Evrovizija bez Izraela?

Izrael, Turska, Jermenija, Azerbejdžan nemaju šta da traže tamo. Gruzija je upitna zbog svog položaja.
Zašto su pravili granice Evrope kada se ignorišu u svim mogućim situacijama?
Sve te države su u na raskrsnici između Azije i Evrope, nije Gruzija posebna. Turska, Azerbejdžan i Gruzija imaju deo teritorije u Evropi, po nekim parametrima i Jermenija. Smatra se da je Malta u južnoj Evropi, a nekada se smatralo da je u sevrnoj Africi. Kipar koji takođe učestvuje je geografski u Aziji, ali je u EU. Izrael nije ni u EU, ni u Evropi.

Sve te države su u na raskrsnici između Azije i Evrope, nije Gruzija posebna. Turska, Azerbejdžan i Gruzija imaju deo teritorije u Evropi, po nekim parametrima i Jermenija. Smatra se da je Malta u južnoj Evropi, a nekada se smatralo da je u sevrnoj Africi. Kipar koji takođe učestvuje je geografski u Aziji, ali je u EU. Izrael nije ni u EU, ni u Evropi.

Ako su postavili granicu treba da je poštuju.
To što Turska ima 1 grad u Evropi ne znači da je Evropska zemlja. Njih je tek Ataturk iz srednjeg veka uveo u 20. vek a kulturno su bliže Iranu nego Grčkoj.
Kipar je naseljen Grcima, bar onaj deo koji učestvuje i koji priznaje ceo svet za državu.
Malta je specifična, predstavlja mešavinu kultura i tu je stanovništvo izmešano još od srednjeg veka.
Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan su više Azijske zemlje nego Evropske.
Azerbejdžanska dinastija Safavida je stvorila Persiju i moderní Iran.

Izrael spada pod Bliski Istok i treba da se tamo natječu. Sasvim dovoljno država ima i tamo da organiziraju Najbolje arlaukanje Bliskog Istoka, akronim bi bio NABI. Kakve veze ima Izrael sa Evropom da ih guraju i u sportska natjecanja.
A šta reći onda o Arapima i ABA ligi u košarci? Jest da nije tema al je poenta ista, sve su samo pare...

da, ne znam sta traze drzave koje geografski ne pripadaju Evropi, ali s druge strane, to takmicenje mi je postalo vise politicko nego muzicko, pa mi nema smisla vise..
bas sam to hteo da pitam............jel jos uvek ima taj Eurosong ?
Od kada je USA, pre ca. 10 godina, otkupila pravo emitovanja ESC u USA, i stime dobila pravo glasanja, poceli su stizati glasovi "iz inostranstva" u pismima, izmenila se pravila glasanja, pobednici su birani po politickom kljucu......................od tada, ni ja , ni moja familija, ni poznanici,......ne prate ovaj, nekada lep familijarni dogadjaj.Baska to sto je danas ESC preplavljen pederima, lezbejkama, ped.ofilima, psihopatama.............i nema tog roditelja koji ce provesti to vece sa svojom decom gledajuci te monstrume na TV.

Izrael, s obzirom na svjeti posao koji obavlja protiv islamskih hordi, trebalo bi da dobije status počasnog gosta.

Poređenje s Rusima nije umesno, Rusija ubija iz hira, Izrael zato što se brani.
Jevreju, vidim u podsjetniku da ti se bliže praznici, pa si se raspojasao.

1000008006.png

1000008007.png

Izrael, s obzirom na svjeti posao koji obavlja protiv islamskih hordi, trebalo bi da dobije status počasnog gosta.

Poređenje s Rusima nije umesno, Rusija ubija iz hira, Izrael zato što se brani.
Pitaj Ruse il one koji su se tako izjašnjavali na Krimu. Svaka priča ima dve strane, ubijanje je tekovina pećinskih ljudi, mi nismo daleko odmakli.

Ako su postavili granicu treba da je poštuju.
To što Turska ima 1 grad u Evropi ne znači da je Evropska zemlja. Njih je tek Ataturk iz srednjeg veka uveo u 20. vek a kulturno su bliže Iranu nego Grčkoj.
Kipar je naseljen Grcima, bar onaj deo koji učestvuje i koji priznaje ceo svet za državu.
Malta je specifična, predstavlja mešavinu kultura i tu je stanovništvo izmešano još od srednjeg veka.
Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan su više Azijske zemlje nego Evropske.
Azerbejdžanska dinastija Safavida je stvorila Persiju i moderní Iran.
Ne znam šta im je granica, jer su u EBU primili Alžir, Liban, Tunis i neke druge države, a članstvo u EBU je preduslov da mogu da se prijave na takmičenje. Australija čak nije ni punoprava članice, nego pridružena, a takmiči se.

izrael fura znas kakve pare u evroviziju da predstavljaju sebe kao neke pozitivce...jedina clanica koja aktivno kupuje glasove
Od njih nije moglo da se živi ove godine. Kadgod bih ušao na YT tokom Evrovizije pojavljivala se reklama njihove predstavnice koja je pričala na srpskom i pozivala da se glasa za Izrael. Tu reklamu je finansiralo izraelsko ministarstvo turizma ili kulture. Dok vode rat, sa druge strane plaćaju da se glasa za Izrael na Evroviziji. Tako je njihova predstavnica završila prva po glasovima publike, a da nije bilo žirija, pobedila bi. Eto do koje mere je to nenormalno.

Ne znam šta im je granica, jer su u EBU primili Alžir, Liban, Tunis i neke druge države, a članstvo u EBU je preduslov da mogu da se prijave na takmičenje. Australija čak nije ni punoprava članice, nego pridružena, a takmiči se.
Maroko je 1980. iskoristio odsustvo izraela i ucestvovao tada, prvi i za sada jedini put.

Tunis je 1977. planirao da debituje, ali je odustao zbog ucesca izraela. Isto i Liban 2005.

Back