Evo kako SRBIJA treba da se ophodi sa AUTONOMAŠIMA, SECESIONISTIMA

Realan011

Zainteresovan član
Poruka
238
Evo kako SRBIJA treba da se ophodi sa AUTONOMAŠIMA, SECESIONISTIMA!

Kakvog premijera ima Srbija, a kakvog Australija?

Dok se Ivica Dačić trudi da svake nedelje napravi po korak ka potpunom priznanju takozvane države Kosovo, nezainteresovano gleda na podrivanje države u Vojvodini, Bujanovcu i takozvanom Sandžaku, bivši predsednik Vlade Australije Kevin Rad ostaće upamćen kao čovek koji je svima jasno pokazao da niko i ništa ne može da bude iznad države.

U nastavku teksta prenosimo govor Kevina Rada. Ostaje pitanje da li možete da zamislite Ivicu Dačića da slične reči uputi šiptarskim teroristima i vojvođanskim i muslimanskim secesionistima?

- IMIGRANTI, A NE AUSTRALIJANCI, TREBA DA SE ADAPTIRAJU. To je to, bilo da vam to odgovara ili ne. Sit sam toga...
Tekst na srpskom http://www.intermagazin.rs/dacicu-evo-kako-svoj-posao-radi-premijer-australije/
Tekst na engleskom
http://www.dailypaul.com/87475/prime-minister-kevin-rudd-australia-tells-it-like-it-is

Poslednja izmena:
Svi mi znamo da Srbija nije Australija. Ali ni Mađarska nije Australija, pa se slično ophodi sa takvima. U Srbiji manjine, secesionisti, autonomaši imaju veća prava nego sami Srbi. Takvima treba dati ista prava kakvi Srbi imaju u drugim zemljama.
Manjine nisu imigranti u Srbiji.Autonomaši nisu imigranti u Srbiji.Sve nacionalne zajednice u Srbiji imaju ista prava i obaveze.Autonomaši isto imaju ista prava kao i drugi politički pokreti.

Poslednja izmena:
Manjine nisu imigranti u Srbiji.Autonomaši nisu imigranti u Srbiji.Sve nacionalne zajednice u Srbiji imaju ista prava i obaveze.Autonomaši isto imaju ista prava kao i drugi politički pokreti.

Samo u Srbiji sve nacionalne zajednice imaju ista prava. A to je zbog toga što se Srbija takmičila sama sa sobom, pa ozakonila prava i obaveze iste za sve zajednice kao nigde u svetu. Tekst govori kako treba raditi i upoređuje donekle slične situacije. Manjine nisu imigranti, ali ono što imigranti u Australiji traže, to manjine u Srbiji odavno imaju, ponavljam, kao nigde u svetu.

Nelagano naseljeni šitari na KiM, od ww2, pa do danas su imigranti. Al šta tio tome znaš.... ti si jugosloven, poluustaša.
Ja vidim da je tema usmerena protiv kako kaže između ostalih i vojvođanskih secesionista i autonomaša.Secesionosta nema u Vojvodini a autonomaši imaju prava ko i sve ostale političke opcije sem fašističkih opcija.Ali šta ja to tebi pričam ti si fašista i poluidiot.

Svi mi znamo da Srbija nije Australija. Ali ni Mađarska nije Australija, pa se slično ophodi sa takvima. U Srbiji manjine, secesionisti, autonomaši imaju veća prava nego sami Srbi. Takvima treba dati ista prava kakvi Srbi imaju u drugim zemljama.

ako ovako nastavi, ćirilica će biti zakonom zabranjena... toliko o pravima srba i ponižavanju manjina...

