Evo kako je AI generisao slike kuća kao duševne bolesti

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.082
Screenshot_3.png
Screenshot_65.png

Poslednja izmena:
Ono šta znam je da šizofreničari pate od halucinacija i gube vezu sa stvarnošću. Bolest je neizlečiva iako postoji terapija za ublažavanje simptoma.
Pogledaj film " Blistavi um ".
Koliko znam terapija se sastoji u stimulaciji zdravog dela mozga kog još uvek nije zahvatila šizofrenija...
Samo se zato čini da su ublaženi simptomi bolesti... Bolest je progresivna i zahvata ostale delove mozga...
Interesantno je da šizofrenija osvaja i mentale ukućana ukoliko bolesnik nije hospitalizovan...

Ono šta znam je da šizofreničari pate od halucinacija i gube vezu sa stvarnošću. Bolest je neizlečiva iako postoji terapija za ublažavanje simptoma.
Pogledaj film " Blistavi um ".
Na par mjesta sam uhvatio informaciju da su ti ljudi često nadprosiječno inteligentni, te da im je mozak navodno "razvijeniji" od mozga obićnih ljudi, samo s tim ne znaju "izaći na kraj".
Mislim da je moja sestrična ima, gotovo sam siguran, takva je bila prva dijagnoza, ali je kasnije ublažena.
Koliko znam terapija se sastoji u stimulaciji zdravog dela mozga kog još uvek nije zahvatila šizofrenija...
Samo se zato čini da su ublaženi simptomi bolesti... Bolest je progresivna i zahvata ostale delove mozga...
Interesantno je da šizofrenija osvaja i mentale ukućana ukoliko bolesnik nije hospitalizovan...
Navodno kod možda 1/5 oboljelih psihijatri mogu tako dobro pogoditi terapiju da se nakon prvog ispada bolest više nikada ni ne vrati.

Na par mjesta sam uhvatio informaciju da su ti ljudi često nadprosiječno inteligentni, te da im je mozak navodno "razvijeniji" od mozga obićnih ljudi, samo s tim ne znaju "izaći na kraj".
Moguće, malo znam o toj bolesti. Samo ono šta svi možemo da pročitamo.
Na nekim mestima piše da je urođena, na nekim da se stiče u mladom uzrastu ( često uz korišćenje nekih vrsta droga ).
Verovatno ni doktori ne znaju. Toliko toga se dešava u mozgu a tako malo dokaza.

Sinoć sam odgledala “Wicked” kad smo kod vještica i mnogo je dobar!
Napokon da neko skine ljagu i objasni da ni zle vještice nisu bez razloga zle prema nekima i da je sve stvar percepcije i medijske propagande. 😉
Nisam gledala, verujem da je dobar.
Ništa vezano za mačke ne može biti loše.
Uzalud im trud.

Back