Evro ide na 113 dinara - cene skacu kao lude

Treba izmestiti neke kompanije iz Beograda. Sta ce npr. Srbijasume ili EPS u Beogradu?

Ja vec odavno zeljno cekam da nekome dodje iz pozadine u glavu da napravi peticiju za izmestanje prestonog statusa iz Beograda negde drugde. Sigurno bih potpisao jos prvog dana pre podne.
Ali niko ne krece... lakse je urlati na Beograd nego preduzeti bilo sta. Da se svi ugledaju na Indjiju, Jagodinu ili Suboticu... e... gde bi nam kraj bio.

Први пасус ти одбијам на .....

Друго питање ти је баш гл00Мпаво ...
Чуј - СА КИМЕ ЋЕМО ???
Где ћемо, бре ???
Шта ћемо, бре ???

Лепо ти ја рекох да једно пола сата у ћошку размишљаш,
па тек онда нешто напишеш ....

Znam ja da ti drugog resenja nemas... ali ti kazem da izigravanje noja nece da resi nista, bas nista.

Mozda bismo i mogli - da ne postoje Kinezi. Kinezi ce da pojedu Ruse za dorucak, samo gledaj.

Nije problem sta bismo mi mogli u dobrim okolnostima da napravimo za 50 godina, nego od cega cemo da zivimo danas. Mi danas jedno 60% izvoza saljemo za EU. Od ostatka bar pola u zemlje Cefta, pa tek od ostatka Rusima (i to je ova vlast na koju neki urlaju digla izvoz Rusima sa 100 miliona 2008. na oko 600 miliona 2011. godine).

Jedini problem svih evro-azijskih inicijativa je - sto ukljucuju Kinu, koja ce ekonomski da prozdere ceo svet.

Vec sada mi mozemo duplo vise izvoziti u Rusiju nego u CEFTU i EU zajedno, uz pravilnu strategiju. Treba ciljati provincijska trzista u Rusiji a ne Moskvu i Peterburg jer su oni prezasiceni.

Imamo mi sta da izvezemo, samo sto to nije vise iz fabrika od po 20 hiljada ljudi kao u socijalizmu. Sada izvoze pogoni po 50 do 500 ljudi, neretko kao proizvodnja stranih firmi ali kod nas. Indjija je vec sjajna, a ima i drugih dobrih opstina (Beograd ne racunam, on je poseban slucaj).

Kao i obicno, kao maksim po diviziji...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=09&dd=01&nav_id=261641
subota 1.09.2007 | 13:57
Unija privatnih pekara Srbije procenjuje da će se cena hleba u Srbiji u zavisnosti od mesta prodaje i kvaliteta u narednom periodu kretati od 27 do 35 dinara

Nema tog hleba od 15 dinara Tihi, za 2008-mu. A danas obican hleb Sava kosta 44 dinara, proverljivo.

Sto znaci da je porast od npr. 30 na 44, ne sa 15 na 55.

Ulje:
http://www.vesti.rs/Ekonomija/Ostaje-stara-cena-ulja.html
26.Mar.2008, 15:37
Na sastanku je zaključeno da Dijamant, kao najveći proizvođač, ima dovoljno rezervi do sledeće žetve i da nema potrebe za povećanjem cene ulja od 109,5 dinara u maloprodaji, kazao je Bubalo.
Znaci 2008-me 109,5 a sada je... ne mogu da se setim... 145 ?

I naravno, Tihi opet epohalno promasuje. Pitam se, znas li ti Tihi cene... uopste?!? Ili samo tako veselo nabacujes brojeve kako ti se svidi?

Za takvog poznavaoca teme, kao sto se ti Tihi predstavljas, ne bi trebalo da bude tajna da mi jedemo daleko manje ribe nego sto je preporucljivo, tako da nas to sigurno nece pogoditi.

Najveca prevara svih vremena u Srbiji je prica o tome da je cilj svakoga ko nije rodjen u Beogradu, da u njega dodje, i da ce ga tamo cekati siguran posao, dobra plata i stan. To nije tacno.

Licno znam vise primera da se ti ljudi veoma muce. Obicno prodaju znatan deo imovine da bi uopste ovde kupili stan, i onda se nekako zaposle pa polako guraju karijeru. Imaju vece plate - ali kad preko te plate stavis infostan pa sve po spisku - oni i ne zive bolje. Samo se guraju i cesto disu vazduh koji se vidi koliko je "zdrav".

