EVROPSKA UNIJA...ideal zajednista

bice,bice...
ma salu na stranu,uzimaju se razni striktno odredjeni parametri koliko pojedinacna zemlja ucestvuje u kojim institucijama i koliko placa u budzetu...nema tu cenkanja brale.e a ja imam mali trip sa tim oko hrvata...nervira me sto se vec qrce kako su ispred nas,zaboga,orijentalnih srba...

@ petar

ne volim nemce... istina. mislim stvarno da su (pored engleza, naravno) najveci fasisti na svetu. Razlog sto ih ne volim... pored toga sto nas zovu "schusch", mislis?... pa... u poslednjih 100 godina samo moj cale nije ratovao protiv njih... ja jesam, jer su u bili u sastavu NATO '99... dakle... sto se mene tice - svabu na Zivana...
...
Znam ja da za proceduru i blablabla u EU... nisam pero mislio bukvalno... uvek ja koristim metafore... zato sam i rekao "neka vlast" .... a ne samo vlast... nemacki uticaj u evropi je nesumnjiv, a sigurno je da oni taj njihov uticaj nece iskoristiti u nasu korist... zasto bi? kad na ovom svetu postoje germanofilske nacije? zasta onda postoje rvati? gubi im se smisao postojanja brate, ako svaba radi u nasem interesu.. kapiras?
...
ja se, da skratima salu, zalazem da mi dobrano zapnemo i da podignemo radnu i ostalu kulturu narodu kod nas... da uvedemo evropske standarde i da ljude naucimo da rade posteno i vredno. A da ulazak u evropsku uniju odlozimo do daljnjeg. Kad u istu udje Rusija, onda i mi... dotle, treba da uskladjujemo svoje zakonodavstvo sa evropom, da radimo na tome da se ti propisi postuju, da podizemo standarde, i standard stanovnistva...
...
a u EU... samo onda kad budemo sigurni da nas u istu ne primaju kroz ulaz za poslugu, ako, opet, razumes moju metaforu...

Pa to su NASI, i zajedno smo jaci :)

E ali stvarno cudno je to.. Nekad se drugar i ja zarakijamo, i krenemo 'Pa uvek su nas prodavali nanu im njihovu', 'Tesko onom koga oni stite' i sve u tom stilu..
I na kraju kad pomanjka reci neko kaze - 'A koga vise volis, Rusa ili Amerikanca'
- 'Pa Rusa, brate rodjeni' :)))))

Pazi, niko od nas nije upoznao nekog Rusa, niti bio u Rusiji, niti bio vaspitavan da voli Rusiju (cak sta vise moj matori je cesto pljuvao po njima zbog politickih izdajstava). Prosto, ja ne znam ljudi sta je to, ali tu naklonost nisam primetio samo kod nas dvojice. Valjda je to neko slovenstvo.. I sama rec Rus, zvuci nekako naski.. :) Sta vec..

@ VUK

То је само ГЕНЕТСКИ КОД и ништа више... а генетски код не може уништити никаква прича, никакво "васпитање", никакво "образовање", никакв "политика", то је једноставно у нама...

Petar_FPN:
bice,bice...
ma salu na stranu,uzimaju se razni striktno odredjeni parametri koliko pojedinacna zemlja ucestvuje u kojim institucijama i koliko placa u budzetu...nema tu cenkanja brale.e a ja imam mali trip sa tim oko hrvata...nervira me sto se vec qrce kako su ispred nas,zaboga,orijentalnih srba...

Ih ih da je tako... Pa da platimo, ne znam koliko u budzetu, znas kad ce neki nas nac. interes proci na ustrab nekog nemackog ili engleskog nac. interesa...
Svaka drzava ima svoj polozaj u uniji. Zna se ko su tate.. Ulazak u Eu je trgovina, kao i svaka, a oko nje uvek ima cenkanja.
A imas problem sa Hrvatima? To je normalno, ti si Srbin :)

pa ako ostavimo emocije prema rusima po strani,ja sam se pitao zasto bi srbija,pragmaticno radeci da poboljsa svoju ekonomiju,institucije,ili udje u eu uopste uzimala bilo koga za parametar,pa i ruse?
nijedan parametar na taj nacin nije siguran,pa narocito rusi danas,dakle,sve sami i sa nasih deset prstiju(to za ruse me podseca na cekanje istocnoevropljana sta ce staljin reci da se uradi)SAMI!
a inace sam za to da s rusima budemo lepo,a kakve oni strategije smisljaju u globalnom poretku i kakve interese ostvaruju da ostavimo po strani...vec da se bratski izljubimo uvek,ali mi iz eu,a oni kako procene...

vuk_:
Pa to su NASI, i zajedno smo jaci :)

E ali stvarno cudno je to.. Nekad se drugar i ja zarakijamo, i krenemo 'Pa uvek su nas prodavali nanu im njihovu', 'Tesko onom koga oni stite' i sve u tom stilu..
I na kraju kad pomanjka reci neko kaze - 'A koga vise volis, Rusa ili Amerikanca'
- 'Pa Rusa, brate rodjeni' :)))))

Pazi, niko od nas nije upoznao nekog Rusa, niti bio u Rusiji, niti bio vaspitavan da voli Rusiju (cak sta vise moj matori je cesto pljuvao po njima zbog politickih izdajstava). Prosto, ja ne znam ljudi sta je to, ali tu naklonost nisam primetio samo kod nas dvojice. Valjda je to neko slovenstvo.. I sama rec Rus, zvuci nekako naski.. :) Sta vec..

