Evolucija vs Kreacija

желиш рећи да јеврејска религија није у почетку била есенска секта?
желиш рећи да ти није познато да исус потиче из есенске секте?
желиш рећи како стари словенски народи нису имали своје богове?

Свака религија је вероватно у почетку била секта, а Словени су имали своје Богове.

Da, to sam tražio od njega kao odgovor, i pitanje za njega bi bilo, da li zna šta je molekul, i da ima još manjih elemenata od molekula...
Da sad ne širim, mikron je jedan bitan elemenat koji je poznat čovečanstvu, ali ima još manjih čestica...
Elektromagnetni talasi se prikazuju ili brojevima večinom, ili slovom, zavisno od nauke koja koristi, a zbog tog jer nevidljivost nemože da se fizički prikaže na jednostavan običan način, osim DUHOM.
Duhovnošču se postiže materijalizacija najsitnijih čestica koje nauka još nezna, odnosno, jš nije upotrebila. Upotrebljava je u delovima večim, koje može da koristi kao elemenat. Ali takvo koriščenje od strane čoveka fizičkim putem, dobija se samo jednostranost, jednoznačajna potreba, i nemože se upotrebiti drugačije, dok duhovnošču materijalizacija ide u svim pravcima i mogučnostima. :)
Nauka se osvrče na duhovne značaje, inače ne bi mogla ništa da postigne, ali to nije široj javnosti poznato. :)
I tako dalje... :)

mikron je mera za dužinu i označava 10[sup]-6[/sup]m...

Što se tiče duha, ne sporim. Sva nauka je uzaludna ako joj ne daš smisao.

Зато и прича такве небулозе, заједно са његовим еволуционистичим пајташима... Кад гледа толике порниће и животиње, не зна ко је ко и како ко настаје.
Da, sam dokazuje da mu je to jedini izvor saznanja! :hahaha: Otišao da se napije, a tek če biti veselo kad se otrezni i shavti o čemu je pričao. :)

Sto ti nisi dao na pitanje ko je stvorio boga.

Prosto ko pasulj.

Da li ti smatras da ljudska vrsta na ovom stepenu razvoja,tek stepenica iznad divljaka a sa lakocom se pretvaraju u divljake pod odredjenim okolnostima mogu uopste da pomisle da odgovore na tako slozena pitanja kao sto je nastanak zivota ?
Cak ni jedan Ajnstajn nije dovodio u pitanje ima li Boga nego je verovao u Bozje delo kao prirodu i njene zakone a ne u ciku sa bradom i sandalama.Nema tog velikog uma koji ce reci da to nesto ne postoji
Samo arogantni u svom nerazumevanju mogu da pomisle da znaju odgovore na pitanja o nastanku zivota i da postave slicna pitanja kao ti u ovoj poruci.Sta je starije kokoska ili jaje,majstore?

Ovaj, a da li ti znaš šta je to "prelazna forma"... Čini mi se da nisi baš shvatio šta taj termin znači. Prelazna forma jeste formiran, kompletan organizam sasvim sposoban da živi u svojoj prirodnoj okolini. Prlazne forme su naprosto zajednički naziv za sve organizme koji se po srodstvu nalaze između bilo koje dve vrste.

Što se čoveka tiče, nemoj puno da me pitaš... Ja sam inženjer po stuci a ne biolog. Ipak mogu ti reći da sam negde naišao na neke podatke koji kao ključne razlike navode veći mozak i oblik grla koji je omogućio znatno napredniji oblik komunikacije među jedinkama, a time i veliku prednost pri preživljavanju.

za sakoperku su tvrdili da je prelazna forma izmedju riba i gmizavaca jer je navodna umesto peraja po izlasku na zemlju formirala sake..kad ono prc..sakoperka ziva i zdrava zivi i dan danas i nema nikakve sake..samo masta evolucionih biloga...

Pa ja stvarno vise ne mogu ovo ni da citam :s
Mene je sramota zbog vas :s
Vi nemate pojma ni o evoluciji ni o nauci, vec nivao neke srednje tehnicke skole, a opet ste ovde jako kompetentni da kritikujete jednu od najboljih teorija i najdokazaniju teoriju moderne biologije...

