EVROPSKA UNIJA...ideal zajednista

Ja sam vec pricao o tome... kad se cela evropa gledala preko puske i gas maske, tamo 1917-18, mi, zaostali i tupavi Srbi smo mislili da je dosao kraj svim ratovima i da treba svoje neprijatelje pogledati kao ljude... Da bratstvo mora da zavlada i da su svi ljudi braca... pa smo usli sa nasom "bracom" u zajednicku drzavu.. iako su nas braca klala samo 3 godine pre toga... i to naveliko... (za lose djake i one koji nisu ucili istoriju - u Cerskoj bici je bio i poneki austrijanac... u komandi... ostalo su bili sve rvati i bosanci i madjari i cesi... tom prigodom Sabac je spaljen do temelja a Macva je poklana u procentu iznad 50 posto...)... toliko o braci vol 1.
...
veceras bi ona klopka... pa smo imali tv izdanje price o braci (toj istoj braci) vol 2. Tema Jasenovac...
...
pad krajine i slavonije bio je vol 3...
...
sto se mene tice... kad tad im se treba naplatiti... po starozavetnom zakonu...cisto... radi preventive... da ne bismo gledali i vol 4... jer onda nemamo pameti ni koliko volovi...

Dakle, sto se tice zajednistva... ja bi da idemo u zajednistvo samo sa onim narodima koji nas nikad nisu klali u istoriji... evo recimo Rumuni... 1000 godina mir imamo sa tim ljudima... Grci... isto... Rusi... Belorusi...
...
ostalo su krvnicki narodi... i sto se mene tice... ne bi plak'o da svi pomru...
...
ali, sta ja mogu... moja logika nije politicki korektna... i tako to...
svejedno... ideal zajednostva... ali samo sa PRIJATELJIMA... jer samo lud covek ulazi u brak sa zenom koja ga ne voli... nego mu radi o glavi...
...
Jedino pitanje koje se postavlja je - dokle cemo mi Srbi da budemo ludi?

@ Commo

Ne treba se toliko zanositi. Politika je suv interes. I da je Milosevic skroz bio proruski, to mu ne bi pomoglo. Slabiji su bili od Amera, i to je to. Kada Rusi budu ekonomski ojacali, i sposobni da nam pomognu u nasim interesima (nekako cemo sa njima lakse naci zajednicki interes nego sa Englezima), onda moze u savez, uniju, u Moskvu na dogovor, sta vec.

vuk_:
Ne treba se toliko zanositi. Politika je suv interes. I da je Milosevic skroz bio proruski, to mu ne bi pomoglo. Slabiji su bili od Amera, i to je to. Kada Rusi budu ekonomski ojacali, i sposobni da nam pomognu u nasim interesima (nekako cemo sa njima lakse naci zajednicki interes nego sa Englezima), onda moze u savez, uniju, u Moskvu na dogovor, sta vec.

Sve je to ok... sve je istina... ali ako imas na vlasti ovde nemacke djake i antiruse... udjosmo mi u nato, i poslasmo vojsku da ratuje pod moskvom kad ovi udare na nju... e, onda ti i ja moramo da pravimo i revoluciju ovde i da pocne gradjanski rat... i znas vec na sta misim...
...zato... bolje da mi uvek budemo sa Rusima ok... pa kakva bude njihova sudbina ... nek bude i nasa... i ovako postojimo kao slobodni ljudi samo dok je Rusija jaka... znas?

Nisam, ali mi se cini i da nemam potrebu da je citam... pa zivim je hbt... Umesto da je postavio granicu Srbije... ej bre... daladje mu podneo blanko kartu balkana da ucrta granicu - Misic i Pasic se potukli ko ce pre olovkom da krene na karlobag... a lesandra kao... "ne... to su braca..."
...' bala ga braca...
... ubise ga "braca"...
...
a za knjigu sam cuo... iako je na tu tematiku... Dankov Milutin sve rekao...

