Evropska komisija uvrstila projekat Jadar među projekte od strateškog značaja za EU

Nema zime.

images
Ako jadar proradi, veliki deo Bosne i veliki deo Slavonije ce zbog tokova podzemnih voda biti zatrovan zbog tog rudnika . Zagadjenje ne poznaje drzavne granice i sirice se u svim pravcima. A zahvaljujuci slivu Save i Dunava , posledice ce imati i Rumunija i Bugarska. Pitanje jadra nije problem Srbije vec svih gradjana u regionu.
Kako ce Hrvatski rezim danobjasni svojim gradjanima kada se zatruje slavonija kopanje litijuma u Srbiji? Zasto vase pucanstvo ne preduzme nesto, ipak ste u EU? Zar niste zabrinuti za svoje zemljiste?

Ako jadar proradi, veliki deo Bosne i veliki deo Slavonije ce zbog tokova podzemnih voda biti zatrovan zbog tog rudnika . Zagadjenje ne poznaje drzavne granice i sirice se u svim pravcima. A zahvaljujuci slivu Save i Dunava , posledice ce imati i Rumunija i Bugarska. Pitanje jadra nije problem Srbije vec svih gradjana u regionu.
Kako ce Hrvatski rezim danobjasni svojim gradjanima kada se zatruje slavonija kopanje litijuma u Srbiji? Zasto vase pucanstvo ne preduzme nesto, ipak ste u EU? Zar niste zabrinuti za svoje zemljiste?
Ко их пита за мишљење? Комшија из суседног села у старом крају ће гласати за ХДЗ. Разлози; увео их је у НАТО и загарантовао безбедност, добије 50 евра за Ускрс, 50 за Божић. Мало ли је? :whistling:

Svako ko je izabrao da se zbog ovog kritički bavi EU-om, Rusijom, studentima ili bilo čim osim Vučićem, radi za Vučića, svesno ili nesvesno.

Pa ovo je ona iz narodne

Inače naprednjački botići najnižeg nivoa, Gajića kupe za vinjak i kiselu,
ova ih kao napustila, gde je sada ne zna ni sama.

Na tom istom zapadu koji pljuješ živi preko 4 miliona Srba, verovatno i veliki broj iz tvoje uže i šire familije.

Nikome ne pada na pamet da se vrati u Srbiju da uživa pod Vučićem a još manje da odu u Rusiju.

Na jednog koga znam da živi i radi u Rusiji ide 20 koji žive i rade na Zapadu i to zamisli najviše u Nemačkoj, Austriji i Italiji, baš onim zemljama sa kojima smo ratovali u WW1 i WW2. U istoj toj Austriji studira više naše dece nego na nekim univerzitetima u Srbiji van BG.

Nikako da nam objasniš koliko si ti puta bio u Rusiji, da li si živeo tamo, imaš li neki posao sa njima, poslovne partnere i prijatelje ili pričaš onako napamet
Ako je neko uredio sistem ma ustrb nekog drugog,ne znaci da jedva ceka da i Srbiji uredi sistem na ustrb nekog treceg.To sto ne znam koliko miliona srbica zivi na zapadu je besmislena argumentacija u tvojoj prici

Ako je neko uredio sistem ma ustrb nekog drugog,ne znaci da jedva ceka da i Srbiji uredi sistem na ustrb nekog treceg.To sto ne znam koliko miliona srbica zivi na zapadu je besmislena argumentacija u tvojoj prici

Imaš nekiu bolji argument za lika koji bi da ujedini Srbiju sa Rusijom,
izuzimajući očigledne geografske probleme

Nije sa vecinskim vlasnistvom Kineza vec Rotsilda decacicu

Ne umete ni da procitate sta pise potpuno ste nepismeni ti i @Dе Sisti

A pise

Major shareholders: RIO TINTO

Aluminum Corp.
of China Ltd. BlackRock Investment Management (UK) Ltd. The Vanguard Group, Inc.

Kineska kompanija u vlasnistvu BLEKROKA

A Blekrok = Rotsildi
Rio Tinto Shareholders.png

А јерy ђнаш ти, мићо, шта знаћи оно кад кађу "ларђест" на енлеском, а?
А то што су Ротшилди ту, то је само плус. Да нам њих није било, не би нас Германи оставили ни за под шљиву.
Престани да се образујеш на Тњитеру. Раде вас Трампоњини као мајмуне.

Brnabić: "Mi ćemo naš litijum iskoristiti za bogatstvo naših ljudi" 04.06.2025 021.rs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za Srbiju odlična vest da je Evropska komisija na listu 13 strateških projekata sa kritičnim
sirovima van EU uvrstila i projekat Jadar.

Ana_Brnabic.jpg

"Nije tačno da je Srbija evropska kolonija za rudarenje zato sto standardi EU sada moraju sada da se primene na projektu Jadar, a to će značiti da mi na način koji ne ugrožava našu životnu sredinu, naše vode, našu zemlju, naš vazduh imamo stratešku sirovinu koja će obezbediti do 20.000 novih radnih mesta", rekla je novinarima u Briselu.

