Evro ide na 110 dinara!

Jesam ti rekao da ce Jelashic spasiti nashu valutu? A pri tom nije potroshio mnogo deviznih rezervi.

to ti mislis da je spasio.

ovim potezom on je oterao u jos goru bulu.

pogotovo je privredu sahranio. jer privreda vise nece moci nista da izveze , a ni da uzme bilo kakav kredit jer su ovime krediti poskupeli nevidjeno.

ovim potezom on je jaz izmedju realnog trzisnog i drzavnog kursa napravio jos vecim.

samim tim izvoz i proizvodnja ce da budu jos vise neisplativiji a uvoz isplativiji

samim tim ce razlika izmedju uvoza i izvoza da bude jos veca

a jelasic nema pare za pokrivanje tog minusa stoga sledi bankrot

on ovim potezima samo kupuje kratkorocno vreme i nista vise

sa ovih ukradenih 700 miliona eura od gradjana resio je problem do kraja decembra. a onda u januaru opet isto . morace da smisli gde da ukrade novih 700 miliona eura i od koga.

10:29:21
86,0020

sta da vam kazem narode, cuvajte devize, ne prodajte ih ni po koju cenu.

a oni ce ovih 700 miliona koje su vestacki upumpali u trziste, i dinare koje su takodje vestacki povukli sa njega , da bi izazvali manjak dinara a visak deviza i rast kursa - vec da potrose vrlo brzo.

zato ne dozvolite da mesetari jelasic miskovic tadic i ostala banda sa vlasti zaradjuju na vasoj muci.

stoka lopovska

placajte obaveze koje imate samo iz prihoda koje ostvarite u dinarima makar otisli u dugove. a devize cuvajte makar za januar :ok:

to ti mislis da je spasio.

ovim potezom on je oterao u jos goru bulu.

pogotovo je privredu sahranio. jer privreda vise nece moci nista da izveze , a ni da uzme bilo kakav kredit jer su ovime krediti poskupeli nevidjeno.

ovim potezom on je jaz izmedju realnog trzisnog i drzavnog kursa napravio jos vecim.

samim tim izvoz i proizvodnja ce da budu jos vise neisplativiji a uvoz isplativiji

samim tim ce razlika izmedju uvoza i izvoza da bude jos veca

a jelasic nema pare za pokrivanje tog minusa stoga sledi bankrot

on ovim potezima samo kupuje kratkorocno vreme i nista vise

sa ovih ukradenih 700 miliona eura od gradjana resio je problem do kraja decembra. a onda u januaru opet isto . morace da smisli gde da ukrade novih 700 miliona eura i od koga.

E ebi ga Tihi, tebi nikako ne valja. Kad ces ti covece biti srecan?
Ah da, znam:think:

E ebi ga Tihi, tebi nikako ne valja. Kad ces ti covece biti srecan?
Ah da, znam:think:

znas kad?

kad se u srbiji uspostavi trzisna ekonomija i konkurencija u svakom segmentu nase privrede

vestackim naterivanjima kursa mozete da budete zadovoljni samo vi koji slabo informisani i ne znate da za svaku ovakvu intervenciju mora da se plati debela cena . a tu debelu cenu nece da plati jelasic iz svog dzepa ili miskovic, nego vi iz sopstvenih.

Tikomire,u Srbiji nikada nije bilo,nema je i nece je skoro biti,trzisne ekonomije.
Mere NBS i "agencija za pozajmljivanje novca" tj. banaka u pokusaju,su kratkog daha i trajace samo dok se ne okrene jedan krug EUR-a koji se pusta u ponedeljak.
Ta operacija zove se prazan burek.
Niko nikada na kugli zemaljskoj od kada je civilizacije nije mogao napraviti vrednost neceg od niceg.Nesto od cega bi se to isto trebalo napraviti u Srbiji ne postoji.U Srbiji ne postoje ekonomski odnosi,ne postoje proizvodni odnosi,ne postoji proizvodnja.
U Srbiji postoji samo sibicarenje ekipe koja je izuzetno vesta i za to ima podrsku
lumpen proletarijata koja za njih glasa,nadajuci se da ce dobiti dzaba leba i normalno VIZE za destinacije gde ih jedva cekaju.

Ма ово је фингирање тржишта, као што фингирају и "евроатланске интеграције", на шта се чедоиди донекле с правом жале. За те "интеграције" ме заболе, заправо могу и да сеирим, а тржиште ме занима.

После овог повлачења динара (за друге мере признајем да лично нисам компетентан), ствар је јасна - сутра ко не буде могао да се запосли нека се захвали Јелашићу!
Да будем одмах јасан, ја примам плату у динарима, а неке обавезе су ми у маркама, пардон јеврима (нису више стара добра времена:mrgreen: ). Ерго, мени личо то чак и одговара, пошто имам реалтивно сигуран посао.
Но, Јелашић је чак најбољи од њих, он бар ради свој посао и држи се идеологије по којој је инфлација (не хиперинфлација) најгоре зло - горе од беде, незапослености, опадања... Ова наша влада само гледа да задовољи феудалне нагодбе и оправда се за неиспуњавање обећања датих својим гласачима.

