Evolucija vs Kreacija

И још се после ишчуђавате што вас нико не узима за озбиљно...:rtfm: И како ће
неки лаик да уочи разлику између објављених научних података да ли су
објављени ДА БИ ДРПИЛИ НЕКУ КИНТУ или је стварно ТАЧАН НАУЧНИ ДОКАЗ... да бацају пасуљ или да читају ваше стручне часописе...:roll::roll::roll:

Kad vec grmis o moralu izjasni se o mojim pitanjima ili da prihvatim da ti smatras da je teorija evolucije odgovorna za gednocid Jevreja. Zelim da mi ovu tesku optuzbu dokazes.

I lepo ti je rekao, da senzacionalno je recnik novinara, a ne naucnika.

Zasto se daje toliki znacaj novim nalazima, zato sto je naucnicima bitno, da li je nesto nastalo od jedne vrste ili od druge ili od trece. Svaki dokaz koji pomaze da se ovo rasvetli je IZUZETNO BITAN.

Da bi mogao da razumes, reci cu ti ovako, da li laik moze da razume razliku u dogmi izmedju katolika i pravoslavaca? A opet vi je smatrate toliko bitnom da se ratuje protiv ekumenizma, iako je u osnovi ista religija.

Upravo sam ti napisao eremita, ako ne znamo sve, ne znači da ne znamo ništa.
Dalje, nije tačno da nalaz koji si naveo ne vredi ništa. Naprotiv, reč je veom vrednom nalazu koji će nam pomoći da bolje sagledamo evoluciju jedne vrste.

Ово болдовано пошаљи такође еволуционисти Сизифу а не мени, јер се он исмевао старости текста који сам поставио.

Nalaz koji si izneo potvrđuje teoriju evolucije, ostaju samo da se utvrde detalji oko toga koje vrste hominida se nalaze među direktnim precima savremenog čoveka, a koje vrste pripadaju srodnim granama.

Мало пре нападосте човека што је рекао да тврдите да је човек мајмуноликог порекла а када укуцаш хоминид добијеш:

Veliki čovjekoliki majmuni, hominidi (Hominidae), su porodica primata u koju se, pored orangutana, gorile i čimpanze, ubraja i čovjek (Homo sapiens). Uz porodicu malih čovjekolikih majmuna, ili gibona (Hylobatidae), tvore natporodicu čovjekolikih majmuna, hominoida (Hominoidea).

Или сте можда само потурили другу РЕЧ
јер вам ХОМИНИДИ звучи "господскије",
као оно у фазону: Није Циганин -
него Ром???
Veliki čovjekoliki majmuni

И још се после ишчуђавате што вас нико не узима за озбиљно...:rtfm:

eremita, a ti pisanje dnevnih novina shvataš ozbiljno?
Ti to mene zavitlavaš ili se javno blamiraš?
Da ti navodim koliko puta dnevne novine naprave greške koje posle demantuju?
Znaš da se u njima se nalazi i dnevni horoskop i stripovi za decu? :think:

И како ће неки лаик да уочи разлику између објављених научних података да ли су објављени ДА БИ ДРПИЛИ НЕКУ КИНТУ или је стварно ТАЧАН НАУЧНИ ДОКАЗ... да бацају пасуљ или да читају ваше стручне часописе...:roll::roll::roll:

Vrlo jednostavno, eremita, čim je nešto "spektakularno", "fascinantno", "čudesno", "misteriozno", "senzacionalno", "ruši osnove", "pomera temelje", "okreće naglavce", odmah znaš o čemu je reč, jer takve izraze u naučnom radu nećeš naći.
Uzgred, eremita, ovde niko ne tvrdi da nalaz koji si naveo nije tačan naučni dokaz, već je problem u senzacionalizmu koji je neprimeren.
Dalje, laicima bi bilo najpametnije da u školi uče, no opet imajući u vidu da nam je obrazovni sistem u rasulu, na kraju će zaista morati da čitaju naučne časopise.

