Evro ide na 113 dinara - cene skacu kao lude

Kasno, kasno... Nemamo više privredu. Nemamo šta da izvezemo.

Imamo mi sta da izvezemo, samo sto to nije vise iz fabrika od po 20 hiljada ljudi kao u socijalizmu. Sada izvoze pogoni po 50 do 500 ljudi, neretko kao proizvodnja stranih firmi ali kod nas. Indjija je vec sjajna, a ima i drugih dobrih opstina (Beograd ne racunam, on je poseban slucaj).

Imamo mi sta da izvezemo, samo sto to nije vise iz fabrika od po 20 hiljada ljudi kao u socijalizmu. Sada izvoze pogoni po 50 do 500 ljudi, neretko kao proizvodnja stranih firmi ali kod nas. Indjija je vec sjajna, a ima i drugih dobrih opstina (Beograd ne racunam, on je poseban slucaj).

Beograd je zaista poseban slucaj....za posmatranje i proucavanje.

pa od 2008 vam je ova vlada i evo lebac kostao tad 15 dinara sad 55 dinara

zejtin kostao 50 dinara sad kosta 150 dinara

jel moze taj SSSP i kandidatura da se jedu posto narod nece imati ni za hleb ni za meso ni za ribu jer sve poskupljuje ?

Kao i obicno, kao maksim po diviziji...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=09&dd=01&nav_id=261641
subota 1.09.2007 | 13:57
Unija privatnih pekara Srbije procenjuje da će se cena hleba u Srbiji u zavisnosti od mesta prodaje i kvaliteta u narednom periodu kretati od 27 do 35 dinara

Nema tog hleba od 15 dinara Tihi, za 2008-mu. A danas obican hleb Sava kosta 44 dinara, proverljivo.

Sto znaci da je porast od npr. 30 na 44, ne sa 15 na 55.

Ulje:
http://www.vesti.rs/Ekonomija/Ostaje-stara-cena-ulja.html
26.Mar.2008, 15:37
Na sastanku je zaključeno da Dijamant, kao najveći proizvođač, ima dovoljno rezervi do sledeće žetve i da nema potrebe za povećanjem cene ulja od 109,5 dinara u maloprodaji, kazao je Bubalo.
Znaci 2008-me 109,5 a sada je... ne mogu da se setim... 145 ?

I naravno, Tihi opet epohalno promasuje. Pitam se, znas li ti Tihi cene... uopste?!? Ili samo tako veselo nabacujes brojeve kako ti se svidi?

Za takvog poznavaoca teme, kao sto se ti Tihi predstavljas, ne bi trebalo da bude tajna da mi jedemo daleko manje ribe nego sto je preporucljivo, tako da nas to sigurno nece pogoditi.

Nemci nas ne bi ni dirali da smo mi postovali ono sto smo potpisali 25.3.1941. Mi ne bi ni bili u Drugom svetskom, ne bi bilo zrtava, SFRJ granica itd. Spisak je glomazan i predugacak. Ukratko - mi smo imali sansu da budemo zlatni a sada smo u blatu.

Nama je najvise doslo glave to sto nismo hteli da budemo sa Nemcima. Mozda bi sad mogli da primenimo 'treca sreca' pa da budemo na njihovoj strani, za promenu? Oni mnogo bolje izgledaju iako su izgubili dva debela rata, a mi smo ih kao dobili - pa izgledamo jadno.

Дакле, ово си лупио за све паре ....

Не би нас окупирао "Велики Рајх",
али би нас "Савезници" разбуцали
к'о свиња мас'ан џак ....

Ајд' у ћошак,
1/2 сата да се стидиш....

Ima li taj pad donju granicu ?
Zašto samo kod nas može da pada i ispod linije shvatanja ?

Prosto, Dinar je rezervna valuta kod nas, koja je u podredjenom položaju u odnosu na Evro. Služi uglavnom za potkusurivanje oligarhiji na vlasti.

Preko Dinara se takodje vrši dodatna pljačka ostvarenog BDP-a zemlje. Za tu zaslugu je kriva Narodna Banka Srbije (zna se ko njom vlada) koja je svojom politikom zavela takvo stanje i Dinaru kao nacionalnoj valuti oduzela suverenitet.

Dokle će da pada?... Posle izbora mislim da je samo nebo granica pada, jer smo emitovali silne obveznice koje dospevaju na naplatu u različitim periodima sa kamatnom stopom od preko 7% na Evro i Dolare, a "stručnjaci" koji su se jesenas hvalili kako su prodali evro obveznice u dolarima po izvanrednoj stopi od 7,25% su učinili to u trenutku kada je Evro počeo da pada u odnosu na Dolar, pa su nam samo po tom osnovu uvećali dug. U dinarskim obveznicama stope su bile najmanje 11%. Mi ne da nismo zaradili novac da pokrijemo glavnicu i kamatu, nego nam je realan BDP u padu. Podatak o nultoj stopi ili nešto oko 1% koliko je zvanično objavljeno je friziran podatak Taj posao deda Cvetko i njegovi žuti termiti zovu "investiranje" a mešetare koji dolaze kod nas da ušićare na takvim poslovima zovu "Investitorima" i eto počastili su nas danas informacijom da je kod nas "investirano" dve milijarde evAra.