Када су Арапи ухватили једног крсташког вођу рекоше му да у њиховој земљи (тада цивилизованијој) он не би могао да сведочи на суду. Овај је упитао зашто, и речено му је - зато што те не би сматрали урачунљвивим. То важи за нашу власт.
Ја кад слушам Ђелића и остале, ко да су се буника најели. Једино што би рационално могло да објасни њихово понашање је да имају неки други интерес. Но и за то има лека. У сваком случају једна од две институције затвореног типа:thumbdown:

10:29:21
86,0020

sta da vam kazem narode, cuvajte devize, ne prodajte ih ni po koju cenu.

a oni ce ovih 700 miliona koje su vestacki upumpali u trziste, i dinare koje su takodje vestacki povukli sa njega , da bi izazvali manjak dinara a visak deviza i rast kursa - vec da potrose vrlo brzo.

zato ne dozvolite da mesetari jelasic miskovic tadic i ostala banda sa vlasti zaradjuju na vasoj muci.

stoka lopovska

placajte obaveze koje imate samo iz prihoda koje ostvarite u dinarima makar otisli u dugove. a devize cuvajte makar za januar :ok:
nema nista od toga ,kakvo cuvanje za januar , ide Nova godina , Bozic , pa za dve nbedelje sveti Nikola, el znas ti koliki su to troskovi ? nema sanse da se izgura bez prodaje deviza
na to je i racunao Jelasic a posle 20. ce poceti da dolazi i dijasera sa svezim parama tako da je moguce da kurs padne i na 85 ili cak 80 dok kraja godine , a onda posle u januaru ima da skoci za bar 10 dinara

Srbija nikada nije imala tacan podatak koliko se deviza sliva u zemlju privatnim doznakama,osim zvanicnih transakcija u koje NBS ima uvid.procene da se radi o godisnjem iznosu od 2 do 4 mlrd EUR su odokativne.
Nada posrnulih eksperata da ce dijaspora i gastarbajteri za pretstojece praznika da se ponasaju kao pijani milijarderi ovaj put ne pije vodu.Ljudi koji ce doci u Srbiju,a doci ce ove godine u manjem broju,dobro ce odvagnuti svaki EUR,$,franak....pre nego sta ga potrose,buduci dolaze iz sredina u kojima jeste ekonomska kriza i u kojima ce tek da bude.Mnoge ce docekati iznenadjenje posle 1. januara kada sazna da je na birou.
Prema tome,domaci eksperti cincarsko-sibicarske provinijencije ovaj put silje razanj a zec im je duboko u sumi ili ga uopste nema.

Komentar sa politika.rs:

Branko , 05/12/2008, 03:58
Da li ima sanse da i mene primi?!U Pancevu imam mali biznis,pravimo namestaj.Zaposljavam troje radnika koji redovno dobijaju plate.Ja ih vecinom ne dobijem,posto ne ostane dovoljno i za mene.Ubio me precenjeni dinar!Pre 4-5 godina su dolazili nasi ljudi iz inostranstva,kupovali na veliko.Sada kazu da im je u Nemackoj,Svajcarskoj,Francuskoj jeftinije!A ja NIJEDAN dinar 3 godine nisam podigao cene i profit mi je 5-6%.U zadnjih mesec dana se narudzbine povecale.Da li je cilj Jelasicu da profiteri koji uvozom pljackaju narod uzivaju,ili da ljudi koji u ovoj zemlji rade i zaposljavaju druge prezive?Ili svako ko hoce ovde da radi i izgradjuje OVU ZEMLJU mora da spakuje kofere i ide?!

Komentar sa politika.rs:

Branko , 05/12/2008, 03:58
Da li ima sanse da i mene primi?!U Pancevu imam mali biznis,pravimo namestaj.Zaposljavam troje radnika koji redovno dobijaju plate.Ja ih vecinom ne dobijem,posto ne ostane dovoljno i za mene.Ubio me precenjeni dinar!Pre 4-5 godina su dolazili nasi ljudi iz inostranstva,kupovali na veliko.Sada kazu da im je u Nemackoj,Svajcarskoj,Francuskoj jeftinije!A ja NIJEDAN dinar 3 godine nisam podigao cene i profit mi je 5-6%.U zadnjih mesec dana se narudzbine povecale.Da li je cilj Jelasicu da profiteri koji uvozom pljackaju narod uzivaju,ili da ljudi koji u ovoj zemlji rade i zaposljavaju druge prezive?Ili svako ko hoce ovde da radi i izgradjuje OVU ZEMLJU mora da spakuje kofere i ide?!

normalno.

zbog precenjenog dinara sve iz srbije je skupo i ti ne mozes u inostranstvu zbog jelasica miskovica tadica i ostale bagre da prodas ni jedan obican kliker.

