Ajmo malo o pravim stvarima.Vreme sporta i razonode, velika četvorka, Poljud, Grbavica,Real sa Nišave,Indirekt, Šajber,Dzaja itd...Liga SFRJ je početkom 80 -ih bila rangirana pre Italijanske.Bilo je tu svega i svačega,bila je to prava stvar.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanimljivo...ima tu dosta stvari što sam zaboravio i nije loše podsetiti se.....ali ni ovaj lik što je sve ovo pravio izgleda da ni on baš nije siguran za neke utakmice ili situacije na pojedinim utakmicama.....sve u svemu dobro je imati ove podatke i prisetiti se tada naše stare juge.....neka vide kako je mogla tada da se osvoji titula i sa 10 poraza u prvenstvu ili da Zvezda kada je osvajala Kup Evropskih Šampiona izgubi kući od prosečnog Proletera iz Zrenjanina.
Ili kada je Zvezda izgubila od Vardara 5:0 i Partizan od Olimpije 6:1 ili 6:0.
Milina je bilo sedeti pored radio prijemnika i nedeljom slušati vreme sporta i razonode i slušati kako se koji reporter javlja sa stadiona.
Bilo je stvarno likova od reportera koji su ostavljali posebnu draž tog slušanja.Npr.Edo Peci sa Poljuda kada se javlja ili kada je pokojni Vladanko Stojaković prenosio derbi utakmice.Kažu da Vladanko nije mogao da prenosi derbi ako pre toga pošteno ne nalije glavurdu vatrenom vodom.![]()
NAGRADNO PITANJE:
Mače s Morače- Dejo Savićević
Lane s Korane - Dragiša Binić
Ban Boban
Šećer cuker i kompjuter- Davor Šuker
i još mnogi drugi biseri izlazili su iz usta pokojne legende...?
'lane sa korane'' je za onoga ..zaboravio sam mu ime,igrao za dinamo ,pa presao u zvezdu,iz karlovca je..
''lepa varka - mlinarica marka''
i mladen delic je bio legenda '' ..radanovic..radanovic..ma ljudi jel to moguce..'
http://www.zerodic.com/fudbal_ex-yu_1945-1992.htm
Evo male pomoći za ovu temu gde se može nešto više saznati, ko nije imao prilike da sazna nešto više o fudbalu na ovim prostorima u doba "stare" Jugoslavije, a da drugima osveži pamćenje i podseti ih.
I treba da ti je žao. U Jugoslaviji je prosečna poseta na utakmicama bila oko 30.000. Na Velikim derbijia (Zvezda,Partizan, Hajduk,Dinamo) 60.000. Večiti Derbi nije nikada bio ispod 80.000. A dolazilo se organizovano vozovima, autobusima, automobilima. Beograd je pre i posle utakmice bio u totalnom kolapsu. Nije mogao ni tramvaj da prodje ulicom JNA, niti Nemanjinom. Kroz Maršala Tita niti automobili niti trolejbusi.Kad vidim vas kako slatkrecivo pricate o ex yu fudbalu prosto mi zao sto nisam to dozioveo...samo nastavite, zanimljivi ste![]()
Vojvodina je pre imala najjbolje fudbalere davne 80 na primer,Sinisam Mihajlovic [Miha] tada je Vosa igrala mnogo jace nije se predavala,e to je bio pravi fudbal svaki slobodan udarac Miha puca i svaki da ali pored Mihe tu su bili i jos mnogo jaci igraci Vose
I treba da ti je žao. U Jugoslaviji je prosečna poseta na utakmicama bila oko 30.000. Na Velikim derbijia (Zvezda,Partizan, Hajduk,Dinamo) 60.000. Večiti Derbi nije nikada bio ispod 80.000. A dolazilo se organizovano vozovima, autobusima, automobilima. Beograd je pre i posle utakmice bio u totalnom kolapsu. Nije mogao ni tramvaj da prodje ulicom JNA, niti Nemanjinom. Kroz Maršala Tita niti automobili niti trolejbusi.![]()
![]()
![]()
NAGRADNO PITANJE:
Mače s Morače- Dejo Savićević
Lane s Korane - Dragiša Binić
Ban Boban
Šećer cuker i kompjuter- Davor Šuker
i još mnogi drugi biseri izlazili su iz usta pokojne legende...?
reci mi koja je to ut.mislim da ja imamIma li neko snimak Piksijevog gola sa pola terena protiv Partizana?
neznam tačno, ali mislim da je utakmica odi9grana na marakani 85/86reci mi koja je to ut.mislim da ja imam