daxt
Elita
- Poruka
- 17.079
Европска унија ускоро намерава забранити јавно постављање хришћанских симбола.Тренутно се ради на закону који би омогућио атеистима да имају право на тужбу због постављања хришћанских симбола у јавним установама

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Religija i verska ubeđenja su privatna stvar.
Kraj priče.
мислиш као у америци,да имају хиљаде цркава и праве спрдњу од тога?хм....питам се куда то иде србија.....
Religija i verska ubeđenja su privatna stvar.
Kraj priče.
нормално да има везе,крст је крст човечеЛинк се односи на Крватски Католички лист ????
1. Какве то везе има са Србијом (мада, обзиром да знамо ко је на Власти све је могуће ...)
2. У којој Јавној Установи (осим црквених) је истакнут Православни Крст (заостале су петокраке, ту и тамо, а како ми се чини биће их још више) ????
Jesu, kolega, ali uklanjanje, tj. zabrana hrišćanskih simbola u hrišćanskoj Evropi ne vodi na dobro.
Nisam poklonik plastificiranja čovečanstva, samo zato da bi svi bili u svemu jednaki. Upravo to je plan tvoraca NSP-a. Brisanje svih tradicionalnih religija, i uspostavljanje jedne jedinstvene, preko koje će oni da manipulišu čovečanstvom. A, uklanjanje krsta je jedan od početnih poteza ka tome.
Šta ima kome da smeta krst? Ni meni ne bi smetao polumesec u Arabiji ili davidova zvezda u Izraelu.
Jesu, kolega, ali uklanjanje, tj. zabrana hrišćanskih simbola u hrišćanskoj Evropi ne vodi na dobro.
Nisam poklonik plastificiranja čovečanstva, samo zato da bi svi bili u svemu jednaki. Upravo to je plan tvoraca NSP-a. Brisanje svih tradicionalnih religija, i uspostavljanje jedne jedinstvene, preko koje će oni da manipulišu čovečanstvom. A, uklanjanje krsta je jedan od početnih poteza ka tome.
Šta ima kome da smeta krst? Ni meni ne bi smetao polumesec u Arabiji ili davidova zvezda u Izraelu.
Neki ljudi nemogu da shvate da je EU privatna tvorevina nekih starih evropskih porodica .
A ostaloj polovini milijarde stanovnika je nametnuta ta tvorevina da pate pod njom?
EU služi svrsi, i te kako. Služi i zemljama i bogatašima i običnim radnicima. Zbog toga većina evroskeptika nije za ukidanje EU, već za reformu.
Ne verujem da to vodi univerzalizaciji religije.
Danas su sve evropske (bar one katoličke i protestantske) zemlje široko multunacionalne, multikulturalne, multireligijske itd. EU jednostavno želi da preduhitri neki potencijalni talas nezadovoljstva i revolta koji bi mogao doći sa strane ne-katolika/protestanata, odnosno nehrišćana.
Što ja mislim da je veoma mudro sa strane EU.
Европска унија ускоро намерава забранити јавно постављање хришћанских симбола.Тренутно се ради на закону који би омогућио атеистима да имају право на тужбу због постављања хришћанских симбола у јавним установама![]()
Pa ne bi ti smetao polumesec u Arabiji i Davidova zvezda u Izrealeu zato sto te zemlje ne osecas kao svoje. Ni meni veruj mi, ne smetaju natpisi na arapskom i citati iz Kurana u zgradi opstine gde vadim rodni list u opstini u kojoj sam rodjena i koja je pre rata bila vecinski srpska a sad je ostala u sastavu FBIH. Ne osecam ni Federaciju ni tu opstinu svojom vise pa mi sve jedno sta rade tamo. Ali kad neku zemlju volis, kad je osecas svojom bitno ti je i te kako da te ta zemlja ne diskriminise.
Pravoslavna sam hriscanka ali podrzavam da se svi verski simboli uklone iz javnih ustanova i svi verski praznici slave samo u privatnosti sopstvenog doma, ali pre svega toga ograniciti ulazak islamskih doseljenika u Evropu i strogo kontrolisati izgradnju njihovih verskih objekata, samo tako se nece desiti da uklonimo krstove pa ih za par decenija zamenimo polumesecima.
eu je puna besposlenie administracije. moraju nesto da rade.
Kada su doseljavali u hrišćanske zemlje, među hrišćanske narode, znali su gde dolaze. Ako jedan narod ima vekovnu tradiciju da drži svoj verski simbol u ustanovama, niko nema prava da mu to uskrati.
Vodi se osvećanjima nehrišćana, a da li neko razmišlja o osećanjima hrišćana, zbog tog čina.
Ne samo u ovome, nego u svim novotarijama i budalaštinama smišljenim u Briselu, vezano za tobož izjednačavanje i zaštitu ljudskih prava, ne postiže se ništa drugo do ugrožavanje prava većine, od strane manjine. (skidanje krsta, pederski zakoni, zabrana oslovljavanja žena sa g-đa i g-đica, nasilno menjanje jezika evopskih naroda brisanjem rodnih odrednica u zanimanjima, itd.)