:lol:
pazi ovako... Mozda zato sto ti je Vladimir Ivanovich, krsteni Pravoslavac, koji pise cirilicu... nekako... malo blizi od Jurgena Krutta... protestanta latinicara... a?
...
sto se tice izdaje... kad god su nasi bili na vlasti nisu nas izdavali.
kad god su na vlasti bile becke sobarice i batleri... logicno da jesu... mora na vlas' da dodje proruska (citaj prosrpska vlas' da bi nas oni podrzali) mislim... zar ne?
...
i tako do... ajde ti sa nama u junu idemo za moskvu... sve ce ti se "samo kazati"

eremita:
@ VUK

То је само ГЕНЕТСКИ КОД и ништа више... а генетски код не може уништити никаква прича, никакво "васпитање", никакво "образовање", никакв "политика", то је једноставно у нама...

genetski kod... mhm... mozda... ja sam vise mislio na pravoslavlje... ali... moze i to...

@ Ero

Ima u tome istine ero :) Mada u Kljuchu pre neko veche rekose, kako se treba cuvati radikalnog islamizma, ali da se ne sme zanemariti i veciti uticaj panslavizma na Balkanu. Heh kome li panslavizam smeta, Boze, Boze.. :)

@ Petar_FTN

Sami, naravno. Rekli smo vec jednom ono istorijsko NE Staljinu.

marlon:
Mala digresija. Evo ovde veceras normalna diskusija, prosto je neverovatno koliko malo treba... Petre, nisi ni svestan koliko si postao umereniji u stavovima nego jesenas kad smo se ono zezali. Mislim ako je to iskreno sto pises. Cak nikome ni ne smeta avatar Unije....
pa stavovi su mi u principu isti,samo se nismo dobro kapirali onda...a i volim malo da potrcim extremno kad vidim nesto gotivno,priznajem..to ti je kad si nov na forumu pa se primis...:)

da petre... i ja sam odusevljen koliko si odrastao...
...
...
Kod Pravoslavnih Naroda vera je nekim nevidljivim nitima usla u sve pore... usla je i u muziku i u salu i u psovku... u sve.... znas.... nekako je kod Pravoslavnih i vera "nasha" ako me razumes... nije moja licna stvar... nego nasa... jer Srbi su Pravoslavni... i Rusi su Pravoslavni takodje... to nas definise... bez obzira sto angklosaksonske teorije drustvo posmatraju kao skup individua... to za njih vazi... kod nas... ko postuje Pavla - Srbin... ko Alekseja - Rus... :)
...
duboko je Pravoslavlje u nama... cak i kad ga ne vidimo... kapiras?

p.s.
a avatar unije meni ne smeta ich... meni smeta sto je svaba u toj uniji... da su svi ostali narodi sem svabe... ja bi trch'o prvi i vik'o : "zivela eu".. cak bi je i velikim slovom pisao...

commodore:
:lol:
pazi ovako... Mozda zato sto ti je Vladimir Ivanovich, krsteni Pravoslavac, koji pise cirilicu... nekako... malo blizi od Jurgena Krutta... protestanta latinicara... a?
...

:D Cuj 'malo blizi' :) Bez obzira na versku pripanost ovaj na 'ic' je NAS :)

sto se tice izdaje... kad god su nasi bili na vlasti nisu nas izdavali.
kad god su na vlasti bile becke sobarice i batleri... logicno da jesu... mora na vlas' da dodje proruska (citaj prosrpska vlas' da bi nas oni podrzali) mislim... zar ne?
...
i tako do... ajde ti sa nama u junu idemo za moskvu... sve ce ti se "samo kazati"
[/

Nekako vise mislim da to bratstvo u politici nema nikakve veze. Milosevic je bio proruski, pa eto sta bi na kraju. No hebes politiku.
Oni pravi Rusi, kozaci, pokazali su u bici kod Varvarina, kada je oko 12000 Srba i oko 3400 Rusa potuklo nekog pasu (zaboravih mu ime) sa preko 50 000 Turaka. To kad sam procitao, odusevio sam se :)

Inace, ucenje ruskog i poseta Moskvi i Petrovgradu su uvek u planu :)
[/QUOTE]

Petar_FPN:
pa stavovi su mi u principu isti,samo se nismo dobro kapirali onda...a i volim malo da potrcim extremno kad vidim nesto gotivno,priznajem..to ti je kad si nov na forumu pa se primis...:)

kad si nov na forumu svađaš se sa kim stigneš...tako je u većimi slučajeva...da pokažeš malo zube i zauzmeš poziciju...

kol'ko se sečam veKsla je na početku ratovao sa 90% tadašnje ekipe na politici...

@ VUCHINA

Da je milosevic bio proruski stvarno, Rusi bi nam pomogli.
Na zalost nije bio...
...Stara je to nasa boljka ....
Posto kod nas svi oce da sede na 2 stolice rusi nam ne pomazu. To je mog'o copavi, on je bio katolik i rvat... a vladao Srbima... zato je i mog'o...
...
Kad u Srbiji Srbin uzme vlast, on mora odmah da ide u Moskvu po misljenje... i onda je sve u redu... pomocice nam Rusi kad zaguzi.. jer u najgorem ruskom "ropstvu" - je bolje nego u svabinoj slobodi...
(pod "svabinom" slobodom podrazumevam drzavu u kojoj je moguca latinka perovic)
...
a ako mi neko kaze sto su rusi rokali chehe i madjare.. sta ja mogu katolicima... sto nisu rokali beloruse? a? logicno da nisu... e pa ne bi ni nas...

Back