Darvin je verovao u Boga.Ne kaze bas postanje tako vec pise po svojim vrstama,familijama..dakle pas radja psa,ptica pticu,covek coveka,majmun majmuna.....ne moze mutacija od majmuna da napravi coveka..mutacije su greske u kopiranju DNk i u 99 % slucajeva ostecuju informaciju u genomu....pa se javljaju ljudi sa dve glave,jednim okom i sl.....jedino sto je naucna cinjenica u darvinizmu jeste da vrste ima sposobnost prilagodjavanja na okolinu u kojoj zive da bi opstale i prezivele...

mutacije u nekih 99,9999% slučajeva menjaju genotip na način na koji se njegova funkcionalnost nimalo ili skoro nimalo ne menja. Tek izuzetno mali broj mutacija izaziva bitne promene na genotipu od kojih neke selekcijom otpadaju, a druge propagiraju i šire se.

Jedna simpatična mutacija koja je puno propagirala kroz ljudsku rasu, a da je nije ni u kom funkcionalnom smislu poboljšala su plave oči. To je čak recesivna mutacija ali daje prdnost nosiocu u smislu da je seksualno poželjniji od drugih.

za sakoperku su tvrdili da je prelazna forma izmedju riba i gmizavaca jer je navodna umesto peraja po izlasku na zemlju formirala sake..kad ono prc..sakoperka ziva i zdrava zivi i dan danas i nema nikakve sake..samo masta evolucionih biloga...

LOL! Ko je to tvrdio covece brate? :D
I kada? :s

Inace, lista prelaznih fosila (i to vrlo skracena): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils
Osnovne cinjenice o prelaznim fosilima: http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html
Kratka lista najpoznatijih prelaznih fosila: http://www.transitionalfossils.com/

Sta je suprotno od mutacije;Mutacija je negativna promena. Sta je pozitivna promena - unapredjenje?

nema suprotnog od mutacije... pitaj evolucioniste....vecina mutacija su neutralne ili negativne nemaju nikakav razvojni element kako oni tvrde....jedino sto im drzi tu teoriju u zivotu je faktor vremena(znaci treba milijarde i milijarde godina pa ce riba prohodati i postati gmizavac)

pogledaj sve vrste mutacija i razumeces ono o cemu pricam....

Подела према дејству на фенотип

Према јачини дејства на фенотип носиоца мутације могу бити:
тихе,
неутралне,
штетне,
условне и
леталне.

Тихе мутације се не одражавају на фенотипу и већина мутација су такве.

Неутралне мутације не изазивају никакав штетан ефекат већ доводе до образовања различитих доминантних и рецесивних алела који дају разлике у нпр. боји очију или косе као и у особинама личности. Доминантне мутације испољавају се у хетерозиготу (једној дози), а рецесивне у хомозиготу (дуплој дози).

Штетне мутације доводе до наследних болести.

Леталне мутације изазивају смрт у ембрионалном и феталном развићу или у различитом периоду после рођења.

Условне мутације се испољавају на фенотип само у одређеним условима средине

Naravno da je ne uviđaš.
Reci mi, po kojoj teoriji je čovek nastao od majmuna?

По оној коју је образложио деда Дарвин.

А када су људи почели све више да се смеју еволуционистичким глупостима, одлучили су да више не говоре од "мајмуна", него да је човек настао од "примата".

icon_new_haha-1.gif

Kao sto sam i rekao. Sve su blize bakterijama na marsu.

Ocigledno ih odneo robot pre ovog.

Sada ce da kazu kako su nasli kolibu koju su napravile bakterije da stanuju, pre nego su se smrzle.

Na površini Marsa otkriven veći "objekat"
LOS ANĐELES - Zvaničnici NASA saopštili su danas da je vozilo za istragu tla na Marsu "Kurioziti" sprovelo prve analize i otkrilo veći objekat na površini. Veruje se da bi to mogli biti delovi šestotočkaša koji je ranije istraživao Mars, ali u NASA ukazuju da ne žele da daju dalje ocene dok se ne utvrdi jasno stanje...
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/na-povrsini-marsa-otkriven-veci-objekat/

Na površini Marsa otkriven veći "objekat"
Tanjug – pre 9 sati

LOS ANĐELES - Zvaničnici NASA saopštili su danas da je vozilo za istragu tla na Marsu "Kurioziti" sprovelo prve analize i otkrilo veći objekat na površini.

