scacco matto
Početnik
- Poruka
- 44
tihi nemoj vise.jel vis da topalovicu nije dobro.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sta bi trebalo da radi? Da pustu valutu da se skroz sroza sama? Pa onda najbolje da se prebacimo na euro ako je to moguce, pa da se vise ne brinemo o dinaru![]()
A sta bi trebalo da radi? Da pustu valutu da se skroz sroza sama? Pa onda najbolje da se prebacimo na euro ako je to moguce, pa da se vise ne brinemo o dinaru![]()

Кад би тако ишло као што деца замишљајуA sta bi trebalo da radi? Da pustu valutu da se skroz sroza sama? Pa onda najbolje da se prebacimo na euro ako je to moguce, pa da se vise ne brinemo o dinaru![]()
.Кад би тако ишло као што деца замишљају.

Је л' знаш Марлоне како у САД рачунају базну инфлацијуa kolko rekose 8 posto predvidjena inflacija? ima da rade rebalans budzeta za srpsku novu vidim ja...
?Вест од прекључеa u stvari to je jedan veoma komplikovan i tezak proces sa 1000 uslova. Pa jos puno novih clanica EU ne mogu jos da predju na euro . Drugo da bi presao na euro za to treba da dobijes odobrenje CEB-a sto sobzirom da Srbija nije clanica EU nema sanse da se desi. Banana drzave kao Crnu Goru ili okupacione kao Kosovo - ne racunamo....
:Је л' знаш Марлоне како у САД рачунају базну инфлацију?

Вест од прекључе:
"Great Britain does not meet the entry criteria for the euro," said Lorenzo Bini Smaghi, the ECB's board member in charge of international affairs.
16:17:00
94,5040
inace sve ovo sto jelasic radi pokazuje da je on jedan od najvecih kriminalaca u nasoj zemlji i veliki spekulant
navodno po sopstveim recima on ne zeli da utice na rast i pad domace valute vec da "samo spreci prevelike dnevne oscilacije"
recimo danas je kurs od jutra otisao na 95 , nikakvih oscilacija nije bilo dinar je oslabio za 1-2% koliko slabi svaki dan bez intervencije NBS i onda uskace jelasic i prodaje desetine miliona eura i obara ga privremeno na 93.7
I tako ce u ponedeljak biti kurs na 94
I sta je on tim uradio? Naravno nista. Vec u utorak ce kurs da dodje na cifru od 95 a mi cemo imati kao drzava manje 50 miliona evra u drzavnoj kasi.
Од 1975, када су увели нови начин за обрачун базне (core) инфлације?od ranije il sad kad su prsli?![]()
?Нисмоp.s koj vam taj marlon...svi ste povilenili
.
Pa brate ako spasavamo koji dinar... ako nam to nesto znaci, onda smo zaista nisko pali....

некоме динар, а некоме можда милионе може да спасе
Ово је златан савет од мене
Бугарска има евро? Је л' ти то мене зекиш мало, аAl cek ako VB nema "requrements" kako onda Bugarska ima euro??? Bugari su valjda bili i siromasniji od nas...
?Мало се информиши како је € национална валута у ЦГ. Имати своју валуту је велика предност, проблем је у неспособној власти која то не зна да користи у корист сопствене привреде (осим ако су увоз и непроизводња приоритет, као што је случај у Србији).I CG isto? Njima sada zezanje, posto im nacionalnu valutu garantuje cela evropa... Dok nama dinar garantuje samo srpska privreda...
treba da pusti da trziste odredjuje vrednost dinara.
Званични средњи курс за дан 12.01.2009: 94.1413
u ponedeljak i za vikend kurs je 94.14
Znaci u utorak boze pomozi
Бугарска има евро? Је л' ти то мене зекиш мало, а?
Мало се информиши како је € национална валута у ЦГ. Имати своју валуту је велика предност, проблем је у неспособној власти која то не зна да користи у корист сопствене привреде (осим ако су увоз и непроизводња приоритет, као што је случај у Србији).

Обично дан пред исплату неке велике количине суме новца типа пољоприредницима, пензије и сл. срозају динар. Последњи пут су тако урадили крајем децембра наглим обарањем динара, када су шећеране у Србији кочано исплатиле предату репу пољопривредницима и тиме им нанели огромну штету. Тако су летос урадили са кукурузомТихи, ови воде политику у економији која је позната као "КРЕНИ-СТАНИ". То ти је када добијаш симетричне и асиметричне информације.
Ако сте већ можда приметили курс пада и креће у одређеним интервалима, бележите их, то ће вам спасити који динар из џепа. Ја сам их бележила мало, и приметила да око 1 у месецу тада долази до скока. Око петнаестог пада и тако редом.
Можда они те термине промене, али то је тако намерно урађено. ТО ШТО РАДЕ ЈЕ НАМЕРНО!!! Наравно пошто имају власт, народ коме да се жали, коме да их тужи. А осим тога, доста људи је финансијски неписмено и не зна шта се дешава.
Дакле, покушајте да ухватите тактику политике банака која се тренутно води "Крени-стани". Ово нема у књигама, само још то да кажем.
.to znaci u utorak/sredu napadamo cifru 100![]()