bolestan putem privatnih poruka.

zainter...:
Sem ako temu ne postaviš na nekom adekvatno profilisanom okruglom stolu. Mada verujem da bi takođe bio upozoren na svoje ponašanje od strane ostalih učesnika, isto kao i ovde.

Kad bih temu postavio pred profesorima i studentima filozofije, bio bih smesan. Jer za njih ova tema nije dostojna diskusije. Odmahnuli bi rukom i mene nazvali provincijskim studentom koji bi da promiskuitetizuje predmet filozofije. Tu se slazem s Patkom koji kritikuje zatvoreni karakter nauke (filozofije).

A sto se tice mog ponasanja na takvom skupu, ako bi se on diskusija ipak pokrenula: podrazumeva se da bi ljudi koji ucestvuju vec vladali osnovama komunikacije, i narocito logike. Tako da ne bi bilo ispada kakvih je ovde bilo s vase strane, a na koje sam ja odgovorio. To sto sam odgovarao gotovo svakome na bilo koju vrstu gluposti, pojacalo je utisak o meni kao najburnijem i najzescem diskutantu. (Eto jednog psihologizma, valjda ce vam se dopasti, to je nesto sto nema veze s filozofijom.)

zainter...:
Tema kao tema, u ovakvoj vrsti komunikacije, zahteva izuzetnu fleksibilnost od tebe u obradi komentara, a ne da ti stalno neko 'trlja uši'. A zauzvrat, ti lupaš okolo po glavama lopaticom za pesak - 'Ne dirajte mi kanticu!'

Opet... Iscitaj vase postove (posto ste postali alijansa - mada vas prepoznajem samo po tome sto umete da vredjate moju licnost a ne moju osnovnu ideju; mada si ti rekla/kopirala nesto sto se slaze s mojim stavom - protiv filozofije, ili protiv mene koji jos jedini ostajem s njene strane) i reci da li se to zove komentar koji zasluzuje bilo kakav odgovor, tj. da li se oni sastoje od nekih relevantnih napada na moj stav ili su puko lupetanje o mojoj psihickoj strukturi. Istina je da ja na takvu vrstu komentara nije trebalo da odgovorim.

zainter...:
Dva do tri puta nedeljno imaš u Beogradu, čini mi se da si odavde, rasprave gde bi mogao konstruktivno da diskutuješ i pariraš ljudima 'tvog nivoa'. Zašto si ovde?

Svodi se na to da je forum mesto za filodoxiju par excellence, za filozofiranje u pogrdnom smislu - ako sam ja ovde neko ko vam smeta i to bas zato sto sam neko ko je upuceniji u ovu materiju. Ja sam primetio da na forumu postoji gomila drugih odseka gde se govori i u vasem stilu, gde se filozofira u pogrdnom smislu, ali zasto bi toga bilo i ovde? Po cemu bi se ovaj odsek razlikovao od teme Svastara npr?

No, dobro. Napisite peticiju, izglasajte jeste li za to da se ovde govori strucno o filozofiji (kao sto se to radi na nekim hrvatskim forumima), ili ste za progon pravih filozofa. Ja sam voljan da odem s foruma ako se pokaze da je gomila srecnija bez prave filozofije na forumu.

zainter...:
Filozofija i tako nije popularna, kao uostalom i ostale društvene nauke, čemu od nje praviti bauka koji odbija ljude? Božanstvo Filozof!? Strašno, to potenciranje važnosti je baš ono što ti ismejavaš kod Exita. Pardon, opovrgavaš Exitu.

Ovo je smesno. Niti je ona drustvena nauka, niti je nauka u klasicnom smislu, niti ima veze potenciranje filozofije sa potenciranjem Exita, niti je filozofija danas statusa slicnog sa naukom bilo koje vrste (pa i nju kad bismo takvom nazvali), umetnoscu ili religijom.

zainter...:
Suština je - ovo je šesta strana, u redu, drago ti je da se kritikuje, ali, šta? Šta sa tom kritikom, čemu ona pomaže za ubuduće?

