Evro ide na 110 dinara!

uuuu extra

onda plata vise nece da ti vredi 280 evra nego 285 ! :)
yaysmiles.gif

evo pisu u pressu kao da su za rast kursa krive banke, kao banke kupovale devize sa dinarima koje su dobili smanjenjem obavezne dinarske rezerve na subvencionisane kredite.

a moji izvori kazu da je proradio topcider u 3 smene - zato je i dinar pao

Sta drzava radi sa dinarima koje dobije kada proda evre???

Trpa ih u trezor dok se ne smiri trziste.gura devize po visokom kursu a kad se stisa talas potraznje, isprazne zalihe dinara onih koji kupuju devize logicno evro pocne da pada jer je veca ponuda deviza od traznje.Tada opet nastupaju oni dinari iz trezora i kupuje se jeftijji evro a razlika gde ide to neznam.ali krug je beskonacan kao i pripovetci"Glava Secera".Primer prodaju ga na 101 a posle kad padne otkupljuju na 98 npr .upitanju su milijarde.

Zar nasi politicari neznaju kako je Kina privukla strani kapital u iznosu vecem od 5oo milijardi dolara?Od tada je njena ekonomija dozivela rast kao kanadska topola zasadjena u idealnim uslovima.Koliko juce to su bili svetski bednici kada su mahali onim crvenim knjizicama Mao Cetunga ruseci mnogo toga,a sada su najveca finansijska sila sveta.
Zasto nasi politicari ne zele da primene Kineski recept za uspeh,pa on cak nista i ne kosta drzavu?
Voleo bih da vidim komentare Forumasa o Kineskom metodu uspeha.

evo pisu u pressu kao da su za rast kursa krive banke, kao banke kupovale devize sa dinarima koje su dobili smanjenjem obavezne dinarske rezerve na subvencionisane kredite.

a moji izvori kazu da je proradio topcider u 3 smene - zato je i dinar pao

Ti si, Tihi, davno predvidjao ovaj kolaps - a ovi nesrecnici ovde tad tvrdise da pricas bez veze.

Ja bih im na tvom mestu sad dusu pojeo.

Back