Evropska Unija ili Kosovo i Metohija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, и још једна врло важна ствар: Срби изгледа не схватају најбоље да им се историја понавља.
Када је требало прихватити план Z-4, то је била катастрофа по мишљењу ондашњих крајишких политичара у Хрватској и викали су не може. Шта се после догодило - познато је.
Када је предложен Венс - Овенов план за БиХ, исто су викали не може, не може, па су после кукали за њим.

Што је најгоре - кукаћемо за Ахтисаријевим планом, само тога још нисмо свесни.

1. Kako zamišljaš ulazak u EU? Sa ili bez KiM-a?.
Наравно, ја бих силно желела да буде с КиМ. Зар то, уопште, треба и питати?

Али, имамо и тзв. "реалност".
Коју многи, опет различито тумаче. (Што јесте једна од тешкоћа).

И, заправо, иако је то врло тешко, требало би, бар покушати одвојити емоције од те реалности.

Реалност је да су нам КиМ - окупирани. Да га силом држе, и силом хоће да отму.

Како се борити против те силе? Шта ми, уз сву подршку неких, Русије, РЕАЛНО можемо?

Само - никада не признати. И надати се у неку подршку, да то барем неће бити признато у СБ УН. Чекати, једном, у будућности, "прекомпоновање" међународних односа и снага.

Треба стално говорити: "не дамо КиМ" "не признајемо независност"

Али, сем тога, морају се радити и многе друге ствари, применити све рационалне, и практичне мере које су у нашој моћи, са свешћу о тој реалности, да се она учини што подношљивијом за све нас.

Шта ми све можемо - у односу на КиМ? Сва помоћ и брига за Србе тамо, и нека врста "економске политике" према читавом КиМ...

У међувремену - ако останемо, тако фрустрирани, и изван ЕУ - основно питање је -
КОЈА ЈЕ АЛТЕРНАТИВА?

2.Objasni šta je tu ''samo pozitivno'', bez i jedne negativne konsekvence?
А, контрапитање - које су те "негативне конеквенце"?

Зна ли неко, СТВАРНО да их наброји?

Хајде да питамо људе, конкретно:

Чега се ви то заправо бојите, кад сте против уласка у ЕУ?

Као члан, имамо и нека права која ако то нисмо немамо. Чланство у ЕУ даје неке - ШАНСЕ, које иначе не бисмо имали.

Уосталом, каква ће, дакле, заправо бити и та "независност КиМ"?

Као што се види, у ствари, много тема, које се и на усиљени, вештачки начин преплићу, и тамо где треба, и тамо где не треба.

Danima slusam o dilemi EU ili Kosovo,patriotama i patriJotama,izdajnicima i rodoljubima a od nas najmanje zavisi sudbina Kosova.I sve cekam da neko zapocne diskusiju o scenariju da Kosovo ostane u Srbiji.U kom obliku-nebitno.I bas me zanima kako bi se drzava snasla u toj situaciji.Nesumnjivo je da bi imali terioriju sa 1,5-2 mil gradjana koji ne samo da ne priznaju drzavu nego je smatraju za neprijatelja.Koja bi strategija bila u tom slucaju.Vlada ima strategiju za jednostrano proglasenje nezavisnosti...ima li je za slucaj vracanja pokrajine u sistem.Milosevicevi pokusaji da strahovladom uspostavi poredak znamo kako je prosao.A i u svetu nije dao rezultate.Koja bi strategija dala rezultate?A da ne racunamo i na totalnu privrednu zaostalos Kosova gde bi jos morali da finansiramo gradjane koji su neprijateljski raspolozeni prema sopstvenoj drzavi.Da se razumemo,ovo nije LDP-ovsko razmisljanje,nisam za nezavisnost Kosova ali znam da cemo drzati vruc krompir u oba slucaja.I cudi me da niko ne prica i o tome,nije valjda da niko ne veruje u takvu mogucnost,da su povici "ne damo Kosovo" samo prazne parole.Meni licno je ideja o podeli Kosova bila jedina razumna ideja ali znam da cu sad zbog toga biti "popljuvan" od "pravih" Srba.;)

Strategija bi bila kao u Preševu i Bujanovcu, daleko da ovi ovde vole Srbiju, ali su shvatili posle pobune 2001. da je bolje da rade i gledaju svoja posla, nego da ih skupljaju pored puteva po brdima u Kopnenoj zoni bezbednosti.
Albanci nisu fanatici, oni su samo obični ljudi od krvi i mesa, koji ne srljaju uludo kada znaju da će izvući deblji kraj, dobro znam kako su na jugu centralne Srbije promenili ploču preko noći kada im je uskraćena Američka podrška.

