Evro ide na 110 dinara!

Јелашић - ОСТАВКА !!!

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=56948&sectionId=33&view=story

У реду, а да ли ће одговарати за све своје лоше потезе ???

Да ли ће одговарати они који су га ту поставили и толике године одржавали ???

Хоће ли својом, не малом имовином (коју је стекао као Гувернер НБС) макар мало умањити причињену штету ????

Јелашић - ОСТАВКА !!!

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=56948&sectionId=33&view=story

У реду, а да ли ће одговарати за све своје лоше потезе ???

Да ли ће одговарати они који су га ту поставили и толике године одржавали ???

Хоће ли својом, не малом имовином (коју је стекао као Гувернер НБС) макар мало умањити причињену штету ????

Verovatno ce odgovarati isto onako kako su odgovarali radikali za ekonomsku politiku koju je vodila njihova vlada i guverner 1998./99.
Za to sto je zvanican kurs bio 6 dinara za marku,a obican gradjanin je mogao kupiti samo za 30 dinara na ulici,......

Ziveo nam nas nam drgi vlasnik Srbije Cika Miskovic !!!
cek jel dragi il drugi?z:)

vlada_v.gif

sta bi mi bez njega.

Verovatno ce odgovarati isto onako kako su odgovarali radikali za ekonomsku politiku koju je vodila njihova vlada i guverner 1998./99.
Za to sto je zvanican kurs bio 6 dinara za marku,a obican gradjanin je mogao kupiti samo za 30 dinara na ulici,......

zutacu , radikali u toj vladi nisu bili zaduzeni za ekonomiju vec SPS.

zato prestani da lupas.

vi demokrate ste se pokazale za ovih 9 godina da sem da kradete , pljackate i izdajete - drugo nista ne znate.

Evo sta ministarka Dragutinovic izjavljuje :

" Nadam se da ce program sa MMF-om i mogucnost da povucemo deo sredstava delovati na stabilnost kursa . Mislim da drzava treba sa svoje strane sve da ucini da poveca ponudu deviza "

Ovo je zaista preteralo sve moguce granice , prosto ne mogu da verujem sta se desava sa nasim politicarima koji vode ekonomsku politiku .

Evo sta ministarka Dragutinovic izjavljuje :

" Nadam se da ce program sa MMF-om i mogucnost da povucemo deo sredstava delovati na stabilnost kursa . Mislim da drzava treba sa svoje strane sve da ucini da poveca ponudu deviza "

Ovo je zaista preteralo sve moguce granice , prosto ne mogu da verujem sta se desava sa nasim politicarima koji vode ekonomsku politiku .

pa to su sve izdajnici i stetocine ne znam sta tu ima vise da te zacudjuje

ja da me sad neko postavi za ministra ekonomije albanije ili guvernera, sve bi isto radio ko sto su kod nas ovi radili 9 godina.

nego znate sta je najskandaloznije u celoj prici?

nasa drzava je prikupila gomilu dinara tj prodala je 2 milijarde evra deviza za dinare i sad tih dinara ne znaju kako da se rese. I setili su se genijalnog resenja - dace dinarske kredite od 100 milijardi dinara nasim privrednicima citaj uvoznicima

A to ce da dovede do poplave dinar na trzistu sto ce da izazove nevidjenu inflaciju i rast kursa 100 puta veci od sadasnjeg jer ce dinarska novcana masa da poraste za nekih 30% i samim tim zbog povecane ponude dinara neminovni su i inflacija i dalji rast kursa

a ovi koji ce da uzmu tih 100 milijardi dinara , oni naravno nece da ulazu ni usta ,nisu ludi jer znaju da zbog kursnih razlika nema sanse da ostvare dobit, nego ce za uzete dinarske kredite odmah da kupe devize za sve pare, pa ce zatim da cekaju da inflacija pojede njihov kredit i tako ce efektivno ako uzu reicmo 1 milion evra kredita u dinarskoj protivvrednosti drzavi na kraju da vrate 100-200.000 a 800.000 ce da strpaju u svoj dzep bez imalo muke

A cenu svega toga ce da plati obican narod kroz obezvredjene licne dohodke, plate, penzije i skokove cena...

nego znate sta je najskandaloznije u celoj prici?

nasa drzava je prikupila gomilu dinara tj prodala je 2 milijarde evra deviza za dinare i sad tih dinara ne znaju kako da se rese. I setili su se genijalnog resenja - dace dinarske kredite od 100 milijardi dinara nasim privrednicima citaj uvoznicima

A to ce da dovede do poplave dinar na trzistu sto ce da izazove nevidjenu inflaciju i rast kursa 100 puta veci od sadasnjeg jer ce dinarska novcana masa da poraste za nekih 30% i samim tim zbog povecane ponude dinara neminovni su i inflacija i dalji rast kursa

a ovi koji ce da uzmu tih 100 milijardi dinara , oni naravno nece da ulazu ni usta ,nisu ludi jer znaju da zbog kursnih razlika nema sanse da ostvare dobit, nego ce za uzete dinarske kredite odmah da kupe devize za sve pare, pa ce zatim da cekaju da inflacija pojede njihov kredit i tako ce efektivno ako uzu reicmo 1 milion evra kredita u dinarskoj protivvrednosti drzavi na kraju da vrate 100-200.000 a 800.000 ce da strpaju u svoj dzep bez imalo muke

A cenu svega toga ce da plati obican narod kroz obezvredjene licne dohodke, plate, penzije i skokove cena...

Nisam do sada video da se neko toliko sladi ovom naglom rastu vrijednosti eura? z:cry:
Odgovara ti ovaj kurs? z:cry:

pa to su sve izdajnici i stetocine ne znam sta tu ima vise da te zacudjuje

A dobro sad taj vokabular izdajnici i stetocine . Ne sumnjam ja da tu ima klijentelisticke i potplacene bande , ali verujem da vecina ljudi barem u srpskoj politici bez obzira na politicku orjentaciju zeli bolje svojoj zemlji . Samo metodi su razliciti .
Ono sto bode oci u ovom slucaju je tolika providnost mera , sto samo moze da bude dokaz da je sve puklo . Ranije su se losi potezi skrivali iza raznih eufemizama i za sire narodne mase nerazumljivog ekonomskog recnika , sada je i obicnom laiku u zemlji jasno da sta god da urade samo stetu prave .

Nisam do sada video da se neko toliko sladi ovom naglom rastu vrijednosti eura?

Decko se nije radovao cak je i na kraju recenice napisao kakav ce los scenario da bude . Ono sto se u Rusiji desilo pre 10 i kusur godina sad ce i ovde . Kurs se ne brani spekulacijom , bankama , trgovinom , vec jakom prizvodnjom i izvozom .
Dinar je precenjen i ide polako ka realnom odnosu , to je jedini razlog .

Back