Evropski automobili

gledao sam snimak ali meni tu nesto ne stima...
auto je klizao prednjim krajem,sa spoljne strane, kao da ima prednju vucu, sto je apsurdno
brzina nije bila tako velika da ne bi mogao da izvuce krivinu a ako se zna da enzo ima sve sisteme kontrole ( koji se mogu iskljuciti ) oni bi odavno trebali da reaguju.
cak i ako je sve bilo off, zadnji kraj bi trebao da kliza i da lupi o zid a ne prednji...

He... sad gledam snimak.
Moram isto da primetim kako kamera prati dogadjaj. Auto ulece u kadar, malo pre krivine, pa ga onda kamera isprati do zida. Ocekivao bi covek onda da ima vise kamera koje snimaju, ali jock gde su onda ostali uglovi i replay sa tih drugih kamera. Samo je ova jedna, a ne prati celu voznji nego snima samo taj deo. I plus ovo sto je naveo HEMI. Meni ovo izgleda ko da je neko namerno sve snimio ovako. Auto bi se onako ponasao samo kad bi ga zaleteo, stiso kvachilo i naglo okrenuo volan do kraja, da pocne da kliza u startu prednjim delom.
A i ovaj Eddie, posle... izgleda covek ko da je svratio kod drugara da vide sta rade, a ne da se slupo u betonski zid.

tacno!
a ako je uradio to sto kaze KLL, onda se slupao namerno jer za takav manevar u takvom automobilu mora da budes ili jezivo, nemoguce i potpuno glup, neartikulisan, neinstinktivan i neiskusan ili veoma promisljen i zlonameran...

hehehehe, znam
ali ako je on zvezda ( a jeste ) i ako ima para ( a ima ) i ako se przi na automobile ( a przi se inace ne bi bio na trkama ), kapiram da ima bar malo iskustva sa jakim kolima a ovo je nedopustivo....znam da je budala i komicar ali kapiram da nije toliki kreten da namerno slupa enza svog producenta. kako o misli da dobije sledecu ulogu?

ok, ajd i da je to ali...
enzo nije mogao da kupi svako, svih 399 komada su otisli ljudima samo ako im je ferrari dozvolio i ako su uspesno prosli test i upitnik od fabrike ( kao i kod F50 da bi izbegli malverzacije kao kod F40 ), dakle, ko god ga je kupio, propisao je krv da bi ga imao i jos je pukao grdne pare...
e sad, publicity stunt je jedna stvar i ovo, priznajem da lici na to ali, je ulaganje u to preveliko a efekat premali, producent bi to morao da zna...

jeste i to veoma
enzo je mogao samo da se kupi na lizing i to direktno od Ferrarija ( kao i F50 ), sto je jos jedan nacin da ih zadrze kod kupaca da bi izbegli sranje koje su imali sa F40.
lizing je bio na minimum 5 godina ( do 7 mislim )
enzo ce tek za par godina da menja ruke na slobodnom trzistu a cena ce mu se tesko formirati..

kad je F40 predstavljen, najavili su ogranicenu seriju od 1000 kom ( na kraju ih je napravljeno 1200 mislim ) i kostao je negde oko pola mil $ iz fabrike, mnogo likova sa parama spremnih da ih operu i obrnu preko noci je pokupovalo automobile i odmah postavilo na trziste ali po ceni od milion $. cak i pre nego sto je fabrika napravila racing verziju, ti likovi su prodali automobile raznim trakcima koji su ih prepravljali bez dozvole i znanja fabrike. Fabrika je nameravala da ima registar gde je koji otisao da bi mogla da da tehnicku podrsku ali je posle nekog vremena potpuno izgubila predstavu gde je koji, koji se trka ili koji je isecen ili koji je slupan da su popizdeli. cak su likovi koristili delove pa da od jednog naprave dva F40...Ljudi su cinili cuda sa njima. Onaj Bernar Tapi, vlasnik Olimpika iz marseja je kupio 12 komada i sve ih prodao uz ogroman profit....Ferrari je veoma osetljiv na tu temu...
Zbog toga su i tako bili rigorozni sa F50 i Enzom...pa su i jedan i drugi daleko redji...

Kad_LupimLupim:
He... sad gledam snimak.
Moram isto da primetim kako kamera prati dogadjaj. Auto ulece u kadar, malo pre krivine, pa ga onda kamera isprati do zida. Ocekivao bi covek onda da ima vise kamera koje snimaju, ali jock gde su onda ostali uglovi i replay sa tih drugih kamera. Samo je ova jedna, a ne prati celu voznji nego snima samo taj deo. I plus ovo sto je naveo HEMI. Meni ovo izgleda ko da je neko namerno sve snimio ovako. Auto bi se onako ponasao samo kad bi ga zaleteo, stiso kvachilo i naglo okrenuo volan do kraja, da pocne da kliza u startu prednjim delom.
A i ovaj Eddie, posle... izgleda covek ko da je svratio kod drugara da vide sta rade, a ne da se slupo u betonski zid.
Zar on nema sekvencijalni mjenjač? I prvi put je prošao blizu zida, baš su izgleda tu htjeli da ga snime. Bro je ipak više za pimp varijante :lol:

HEMI 426:
kad je F40 predstavljen, najavili su ogranicenu seriju od 1000 kom ( na kraju ih je napravljeno 1200 mislim ) i kostao je negde oko pola mil $ iz fabrike, mnogo likova sa parama spremnih da ih operu i obrnu preko noci je pokupovalo automobile i odmah postavilo na trziste ali po ceni od milion $. cak i pre nego sto je fabrika napravila racing verziju, ti likovi su prodali automobile raznim trakcima koji su ih prepravljali bez dozvole i znanja fabrike. Fabrika je nameravala da ima registar gde je koji otisao da bi mogla da da tehnicku podrsku ali je posle nekog vremena potpuno izgubila predstavu gde je koji, koji se trka ili koji je isecen ili koji je slupan da su popizdeli. cak su likovi koristili delove pa da od jednog naprave dva F40...Ljudi su cinili cuda sa njima. Onaj Bernar Tapi, vlasnik Olimpika iz marseja je kupio 12 komada i sve ih prodao uz ogroman profit....Ferrari je veoma osetljiv na tu temu...
Zbog toga su i tako bili rigorozni sa F50 i Enzom...pa su i jedan i drugi daleko redji...

F 40 je planiran u seriji od 200 komada. Fabricka cena je bila oko 420 00 DEM. U pocetku
nije mogao svako da ga kupi. Tada je Najdzel Mensel kupio jedan i preprodao ga, a onda je
u sudskom sporu trazio da mu ga kupac vrati, jer se kao zahebao, mogao je skuplje da ga
proda... smrad. 1989-te sam u jednom salonu u Frankfurtu video jedan na prodaju (pored 512 BB),
cena je bila 2 300 000 DEM. Iste godine sam u Austriji naleteo i kupio Bburago model 1:18.
I Bburago ga je najavio kao ogranicenu seriju pa se tada po oglasima kao second-hand
prodavao po 500 DEM. Tada je Ferrari prekrsio plan da proizvede samo 200 komada i poceo
da ih "stancuje", a za njim i Bburago i ostali proizvodjaci modela.

Ne pomenuste ga ovde. Bio je u Zenevi, do leta bi trebalo da krene i u prodaju.
Maserati Grand Turismo:

maserati_granturismo_2.jpg

Back