Ма ово је фингирање тржишта, као што фингирају и "евроатланске интеграције", на шта се чедоиди донекле с правом жале. За те "интеграције" ме заболе, заправо могу и да сеирим, а тржиште ме занима.

После овог повлачења динара (за друге мере признајем да лично нисам компетентан), ствар је јасна - сутра ко не буде могао да се запосли нека се захвали Јелашићу!
Да будем одмах јасан, ја примам плату у динарима, а неке обавезе су ми у маркама, пардон јеврима (нису више стара добра времена:mrgreen: ). Ерго, мени личо то чак и одговара, пошто имам реалтивно сигуран посао.
Но, Јелашић је чак најбољи од њих, он бар ради свој посао и држи се идеологије по којој је инфлација (не хиперинфлација) најгоре зло - горе од беде, незапослености, опадања... Ова наша влада само гледа да задовољи феудалне нагодбе и оправда се за неиспуњавање обећања датих својим гласачима.

Када су Арапи ухватили једног крсташког вођу рекоше му да у њиховој земљи (тада цивилизованијој) он не би могао да сведочи на суду. Овај је упитао зашто, и речено му је - зато што те не би сматрали урачунљвивим. То важи за нашу власт.
Ја кад слушам Ђелића и остале, ко да су се буника најели. Једино што би рационално могло да објасни њихово понашање је да имају неки други интерес. Но и за то има лека. У сваком случају једна од две институције затвореног типа:thumbdown:

Kolega ne mogu a da se ne slozim sa Vama.
Svi ocajnicki,jednodnevni potezi,nazvao bi ih potezi daha,imaju samo jedan cilj.
A to je da kriticnu masu svojih glasaca,citaj reinkarnacija LUMPEN PROLETERIJATA,
drzi na uzici neizvesnosti jos neko vreme pa makar se ono merilo nedeljama ili kojim mesecom.
Osam godina ubedjivati nekoga u ispravnost svoje nakaradnosti,u sopstveno neznanje,promopvisati nesposobnost i glorifikovati je,ubedjivati i uspeti ubediti kriticnu masu da kriminal i stetocinstvo nije ono sta jeste,nije nista drugo nego podilazenje istom tom lumpen proleterijatu.Drustvo ciji vecinski reprezent cini nekreativni,neprofitabilni sloj nije zdravo drustvo.
Kako su eksperti napravili od drzave najveceg poslodavca,500 000 ljudi prima platu iz budzeta,tih 500 000 obezbedjuje 1 000 000 lumpen proleterskih glasaca.
Ali trenutni pocetak sunovrata je izgleda neizbezan i potreban za higijensko ozdravljenje svesti.

Radivoj Todorović, 05/12/2008, 09:10
Uvoz nam je na godišnjem nivou više od 12 milijardi evra i duplo veći od izvoza.NBS je namerno obarala vrednost evra kako bi se tajkuni uvoznici bogatili na razlici carina.Od prvog januara jednostranom primenom trgovinskog sporazuma sa EU neke carine se ukidaju a većina se dovodi na 60%. Više nepostoji interes da se uvoznici tajkuni štite pa će evro brzo dostići vrednost od 150,00 dinara što je u ovom momentu realno.U Srbiji je zadnjih godina samo vrednost evra pada. Providno je bilo jačanje dinara kao da je naša privreda i ekonomija jača od one i Evropskoj Uniji kojoj težimo. NBS je u oktobru i novembru spašavajući dinar smanjila devizne rezerve za 500 miliona evra. Čemu to, do da opet neko za bezvredan dinar dođe do evra.Opet su strane banke došle do evra na lak način a naša budućnost se ugrožava smanjivanjem deviznih rezervi.Da nije ekonomske krize u svetu u Srbiji bi bila jer je sve što je oprihodovano prodajom preduzeća otišlo u zarade onih kome je država poslodavac i više nema šta da se proda osim NIs-a i Elektroprivrede pa nema šta da dopuni budžet do kredita.A zaduživanja bez ulaganja u privredu dovodi do ovog što imamo danas.Da li u svetu ima još neka Narodna banka koja brani svoju valutu a privreda da je tako loša? Nema. Domaća valuta, a malo je u Evropi danas ima, osim u zemljama koje nisu stigle do Evrope, brani se jakom privredom. Sve ostalo je kič u ekonomiji i monetarnoj politici.Danas NBS kaže unapred koliki će biti kurs za dva dana i tako poziva mešetare da planiraju.Ako to ima negde osim u Srbiji mi molimo medije da to objave i da znamo odakle je ta nauka. Ako postoji takav sistem u Evropskoj Uniji onda smo već primljeni.Sada će slični direktori tipa Bajatovića reći da su dolar i evro "skočili" i da treba sve da poskupi.još dugo ćemo sanjati Evropsku Uniju i njihov standard.Bili bi mirni da smo kao Crna Gora tražili i dobili saglasnost za evro kao valutu.Nebi bilo mešetarenja i ovih iskonstruisanih problema u monetarnoj politici. Šabac