E upravo tako. Tako je to kada mali narodi ostvaruju velike plemenite ideje. Ishod je - nayebu.
Tako i mi sa Rusima. Dosta smo mi ginuli na braniku pravoslavlja. Ukoliko i dodje do sukoba na relaciji NATO - Moskva, nase je da gledamo kako da ostvarimo svoj neki interes. Nikako u prve redove.. Nikako isticanje u borbi.. Nikako gradjanski rat.. Nauk crpimo iz cele istorije..
Mali narodi nemaju koristi od velikih ideja.. Sa Rusijom uvek ok odnos, naravno.

Petar_FPN:
pa stavovi su mi u principu isti,samo se nismo dobro kapirali onda...a i volim malo da potrcim extremno kad vidim nesto gotivno,priznajem..to ti je kad si nov na forumu pa se primis...:)

Не реци двапут, дешава се то периодично....
....и мени с времена на време дође жеља да их половину поубијам на форуму :x

Petar_FPN:
a jel isto tako eremita genetski volis ukrajice,mislim,posto su sada promenili orijentaciju,da li su ti i dalje dragi?:)

Па онда уопште не разумеш шта ја хоћу да кажем када помињем ГЕНЕТСКИ КОД... јер ја се, рецимо, потпуно изгубим од среће када чујем руски језик или када видим неки успех Руса - ја немам никакво рационално ни политичко ни верско објашњење за то - једноставно у питању су ОСЕЋАЊА којима ја не знам порекло и која се не могу променити, бар у мом случају...

Ма довољно је да видим амерички аватар...
А видим и да нисам једини који тако мисли...
све остало и остале могу да разумем и саслушам... али чим видим амерички аватар... падне ми мрак на очи... једноставно... ови нас бомбардују и нападају и отимају делове територије, и савезници су са свим нашим непријатељима, а фукара им се диви... ....
...
ма само колац...

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio BILLY THE KID
Nisu imali nikakva prava. Srbi u Kravici su bili genetska deponija i stoka domacinska. Zasluzili su najgoru smrt. Steta sto su ih poklali muslimani. Trebalo je da ih amerikanci pobiju atomskom bombom, a ja to da gledam iz Chicaga

ne znamo mi nista, ja sam ekstremista... billy je u pravu...

OVO CES ZAPAMTIT.....MENE DA POTPISES NA TUDJI POST??????

NAJEBO SI, A DA NISI SVESTAN

jao, sto su pametni i fini i kulturni i vaspitani ovi poamerincheni srbi-ma takvi nam trebaju u vlasti covece kako to ne shvatismo ranije meni nije jasno...ihaaaaj oni da vladaju Srbijom pa gde bi nam bio kraj?
[verovatno u 3-4 piz...lep...pick...mate....djub...gov...qur...jeb...].

@ COMODORE

Moram odati priznanje na ochuvanju srpske tradicije.Zivish u neiskvarenoj sredini i to te chini
chovekom za respekt.
Evo nekoliko crtica iluzija o zivotu preko bare:

- Prodavali oruzje Afganistanu i napravili neprijatelja br 1 sebi
- Pomogli Iraku u ratu protiv Irana - doveli na vlast Sadama
- Podmetnuli sami sebi bombu u Pentagonu aludirajutji na avion
- Ganjaju crnce po celoj drzavi a kao izjednachena rasa
- Proizveli AIDS i pobacali po Africi
- Zair im obustavio isporuku dijamanata oni sruchili EBOLU na njih i odmah
razuverili da su pogreshili
- Izazivaju ratove svud po svetu da bi njihova industrija cvetala
- IRAN sledetja meta pa onda SIRIJA
- Ubili svog predsednika KENEDIJA

I OVAKO BIH JA MOGAO DO SUTRA....

Znachi COMODORE budi sretjan shto se ne obaveshtavash preko CNN-a i ne zivish ceo zivot
u zabludi....Poz

billy_THE_kid:
--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Nisu imali nikakva prava. Srbi u Kravici su bili genetska deponija i stoka domacinska. Zasluzili su najgoru smrt. Steta sto su ih poklali muslimani. Trebalo je da ih amerikanci pobiju atomskom bombom, a ja to da gledam iz Chicaga

A sta ti mislis da je amerika zlatna? Eksploatatorska zemlja u kojoj radnik nema nikakva prava.

billy_THE_kid:

Citat:

c008.gif
E sad da vidis kako izgleda kad cepa Srbin.
a122.gif

Back