Daleko od toga da ne postoji kapacitet , ima tu itekako i kapaciteta i talenta , sad to jesi u pravu igra se malo lezernije i mekse u odbrani , ali zato ima puno lepih akcija , puno lepih poteza, trojki i zaista recimo prosle sezone plej of u Italiji je bio vrhunac kosarkaske sezone (pa racunajuci i NBA) , zaista 2 izvanredne serije od po 7 utakmica Dinamo Sasari vs Armani Dzins Milano i Dinamo Sasari vs Redjo Emilia i zaista bila ih je milina gledati i zaista steta sto Dinamo Sasari nije uspeo da sacuva taj tim za Evroligu ove sezone.
Meni je uvek lepse da vidim takvu kosarku , koja se pre svega tretirao kao igra sto ona i jeste , nego recimo da gledam onu "siledzijsku" kosarku kakvu recimo igraju Olimpijakos, Efes Pilsen i razni drugi timovi gde se sve svodi na rvanje pod kosem, fizicki kontakt igde se na svaki primljeni kos gleda sa nevericom i tretira kao mala katastrofa.
Nazalost video sam kako je Sasari izgubio utakmicu veceras , inace veceras nisu izgubili zbog pristupa vec zbog manjka srece , dekoncentracije u zavrsnici meca sto se opet moze protumaciti kao nedostatak iskustva , to jeste ekipa koja ima nekog smeka, talenta ali definitivno ekipa kojoj fali evroligalisko iskustvo i igranje ovakvih meceva, ali dobro ima jos dosta utakmica i jos dosta bodova je u igri.
Inace nebi se slozio da se radi o igracima srednje evropske klase, ipak su tu legendarni Denis Markonato, iskusni Dejvid Logan, bivsi NBA igrac Ejenga, prosle godine najbolji defanzivac Evrolige Brent Petvej ilina drugoj strani recimo Emir Preldzic, Oguz Savas, Semih Erden, Arslan Ender, Dzamon Gordon, Markus Sloter , to su skoro sve igraci koji bi mogli da biraju gde ce da igraju , sad mozda nisu tolike zvezde tipa sad Navaro, Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez, Ljulj, Felipe Rejes, Spanulis, Diamantidis, Teodosic , De Kolo, Datome, Djentile.......itd i mozda nisu bas onaj sam krem evropske kosarke ali svakako da su to sve igraci koji spadaju u neki gornji dom evropske kosarke i koji su ovako veoma cenjeni.