Evropskoj uniji preti beda i glad

drvasic:
Pa iz ugla ovih koji su izašli na referendum i ne znajući uopšte za šta glasaju a komentarišući "pa nadamo se boljem" to i izgleda tako.
Е, мислиш да је било јавне расправе, једно годину дана, на свим медијима -
Тада би баба-Живки, деда-Милоју, Пери ложачу, поштару Ђури било све
јасно и онда би одлучили да не гласају за нови Устав ? Јер не ваља ништа.

Гласачком телу и не мора да буде јасно шта то има у Уставу, јер поверење су
дали неком ко зна. Ако они кажу гласај, а рекле су буквално СВЕ релевантне
политичке партије, шта онда очекујеш ? :confused:
Да не ширимо причу с "образовањем" ... јер то онда иде у хипотетичко ...

joca111:
Uostalom pogledaj koji je devizni kurs za yen, pa ces sam videti bar koliko gresis!
Али овде није реч о величини новчане јединице, но о тренду. Раније је евро био јачи у односу на динар, сад је слабији. И то није зато што смо ми реденоминирали, него зато што иста динарска јединица сада вреди више.

misoni:
И да ли сте приметили колико су од почетка пада евра до данас скочиле цене увозне робе у хипермаркетима?Almost 20%.Ко је ставио паре од ''пада'' евра и где?Плус 20 посто поскупљења.:shock:
Па пази, они имају право да траже и милион евра за векну ако хоће, а ти увек можеш да их зезнеш тако што нећеш да пазариш.

Jaguar b. p.:
Али овде није реч о величини новчане јединице, но о тренду. Раније је евро био јачи у односу на динар, сад је слабији. И то није зато што смо ми реденоминирали, него зато што иста динарска јединица сада вреди више.
Care, isto sam to ja rekao, cak sam i istu rec upotrebio, trend!
Uostalom, ti nisi ni pogledao sve moje postove ovde ocigledno!
Ne znam samo da li me ti to zajebavas! Taj primer jena je upravo primer koji sam dao da sam kurs ne znaci nista i nije pokazatelj privrednog rasta i razvoja, kako to bar nisi zakljucio!
Ti si izgleda mislio da sam dao taj primer da pokazem kako je slab jen pokazatelj zaostalosti Japana ili sta vec :roll: , stvarno tvoj komentar nema nikakvog smisla!

Па, шта хоћеш да кажеш, да успон динара везе нема са успоном српске привреде, те да садашња влада ипак није перфектна?
Не, ја ипак мислим да пораст динара у односу на евро има везе са економским успоном Србије.

Или да формулишем овако: када би Милорад Мирчић био гувернер НБС, а Вјерица Радета министар финансија, динар би сада био нижи.

Jaguar b. p.:

Па пази, они имају право да траже и милион евра за векну ако хоће, а ти увек можеш да их зезнеш тако што нећеш да пазариш.

...ma nemoj...kao krivi su uvoznici a ne ovi nasi finansijski experti koji ih udavise sa porezima i taxsama :) ...pa ne moras daleko da ides pa da vidis da je sva uvozna roba ovde skuplja bar 20% nego u normalnim zemljama koje je takodje uvoze
...znam lika koji je ulozio novac u neku banku pre pet godina i do danas ne moze taj novac da podigne jer su ti experti banku proglasili nelikvidnom....pa vi stedite :)
...ali zato za sve sto njima dugujete debelo zaracunavaju kamate

Back