Sutra ce Kragujevac da bude Beograd... Onda ce Novi Sad, onda ce Nis... Nije problem jedan grad, koji god da je. Neka se svi samo lepo vrate u mesto rodjenja pa da vidis napredak.
Meni kao visegeneracijskom Beogradjaninu smeta sto smo ovoliko porasli. Sto se mene tice, ostaviti 500 hiljada ljudi a raseliti sve ostalo.

Mentalitet je problem, a ne geografija.

Najveća prevara svih vremena u Srbiji se zove Demokratska stranka, kojoj bi više pristajao pridev "destruktivna" umesto zvaničnog i njena kadrovska politika gde se niko ne razume u ono što radi, pa je ortoped zadužen za gradjevinu npr, ili nam ovde na forumu vi, kao student u pokušaju i nesvršeni student bedne više elektrotehničke koji je prebacio tridesetu godinu, pričate o ekonomiji i istoriji

Dnevni list u Srbiji... jedva jaci naziv od toalet papira, sto se mene tice...

Ako nam se Nemci nasmese - bice kandidature, ako ne - onda ne. Tu su stvari barem jasne.

Za prikljucenje ostalim savezima i grupama nisu ni uslovi napisani, a kamoli ispregovarani itd.

Ono sto tebi ocigledno neodgovara, je da se uvede red, i to takav red koji bi Nemci nadgledali. Da se porez placa, da nema sverca i slicnih delatnosti...

Struja bi mozda i bila jeftinija kada bi mogao da biram odakle cu da je kupim - a konkurencija ce da stigne sto brze budemo blize EU.
Racuni u prodavnici ce vrlo lako da se smanje ako bude jace konkurencije - opet ce velike firme da lakse udju u zemlju EU a ne u zemlju Nedodjiju.

Izvini, a Ti si iz
large

ovog carstva?

Vec sada mi mozemo duplo vise izvoziti u Rusiju nego u CEFTU i EU zajedno, uz pravilnu strategiju. Treba ciljati provincijska trzista u Rusiji a ne Moskvu i Peterburg jer su oni prezasiceni.

Ako se probije njihova birokratija i korupcija - tako slicna nasoj...

Kad budemo izvozili vise - e to je to. Za sada bih razmatrao samo ono sto jeste. Obecanja i planova imamo i previse.

Od Nemaca su najgore postradali oni koji su im smetali. Lepo su rekli 100 za jednog - a mi bas testirali propis. Da nisi ocekivao da Nemci kazu 'salili smo se' ?!??!?

To ti je okolo naokolo plan da se Srbi istrebe... a mi se lako poturamo i kad nas ne pitaju.

Ceo XIX vek smo lepo saradjivali sa Austrijom i nista nam nije falilo (Obrenovici). Ali onda nam nije bilo dosta pa smo doveli Karadjordjevice i napravili fleku od koje cemo se oprati ko zna kada.

Obrenovici su zavrsili onako kako su i zasluzili. Ti smatras da smo trebali pridruziti se Hitler u pohod na istrebljenje ruskoga naroda?

Najveća prevara svih vremena u Srbiji se zove Demokratska stranka, kojoj bi više pristajao pridev "destruktivna" umesto zvaničnog i njena kadrovska politika gde se niko ne razume u ono što radi, pa je ortoped zadužen za gradjevinu npr, ili nam ovde na forumu vi, kao student u pokušaju i nesvršeni student bedne više elektrotehničke koji je prebacio tridesetu godinu, pričate o ekonomiji i istoriji

Zvanicno zvanje ne mora da bude jedino cime se covek bavi i zna.

p.s. jel ispada da je LDP sa sve paradom bolji od DS? :per:

Konzerve se prave u Zemun polju - sto se vodi na Beograd.

Indjija:

......

http://www.vesti.rs/Vojvodina/Otvaranje-nove-fabrike-u-Indjiji.html

Mrzelo me je da dalje listam... Bosch i Henkel... dovoljno, a ima jos koliko hoces, ovo su uglavnom novije. Bilo je pre koji dan u Politici, nadji ako te ne mrzi i ako su daju sve tekstove.

http://www.grundfos.rs/web/homeyu.nsf/Webopslag/B0B7EB4B736A37B4C12574C100342A9B
najavljuje velike investicije u Srbiji.
Predstojećih godina realizovaće se ulaganja između 75 i 80 miliona eura izgradnjom nov
e fabrike u blizini Beograda.

http://www.gdeinvestirati.com/ostal...371-bosch-planira-izgradnju-fabrike-u-indjiji
Čuvena nemačka kompanija Bosch, kako saznaje nedeljnik NIN,
planira da uloži u izgradnju fabrike u našoj zemlji.

