Evo kako je izgledao tacno spomenik pre nego sto su ga u svojim bolesnim glavama unalazili

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Evo kako je izgledao tacno projekat spomenika koji je pobedio na konkursu pre nego sto su ga u svojim bolesnim glavama unalazili

143524733_775936129664014_1915067497841345058_n.jpg

Evo kako je izgledao tacno projekat spomenika koji je pobedio na konkursu pre nego sto su ga u svojim bolesnim glavama unalazili
sve sto dotaknu upropaste kao da namerno to rade da unakarade srbiju i sve
Јел' је то твој победнички пројекат тупсоне, па се толико секираш?

Da je spomenik napravljen kao na ovoj fotki,glasao bih sa obe ruke,sa najvecim odusevljenjem.Ovako.....starac Nemanja,zavrsio je zivot kao monah
i godinu dana posle smrti,proglasen je za sveca,sto je necuveno i nije po kanonima Pravoslavne hriscanske Crkve.Ne ide da starac svetac,ima isukan mac.Mogu mirne duse da izjavim,da je spomenik ,ovakav kako je na kraju smandrljan,prava nakaza sa ogromnim potpuno nepotrebnim glomaznim
postoljem ,rugoba i sramota beograda i beogradjana a narocito,Skupstine grada,koja je "kumovala" ovakvom devastiranju,prvobitno odlicno zamisljenog
spomenika...

Ово што је било предложено је досадна класика. Без креативности и без храбрости једноставни кич којим би се задовољила форма.
Овај што је направљен има нешто што га чини изузетним, другачијим и по мени уопште није кич управо због тог дискретног додира оригиналности.

Ово што је било предложено је досадна класика. Без креативности и без храбрости једноставни кич којим би се задовољила форма.
Овај што је направљен има нешто што га чини изузетним, другачијим и по мени уопште није кич управо због тог дискретног додира оригиналности.
Arture____ Duboko gresis.tek sada,kada je "doradjen",nevestom rukom diletanta,tek sada je ne kic,nego KICERINA !

meni je lepse sa macem nekako je mocnije :)
iz umetnickog ugla
I ti si mi neka Hriscanka voli vise mac nego krst, smrt nego zivot. Mac nije ukras, mac sluzi za ubijanje i simbol je smrti, rata, nevolja, patnje. Cak i onaj ko ga nosi da bi se odbranio ili da sacuva slobodu i on je pod mukom jer treba ubijati.

I ti si mi neka Hriscanka voli vise mac nego krst, smrt nego zivot. Mac nije ukras, mac sluzi za ubijanje i simbol je smrti, rata, nevolja, patnje. Cak i onaj ko ga nosi da bi se odbranio ili da sacuva slobodu i on je pod mukom jer treba ubijati.
Mac je simbol istine -Bozja reci :)
Tako da mac je hriscanski simbol.
I znaci zivot.
ti da si hriscanin znao bi tu simboliku iz Biblije :)

143524733_775936129664014_1915067497841345058_n.jpg
Solidna ideja samo kako moze nositi krst u ruci ako je vodio osvajacke ratove i vrsio genocid nad hriscanima (bogumilima)?
meni je lepse sa macem nekako je mocnije :)
iz umetnickog ugla
A sto su mu slozili onakvu facu, ne lici ni na ratnika? Mozda je najbolje da ne drzi nista... :D

Poslednja izmena:
Mac je simbol istine -Bozja reci :)
Tako da mac je hriscanski simbol.
I znaci zivot.
ti da si hriscanin znao bi tu simboliku iz Biblije :)
Interesantno, mac je simbol i islamske religije, tzv. "mac ujedinjenja", Zulfikar.:) Jesi obrazovana, da ne kazem do cega..:cool:
S druge strane, krst moze biti samo simbol hriscanstva...bar zasada. ;):mrgreen:

Interesantno, mac je simbol i islamske religije, tzv. "mac ujedinjenja", Zulfikar.:) Jesi obrazovana, da ne kazem do cega..:cool:
S druge strane, krst moze biti samo simbol hriscanstva...bar zasada. ;):mrgreen:
Da obrazovana sam a ti si do cega :D
Krst nije simbol hriscanstva to je paganski simbol :mrgreen:

Рукавишњиков дилетант? Он има интегритет и не би допустио себи да направи кичерину.
Ruski vajar je napravio dobar spomenik.Iz beograda je dobio nalog,da monahu,kasnije proglasenom svecu,umesto krsta,stavi u ruku mac,sto je glupo
bolesno i nedopustivo.Sveti Nemanja,moze samo krst da nosi a ne,da jadni starac (kako je prikazan) svojom starckom rukom,preti macem.To je suludi
apsurd,nekog diletanta.Ruski Vajar nije kriv.Koliko je placen i sta mu je naruceno,to je i napravio !

Stefan Nemanja se zamonasio i posle godinu dana od smrti,proglasen za Sveca. Sveci ne masu macem,nego blagosiljaju krstom.Natasa,Natasa...

Nemanja ne maše mačem, već položaj mača asocira da donosi mir ,,

Meni ovakav Nemanja fenomenalan .

Što više vreme prolazi sve više shvatam koliko je izuzetan

Back