Danima slusam o dilemi EU ili Kosovo,patriotama i patriJotama,izdajnicima i rodoljubima a od nas najmanje zavisi sudbina Kosova.I sve cekam da neko zapocne diskusiju o scenariju da Kosovo ostane u Srbiji.U kom obliku-nebitno.I bas me zanima kako bi se drzava snasla u toj situaciji.Nesumnjivo je da bi imali terioriju sa 1,5-2 mil gradjana koji ne samo da ne priznaju drzavu nego je smatraju za neprijatelja.Koja bi strategija bila u tom slucaju.Vlada ima strategiju za jednostrano proglasenje nezavisnosti...ima li je za slucaj vracanja pokrajine u sistem.Milosevicevi pokusaji da strahovladom uspostavi poredak znamo kako je prosao.A i u svetu nije dao rezultate.Koja bi strategija dala rezultate?A da ne racunamo i na totalnu privrednu zaostalos Kosova gde bi jos morali da finansiramo gradjane koji su neprijateljski raspolozeni prema sopstvenoj drzavi.Da se razumemo,ovo nije LDP-ovsko razmisljanje,nisam za nezavisnost Kosova ali znam da cemo drzati vruc krompir u oba slucaja.I cudi me da niko ne prica i o tome,nije valjda da niko ne veruje u takvu mogucnost,da su povici "ne damo Kosovo" samo prazne parole.Meni licno je ideja o podeli Kosova bila jedina razumna ideja ali znam da cu sad zbog toga biti "popljuvan" od "pravih" Srba.;)

Такво питање не треба уопште постављати јер нико у међународној заједници, па ни Русија, не помишља на могућност да се КиМ врати под директну управу Београда.
А, што се тиче поделе - о томе је требало да се озбиљно размисли почетком деведесетих, а сада је касно и за то. Јер, и тада су викали НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ, а на крају ће и за тим да кукају.

.Meni licno je ideja o podeli Kosova bila jedina razumna ideja ali znam da cu sad zbog toga biti "popljuvan" od "pravih" Srba.;)

Podela Kosova pomeranjem AP-granice na Jug bi bilo privremeno!
Inače, što se ostaloga tiče, slažem se sa tobom!
Srbija prima samo KiM sa demokratskim, pacificiranim i razoružanim šiptarima!
Ko to MORA da uradi: Onaj ko ih je vratio iz Albanije, a do tada STATUS QUO!

znam da cemo drzati vruc krompir u oba slucaja.

Држимо га одавно. Ако не одувек. и не само у вези с КиМ.

I cudi me da niko ne prica i o tome,nije valjda da niko ne veruje u takvu mogucnost,da su povici "ne damo Kosovo" samo prazne parole.Meni licno je ideja o podeli Kosova bila jedina razumna ideja ali znam da cu sad zbog toga biti "popljuvan" od "pravih" Srba.;)
Кад помињемо ону "реалност"...

Ми, заправо, на терену, фактички и имамо поделу.

Друга је ствар, што мало ко то хоће и гласно да каже.

И, што на један начин, заправо - не сме и не треба да каже (у ком смислу, и то сам већ раније помињала).

Ми, заправо, на терену, фактички и имамо поделу.

Друга је ствар, што мало ко то хоће и гласно да каже.

И, што на један начин, заправо - не сме и не треба да каже (у ком смислу, и то сам већ раније помињала).

Hvala ti za ovo: Kreatori stanja oko KiM su i dalje na Titovom putu sa kojega neće da skrenu!
Ni taj pajac nije uvažavao stanje i volju naroda na terenu, nego je krojio granice kao deca koja se igraju podele krugova u pesku!:D

Hvala ti za ovo: Kreatori stanja oko KiM su i dalje na Titovom putu sa kojega neće da skrenu!
Ni taj pajac nije uvažavao stanje i volju naroda na terenu, nego je krojio granice kao deca koja se igraju podele krugova u pesku!:D
"Креатори стања на КиМ", су, како ко, одавно покојни, (ЈБТ и СМ), или, ови, ипак главни, што то нису још увек, у виду великог силеџије који је ненадано (он сам се ипак томе није надао), ометен да посао отимања мирно и без сметњи, нарочито у погледу добијања "правног основа насилног усељења у туђ стан" доврши.

