- Poruka
- 21.082
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji li netko da mi može objasniti shizofreniju
Ono šta znam je da šizofreničari pate od halucinacija i gube vezu sa stvarnošću. Bolest je neizlečiva iako postoji terapija za ublažavanje simptoma.Postoji li netko da mi može objasniti shizofreniju
Koliko znam terapija se sastoji u stimulaciji zdravog dela mozga kog još uvek nije zahvatila šizofrenija...Ono šta znam je da šizofreničari pate od halucinacija i gube vezu sa stvarnošću. Bolest je neizlečiva iako postoji terapija za ublažavanje simptoma.
Pogledaj film " Blistavi um ".
Ovo nisam znala.Interesantno je da šizofrenija osvaja i mentale ukućana ukoliko bolesnik nije hospitalizovan...
Na par mjesta sam uhvatio informaciju da su ti ljudi često nadprosiječno inteligentni, te da im je mozak navodno "razvijeniji" od mozga obićnih ljudi, samo s tim ne znaju "izaći na kraj".Ono šta znam je da šizofreničari pate od halucinacija i gube vezu sa stvarnošću. Bolest je neizlečiva iako postoji terapija za ublažavanje simptoma.
Pogledaj film " Blistavi um ".
Navodno kod možda 1/5 oboljelih psihijatri mogu tako dobro pogoditi terapiju da se nakon prvog ispada bolest više nikada ni ne vrati.Koliko znam terapija se sastoji u stimulaciji zdravog dela mozga kog još uvek nije zahvatila šizofrenija...
Samo se zato čini da su ublaženi simptomi bolesti... Bolest je progresivna i zahvata ostale delove mozga...
Interesantno je da šizofrenija osvaja i mentale ukućana ukoliko bolesnik nije hospitalizovan...
Moguće, malo znam o toj bolesti. Samo ono šta svi možemo da pročitamo.Na par mjesta sam uhvatio informaciju da su ti ljudi često nadprosiječno inteligentni, te da im je mozak navodno "razvijeniji" od mozga obićnih ljudi, samo s tim ne znaju "izaći na kraj".
U toj kući niko ne živi jer je odvojen od realnosti u nekom drugom svijetu.Postoji li netko da mi može objasniti shizofreniju
Pa da...okolina misli si usamljen sa mačkama a tebi nikada lepše.Ali krov pomalo zavrće u obliku šešira stare vještice..
To je vjerovatno slika koju ostavlja na okolinu
ili je u pitanju “dobra” vještica.![]()
Nisam gledala, verujem da je dobar.Sinoć sam odgledala “Wicked” kad smo kod vještica i mnogo je dobar!
Napokon da neko skine ljagu i objasni da ni zle vještice nisu bez razloga zle prema nekima i da je sve stvar percepcije i medijske propagande.![]()