I o ovome sam govorio u ovih 5 ili 6 strana. Rekao sam da je dobro ako i par mladih ljudi samo procita ovo, da prihvati nije potrebno. Kad bi neko promenio misljenje desilo bi se sa tom osobom nesto cudesno, i ne verujem da bi u vezi sa ostalim stvarima ostala ista, jer kad se jednom javi ta filozofska iskra ne gasi se nikad vise. Ovo preispitivanje stvari koja se obicno prihvata bez ikakvog pitanja, ili na nivou "svidja mi se/ne svidja mi se", uvodi u novi odnos i prema drugim stvarima, dogadjajima, zivotu uopste.

zainter...:
Očekujem/o (pretpostavljam i ostali) da izneseš zaključak sa stanovišta filozofije kulture (ne razumem zašto se upuštaš u kvalitet muzike, to nema veze sa filozofijom) i tvoje predloge smernica, pa da prodiskutujemo o svrsishodnosti istih i završimo sa ovom temom.

Filozofija umetnosti se bavi i muzikom. Adorno, Ingarden, Hartman, Sopenhauer, Nietzsche itd., proucavali su muziku. Ne isplati se cesto davati tako smele komentare. Predaleko od istine.

zainter...:
I još nešto: ako filozofija, tj. njeni, pretenciozno rečeno - predstavnici - izgube senzibiltet na novo i fleksibilnost u odmeravanju i ponovnom, i ponovnom, preispitivanju svega postojećeg, srozaće se sa trona nauke. :(

Pretenciozno ili ne, mogla bi da govoris da si i sama filozof. Ovako ne znas koliko samo pretenciozno izgleda tvoja recenica.

Sto se tice senzibiliteta i fleksibilnosti i volje za preispitivanjem recenog: trebalo bi da znas da je preispitivanje moguce s obzirom na koncept koji se sudara s vec izlozenim, kada imamo jednu konkurentnu teoriju koju bismo uporedili sa pretpostavljenom.

Moguce je da ja nisam svestan smisla ovog podforuma. Mozda ste ovde da biste stvorili atmosferu koja vama odgovara. Primecujem da ostali filozofi ne nasedaju (npr. Tegularijus), da jedino ja obracam paznju na vase izlive nezadovoljstva onim sto zastupa filozofska strana. Pravog komentara jos nije bilo. Jedino vredjanja.

zainteresovana:
Zanimljiv zaključak posle šest iskuckanih strana, ali da sačekamo ipak da se Mishantropos izjasni povodom zaključka sa stanovišta filozofije kulture! :wink:

Opet...

Pre pet minuta nisi znala da je estetika filozofska disciplina (da se filozofija bavi i muzikom) a sada ismevas i termin filozofija kulture...

Mora biti da si doktorirala filozofiju i uspostavila neki novi koncept filozofije. Uputi me na tvoje delo, da prostudiram i ja taj novi predmet filozofije.

Misanthropos, zašto ti smeta što citiram naslov koji si ti postavio? To sam uradila da bih te podsetila o čemu je trebalo ovde da se vodi diskusija, sam si je pokrenuo. Žao mi je što ti iz svega toga izvlačiš samo napade i odbranu.
Kritikujem i dalje tvoje ponašanje, očigledno sa razlogom. Ponavljam, ne smeš da budeš toliko drzak i uvredljiv u svom stavu. Molim te, pročitaj još jednom moj poslednji komentar hladne glave (zanemari ono što sam pisala Dragonu, nije lepo da se mešaš u tuđ razgovor :wink: ). Cela kritika je upućena na tvoj način ophođenja. Kako očekuješ da ljudi ovde postuju bilo šta, kada ti nastavljaš sa nipodaštavajućom analizom svake tačke i zareza.
Zar je toliko bitno da li si ti pametniji ili obrazovaniji od mene!? Bitnije od same teme!?