Ona je dodala da Srbija neće izvoziti litijum nego ga koristiti za unapređenje životnog standarda u Srbiji.

"Mi ćemo naš litijum iskoristiti za bogatstvo naših ljudi", kazala je Brnabić u Briselu.

Ona je na konferenciji za medije u Misiji Srbije pri EU rekla da je imala dobar sastanak sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za
susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Kako je navela, sastala se i sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

"Čini mi se da u skorije vreme nismo imali tako intenzivnu komunikaciju i bolje razumevanje, naravno uz mnogo problema, ali to je generalno dobro za naš evropski put", rekla je Brnabić i dodala da će Kopman posetiti Beograd 12. juna.

Ponovila je da se otvaranje klastera 3 (konkurentnost i inkluzivni rast) očekuje krajem juna, a da je naredni na kom će Srbija raditi klaster 2 (unutrašnje tržište).

Brnabić: "Mi ćemo naš litijum iskoristiti za bogatstvo naših ljudi" 04.06.2025 021.rs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za Srbiju odlična vest da je Evropska komisija na listu 13 strateških projekata sa kritičnim
sirovima van EU uvrstila i projekat Jadar.

Ana_Brnabic.jpg

"Nije tačno da je Srbija evropska kolonija za rudarenje zato sto standardi EU sada moraju sada da se primene na projektu Jadar, a to će značiti da mi na način koji ne ugrožava našu životnu sredinu, naše vode, našu zemlju, naš vazduh imamo stratešku sirovinu koja će obezbediti do 20.000 novih radnih mesta", rekla je novinarima u Briselu.

Ona je dodala da Srbija neće izvoziti litijum nego ga koristiti za unapređenje životnog standarda u Srbiji.

"Mi ćemo naš litijum iskoristiti za bogatstvo naših ljudi", kazala je Brnabić u Briselu.

Ona je na konferenciji za medije u Misiji Srbije pri EU rekla da je imala dobar sastanak sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za
susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Kako je navela, sastala se i sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

"Čini mi se da u skorije vreme nismo imali tako intenzivnu komunikaciju i bolje razumevanje, naravno uz mnogo problema, ali to je generalno dobro za naš evropski put", rekla je Brnabić i dodala da će Kopman posetiti Beograd 12. juna.

Ponovila je da se otvaranje klastera 3 (konkurentnost i inkluzivni rast) očekuje krajem juna, a da je naredni na kom će Srbija raditi klaster 2 (unutrašnje tržište).

Srbija će se obogatit kao Kongo u Africi.
Evo šta kaže Al o rudniku

Kako litij zagađuje okoliš:

Velika potrošnja vode – posebno kod vađenja iz slanih jezera, troše se ogromne količine vode, što dovodi do suše i problema za lokalne zajednice.

Zagađenje zemljišta i vode – hemikalije korišćene u procesu mogu procuriti i kontaminirati tlo i podzemne vode.

Zagađenje zraka – iskopi i prerada stvaraju prašinu i ispuštaju štetne gasove.

Uništavanje prirodnih staništa – rudnici narušavaju ekosisteme i ugrožavaju biljke i životinje.

lithiummine-1-jpeg.webp

Srbija će se obogatit kao Kongo u Africi.
Evo šta kaže Al o rudniku

Kako litij zagađuje okoliš:

Velika potrošnja vode – posebno kod vađenja iz slanih jezera, troše se ogromne količine vode, što dovodi do suše i problema za lokalne zajednice.

Zagađenje zemljišta i vode – hemikalije korišćene u procesu mogu procuriti i kontaminirati tlo i podzemne vode.

Zagađenje zraka – iskopi i prerada stvaraju prašinu i ispuštaju štetne gasove.

Uništavanje prirodnih staništa – rudnici narušavaju ekosisteme i ugrožavaju biljke i životinje.

Pogledajte prilog 1737957

sve mi to znamo

ali EU to gura

Ma pusti podzemne vode, mene veseli č̣injenica da priznaješ naše zemljište. Neki tvoji zemljaci bi ti to mogli zamjeriti. A meni kad susjed roštilja pa dim pređe u moje dvorište isto ko da i ja roštiljam.
Pozdrav iz Slavonije, samo kopajte

U miru nemamo sta da trazimo sa Rusijom,kao sto u ratu nemamo sta da trazimo sa savezom koji je osnovan od strane mnogobrojnih prezivelih nacista.

Činjenice, slažem se

Ima u svemu tome jedan mali problem, baciš pogled na mapu Evrope i shvatiš da smo u potpunom okruženju, sa svih strana, uključujući i more, okruženi NATO zemljama.

Kao ono galsko selo gde žive Asteriks i Obeliks
1749069210430.png

Back