- Poruka
- 1.233
svaki dinar koji vlast otkupi intervencijom na deviznom trzistu se vise nikad ne pusta u promet. nikada.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svaki dinar koji vlast otkupi intervencijom na deviznom trzistu se vise nikad ne pusta u promet. nikada.
ne skladisti ih nego ih cepa. ti dinari vise nikad ne bivaju pusteni u promet. ne lupetaj platine

Дешава се и обрнути процес, кад домаћа валута јача, тада централна банка пушта у промет више новца, повећава новчану масу а купује њима девизе како би повећала девизне резерве. Мада то слабо важи за Србију, ове године је купила свега 10 милиона евра. То углавном важи за нафтом богате земље попут Русије и С. Арабије, а посебно за Кину чија валута би ненормално јачала а кинеска централна банка то непрестано спречава купујући америчке обвезнице и злато.
moj drugar bas radi u nbs i samo cepa novcanice po ceo dan![]()

kad bi samo 6 meseci srbija poslovala sa evrom...a izbacila dinar kao platezno sredstvo---svi bi u srbiji uvideli koliko smo mi propala firma...samo ne verujem da bi nam EU to dozvolila---mi bi i evro vrlo brzo devalvirali...
pa to kad bi se desilo dosli bi u situaciju jedne grcke.
cak i gore jer grcka dobije evre od EU kolko im treba a mi ne bi dobili nista pa ne bi bilo novca za plate i penzije i narod bi gladovao
mozda bi to bilo dobro..da konacno spoznamo istinu i da ne zivimo generacijama u lazi...

veruj najbolje sto moze da nam se desi jeste da dinar oslabi do svog realnog nivoa tj do novoa koji uravnotezuje visinu uvoza i visinu izvoza .
tada bi doslo do situacije da je uvoz neisplativ a izvoz isplativ i to bi konacno malo pokrenulo ekonomiju nase zemlje sa mrtve tacke.

Znači negde do sto četrdeset...![]()
veruj najbolje sto moze da nam se desi jeste da dinar oslabi do svog realnog nivoa tj do novoa koji uravnotezuje visinu uvoza i visinu izvoza .
tada bi doslo do situacije da je uvoz neisplativ a izvoz isplativ i to bi konacno malo pokrenulo ekonomiju nase zemlje sa mrtve tacke.
Званични средњи курс за дан 02.11.2010: 107.3096
Не да се Шошкић!

mozda bi to bilo dobro..da konacno spoznamo istinu i da ne zivimo generacijama u lazi...
08:17:58
107,9480
![]()