Jer ako si temu, kako kažeš svesno postavio na Forumu jednog javnog medija da bi se ljudi zamislili, onda ih privuci da pročitaju tu informaciju. Nemoj da napadaš njihovu ličnost, već samo stav koji iznose.
Vraćamo se dakle na filozofiju kulture. Zagušuješ neosporan kvalitet tvoje poruke borbom sa vetrenjačama. U mom slučaju potpuno nepotrebno, tvoj je sigurno veći, jer ga ja sigurno nemam. :P

zainteresovana:
Nemoj da napadaš njihovu ličnost, već samo stav koji iznose.

Idi redom stranu po stranu, i primeti ko je prvi poceo. Naravno, to nije razlog da ja planem i nastavim s takvim (njihovim) nacinom komunikacije. Ako meni seljak opsuje mater valjda se ocekuje od mene da produzim kao da me pas kraj puta laje. Vec sam rekao da nije trebalo da odgovorim na takvu vrstu komentara (ako su to komentari); dakle, osudio sam sebe sto sam odgovarao.

S druge strane, ja nisam imao sta njihovo da kritikujem, jer oni nisu izneli stavove.

Moj poziv da me lajete privatno je bukvalan i nema veze sa onim sto je do sada bilo (lajanje javno), a rekao sam to sa ciljem da se ne ometa diskusija (koje vise nema). Inace, niko me jos nije napao privatno (barem ne povodom ove teme).

Misanthropos:
zainteresovana:
Nemoj da napadaš njihovu ličnost, već samo stav koji iznose.

Idi redom stranu po stranu, i primeti ko je prvi poceo. Naravno, to nije razlog da ja planem i nastavim s takvim (njihovim) nacinom komunikacije. Ako meni seljak opsuje mater valjda se ocekuje od mene da produzim kao da me pas kraj puta laje. Vec sam rekao da nije trebalo da odgovorim na takvu vrstu komentara (ako su to komentari); dakle, osudio sam sebe sto sam odgovarao.

S druge strane, ja nisam imao sta njihovo da kritikujem, jer oni nisu izneli stavove.

Moj poziv da me lajete privatno je bukvalan i nema veze sa onim sto je do sada bilo (lajanje javno), a rekao sam to sa ciljem da se ne ometa diskusija (koje vise nema). Inace, niko me jos nije napao privatno (barem ne povodom ove teme).

Postoje nijanse koje stvarno govore da je govornik mlad čovek koji previdja neke odnose koji postoje medju starijim ljudima. Ali pošto sve više diskusija dobija oblik uzdizanja te činjenice (iako je nisam dokumentovao konkretno) , moram da dodam ovaj post , ako ništa ono kao podršku mladom mizantropu...

Bez osvrta na ovo gore, mnogo izrečenog u postovima mizantropa podržavam, i zahvaljujem u ime svih na naporu koji je učinio iskoračivši napred u želji da odgovori na svaki post (što je naravno protumačeno da je najžešći zagovornik teze, ali to ne podržavam kao činjenicu).

U vezi filozofije , ipak smatram da u prošlosti filozofija nije imala izbora , jer produktivnost ljudi nije bila tolika da omogući vreme za samoizgradnju svakog pojedinca , dok danas mislim da za to postoje mogućnosti i stoga smatram da filozofija treba da poduzme akciju u smislu svog ispoljavanja (iako sliči revolucionarnom pokretu, ovde je primarni cilj filozofski tj. smanjenje radnog vremena i povećanje uslova bi bio neki kompromis ali jalov....)

Kad pas laje , a čovek ne haje , znaš li šta se dešava.....

Uskoro se za čovekom skupi cela štenara i onda krenu i da napadaju.....Provereno....

Dolazim u iskušenje da na kraju pročitam početak i stvarno vaše postavke u vezi exita, mada i dalje smatram da to nije pravo mesto za analizu , jer niti će imati dejstvo , niti mi imamo dejstvo po tom pitanju....a u vezi mas kulture i menjanja mas kulture , to već nije sitan interes tako da tu nema govora o moći razuma prema nerazumu....