Beograd je zaista poseban slucaj....za posmatranje i proucavanje.

Najveca prevara svih vremena u Srbiji je prica o tome da je cilj svakoga ko nije rodjen u Beogradu, da u njega dodje, i da ce ga tamo cekati siguran posao, dobra plata i stan. To nije tacno.

Licno znam vise primera da se ti ljudi veoma muce. Obicno prodaju znatan deo imovine da bi uopste ovde kupili stan, i onda se nekako zaposle pa polako guraju karijeru. Imaju vece plate - ali kad preko te plate stavis infostan pa sve po spisku - oni i ne zive bolje. Samo se guraju i cesto disu vazduh koji se vidi koliko je "zdrav".

Kao i obicno, kao maksim po diviziji...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=09&dd=01&nav_id=261641
subota 1.09.2007 | 13:57
Unija privatnih pekara Srbije procenjuje da će se cena hleba u Srbiji u zavisnosti od mesta prodaje i kvaliteta u narednom periodu kretati od 27 do 35 dinara

Nema tog hleba od 15 dinara Tihi, za 2008-mu. A danas obican hleb Sava kosta 44 dinara, proverljivo.

Sto znaci da je porast od npr. 30 na 44, ne sa 15 na 55.

Ulje:
http://www.vesti.rs/Ekonomija/Ostaje-stara-cena-ulja.html
26.Mar.2008, 15:37
Na sastanku je zaključeno da Dijamant, kao najveći proizvođač, ima dovoljno rezervi do sledeće žetve i da nema potrebe za povećanjem cene ulja od 109,5 dinara u maloprodaji, kazao je Bubalo.
Znaci 2008-me 109,5 a sada je... ne mogu da se setim... 145 ?

I naravno, Tihi opet epohalno promasuje. Pitam se, znas li ti Tihi cene... uopste?!? Ili samo tako veselo nabacujes brojeve kako ti se svidi?

Za takvog poznavaoca teme, kao sto se ti Tihi predstavljas, ne bi trebalo da bude tajna da mi jedemo daleko manje ribe nego sto je preporucljivo, tako da nas to sigurno nece pogoditi.

Plate i penzije su stagnirale, mnogi su ostali bez posla a cene porasle i tebi je to u redu?

Шта ???
Наведи пример шта би ми то (ево рецимо из Инђије) могли да извеземо ????
Конзерве за пића прављене од увозног алуминијума ???

Najveca prevara svih vremena u Srbiji je prica o tome da je cilj svakoga ko nije rodjen u Beogradu, da u njega dodje, i da ce ga tamo cekati siguran posao, dobra plata i stan. To nije tacno.

Licno znam vise primera da se ti ljudi veoma muce. Obicno prodaju znatan deo imovine da bi uopste ovde kupili stan, i onda se nekako zaposle pa polako guraju karijeru. Imaju vece plate - ali kad preko te plate stavis infostan pa sve po spisku - oni i ne zive bolje. Samo se guraju i cesto disu vazduh koji se vidi koliko je "zdrav".

Zato Beograd treba unistiti nuklearnom bombom, pa ce Srbija procvetati.

Дакле, ово си лупио за све паре ....

Не би нас окупирао "Велики Рајх",
али би нас "Савезници" разбуцали
к'о свиња мас'ан џак ....

Ајд' у ћошак,
1/2 сата да се стидиш....

Saveznici nam ne bi napravili Jasenovac, Titove granice (mozda imamo problem danas sa jednom pokrajinom... mozda???? ), ne bi dosli komunisti na vlast... toliko su velike sanse, samo da nismo tako idiotski usli u rat i tako strasno dobili po glavi (a nekima nije bilo dosta).

A nego, sa kime cemo, danas, ako ne sa Evropom (citaj: Nemackom)?
Da necemo sa Rusima mozda ?!?

I ne prihvatam odgovor, necu ovo, necu ono, pita: a sta da uradimo sada?

Zato Beograd treba unistiti nuklearnom bombom, pa ce Srbija procvetati.

Sutra ce Kragujevac da bude Beograd... Onda ce Novi Sad, onda ce Nis... Nije problem jedan grad, koji god da je. Neka se svi samo lepo vrate u mesto rodjenja pa da vidis napredak.
Meni kao visegeneracijskom Beogradjaninu smeta sto smo ovoliko porasli. Sto se mene tice, ostaviti 500 hiljada ljudi a raseliti sve ostalo.

Mentalitet je problem, a ne geografija.

Saveznici nam ne bi napravili Jasenovac, Titove granice (mozda imamo problem danas sa jednom pokrajinom... mozda???? ), ne bi dosli komunisti na vlast... toliko su velike sanse, samo da nismo tako idiotski usli u rat i tako strasno dobili po glavi (a nekima nije bilo dosta).