Veruje se da bi to mogli biti delovi šestotočkaša koji je ranije istraživao Mars, ali u NASA ukazuju da ne žele da daju dalje ocene dok se ne utvrdi jasno stanje.
"Kurioziti" je na zemlju poslala slike jedne uvale koja ukazuje na to da je na ovoj planeti nekad tekla reka.
"Kurioziti" je sleteo na Mars 5. avgusta i u misiji je koja će trajati dve godine, a koja košta 2,5 milijardi dolara, u cilju pronalaženja tragova koji bi mogli dokazati da je na Marsu postojao mikrobiološki život.

Danas je Mars zamrznuta pustinja, ali ranije geološke studije tvrde da je bio toplija planeta i da je imao promene vremenskih prilika.

Pa ja stvarno vise ne mogu ovo ni da citam :s
Mene je sramota zbog vas :s
Vi nemate pojma ni o evoluciji ni o nauci, vec nivao neke srednje tehnicke skole, a opet ste ovde jako kompetentni da kritikujete jednu od najboljih teorija i najdokazaniju teoriju moderne biologije...
:hahaha::hahaha::hahaha: Još se nisi napio? :lol:

Da li Koale su isto što i majmuni iz afrike? :lol:

Da li je kajsija domače sorte, prirodna, evoulirala prirodnim putem u Mađarku? :lol:

misliš na ovo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Coelacanth

Nisi ti meni baš jasan... Nema nikakvog razloga da vrsta koja je prelazna forma između druge dve mora biti i izumrla vrsta... Baš nikavog. Recimo i krokodil je vrsta koja postoji cca 150.000.000 godina. Jednostavno je mnogo dobro prilagođen i opstao je. A postoje druge vrste koje su se odvojile od krokodila za to vrem i danas žive paralelno.

Пусти мајмуна, него нек неко објасни, како то, да птица, из породице врана, с онако мајушним мозгом уме да дође до зрна у уској цеви, тако што савије металну жицу на једном крају у хватаљку и тако га извуче.

Шта мислиш, КО ЈЕ ДАО ЗНАЊЕ ТОЈ ПТИЦИ ДА СА ТИМ МАЈУШНИМ МОЗГОМ ТО УРАДИ?

ПТИЦЕ, НЕ ИДУ У ШКОЛУ, ЗАР НЕ?

ПТИЦЕ, НЕ ИДУ НА КУРСЕВЕ О ИСХРАНИ?

ПРЕТХОДНЕ ПТИЦЕ СУ ИСТО ТО РАДИЛЕ И РАДИЋЕ СВЕ ОНЕ, ДОК ГОД ПОСТОЈЕ.

Шта мислиш, КО ИМ ЈЕ ДАО ТО ЗНАЊЕ?

Сада ће рећи еволуционисти, ПРОШЛО ЈЕ 3.000.000.000 ГОДИНА И С ВРЕМЕНОМ СУ ТО НАУЧИЛЕ.
icon_new_haha-1.gif

Rusija: Darvinizam i kreacionizam zajedno u školi

Ruski zakonodavac predložio je uvođenje u obavezni školski program teorija alternativnih darvinizmu, uključujući kreacionizam ili teoriju stvaranja.

Darvin nije dovoljan u objašnjenju nastanka sveta, smatraju Rusi

Pa ako smo mi kreacionisti budale kako ovde neki kazu, onda nam se pridruzuje cela Rusija...

Poslanik u državnoj Dumi Vjačeslav Lisakov naglasio je da, ipak, taj potez ne treba povući odmah, ističući da je to njegov lični stav. Nekoliko ruskih novina nedavno je objavilo da su poslanici Jedinstvene Rusije predložili izmene programa nastave iz istorije u srednjim školama, koje bi uključile ne samo Darvinovu teoriju evolucije, već i alternative koje se zasnivaju na veri, prenosi RIA Novosti.