Tuzni_patak:
Postoje nijanse koje stvarno govore da je govornik mlad čovek koji previdja neke odnose koji postoje medju starijim ljudima. Ali pošto sve više diskusija dobija oblik uzdizanja te činjenice (iako je nisam dokumentovao konkretno) , moram da dodam ovaj post , ako ništa ono kao podršku mladom mizantropu...

Bez osvrta na ovo gore, mnogo izrečenog u postovima mizantropa podržavam, i zahvaljujem u ime svih na naporu koji je učinio iskoračivši napred u želji da odgovori na svaki post (što je naravno protumačeno da je najžešći zagovornik teze, ali to ne podržavam kao činjenicu).

U vezi filozofije , ipak smatram da u prošlosti filozofija nije imala izbora , jer produktivnost ljudi nije bila tolika da omogući vreme za samoizgradnju svakog pojedinca , dok danas mislim da za to postoje mogućnosti i stoga smatram da filozofija treba da poduzme akciju u smislu svog ispoljavanja (iako sliči revolucionarnom pokretu, ovde je primarni cilj filozofski tj. smanjenje radnog vremena i povećanje uslova bi bio neki kompromis ali jalov....)

Kad pas laje , a čovek ne haje , znaš li šta se dešava.....

Uskoro se za čovekom skupi cela štenara i onda krenu i da napadaju.....Provereno....

Dolazim u iskušenje da na kraju pročitam početak i stvarno vaše postavke u vezi exita, mada i dalje smatram da to nije pravo mesto za analizu , jer niti će imati dejstvo , niti mi imamo dejstvo po tom pitanju....a u vezi mas kulture i menjanja mas kulture , to već nije sitan interes tako da tu nema govora o moći razuma prema nerazumu....

QL
GOTIVA
EXTRA
SEXY

Yeah!

Sta da kazem a da vas ne slazem. Robovi smo svojih navika. Prekini lanac i zaurlaj na mesec.

Ja pravim svoj svet od delica drugih ljudi , tudjih zelja , umetnosti i delova umetnosti , strahova i sreca. Ja sam ja. Ja sam iluzija. Mi. Ja sam i mi. Ja sam i mnozina (kao skup mojih predaka) , ja sam sve, jer sam i razbacani vazduh koji sam oplemenio u svojim plucima i ispahnuo ga napolje.Ja sam vi.
Nastavite dalje...

Čovjeku ispunjenom vrlinom dopada se da opšti sa samim sobom, jer odatle mu dolazi čisto zadovoljstvo; prijatno mu je, naime, sjećanje na sve što je uradio, a izgledi za budućnost su samo dobri, pa mu i to pričinjava radost.

Kelis je definitivno na odmoru... :mrgreen:

Ne brini K, napraviću back-up, za slučaj da te (između ostalih) inspirišem za rutinski moderatoski cunami, pa neću kukumavčiti okolo da li je možda neko snimio moj post. :wink:

Jedna od šaškastijih tekovina civilizacijskog trenutka koji konzumiramo na dragom nam p®d_neblju, Forum Krstarice, ovom temom blista prestižnim obilježjima komunikacije. Da, tema je čekala na moje pojavljivanje za metamorfozu u alegorični karakter visoke samosvijesti, imanentne, ta kome drugo do elitnim živim bićima s artikulisanim govorom. 8)

Ahm, namjerno, naizgled neprimjereno mistifikovanje i kontempliranje, jer autor teme, makar i da je u procesu „od pileta kokoš via žutokljunac”, :lol: dobio bi od mene, da sam kakav imperator (a malo ko je poput njih, je li, bio „svemoguć” :? ) jedno pe'-šes' noći saturnalija s izabranicama od kojih bi mu pošla voda na usta (od Foruma do antičke Grčke, sve s mitologiju, nema problema). Cijenim da je Misanthropos konvencionalan po pitanju seksualnosti. Mada, s druge strane, preporučio bih mu i izlet do Svaštare, Bundeva (nas) tamo voza pouzdano, onako usput. Putovanja su okrepljujuća. Održavaju i čikaju visprenost uma raznolikošću pejzaža, neponovljivošću prizora. Sklapanjem očiju peduhitriti nestajanje četinara iz vizure, iščekivati civilizaciju mûkom radio prijemnika... nešto je što bi bilo deplasirano mjeriti kao užitak, ali je svakako makar uporedivo s ovdje razigranim raspoloženjem.

