Keeper
Buduća legenda
- Poruka
- 33.023
gigule:OK, razumem
stvar je i do organizatora, sigurno, ali i do onih koji dolaze tamo ... eh sad ću reći nešto otrcano...pubilka se neguje i uči...
moguće da je suština u tome dase nađe ravnoteža između one komerijalne strane svega i one malo finije... uf valjda sam bila jasna... mada mi se čini da je ovo prvo prevladalo... ja u stvari mislim da sam oguglala...
(dok sam radila u jednom muzeju uvek sam se nervirala na otvaranjima...najvažnije je bilo da li će posle biti koktela, šta ima da se jede i da li će posle svirati tamburaši!
kad bi dočekivali raznorazne kulturne poslanike...političare etc a bilo je baš značajnih... vodiš goste, pričaš...saslušaju te ...ima li pitanja? da...trpezarija je dole? rekoše nam da ima pečenje posle...bole nekog za muzej i izložbe)
pa jeste, to je to.
vecj sam sad obecjao sebi - ako postanem neka faca u svojoj branshi, u zhivotu se necju pojaviti na nekom prokletom koktelu ili dodeli nagrada. ako se pojavim i dobijem rech.......

no dobro, sad da ne se.rem u prazno

stvar sa exitom jeste takva, potrebna je ravnotezha. al kako odrzhati ravnotezhu kad ti se otvori mogucjnost za gomilom love? ;-)
ja sam mislio o exitu i potencijalu... vidi se da se ima love, chim se dovodi najskuplji DJ i slichne fore. a zashto exit ne bi bio zaista, ali zaista kulturno deshavanje? i to ne u par dana kad se marva ispuca, no preko cele godine, rashireno po celom gradu, a obuhvatalo sve sfere umetnosti i kulture? i shto je najvazhnije, da se omogucji mladima da makar neshto odluchi, da se afirmishu i slichno?
ima potencijala, svakako.
ali to je ochito nemogucje jer je kao posao nezahvalno i mogucje kao neisplativo. a finansijska je danas glavna strana. zato cjemo u par dana navucji stotinjak hiljada ljudi, nabiti cene picja, iskljuchiti vodu na chesmama da bi ljudi morali da kupuju vodu nasheg sponzora, zabraniti unoshenje hrane da bi se kupovalo na samom festivalu, i slichno.