Evro ide na 110 dinara!

jaci dinar bi domacem propizvodjacu uz liberalizaciju trgovine tj usvajanja SSP-a koji je sada u toku pomogao - samo da propadne i nista vise.

sama si navela da domaci proizvodjac ne moze da izadje na kraj sa uvoznicima pa onda kao zakljucak svega toga kazes da jak dinar odgovara domacem prozivodjacu :lol:

pa bas suprotno domacem proizvodjacu odgovara sto slabiji dinar jer tako on ne samo da moze da prodaje na domacem trzistu vec i da izvozi

a ovako kako je sada ne moze da prodje nigde.

btw sutra ti je kurs 93.13

Ne mogu sad sve da objasnjavam. Jedno je uvoz gotovih proizvoda sa visom carinom a drugo uvoz repromaterijala za dom. proizvodjaca gde je carina mnogo niza.......

........u principu. za dom. proizv. je vazan STABILAN DINAR

Jelašić: Neću da branim dinar
16. januar 2009. | 01:18 | Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da NBS ne troši devizne rezerve kako bi branila kurs dinara, već da spreči velike dnevne oscilacije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=16&nav_category=206&nav_id=339539

------------------

kakav retard i lazov je ovaj covek! To je tolika debilcina i stoka da njegove izjave vredjaju zdrav razum

A sta je bilo jelasicu pre neki dan kad je dinar otisao sa 94.3 na 92.nesto sto tad nisi pustio nesto dinara u promet da sprecis preveliku dnevnu oscilaciju z:D

Jelašić: Neću da branim dinar
16. januar 2009. | 01:18 | Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da NBS ne troši devizne rezerve kako bi branila kurs dinara, već da spreči velike dnevne oscilacije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=16&nav_category=206&nav_id=339539

------------------

kakav retard i lazov je ovaj covek! To je tolika debilcina i stoka da njegove izjave vredjaju zdrav razum

A sta je bilo jelasicu pre neki dan kad je dinar otisao sa 94.3 na 92.nesto sto tad nisi pustio nesto dinara u promet da sprecis preveliku dnevnu oscilaciju z:D

Kolega Tikomire,kakva je situvacija pred podne,zahvaljujem !!!!

pa vrti se oko 93. jelasic prodaje zestoko devize.

Ruska rublja je pala na najnižu prednost za više od 10 godina prema dolaru, pošto Centralna ruska banka nastavila politiku kontrolisane devalvacije.
U naporu da uspori pad rublje Vlada je potrošila desetine milijardi dolara.
Ruske devizne rezerve smanjene su ovog meseca za 11%, a u decembru za 29 milijardi dolara.

Studio? Tihi?z:mrgreen:

Ruska rublja je pala na najnižu prednost za više od 10 godina prema dolaru, pošto Centralna ruska banka nastavila politiku kontrolisane devalvacije.
Ruske devizne rezerve smanjene su ovog meseca za 11%, a u decembru za 29 milijardi dolara.

Pa objasnio je Tihi i ostali da je jako dobro za drzavu da ima nisku vrednost, za bilo koju drzavu sa bilo kakvom proizvodnjom. Kako mi nemamo nikakvu proizvodnju, ***** li ga nama nista ne odgovara. Ali ja licno vise volim da zajebavamo uvoznike sa niskim dinarom.

Pa objasnio je Tihi i ostali da je jako dobro za drzavu da ima nisku vrednost, za bilo koju drzavu sa bilo kakvom proizvodnjom. Kako mi nemamo nikakvu proizvodnju, ***** li ga nama nista ne odgovara. Ali ja licno vise volim da zajebavamo uvoznike sa niskim dinarom.

Nisi ti razumeo guvernera od krstarice.
hvataj se aparata pa u veternik da slikaš protest, a ovo oko prodaje deviznih rezervi ćemo on i ja da rešimoz:mrgreen:

Nisi ti razumeo guvernera od krstarice.
hvataj se aparata pa u veternik da slikaš protest, a ovo oko prodaje deviznih rezervi ćemo on i ja da rešimoz:mrgreen:

Јел ти то вређаш пријатељу? Па ја видим како ти се у много разумеш, и свашта знаш... Паметнији попушта, а видим да магарца већ имамо. Зато те пуштам. Срећних ти наредних 16000 порука, ко нешто научи из твојих порука, нека му је са срећом.

Јел ти то вређаш пријатељу? Па ја видим како ти се у много разумеш, и свашта знаш... Паметнији попушта, а видим да магарца већ имамо. Зато те пуштам. Срећних ти наредних 16000 порука, ко нешто научи из твојих порука, нека му је са срећом.

Ko te vređa?
Samo sam rekao da slikaš protest, dobre su ti slike. Naročito one masovkez:mrgreen:
Zbog tih slika si i došao na krstaricu, šta sad peniš?
Ako nećeš da učiš 'vataj se motike, mani forumz:hi:

stvari su proste. jos kad je pocela kriza u novembru i kada je ruska CB pocela da prodaje devize da brani kurs rublje ja sam rekao da je to pogresan potez. I eto prosllo je par meseci oni prodali mnogo milijardi deviza iz deviznih rezervi i sta su dobili time ? Nista - rublja je svakako depresirala na svoj realan nivo.

Drugo sto se tice ruske ekonomije i privrede koja je izvozno orijentisana ovo je njima ko kec na deset, vetar u ledja , jer ce zbog ovog slabljenja rublje ruski proizvodi jos vise da pojeftine i samim tim se bolje prodaju u svetu. Samim tim ce ruski uvoz da slabi a ruski izvoz da raste sto znaci da ce Rusija biti jos bogatija drzava.

Ovo samo ne odgovara uvoznicima i potrosacima koji bi svoje rublje da menjaju u dolare i trose te devize negde u inostranstvu. Onima koji zive u Rusiji i nesto proizvode ovo ide na korist.

Ruska CB vodi jednako losu politiku kao i ova nasa srpska. Ali oni su makar skapirali psole 2 meseca da je taj posao uzaludan, i odustali od dalje odbrane kursa domace valute, dok Jelasic to nece da skapira dok mu u kasi ne ostane 20 eura z:D

Back