А логично је да су "на Титовом путу". Они су га, заправо својевремено, и довели на власт. ;)

И никог другог ја ту, заправо, сем поменутих, као "креаторе..." не видим.

Kosovo je za sada naše i uvek će biti ALI,
kakvo rešenje naći zadržati Kosovo pod našim okriljem
i ući u evropsku uniju...
MISLIM da smo kadri i jedno i drugo..
Kosovski albanci će lrenuti sami u svoju nezavisnost to je očigledno ali
ne pre nego se dogovore USA I RUSIJA i mu ti nemožemo ništa jer
je SVETSKA politika prevazišla NAS..
Kaskamo 50 godina i vreme nas je prešišalo..
Džaba nama da se busamo u grudi i vičemo NAŠE JE,Evropa i SVET
gledaju to sasvim drugačije..
KAKO sačuvati KOSOVO?
Prosto diplomatijom i nikako drugačije.
To su evropska merila borbe za demokratska načela..
NI MENI, ni nama se to baš ne dopada mirnim putem da jurimo što je
naše..Grozno ali istinito.

Mislim da kao analizer događaja postoji način..
Kosovo skroz potpadne pod okrilje Evropske unije kao Protektorat
i dobije nepromenjeno stanje u budućih 50 godina a Srbiji se zauzvrat
otpišu 80posto dugova...
Rekoh ovde sve potanko..

Сви који су за то да се срља у ЕУ па макар и по цену Косова су за рушење уставног поретка земље.

Да, и још једна врло важна ствар: Срби изгледа не схватају најбоље да им се историја понавља.
Када је требало прихватити план Z-4, то је била катастрофа по мишљењу ондашњих крајишких политичара у Хрватској и викали су не може. Шта се после догодило - познато је.
Када је предложен Венс - Овенов план за БиХ, исто су викали не може, не може, па су после кукали за њим.

Што је најгоре - кукаћемо за Ахтисаријевим планом, само тога још нисмо свесни.
Ахтисаријев план (онај што га је БНД провалила да добија новац од Шиптара, замисли да је било обратно :shock:) је неупоредив са З-4.

Zamolio bih clanove foruma da se sto vise odazovu na ovaj upitnik(anketu)!

Da li je po vama bitnije pristupiti EU-koja omogucava visi zivotni standard,ili
ocuvati svoj teritorijalni integritet.

Znaci sta vam je bitnije:
EU-koja moze mnogo toga da nam donese
ili
Kosovo-ocuvati svetu Srpsku zemlju
?

Bitnije je pristupiti EU i popraviti zivotni standard, kao i postovati evropska pravila ( tj. ojacati institucije ), kad i onako proglasenje nezavisnosti kucka na vrata, i to od nas ne zavisi previse pa da imamo i najbolje diplomate na svetu. Posto je Kosovo crna rupcaga u Evropi mislim da nikada nece uci u EU, a Albanci kad skontaju da vise nema "srpskih agresora", ali da im to ne pomaze da nadju zaposlenje i poboljsa standard i da sve zavisi od siptarske mafije bice veselo. Ali onda ce im se pokrenuti nova prica, nova velika iluzija, a to je stvaranje velike albanske drzave - tj. da se Albaniji prikljuci Kosovo i delovi Crne Gore i Makedonije. I oko toga ce se vrteti prica narednih 50 godina. I nesrecni siptari nista nece nauciti jer ni zasta i nisu, a mi lepo treba da gledamo svoj materijalni inreres, da se razvijamo, da saradjujemo sa Evropom i Rusijom. Za koju nedelju ce proglasenje nezavisnosti pa cemo videti sta ce onaj Kostunica da izmisli kao protivmeru, samo se nadam da to nece biti prekidanje odnosa sa EU :mad:

Zamolio bih clanove foruma da se sto vise odazovu na ovaj upitnik(anketu)!

Da li je po vama bitnije pristupiti EU-koja omogucava visi zivotni standard,ili
ocuvati svoj teritorijalni integritet.

Znaci sta vam je bitnije:
EU-koja moze mnogo toga da nam donese
ili
Kosovo-ocuvati svetu Srpsku zemlju
?

Obzirom da je ova teza Velje Ilića, propalog kandidata, postala nevažeća jer je sam rekao da ovu informaciju nije dobio političkim putem već ličnim (telefon, pismo, email, skype, messenger), ova tema ide pod katanac.

Ne pije vodu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back