Evro ide na 110 dinara!

Ja razumem da je lepo biti u pravu, ali stvarno mi ne ide u glavu zašto se radovati padu domaće valute. Jasno je koliko je to loše za one građane koji su uzeli kredite sa valutnom klauzulom i ne samo njih...

07.08.2008 Citat sa druge teme, bezkorisnickogimena:
"Nego, meanwhile slušaj Jelašića - transformiši eviće u dinarčiće, oroči ih, podigni i vrni u prvobini evro oblik. Omastićeš brčiće "

:rotf::rotf::rotf::rotf:

Ja razumem da je lepo biti u pravu, ali stvarno mi ne ide u glavu zašto se radovati padu domaće valute. Jasno je koliko je to loše za one građane koji su uzeli kredite sa valutnom klauzulom i ne samo njih...

Iskreno, bole me qrc za gance koji uzimaju ludačke potrošačke kredite i automobile a najmanji broj mentola razmislja o stambenom pitanju recimo... I ako razmislja niko nece da kupi plac pa da zida kuću (sto je po meni najrentabilnije) nego bi svi kljuc u ruke pa ko gospoda da blene u veliki Lcd televizor. E bas me zabole za primitivu. Nikad nisam uzeo nesto na lerku, nikad kredit... Opruzim se koliko mogu a i imam posla samo sa evrovima... Mada... ako se sunovrate banke ima da naprave i postenom svetu haos tako da samo banke smatram krivcima a samim time i drzavu koja stoji iza njih (mesetari).

ja sam ti vec objasnjavao al ti ne kapiras....

ja bih se prvi radovao da je taj rast dinara zasnovan na realnoj privrednoj aktivnosti - ali nije.

rast dinara je bio vestacki, zasnovan na besomucnom zaduzivanju u inostranstvu i konvertovanjem tog novca u finansijski sektor mesto da se taj novac ulagao u proizvodnju i infrastrukturu . drugo vlast je podigla referetnu kamatnu stopu u nebo i na taj nacin privukla spekulativni evro kapital u zemlju , a kamatu na pozajmicu tog kapitala placamo mi gradjani. i mesto da se novcem iz budzeta grade putevi mostovi i skole mi otplacujemo kredite , i isplacujemo kamate ino poveriocima....

prakticno bacamo pare u vetar zato sto je neko u vrhu drzave odlucio da mi treba da imamo jak dinar - jer to odgovara miskovicu i uvoznicima.....

sada dinar mora da oslabi da bi srpska privreda krenula da se oporavlja ....

sa oporavkom srpske privrede krenuce da se povecava zaposlenost i ekonomija ce krenuti da jaca....

samo tako, realnim putem moze se ici do boljeg zivota - a ne uzimanjem kredita i privlacenjem spekulativnog kapitala kao sto to radi sadasnja vlast...

i normalno je da se radujem sto njihova politika puca - jer sto duze oni rade ovo sto rade to ce posledice po narod i drzavu biti teze. a to ti ne razumes

Iskreno, bole me qrc za gance koji uzimaju ludačke potrošačke kredite i automobile a najmanji broj mentola razmislja o stambenom pitanju recimo... I ako razmislja niko nece da kupi plac pa da zida kuću (sto je po meni najrentabilnije) nego bi svi kljuc u ruke pa ko gospoda da blene u veliki Lcd televizor. E bas me zabole za primitivu. Nikad nisam uzeo nesto na lerku, nikad kredit... Opruzim se koliko mogu a i imam posla samo sa evrovima... Mada... ako se sunovrate banke ima da naprave i postenom svetu haos tako da samo banke smatram krivcima a samim time i drzavu koja stoji iza njih (mesetari).

pametno razmisljas :ok:

u srbiji samo lud ili ocajan podizu kredit.

Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o osiguranju depozita

"...osigurani iznos je iznos osiguranog depozita do 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu koji važi na dan donošenja rešenja Narodne banke Srbije o ispunjenosti uslova za pokretanje stečajnog postupka nad bankom, po deponentu, utvrđen nakon prebijanja potraživanja između deponenta i banke"

Bezobrazluk.

..

sada dinar mora da oslabi da bi srpska privreda krenula da se oporavlja ....

sa oporavkom srpske privrede krenuce da se povecava zaposlenost i ekonomija ce krenuti da jaca....

samo tako, realnim putem moze se ici do boljeg zivota - a ne uzimanjem kredita i privlacenjem spekulativnog kapitala kao sto to radi sadasnja vlast...

Jeste, ali nije li malo kasno za to? To je za stabilna vremena. Sada sve i da hocemo, ne mozemo da zabelezimo rast privrede (na stranu to sto su ovi nesposobnjakovici i sto se pomalo izvlace na svetsku krizu).

ne treba da se okrenemo ekonomski ni samo istoku ni samo zapadu vec treba da vodimo realnu ekonomsku politiku baziranu na sopstvenim snagama. Odprilike kao Slovenija

Slovenija nije ugrozena krizom jer oni nisu uzimali kredite , nisu rasrpdoavali svoja preduzeca strancima vec su uradili "u se i u svoje kljuse". Zato su uspesni

ne treba da se okrenemo ekonomski ni samo istoku ni samo zapadu vec treba da vodimo realnu ekonomsku politiku baziranu na sopstvenim snagama. Odprilike kao Slovenija

Slovenija nije ugrozena krizom jer oni nisu uzimali kredite , nisu rasrpdoavali svoja preduzeca strancima vec su uradili "u se i u svoje kljuse". Zato su uspesni

a slovenija je nekad imala neuspesna preduzeca ?

Pa sad...oni nisu zatekli prazne kase u budzetu kao mi, osim toga zaista mislim da je kasno sad u bilo sta da se "damo" osim u poljoprivrednu i prehrambeno preradjivacku proizvodnju kao lanac. I neke sporedne, usluzne delatnosti, mozda jeftin turizam.

Pa sad...oni nisu zatekli prazne kase u budzetu kao mi, osim toga zaista mislim da je kasno sad u bilo sta da se "damo" osim u poljoprivrednu i prehrambeno preradjivacku proizvodnju kao lanac. I neke sporedne, usluzne delatnosti, mozda jeftin turizam.

A šta ima Holandija? Hranu i cveće. Još malo hemijske industrije, rafinerije i jedan Filips - dovoljno da bude šesnaesta ekonomija na svetu.

Nego, da li ste vi vidali da država planira da za deviznu štednju da garanciju u dinarima?

A šta ima Holandija? Hranu i cveće. Još malo hemijske industrije, rafinerije i jedan Filips - dovoljno da bude šesnaesta ekonomija na svetu.

Nego, da li ste vi vidali da država planira da za deviznu štednju da garanciju u dinarima?

"Videli smo" taj tvoj post, i to na dan stecaja banke, jezivo, ali sta stim? Jezivo, kao i sve sto se jesenas dogadja... A ko je lud da stedi 50.000 E u bankama. Onaj kome nije bilo dosta Dafina i Jezda...

video sam bubacicin post. jasno je da je u pitanju jos jedna prevara

ako se urusi bankarski sistem drzava ce da zamrzne devizni kurs zvanicni na tipa 80 din za 1 euro a ulicni ce da bude 350 pa ce onda da isplacuje ostecenima eure u dinarima po kursu od 80

vec vidjena prevara iz 90tih

Back