A sto ne bi smo sa Rusima, nase privrede su kompatibilne, njima bi smo mogli da izvezemo mnogo vise nego u Uniju, cak je i Jeremic poceo da prica o ulasku Srbije u EAU.

Sutra ce Kragujevac da bude Beograd... Onda ce Novi Sad, onda ce Nis... Nije problem jedan grad, koji god da je. Neka se svi samo lepo vrate u mesto rodjenja pa da vidis napredak.
Meni kao visegeneracijskom Beogradjaninu smeta sto smo ovoliko porasli. Sto se mene tice, ostaviti 500 hiljada ljudi a raseliti sve ostalo.

Mentalitet je problem, a ne geografija.

Treba izmestiti neke kompanije iz Beograda. Sta ce npr. Srbijasume ili EPS u Beogradu?

Nemci nas ne bi ni dirali da smo mi postovali ono sto smo potpisali 25.3.1941. Mi ne bi ni bili u Drugom svetskom, ne bi bilo zrtava, SFRJ granica itd. Spisak je glomazan i predugacak. Ukratko - mi smo imali sansu da budemo zlatni a sada smo u blatu.

Nama je najvise doslo glave to sto nismo hteli da budemo sa Nemcima. Mozda bi sad mogli da primenimo 'treca sreca' pa da budemo na njihovoj strani, za promenu? Oni mnogo bolje izgledaju iako su izgubili dva debela rata, a mi smo ih kao dobili - pa izgledamo jadno.

Ako si ovo napisao pri zdravoj svesti, onda ti je razum identičan razumu onih koji su od 1941 do 1945 posejali smrt miliona ljudi širom evrope, a pozdravljali su se uzdignutom desnom rukom

Шта ???
Наведи пример шта би ми то (ево рецимо из Инђије) могли да извеземо ????
Конзерве за пића прављене од увозног алуминијума ???

Konzerve se prave u Zemun polju - sto se vodi na Beograd.

Indjija:
http://www.grundfos.rs/web/homeyu.nsf/Webopslag/B0B7EB4B736A37B4C12574C100342A9B
http://www.henkel.rs/press/3372_mp-...sit-fabrike-u-iniji--centar-3504_RSS_HTML.htm
http://www.gdeinvestirati.com/ostal...371-bosch-planira-izgradnju-fabrike-u-indjiji
http://www.vesti.rs/Vojvodina/Otvaranje-nove-fabrike-u-Indjiji.html

Mrzelo me je da dalje listam... Bosch i Henkel... dovoljno, a ima jos koliko hoces, ovo su uglavnom novije. Bilo je pre koji dan u Politici, nadji ako te ne mrzi i ako su daju sve tekstove.

Први пасус ти одбијам на .....

Друго питање ти је баш гл00Мпаво ...
Чуј - СА КИМЕ ЋЕМО ???
Где ћемо, бре ???
Шта ћемо, бре ???

Лепо ти ја рекох да једно пола сата у ћошку размишљаш,
па тек онда нешто напишеш ....

A sto ne bi smo sa Rusima, nase privrede su kompatibilne, njima bi smo mogli da izvezemo mnogo vise nego u Uniju, cak je i Jeremic poceo da prica o ulasku Srbije u EAU.

Mozda bismo i mogli - da ne postoje Kinezi. Kinezi ce da pojedu Ruse za dorucak, samo gledaj.

Nije problem sta bismo mi mogli u dobrim okolnostima da napravimo za 50 godina, nego od cega cemo da zivimo danas. Mi danas jedno 60% izvoza saljemo za EU. Od ostatka bar pola u zemlje Cefta, pa tek od ostatka Rusima (i to je ova vlast na koju neki urlaju digla izvoz Rusima sa 100 miliona 2008. na oko 600 miliona 2011. godine).

Jedini problem svih evro-azijskih inicijativa je - sto ukljucuju Kinu, koja ce ekonomski da prozdere ceo svet.

Kad se donekle razviješ, onda postoji određena stagnacija jer si udario plafon.

Tako plate u Americi nisu povećane od recimo 1980. godine do danas.

Mi smo strahovito napredovali od 35 do 400 evra, ali tu smo udarili barijeru (za sada). Tako da već četiri godine nismo uspeli da krenemo ka €500.

Ali sve je bolje od €1, što je vaša ideja.

A da ti popiješ lekić?
tg38.jpg

Ako si ovo napisao pri zdravoj svesti, onda ti je razum identičan razumu onih koji su od 1941 do 1945 posejali smrt miliona ljudi širom evrope, a pozdravljali su se uzdignutom desnom rukom

Od Nemaca su najgore postradali oni koji su im smetali. Lepo su rekli 100 za jednog - a mi bas testirali propis. Da nisi ocekivao da Nemci kazu 'salili smo se' ?!??!?

To ti je okolo naokolo plan da se Srbi istrebe... a mi se lako poturamo i kad nas ne pitaju.

Ceo XIX vek smo lepo saradjivali sa Austrijom i nista nam nije falilo (Obrenovici). Ali onda nam nije bilo dosta pa smo doveli Karadjordjevice i napravili fleku od koje cemo se oprati ko zna kada.

Back