Elem, ne znam koliko ima tome, ali sam vrlo zadovoljan zbog jedne svoje pp upućene Misanthroposu, kojom mu odajem svoje nedvosmisleno (al' avaj, tek „svaštaričanstveno”) priznanje za preciznost i studioznost misli, te rječnika kojim ih prezentuje. Sudeći po nick name-u, ne čudi njegovo apstiniranje od odgovora. Ovdje se izjasnio da uzvraća, kako shvatih, svima. I onima koje (svakako) pristojnim, ali za mene suviše teatralnim obraćanjem „ispoštuje” na početku posta, više nego napojen ehom izreke Similis simili gaudet i onima koji zaista ostrašćeno i najčešće više nego neosnovano kopaju po „najsveopštijoj logici koju i vrapci cvrkuću” da su imali pravo u svom a priori protivljenju jednom (pleonazmatičnom) nezrelom klincu. I vidim da to poštuje, hladnokrvno održavajući prisebnost kojom strpljenje bogom danih neistomišljenika, uf, smijem li napisati neistomišljenica, :shock: cijedi kroz zonu sumraka.

Mislim da je, i ne želeći, apdejtovao vježbe sopstvene intelektualne i retoričke gimnastike, „čistih ruku” u dosljednosti traganja za svrhom postavljene teme, oslonjen na stečenu erudiciju, zdravo halapljiv za predstojećom. Međutim, suština ovih (dosadašnjih) 7 stranica je u replikama i digresijama, nečemu što, nije nikakva novost, postaje zaštitni znak svake komunikacije grupe ovdašnjih učesnika, osobito onih koji imaju kredibilitet polemičara. A on opet „samo” parlamentaran, uredno, čak i korektorski bezgrešno sistematičan u izdvajanju replika. OK, nagazi katkad đonom, beskrupulozno se odnoseći prema kudravoj, svilenoj ženskoj senzibilnosti i natjera pripadnice nježnijeg pola da se prćakaju i bacakaju boldovanim ili na ovaj ili onaj način vrištećim izjavama. Nerijetko poželim mogućnost zvučnog zapisa na Forumu. Ralozi naslutivi... 8) No, biće i toga. Opštenje ove vrste je u povojima.

Volio bih da Misanthropos nepovjerljive u njegovu mladost, da ne kažem nešto pežorativnije, razuvjeri nepristrasnim činjenicama u prilog istinitosti tih :shock: frapantnih :shock: navoda i tako založenom inteligencijom potvrdi superiornost u svojim stavovima. Uostalom, teško da će ova sitnosatna želja biti uslišena, jer stepen sujete u svima nama neće dozvoliti upliv tuđih skripti u sopstveni scenario odluka i ponašanja, samim tim i u zadati forumski imidž.

Kako bilo, nije mi žao zbog utroška vremena na jednu ovakvu pisaniju. Ljudi koji su rasterećeni ili ovlaš upućeni u net relacije i ne znaju ništa o bezbroj sidaraca kojima se virtuelne važnosti poput ove zariju pod kožu, mogli bi me etiketirati kao ekscentrika, zaluđenika... šta sve ne iz tog domena, ali dobro znam da se ovim putem čovjek ne ustremljuje ka alijenaciji od sebe samog, već dijametralno suprotno: u (nimalo deklarativni) altruizam. Eto, ovim benignim glorifikovanjem čovjekoljublja, zagrijavam vosak za pečati®anje još jedne ostvarene mogućnosti neodoljivo jednostavnog ispucavanja u datom trenutku patetično značajnih misli i...

17145051341a12f6e30d53.gif_320_320_256_0_0.gif

pečatiram! 8)

Back