У ћошак одмах,
доста си се брукао ....

Ja vec odavno zeljno cekam da nekome dodje iz pozadine u glavu da napravi peticiju za izmestanje prestonog statusa iz Beograda negde drugde. Sigurno bih potpisao jos prvog dana pre podne.
Ali niko ne krece... lakse je urlati na Beograd nego preduzeti bilo sta. Da se svi ugledaju na Indjiju, Jagodinu ili Suboticu... e... gde bi nam kraj bio.

Canak i Dinkic se zalazu za premestanje u KG.

Obrenovici su zavrsili onako kako su i zasluzili. Ti smatras da smo trebali pridruziti se Hitler u pohod na istrebljenje ruskoga naroda?

Da je bilo srece, mi ne bi nista. Mi bi sedeli i gledali.
Ako nismo sa jednima - to ne podrazumeva da jesmo sa drugima.

Lako je odavde govoriti. Mi smo imali potrebu da glavu spasimo - pa nismo. A u Prvom svetskom je vec pola muskaraca izginulo... U Drugom nije bas toliko, ali je broj opet strasan.

To mi je nekako ponižavajuća strategija razvoja: Tražiti što veće čobane po svetu, da bi tamo ispao konkurentan.

Treba biti hrabar i krenuti direktno na razvijena tržišta. Tako će rezultati biti pošteni i fer

Vi ste danas puni radne energije, nakon jučerašnjeg prekovremenog u skupštini, kada im je nestalo guuz papira. Izgleda da ste posisali svo znanje koje su istovarili poslanici

Ako se probije njihova birokratija i korupcija - tako slicna nasoj...

Kad budemo izvozili vise - e to je to. Za sada bih razmatrao samo ono sto jeste. Obecanja i planova imamo i previse.

Moramo uci u izvesne integracije sa Rusijom da bi smo mogli vise izvoziti. Glavna prednost je sto bi te integracije isle brze, bile bezbolnije i sa manje ucena. A i evrouralske integracije su perspektivnije od evroatlantskih.

To mi je nekako ponižavajuća strategija razvoja: Tražiti što veće čobane po svetu, da bi tamo ispao konkurentan.

Treba biti hrabar i krenuti direktno na razvijena tržišta. Tako će rezultati biti pošteni i fer

Hrabrost i postenje nema veze sa ekonomijom, u ekonomiji je bitan samo profit. Svejedno da li ces zaraditi kes u Indiji ili u Americi, bitno je da ga imas.

Da je bilo srece, mi ne bi nista. Mi bi sedeli i gledali.
Ako nismo sa jednima - to ne podrazumeva da jesmo sa drugima.

Lako je odavde govoriti. Mi smo imali potrebu da glavu spasimo - pa nismo. A u Prvom svetskom je vec pola muskaraca izginulo... U Drugom nije bas toliko, ali je broj opet strasan.

I ti bi u zagrljaj tima stos u nas besomucno ubijali u evo vec tri rata. Daleko im lepa kuca, bolje gladan u prijateljskoj kuci nego sit kod dusmana.

ne znam šta je loše u kresanju javne potrošnje i svođenje u granice onog što naša privreda može da plati.
Šta je loše u tome da se ratosiljamo hiljada nepotrebnih službenika, sekretara i ekonomskih ambasadora za koje kažu da su preselili čitave porodice i tamo žive na račun svih nas.
Mogu jedino da te razumem ako jesi jedan od tih koji su na državnim jaslama, u suprotnom nemamo ni jedan razlog da podržavamo Tadićevo zalaganje za očuvanje neprofitnih radnih mesta.

To o čemu ti besediš se odnosi na neko novo prosijačenje kod zelenaša, a ne na ono o čemu tema govori. A tema govori da smo sve gori i gori u pogledu kućnog budžeta prosečne porodice.

Hrabrost i postenje nema veze sa ekonomijom, u ekonomiji je bitan samo profit. Svejedno da li ces zaraditi kes u Indiji ili u Americi, bitno je da ga imas.
Postoji i Poštenje u biznisu, ako mene pitaš.

To znači da treba da zaradiš samo ako je tvoj rad stvarno kvalitetan.

A ne tako što si zavrnuo nekog seljobera

Zato ne mogu da podržim te ideje o "odlaženju na rusko tržište."

Back