И још се после ишчуђавате што вас нико не узима за озбиљно...:rtfm: И како ће
неки лаик да уочи разлику између објављених научних података да ли су
објављени ДА БИ ДРПИЛИ НЕКУ КИНТУ или је стварно ТАЧАН НАУЧНИ ДОКАЗ... да бацају пасуљ или да читају ваше стручне часописе...:roll::roll::roll:

Ti ocigledno ne pravis razliku izmedju naucnika i novinara ili namerno ovo radis?

Ne objavljuju naucnici novine.:rtfm:

Ово болдовано пошаљи такође еволуционисти Сизифу а не мени, јер се он исмевао старости текста који сам поставио.

Ovaj... on je ismevao tvoj izvor, 8 godina star članak iz dnevnih novina. :roll:

Мало пре нападосте човека што је рекао да тврдите да је човек мајмуноликог порекла а када укуцаш хоминид добијеш:

Link, koji si sam postavio. Bilo bi dobro još da si ga i pročitao... :roll:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Primati

Izraz majmun koji se koristio za taj red je bio zbunjujući, jer se zatim dijelio na podred pravih majmuna i podred polumajmuna. Danas se primati dijele na podred Strepsirrhini i Haplorrhini, a u ovaj drugi podred se ubrajaju i čovjekoliki majmuni (Hominidae) uključujući i čovjeka (Homo sapiens).

Majmun (engleski, Wikipedia)
The 264 known extant monkey species represent two of the three groupings of simian primates (the third group being the 21 species of apes). Monkeys are usually smaller and/or longer-tailed than apes.

Hominidi (engleski, Wikipedia)

Dakle, hominidi nisu majmuni. :bye:
Osim toga slika koji si postavo je fotografija rekonstrukcije vrste Australopithecus africanus, jedne od vrsta koja prethodi savremenom čoveku.

Sledeći put, eremita, potrudi se da makar pročitaš šta citiraš. :roll:

Kad vec grmis o moralu izjasni se o mojim pitanjima ili da prihvatim da ti smatras da je teorija evolucije odgovorna za gednocid Jevreja. Zelim da mi ovu tesku optuzbu dokazes.

.

Извини, ја сам већ написао да се слажем са оним што је написао протојереј, а он је написао у вези са твојим питањем следеће:
"Он (тј.Дравин) је већ оптуживан за успон једног Хитлера, који је одлучио да неке људске расе јесу изнад осталих, те да због тога ове ''инфериорне'' могу бити клане као да се ради о стоци. То је све био део ''природне селекције'' за Хитлера. Дарвин је такође окривљен и за Лењина и Стаљина, који су одлучили да, пошто су људи само животиње, оне који су међу њима непожељне (т.ј. оне који се нису слагали са њиховим апсурдним псеудо-социјалним и економским теоријама) такође могу бити масовно убијане. Може се такође сматрати да је за њих и ово део ''природне селекције''. Шта рећи на све ово?"

ДаклеМ, није он оптужио Дарвина него неки други у јавности, то је познато.
А протојереј је оптужио Дарвина за повећање броја атеиста - што је такође
потуно тачно што би рекли ви научници.

Sta bi sa slobodnom voljom? :lol:

Smanjio mu parohiju pa ga svrstao medju drustvo Hitlera i Staljina,suptilno.

Ма генијалци, мајстори... као ако је полумајмун или човеколики мајмун онда НИЈЕ мајмун......... :hahaha:

Еремитице, ја мислим да је људски ум настао од главице купуса и управо радим на доказивању те теорије. Фали ми нажалост само једна једина карика!

Зашто некима пре времена ускисне а није сарма у питању!

Majmun ili hominid, potpuno je irelevantno, to je samo stvar dogovora ili klasifikacije. Suština je da biće koje danas nazivamo majmun i biće koje danas nazivamo čovek imaju istog zajedničkog pretka.

Možete se smejati do mile volje, ali sve vaše šaljive dosetke neće promeniti tu istinu.