"Odgovarao sam na pitanje da li se slažem da Darvinova teorija prevlada u udžbenicima kao jedina istinita. Ja sam rekao da je ona verovatno netačna, imajući na umu da je otvorila mnoga pitanja i da je naširoko kritikovana", rekao je Lisakov, dodajući da bi bilo ispravno ponuditi više teorija evolucije čoveka, uključujući onu koja se zasniva na religiji.

On je podsetio da Rusija ima dosta vernika i da je opcija da postoji samo jedna teorija neispravna, napominjujući da se, naravno, još ne sprema zakon o tome.

"Deca u školama već uče da Darvinova teorija nije jedina o poreklu čoveka", rekao je član Komisije Dume o obrazovanjeu Grigorij Balihin.

Od ove godine, učenici četvrtog razreda moći će da uče potpuno novi predmet - Osnove religije. U okviru tog kursa oni mogu da biraju detaljnije proučavanje osnova određene religije, istoriju svih religija generalno i na kraju etiku.

"Mislim da je dodatno učenje ovog predmeta na časovima istorije nepotrebno, jer za to postoji poseban kurs", rekao je on.

Čarls Darvin, britanski biolog, počeo je sa razvojem svoje teorije evolucije i prirodne selekcije 1838. godine, pošto je oplovio svet posmatrajući do tada nepoznate biljke i životinje. Njegova knjiga "Poreklo vrsta" prvi put je objavljena 1859. godine.

Prema ovoj teoriji, sve vrste u prirodi, uključujući čoveka, razvijale su se sporo kroz vreme kao odgovor na proces prirodne selekcije, u kojem određene karakteristike, koje im daju prednost u odnosu na druge, imaju najviše šanse da produže vrstu i tako prenesu te karakteristike budućim generacijama.

Mnogi naučnici, kao i verski kritičari, osporavali su teoriju, govoreći da je ateistička. Prema teoriji stvaranja, materija, različiti oblici života i svet stvoreni su činom Boga iz ničega i obično na način opisan u prvoj knjizi Mojsijevoj - Knjizi postanja.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Sv...ajedno-u-skoli

http://forum.krstarica.com/showthread.php/580964-РУСИЈА-ДАРВИНИЗАМ-И-КРЕАЦИОНИЗАМ-ЗАЈЕДНО-У-ШКОЛИ-!!

E j.b.g, sad si evoulirao i konje sa majmunima! :hahaha:

Mikrometar (simbol µm) je SI-jeva jedinica za dužinu jednaka jednom miliontom dijelu metra, ili oko desetinu kapi magle. Kolokvijalno se naziva mikronom, iako je taj izraz službeno zastario. Može se pisati u proširenoj matematičkoj notaciji(1×10−6 m)
Simbol µ kao (Unikodno slovo U+00B5; HTML µ) je "mikro znak", koji bi trebao izgledati jednako kao i grčko slovo mu (μ) (dvoje ne moraju izgledati jednako, ovisno o fontu). Simbol "um" se ponekad koristi, najčešće kada µ i μ nisu dostupni, na primjer kada se koristi pisaća mašina.
Mikrometar je uobičajena jedinica za mjerenje valne dužine infracrvenog zračenja. Neki ljudi (posebno u oblasti astronomije i proizvodnji poluvodiča) koriste stari izraz mikron i/ili jedinstveni simbol µ (oboje su bili službeni između 1879. i 1967.) kako bi označili mikrometar. Ta praksa opstaje usprkos službenog obeshrabrivanja, dijelom i u nastojanju da se raščlani mjerna jedinica od mikrometra, mjernog uređaja.

misliš na ovo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Coelacanth

Nisi ti meni baš jasan... Nema nikakvog razloga da vrsta koja je prelazna forma između druge dve mora biti i izumrla vrsta... Baš nikavog. Recimo i krokodil je vrsta koja postoji cca 150.000.000 godina. Jednostavno je mnogo dobro prilagođen i opstao je. A postoje druge vrste koje su se odvojile od krokodila za to vrem i danas žive paralelno.

ma el ima neka prelazna forma koja bi dokazala da je moguce da riba napusti svoju zivotnu sredinu i mutira peraja u noge?ako ima onda bi to bio dokaz za TE al nesto ga nenadjose do sad...

Back