Kolega ne mogu a da se ne slozim sa Vama.
Svi ocajnicki,jednodnevni potezi,nazvao bi ih potezi daha,imaju samo jedan cilj.
A to je da kriticnu masu svojih glasaca,citaj reinkarnacija LUMPEN PROLETERIJATA,
drzi na uzici neizvesnosti jos neko vreme pa makar se ono merilo nedeljama ili kojim mesecom.
Osam godina ubedjivati nekoga u ispravnost svoje nakaradnosti,u sopstveno neznanje,promopvisati nesposobnost i glorifikovati je,ubedjivati i uspeti ubediti kriticnu masu da kriminal i stetocinstvo nije ono sta jeste,nije nista drugo nego podilazenje istom tom lumpen proleterijatu.Drustvo ciji vecinski reprezent cini nekreativni,neprofitabilni sloj nije zdravo drustvo.
Kako su eksperti napravili od drzave najveceg poslodavca,500 000 ljudi prima platu iz budzeta,tih 500 000 obezbedjuje 1 000 000 lumpen proleterskih glasaca.
Ali trenutni pocetak sunovrata je izgleda neizbezan i potreban za higijensko ozdravljenje svesti.

upravo tako.

ova drzava mora da propadne i bankrotira da bi stoka shvatila da ne moze da se zivi tako sto ces zavrsiti neku skolu, uclaniti se u neku stranku i traziti da te stranka uvali na drzavnu sisu , i onda da ne radis nista , citas novine i resavas ukrstene reci na radnom mestu i usput svakog meseca slazes platu od 500-1000 evra

no narod je ubedjen da to tako moze i mora.

kod privatnika ne valja, radi se mnogo, plate su manje nego na drzavnoj sisi, ne mozes da izadjes sa posla kad hoces, ne mozes da pijes kafu na radnom mestu i citas novine, ne mozes da imas godisnje 30 dana odmora vec samo 15 i tako dalje. Zato svi beze iz zdravog dela srpske privrede u ovaj bolesni, i bolesni deo tkiva je toliko narastao i metastazirao da ce da pojede ovaj preostali deo i sve unisti.

To i treba da se desi jer onda sledi bolno otreznjenje.

koja smo mi karikatura od drzave

Hronologija dogadjanja:

Miskovic u sredu dolazi u vladu Srbije i trazi da mu se namesti kurs od 82 din za 1 euro

Vec u cetvrtak ujutro Jelasic brzometno reaguje i vestacki obara kurs.

Malopre sam se video sa jednim drugarom vlasnikom jedne privatne firme i rece mi da je jos juce u 10 ujutro imao informaciju da ce kurs da padne prilicno, te je zato juce oko 11 prodao 5.000 eura za dinare . Danas je kupio za te dinare evre i zaradio je kaze 440 eura. A da je cekao do ponedejka zaradio bi jos i vise.

za 1 dan bez imalo muke

E sad zamislite koliko su para na ovoj malverzaciji zgrnuli Miskovic, Jelasic, Dinkic, Tadic, Djelic, Vlahovic, Djilas, Danko Djunic , Milan Beko i ostala kompanija lopova i pljackasa ove drzave.

koja smo mi karikatura od drzave

Hronologija dogadjanja:

Miskovic u sredu dolazi u vladu Srbije i trazi da mu se namesti kurs od 82 din za 1 euro

Vec u cetvrtak ujutro Jelasic brzometno reaguje i vestacki obara kurs.

Malopre sam se video sa jednim drugarom vlasnikom jedne privatne firme i rece mi da je jos juce u 10 ujutro imao informaciju da ce kurs da padne prilicno, te je zato juce oko 11 prodao 5.000 eura za dinare . Danas je kupio za te dinare evre i zaradio je kaze 440 eura. A da je cekao do ponedejka zaradio bi jos i vise.

za 1 dan bez imalo muke

E sad zamislite koliko su para na ovoj malverzaciji zgrnuli Miskovic, Jelasic, Dinkic, Tadic, Djelic, Vlahovic, Djilas, Danko Djunic , Milan Beko i ostala kompanija lopova i pljackasa ove drzave.

A ja razmenio 50.000 dinara za evre pri kursu od 90. Budala, slushao tebe. :dash: :sad2:

Back