Ah, da, Isus je hodao po vodi, 'mal da zaboravim.

Pa dobro ako je covek nastao od hominida koji su bliski primatima , od cega su oni nastali? :lol:

Ovaj... hominidi spadaju u primate.
Hominidi su nastali od podreda Catarrhini , pri čemu je prema dosadašnjim nalazima najverovatnije da je predak hominida bio Proconsul africanus

Evolucija čoveka, nije bila direktna linija već predstavlja složenu šemu, sa više grana.
Na primer, ovo je jedna od pretpostavki kako je mogla da izgleda evolucija čoveka:
bigtree2.GIF

Ne znas naravno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Canidae

a porodica Canidae pripada redu Canoidea u koji spadaju i medvedi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caniformia

http://hr.wikipedia.org/wiki/Psi

http://hr.wikipedia.org/wiki/Canoidea

Vidis logiku ili da ti crtam?

Ја препоручујем и теби а и научницима да прво проучите тачно значење
речи ПОРОДИЦА у српском језику...
а тек онда да правите "ПОРОДИЧНА СТАБЛА"...са мајмунима...:dash:

п.с. НЕго, морам да идем......пишемо се.......

Hominidi su nastali od podreda Catarrhini , pri čemu je prema dosadašnjim nalazima najverovatnije da je predak hominida bio Proconsul africanus

Evolucija čoveka, nije bila direktna linija već predstavlja složenu šemu, sa više grana.
Na primer, ovo je jedna od pretpostavki kako je mogla da izgleda evolucija čoveka:

Ево опет... ало, човече, знаш или не знаш - ослободи ме више ВАШИХ
ПРЕТПОСТАВКИ... ОДСТУПИИИИИИИИИИИИИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rtfm:

Извини, ја сам већ написао да се слажем са оним што је написао протојереј, а он је написао у вези са твојим питањем следеће:
"Он (тј.Дравин) је већ оптуживан за успон једног Хитлера, који је одлучио да неке људске расе јесу изнад осталих, те да због тога ове ''инфериорне'' могу бити клане као да се ради о стоци. То је све био део ''природне селекције'' за Хитлера. Дарвин је такође окривљен и за Лењина и Стаљина, који су одлучили да, пошто су људи само животиње, оне који су међу њима непожељне (т.ј. оне који се нису слагали са њиховим апсурдним псеудо-социјалним и економским теоријама) такође могу бити масовно убијане. Може се такође сматрати да је за њих и ово део ''природне селекције''. Шта рећи на све ово?"

Da i odmah ispod je napisao

"Иако је Дарвин лично био изгубио своју веру, не би га требало непосредно кривити ни за једно од оног што је наведено. Пре би за то требало окривити дарвинизам."

Grese oni koji tvrde da je Darvin kriv za to, kriva je teorija evolucije.

Ako ne razumes sta je napisano, nemoj to da podrzvas bezrezrevno.

Ја препоручујем и теби а и научницима да прво проучите тачно значење
речи ПОРОДИЦА у српском језику...
а тек онда да правите "ПОРОДИЧНА СТАБЛА"...са мајмунима...:dash:

п.с. НЕго, морам да идем......пишемо се.......

A ja tebi da proucis nauku koja se zove ETIMOLOGIJA :mrgreen:

bigtree2.GIF

Dobro , hvala lepo na serviranom ali ne verujem. :)
Moje misljenje je da to nije istina.

Poslednja izmena:
Са овим се у потпуности слажем с тим да сматрам исправнијим да у уџбеницима стоји следећа реченица: ''На данашњем нивоу научних сазнања не можемо са сигурношћу да тврдимо како је живот настао на Земљи нити како се развијао...'', а онда родитељима и деци остваити да по афинитету изаберу коју теорију желе да изучавају. По мени обе се заснивају на веровању и субјективној процени.

Aha. A to je kao biranje sladoleda u prodavnici: "Mama ja cu "coko-moko"...,a ja cu "kapri"".

Back