Samo u Srbiji sve nacionalne zajednice imaju ista prava. A to je zbog toga što se Srbija takmičila sama sa sobom, pa ozakonila prava i obaveze iste za sve zajednice kao nigde u svetu. Tekst govori kako treba raditi i upoređuje donekle slične situacije. Manjine nisu imigranti, ali ono što imigranti u Australiji traže, to manjine u Srbiji odavno imaju, ponavljam, kao nigde u svetu.
Ne znam ja šta imigranti traže u Australiji.Ali ne vidim da je tebi kao Srbinu uskraćeno bilo koje pravo koje imaju ostale nacionalne zajednice u Srbiji pa kažeš da oni imaju veća prava nego Srbi u Srbiji.

Ja pričam o tome da NEKOME DAŠ PRST, A ON OTKINE CELU RUKU
Ja mislim da ti rovariš.Praviš problem gde ga nema.Ivo Andrić je jednom rekao o karakteru našeg čoveka.

Ja sam video u čemu je takozvana borbenost nekih „borbenih“ ljudi. Oni izmisle svoju „borbu“, na silu jer nađu razloge, nadenu ime, i bore se, bez rizika i rezultata, bore se – samo da ne bi morali misliti i raditi. Ivo Andrić

.

I gde si baš našao Australiju da govoriš o nacionalnim zajednicama?Šta bi rekao da recimo Mađari iz Srbije slave ovako u Novom Sadu pobedu nekog Mađara iz Mađarske.Verovatno bi rekao da imaju veća prava nego mi.

A gde si ti baš našao tenis? Sećaš li se primera Jelene Dokić? Rekli su joj: Ili si Australijanka i igraš tenis za nas ili devojčice idi iz Australije. Studije na Albanskom jeziku na prištinskom univerzitetu je Srbija plaćala. Evo npr., da li studije na arapskom jeziku u Australiji plaća Australija? Da li uopšte postoje studije na arapskom jeziku u Australiji koje spadaju pod njihov sistem obrazovanja?

Ja mislim da ti rovariš.Praviš problem gde ga nema.Ivo Andrić je jednom rekao o karakteru našeg čoveka.

Ja sam video u čemu je takozvana borbenost nekih „borbenih“ ljudi. Oni izmisle svoju „borbu“, na silu jer nađu razloge, nadenu ime, i bore se, bez rizika i rezultata, bore se – samo da ne bi morali misliti i raditi. Ivo Andrić

.

Ni ja ne znam zašto pravim problem. Ne vidim problem ni na Kosovu. Dole je sve ok za nas Srbe. A inače su Srbi poznati da primete problem na vreme, tako mi već stotinama godina reagujemo na vreme, pa zato ni ne gubimo teritorije.

Ni ja ne znam zašto pravim problem. Ne vidim problem ni na Kosovu. Dole je sve ok za nas Srbe. A inače su Srbi poznati da primete problem na vreme, tako mi već stotinama godina reagujemo na vreme, pa zato ni ne gubimo teritorije.
Ti ne pominješ ovde samo Kosovo.Pominješ Vojvodinu,Sandžak,imigrante,autonomaše,secesioniste,nacionalne zajednice,Australiju,Srbiju,Mađarsku itd.Sve živo si pomešao.Ako hoćeš da porediš Kosovo i Australiju onda tako napiši u prvom postu na temi.

A gde si ti baš našao tenis? Sećaš li se primera Jelene Dokić? Rekli su joj: Ili si Australijanka i igraš tenis za nas ili devojčice idi iz Australije. Studije na Albanskom jeziku na prištinskom univerzitetu je Srbija plaćala. Evo npr., da li studije na arapskom jeziku u Australiji plaća Australija? Da li uopšte postoje studije na arapskom jeziku u Australiji koje spadaju pod njihov sistem obrazovanja?
Opet ponavljam:nacionalne zajednice u Srbiji nisu imigranti već ljudi čiji su preci živeli vekovima na ovim prostorima.Tako da ti poređenje nije baš najbolje.Druga bi stvar bila da neki imigranti iz Kine ili Sirije sada traže neka prava kao što su školovanje na maternjem jeziku itd.

Back